|
![]() |
#36213 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Vidim da je lociran u Varaždinu, i onda vidim kaj piše i nije mi jasno ![]() Prosječan doručak: Sir i vrhnje (s češnjakom i špekom) Kruh namazan s domaćom svinjskom masti i onda gore posipaš malo soli i luk koji si narezao na sitno, a špek sa strane, pa ga ubacuješ po potrebi ![]()
![]() |
#36214 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
On je sigurno pripadnik ovih new age trendova koji piju praškove za doručak i večeru ![]() ![]() Il posipano vegetom, il komadićima češnjaka. Hjaoo poslastice.
![]() |
#36215 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ljudi moji, rođen u centru Zagorja ![]() Špek i kobaje u kombinaciji s lukom, na tome sam odrastao ![]() Ali nikad luk za doručak ![]() Bio prije 2 tjedna u CC One East, išao do Alija na kebab, zamolio više luka (jest da je lik pretjerao) ali je kebab bio odličan. Umoran ko pas, legnem u 23h u krevet, next thing i know, 4:00 ujutro sjedim na wc-u i tipkam na mobitel... |
![]() |
![]() |
![]() |
#36217 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
S čime zamijeniti vegetu (u 90% slučajeva stavljam na piletinu/puretinu kad grillam) ? Koji mix a da nema 60g soli na 100g ?
![]() |
#36220 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#36221 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Pečeni krumpir, krvavice i ostale kobasice, ponekad i pečene ribe u rolu. Kava se kuha u loncu i tak je gusta da šeflja sama stoji uspravno. Onda nakon par godina problemi s tlakom - PA KAK? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36222 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
meni za roštilj, ovisno o tome što radim ide: paprika, chili, sol, papar, maslinovo ulje ili sol, papar, ružmarin, maslinovo ili ništa, samo malo soli nakon pećenja |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36223 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Dajte neke prijedloge svakako. Složit ću si sam, nema frke. Mislim, meni je Vegeta avion da se razumijemo ![]()
![]() |
#36225 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#36226 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
meni isto tako na moru paše ujutro buđenje i špek, luk, paradajz i tanjurić soli u koji tunkaš povrće. okus je drukčiji nego kad to doma jedeš ![]() a tek zimi kad dođeš izvana di roka snijeg i onda zatekneš u rajngli krpom omotane vruće pole sa špekom... hijoj madre de dios ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36228 |
Moderator
|
pusti ti fine guzice, dovoljno sam mlad/star da se sjećam kako su se čvarci dijelili kapom i šakom ko da su persona non grata. danas čak i oni modeli iz dućana koji koštaju ko kila pršuta nisu ni do koljena gore navedenima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36230 |
Moderator
|
e vidiš tu se ne bi složio oko fino stisnutih... idealno je dio masakrirat u čips, pa dio u fino stisnute i maaaaalo onih pravih mesnatih. šaku tog mixa u čvalje, komad luka i bogteveseli te speeddajl na 194 ![]() ali fakat sam jednom uzeo u radničkoj u konzumu (kad je tek postao novokomponovan) čvarke za ono tipa 150kn/kg rinfuza kao max cijena od jedno 3-4 ponuđenih. to čak nije ni okus/textura prosječno dobrih čvaraka koje sam probao u životu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36231 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Dobro, to je sad subjektivno tko kakve voli. Ali da, cijena u trgovinama je vrlo popularna i to nije to, kao uostalim sa svim "domaćim" brijama koje možeš kupit u velikim lancima. Počevši od mlijeka, vrhnja, povrća, itd...
![]() |
#36232 |
Moderator
|
e kad smo kod mlijeka i tih i takvih proizvoda... moram pohvaliti biz mljekaru koja radi natprirodno dobre proizvode. * nije sponzorirani članak, tor će me ubit ![]() svaka čast veroniki i njenim njedrima, ali ovo kick some serious ass. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36233 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Imam tu čast da sam zagorec ![]() ![]() ![]() Nego da se nadovežem na "šaku tog mixa u čvalje, komad luka i bogteveseli" ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36234 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
![]() |
#36237 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
Suha domaća "Vegeta". Sastojci, udjeli otprilike prema navedenom redoslijedu: ljupčac mrkva pesternak SADA SVE MANJE, ODNOSNO KAKO VAM ODGOVARA korabica celer (stabljika i list) peršin (stabljika i list) ljubičasti luk zelena paprika sol nešto malo ljuto? Sve se to smiksa, pa u onu sušilicu, ja sam na papir za pečenje pa u pećnicu na 50 cijelu noć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36238 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
Živio sam 7 godina u Vž, dobrog vina nisam pio.
![]() |
![]() |
#36239 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36240 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Svi Varaždinci su "veliki znalci" i "stari pijanci", a pojma nemaju. Ima jako dobrog vina gore na sjeveru, samo ga treba naći, sve više je kvalitetnog vina. Noje sve manje (mada ja sam odrastao uz nju i meni je fina), sve se više nagrada kupi s kvalitetnim vinima, sve je manje obraslih gorica itd. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|