|
![]() |
#9091 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2018
|
Ljudi, jel bi mi se mogli uključiti HD programi na maxtv-u s obzirom na stanje- imam aktiviranu turbo +40 opciju, zanima me jel bi mi se smanjila brzina kad bi aktivirao HD programe? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9092 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2017
|
Citiraj:
Jedino neznam hoće li se to šta promjenit ako bi uskoro kako najavljuju uključili vectoring brzine preko ovih fttc kabineta onda bi možda i ti bolje prodisao i ta tvoja parica pa bi onda komotno mogao to sve imat šta tražiš. Al to češ vidjet kad ukjluče vectoring jeli ti se šta promjenulo na bolje a trebalo bi malo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9093 |
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
Pitanje: nedavno spojen novi Mađenta Jedan, dobili onaj ZTE 931 Router. Brzina 4 Mbit/s.. u bogomdanoj dvijetisuce i osamLestoj. Dok je jedan prijatelj nedavno dobio hibridni router (isto selo). U biti, sad dolazi pitanje: Da li mogu ista poduzeti da dobijemo hibridni router i ovaj ZTE router vratimo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9094 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9096 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9098 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
S tim da imaj na umu da ti je to da su 4G brzinu limitirali na 30/5 MBit i imas 100GB u paketu, nakon toga oepet ides/surfas zicom te imas 4Mbit koje imas u svom standardnom paketu. Meni radi router odlicno za sad (evo 2 mjeseca kako sam ga uzeo) ali 100 GB se lako potrosi.
![]() |
#9099 | |
Premium spammer
|
Citiraj:
![]() Pa ovo je za nevjerovat. Nitko od ISP-a ne ulaze u infrastukturu pa smo limitirani na 4Mbit/s dl. Postoji 4G i hibridna mogucnost, ali te onda osakate s ogranicenjem u prometu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9100 |
Freelancer
|
Da nazalost tako je, racunaj da tih 100GB po brzini 30/5 imas za 10kn a ostalo nazad na 4Mbit ![]() Tako je i meni u kuci gdje nemem opciju brzeg neta pa te potpuno razumijem, stalno nude neke pakete ovo ono (imam MaxTV, tel, internet, flat), dolaze na vrata kucati i nuditi ja ih samo otkantam sa "kad budete imali optiku javite se, ostalo me ne zanima potim brzinama..."
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:128GB, GPUs: 3*RTX 3090 24GB RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:128GB, GPUs: 2*RTX 4090 24GB Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 03.09.2018. u 09:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9101 | |
Premium spammer
|
Citiraj:
I'm going to build my own ISP*, with blackjack and hookers. *nije mislio na ISP ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9103 |
Freelancer
|
![]() |
#9104 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Meni se ovo čini kao super rješenje. Imam još 5 mjeseci ugovora, po ovim 20/0.2 brzinama na koje me doveo MaxTV. 4G je riješen s USB stickom koji mogu izvaditi kad mi ne treba ili je neka druga stvar u pitanju?
![]() |
#9105 | |
Freelancer
|
Citiraj:
Huawei HA35 (https://goo.gl/images/CUjCGm)
![]() |
![]() |
#9106 |
The mighty pirate
|
Ma, htio bih to koristiti po potrebi. Znači, ne kad se doma starci priključe na youtube i gledaju gluposti, nego kad moram uploadati GB fotki ili želim odigrati nešto online. Ima li opcija u routeru za gašenje 4G ili bar fizički način da se SIM odvoji kad ga ne trebam? Gledam si potrošnju i imam 150-200 GB mjesečnog prometa, tako da bih štedio tih 100 na taj način. Ako mi uleti veći upload na kraju mjeseca, a potrošili su mi doma tih 100 na pizdarije, onda badava sve.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 03.09.2018. u 10:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9107 |
Freelancer
|
Nisam probao ali teoretski ako izvadis SIM karticu trebao bi raditi samo na zicu ka obican router. Softwerski u routeru nevidim neke specijalne opcije koje spominju iskljucivo 4G on/off
![]() |
#9108 |
Premium
|
Samo makneš karticu i to je to |
![]() |
![]() |
![]() |
#9109 |
Premium spammer
