Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.02.2018., 13:42   #33931
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
inače ne znam zašto (koliko ja znam) danas auti nemaju foru koju je imao reno safrane (1992 btw), a to je osim memorije za sjedala i posebnu memoriju za retrovizore kad se ubaci u rikverc i onda prehiti stakla da vidiš dolje rinzol, stupiće i sl, a generalno okolinu vidiš sopstvenim očima
Nedavno sam u Volvu otkrio da to napravi ako ubaciš u R i klikneš na gumbić za podešavanje retrovizora. Možda je tako i na drugim autima. Možda mi ima i više smisla da to radi tako nego automatski kad ubaciš u rikverc.

U Laguni ne funkcionira. Tužno kad je već Safrane to imao.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2018., 13:58   #33932
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
To ima i moj Pug 307, ali ne koristim jer sam inače visok i uvijek mi pogled zahvaća komad kotača.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2018., 14:21   #33933
VandaL.pr!
Premium
Moj komp

VandaL.pr!'s Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ima i na mom P 607 dok sam sad uzeo 508 i on to nema, a fali mi full jer se svaki dan parkiram uz rizol pa ga moram ručno spuštati. A inace sam 192 cm visok i 508 ima visoke retrovizore s obzirom na 607.
ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Social Club: vandal_zd | DayZ: VandaL | battle.net: VandaL #2220
VandaL.pr! je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2018., 14:29   #33934
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ne znam kak vi imate podešene retrovizore al di god sam sjeo svi imaju podešene da gledaju u nebo, cesta se jedva vidi...
Ja imam poprilično nisko jer me manje zanima stanje na nebu od stanja na cesti pored auta

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2018., 15:05   #33935
BlueMaster
Registered User

Datum registracije: Feb 2018
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Autu za svakodnevnu upotrebu, bar meni, potrošnja je bitna stavka.
Ako utikač nešto za dulje, plin pod obavezno, ti motori odlično "trpe" plin, i nisu zahtjevni što se tiče komponenti plina

Točno tu godinu i boju ima Getza ima prijatelj. Boljka im je lim, on je prvi vlasnik, auto garažiran, al je morao slagati limariju. I to je mali auto, 220 000km je i dosta km za 1100ccm motor. Ok, nije ni na Cordobi nešto manje. Postoji mogućnost da oba auta već i ulja dosta troše.

Al ako je cijena dobra, isplati se i motor posložiti
Hvala puno na odgovoru. Odluka je ipak pala na cordobu, a vjerovatno nekad kasnije plin ugraditi. Cordoba nije pocela trositi previse ulja, da li to moze biti opasan problem, koliko kosa da se rijesi ? Danas smo ustanovili da treba zamjeniti kineticki i stabilizator, to su trenutno dva jedina ulaganja.
BlueMaster je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2018., 15:14   #33936
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Ne znam kak vi imate podešene retrovizore al di god sam sjeo svi imaju podešene da gledaju u nebo, cesta se jedva vidi...
Ja imam poprilično nisko jer me manje zanima stanje na nebu od stanja na cesti pored auta
Pa da vidim kakva teta vozi SUV koji mi se priblizava.

Ovo je remek djelo od auta.

https://jalopnik.com/the-saab-900-tu...-h-1798475119#

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 02.02.2018. u 20:24.
Staro 02.02.2018., 20:27   #33937
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor BlueMaster Pregled postova
Hvala puno na odgovoru. Odluka je ipak pala na cordobu, a vjerovatno nekad kasnije plin ugraditi. Cordoba nije pocela trositi previse ulja, da li to moze biti opasan problem, koliko kosa da se rijesi ? Danas smo ustanovili da treba zamjeniti kineticki i stabilizator, to su trenutno dva jedina ulaganja.
Potrošnja ulja nije problem osim financija-kupovina ulja za događanje, vjerojatno eko test radi sagorjelog ulja i treba redovito pratiti da ne ostane bez ulja. Ako su samo gumice ventila (najviše zadimi plavo kod jutarnjeg prvog paljenja) to se jednostavno riješi bez otvaranja motora.
Al ako su uljne karike gotove, treba otvarati motor. To je kod nas nekih 2000-3000kn, al onda imaš "novi" motor
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2018., 23:57   #33938
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Vratio sam se danas popodne s puta ZG - RI - ZG. Ujutro sve čisto, a na putu nazad (4 sata kasnije), toliko snijega da graniči s mogućim. Nikad još nisam vozio u uvjetima kao da mi je netko bijelu plahtu stavio na glavu Magla lijevo, magla desno, ispred magla i bijela livada. Nema crta, nema na početku ni nikog koga možeš slijediti.

Gume - inače srednja žalost na mokrom, ali na snijegu začuđujuće dobre...Tigar zimske (jebiga, rent kuća ih stavlja na sve aute).

