|
![]() |
#9001 |
Budget gamer
Datum registracije: Nov 2017
|
Što se tiče vectoringa pitao sam tehničara u tcomu kada će se moći aktivirati jer je vidljivo na stranicama i on kaže da će nas posjetiti prodajni predstavnik jer oni uvijek pushaju nove stvari na taj način prije nego službeno bude |
![]() |
![]() |
![]() |
#9002 |
Premium
Datum registracije: Sep 2012
|
@acer Pazi ovo: neki dan mi pukne konekcija skroz, zovem ja njih da neš ne radi...dođe tehničar i otkrije da je kabel (koji btw. miruje i nitko ga ne dira) negdje prekinut i da treba novi stavit. Sve ok, kupim novi, sve pospajam, radi, samo brzina više nije kakva je bila (cca. 31 Mbit down + 5.5 up) nego je pala kao tebi na max 27-28 Mbita, a upload na cca 3 Mbita ! Nešto je do njih samo ne žele priznati ! Zadnje izmijenjeno od: kreatinko. 30.06.2018. u 13:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9003 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Kao što je Ag008 rekao.... i ja sam imao preko 60 mbit propusnost na parici na početku kad je krenuo VDSL. Sad je sinkronizirano na 45 mbit. Kablovi su podzemni od početka do kraja, a uzrok je uključivanje sve više korisnika na VDSL i crosstalk između kablova. Ako ti je neki susjed zatražio Turbo opciju, to je mogući uzrok pada brzine. Vidjeti ćemo kako će biti kad upale vectoring. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9004 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Nema ništa od tih likova, oni "služe" isključivo kad je kraj ugovora, a dodavat neku uslugu ne želim, osobno bi i pola ovih postojećih pogasio ![]() Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9005 | |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Čudno da meni jesu na FTTC Rastočine a tebi na praktički glavnoj u Rijeci nisu.
![]() |
![]() |
#9007 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2017
|
Na "centralama" se ne pušta vectoring, samo na kabinetima što su nicali unazad godinu dvije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9008 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
A to je zato jer na centralama ima mix verzija ericsson i huawei dslama koji ni ne podržavaju vectroing, a i ako neki huawei podržava previše je ostalih parica na kabelu koje su na dslamu koji ne podržava vectoring pa od toga nema neke koristi onda. U fttc kabinetima su huawei dslam-ovi koji podržavaju vectoring i onih par korisnika sa ull ne smetaju toliko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9009 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2014
|
Citiraj:
14-20Mbit/s. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9011 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2014
|
Citiraj:
Brzina do 20 mi je u paketu (ne placam ju posebno). Na profili moj telekom besplatno mi je samo do 30mbit/s, poviše se placa 10kn. ( tako piše) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9014 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Mene zove tehnicar danas i kaze da je kao centrala automatski stavila neki profil radi stabilnosti, ja kazem a zasto jer je sve radilo ok do prekjucer kada se ruter sam od sebe cetiri puta u sat vremena resetirao?? Pa on opet vi imate dva maxtv prijemnika, pa ovo pa ono. I opet mu ponovim da je sve radilo super stabilno bez ikakvih problema do prekjucer, i da je brzina bila oko 35 do 37, pa mi pocne da ali vi nece bas osjetiti tu razliku. Ne je*em ih 5%, ako ne mogu isporuciti preko 35mbit nek mi lijepo skinu ovih 10kn vise sto sad placam za tu brzinu.
![]() |
#9016 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Mene prije desetak min zvao agent i nudi mi Turbo Mix opciju 30/10 za 219 kn. Napomenuo da je centrala nadograđena i da internet ne ide po staroj infrastrukturi. Imam 2 FTTC ormarića u blizini, jedan je 500 m od mene a drugi 300 pa me zanima jel ide net preko njih sad? Još moram reći da je HT provuko optičko vlakno po stupovima dvije ulice dalje od mene po jednoj glavnoj ulici i koliko vidim tu su stali. Isplati li se uzet taj Turbo Mix za te novce? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9017 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Ne isplati, max2 paketi idu od 149kn preko prodajnog prestavnika ili sluzbe za zadrzavanje korisnika...turbo mix je samo brzina preko 4g koju doplacujes 10kn ako ti linija ne moze zicom dati vise od 4mbit No po tvom opisu stanja kako nemas zicom vise od 4mbit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9018 |
Premium
|
Trenutno imam 20 dl i 1 up preko VIP-a i to je najbolje što ide jer samo nekih 2km udaljen od centrale. Sutra mi doalzi prodajni predstavnik pa ću vidjet šta on kaže. Pročito sam više puta da ih se može tražit niže cijene za pakete tj, cjenkat se, je li to istina? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9020 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
2 pitanja pa ako netko zna: 1.Zanima me dali se u tablet alcatel a3 10 wifi koji se dobije uz ponudu za starije od 60 god može ubaciti sim kartica za internet posvuda tako da tablet služi kao wifi acess point za ostale uređaje 2.Dali se sim kartica za internet posvuda može ubaciti u dual sim mobitel kao druga kartica i koristiti za internet promet |
![]() |
![]() |
![]() |
#9022 |
Premium
|
Bio lik kod mene i na kraju ispada da mi nude 30/5 preko sim kartice tj. 4g internet. U startu je bilo ne hvala i najgore je to što ne znaju da imam u kvartu FTTC ormariće i da net može ići preko toga. Kaže da je razlog to što imaju zastarjele podatke. Čini se da nebum vidio boljeg neta još nekoliko godina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9023 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2017
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9024 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9026 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Dva dana se bilo stabilizirala brzina i danas opet dva reseta rutera. Brzina je sad pala ispod 30, i zovem ih kada ono usred razgovora puče sve ![]() Kaze neka ženska da ja ne mogu imati 50mbita, pa to i ja znam ali plaćam od 35 do 50. I stalno se vrtilo oko 36 do 38. Ali koliko vidim u samom ruteru je pala ukupna brzina. Prijavljena smetnja pa ćemo vidjeti.
![]() |
#9029 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Nažalost ako ti brzina još malo padne i budeš se žalio mislim da će te prebaciti na Turbo30 i ćao-bok, doplata je ionako ista. Ako ti se ne sviđa uvijek možeš ukinuti Turbo opcije i vratiti se na baznih 20 Mbit za VDSL, zato i ne stavljaju Turbo opcije u ugovorne obaveze. Sretno, želim ti da ovo riješiš, ali pišem što oni mogu bez ikakvih problema napraviti.
![]() |
#9030 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2017
|
Cijeli taj koncept turbo opcija je osmisljen na taj nacin, da raskid kompletno usluge mozes dobiti jedino ako brzina pada ispod 2.8mbit/s sto je 70 posto minimalne ugovorene brzine od 4mbit/s. U ostalim slucajevima samo ti ukidaju turbo opciju koja je tako ionako bez ugovora i košta dodatnih 10kn/mj. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|