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9110 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Kompletan promet se odbija bio on sa LTE-a ili ADSL-a tako ako neko bude jutubao stalno na adsl-u i natukao 100gb opet ćeš ostat bez LTE-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9111 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Ne bih preporucao vadjenje sim kartice, mozda su izolovani slucajevi no... Veza se bondira preko autorizacije na t-com serveru, u 2 navrata sam osobno gledao kako autorizacija prijave sim kartice na bonding server nakon vadjenja sim kartice ne radi ! Sama sim kartica radi uredno kao solo ali ne u tom routeru vise, znaci u mobitelu oce kao i u drugom routeru ali hibridnu vezu sa zicom nije bilo moguce ostvariti vise. Bila zica od fiksne u routeru ili ne sim kartica se uredno spoji na odasiljac bilo 4G ili 3G signal ali nema prometa nikakvog ! Inace kada se potrosi 100GB ostaje aktivna sim kartica sa brzinom 1Mbps + 4/5Mbps zica tako da nije "gola zica" kada se promet ispuca. U routeru je moguce podesiti tko ce koristiti bondiranu vezu, dakle ne moraju sva racunala spojena na router koristiti "blagodati" lte veze... Kako god u oba navrata nakon vadjenja sim kartice bilo je potrebno zvati sluzbu za korinike i prijaviti "kvar" da sim kartica radi ali nema prometa s nje i nakon njihovog resetiranja iste i sta ja znam jos cega, veza je onda uredno proradila. Ponavljam, mozda su ovo oba izlovana slucaja no tako je kako je... zanimljivo da kad ju spucam u neki drugi router ona uredno radi i brzina je bila preko 50Mbps-a tj. brzina je bila identicna onoj koja se dobije sa simpa karticom ![]() Nemam osobno da sad mogu detaljnije jos testirati ali eto... moji kolege svasta nesta uzmu pa zivkaju da se testira i onda se otkrije rslus ![]() Ne, ovo nije tocno.... kolega je imao 65Gb spucano po sim kartici a oko 135GB je bilo povuceno vec na torrent komp koji radi danonocno i nije alociran da trosi LTE.
trebaš seedbox? Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 03.09.2018. u 14:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9112 |
The mighty pirate
|
Još par pitanja... Ako odlučim uzeti hibridnu opciju na postojeći Max 3 (20/2), nakon potrošenih 100 GB mi se s 30/5 vraća na 20/2 ili ovih spominjanih 4/1? S obzirom na postojeći ugovor, može li mi uopće skresati na 4/1 bez nekakvog aneksa? U principu, nakon što istekne ugovor, mogu uzeti najosnovniji paket internet+telefon i plaćati dodatnih 10 kn mjesečno za tu 4G opciju? Ima li netko link na uvjete korištenja te usluge? Ne mogu pronaći ništa o tome na njihovim stranicama.
![]() |
#9113 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ja nakon 100gb potrošenih uredno ostajem bez lte-a , bez obzira di su otišli - budem još jedanput provjerio na kraju mjeseca (jedino ako nisu mijenjali šta zadnjh mjesec dana). U mene je Max2 sa 10kn dodanih za brzinu i ideš na 4/1 a ne 20/2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9114 | |
Premium spammer
|
Citiraj:
..razumljivo, ipak je internet promet neobnovljiv resurs pa moramo stedit ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9115 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ti imas Max2 putem bakrene parice s osnovnom brzinom 4/1Mbps Kolega gore ima Max2 putem bakrene parice s osnovnom brzinom 20/2Mbps ( pristup putem vdsl2. ) Obje usluge kostaju jednako, iste su... razlika je samo u pristupu jel na centrali adsl2+ ili vdsl2 mogucnost. Nema teorije da nakon potrosenih 100GB kolegi mjenjaju osnovnu brzinu jer to bi znacilo da ga sustav automatski mora prebacivati sa vdsl2 profila na adsl2+ profil jerbo manje od 12Mbps putem vdsl2 nije ni moguce pustiti.... Probali smo i to na jednoj vdsl2 parici i nece manje od 12Mbps sinhronizirati ![]()
![]() |
#9116 |
The mighty pirate
|
Imam Max3 čijim je uvođenjem nastao kaos (TV sjebao upload do krajnje granice). Dok ne istekne ugovor, mogao bih uzeti taj hibridni, a onda preći na Max2...samo bih volio doći do uvjeta korištenja prije.
![]() |
#9119 |
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
Jel ima neko broj prodajnog predstavnika za Slavonski Brod ili od nekog iz save deska ili nekog odjela za zadržavanje korisnika ? Ističe mi za koji dan ugovor na dvi god a ovi debili zovu i nnude šest put gore uvjete nego je sad trenutno ovaj ugovor, a ne žele me spojit sa nekim sa više pozicije koji može radit ugovore van standardnog cjenika kak sam i trenutni ugovor radio prije dvije godine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9120 |
Rent-a-maniac
Datum registracije: Jun 2008
|
malo se vrati gore kroz topic ima navedeno tocno kako doci do 209kn/mj
![]() |
|
|