Na putu zarotiranih i zametenih kamiona i kombija, na svakom većem usponu po nekoliko genijalaca koji su vjerojatno ostali na ljetnima. Čak se i na par mjesta na autocestu i uključilo par takvih i samo vrte kotače u mjestu. Naravno, kaos slijedi kad svi krenu kočiti, a nitko ne drži razmak adekvatan uvjetima.

Prva ralica koju sam sreo je bila malo prije nego što sam došao na Bosiljevo. Od Rijeke do tamo praktički moraš stvarati sam sebi put.

Neki genije je stavio ograničenje na autocesti na 40. S 40 nema boga da si stvoriš put kroz snijeg na usponu, kakve god gume imao.

I onda naletiš na specijalca koji se drži ograničenja i sredine ceste, jer mu je teško procijeniti gdje je lijeva, a gdje desna traka. Maknuti se u neku od strana naravno neće...

Policija tu i tamo s upaljenim rotirkama stoji na priključcima na autocestu, ali nikakve volje i želje da ljude upozore ili barem izdvoje iz prometa ove koji ugrožavaju i sebe i druge.

Žešći HAC fail...

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2018., 00:09   #33939
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Staro 03.02.2018., 00:24   #33940
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Ovi gore uvjeti su mila majka...

Ovdje sam se tek usudio drugu ruku spustiti s volana i okinuti par fotki...kad se bar jedna traka vidjela i kad se dalo donekle normalno voziti.

Staro 03.02.2018., 00:36   #33941
Princ288
Premium
Moj komp

Princ288's Avatar

Datum registracije: May 2012
Jooj, sad si me sjetio situacije ljetos. Isli s vira na zrce cura i ja, 7 mjesec, osam navecer taman dolazimo s mosta na pag i prolom oblaka, nebo se zacrnilo i pljuscina samo tako, mrkli mrak nastao a kisa udara liga udara. Ja tek drugi dan u novom autu, napravio tek 300km s njim po suhoj autocesti, trta uhvatila ali vozim ja mirno, s dvje ruke na volanu, kad cura pocne vikati da ne moze disati da ju napadaj panike hvata, a ja nevidim prst pred sobom, ne mogu glavu okrenuti da vidim jel ziva jos. S jedne strane ceste provalija, s druge stijena pa nemogu nigdje ni stat, a i da ima, ne vidim di. Dok nismo dosli na vrh i poceli se spustat nije se nista popravljalo, nakon toga se ko u filmovima razvedrilo i sunce izaslo puj. Curi usne i lice bilo utrnuto jos pola sata nakon svega toga. A meni od straha za nju valjda 10 godina zivota otišlo.
Princ288 je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2018., 01:26   #33942
Brut
Premium

Datum registracije: Dec 2015
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ovi gore uvjeti su mila majka...

Ovdje sam se tek usudio drugu ruku spustiti s volana i okinuti par fotki...kad se bar jedna traka vidjela i kad se dalo donekle normalno voziti.

Ma daj prosao sam tamo danas oko 13h i nigdje nije bilo valjda vise od 5cm snijega po cemu se s pravim gumama vozis 100. Malo smo se svi razmazili i stvarno ne znam kolika bi apokalipsa bila sa krkne pravih metar snijega.

Ali da specijalci na ljetnima su problem i takve bi na licu mjesta potjerao gologuze pjeske kuci

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brut je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2018., 01:41   #33943
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
A kako bi onda preko ljubova ili kapele prošli ako je 5-10cm snijega problem. Pa po tome se najljepše vozi.

Ali neee. Ajmo se voziti na ljetnim u sred zime. Ili tigar gumama jebo ih rent a car sa tim gumama, ima i drugih rent a car kuća a ne da si gledaš glavi mjesta na srot gumama

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2018., 09:29   #33944
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor Brut Pregled postova
Ma daj prosao sam tamo danas oko 13h i nigdje nije bilo valjda vise od 5cm snijega po cemu se s pravim gumama vozis 100. Malo smo se svi razmazili i stvarno ne znam kolika bi apokalipsa bila sa krkne pravih metar snijega.

Ali da specijalci na ljetnima su problem i takve bi na licu mjesta potjerao gologuze pjeske kuci

U 1 je još sve bilo čisto. Na autocestu sam ušao u 4.
Bilo je na mjestima i pola metra, pa se moralo voziti u koloni u jednoj traci.

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Ili tigar gumama jebo ih rent a car sa tim gumama, ima i drugih rent a car kuća a ne da si gledaš glavi mjesta na srot gumama
Ma gume su ispale čisto iznenađenje po snijegu. Po mokrom moram paziti kako ću uć u zavoj, ali snijeg su hendlale vrhunski. Jedne godine sam dobio Continentalke koje su pak bile bolje po mokrom, a tragedija po snijegu. Sad mi je ispalo bolje ovako. Po mokrom prilagodim brzinu, ali s lošijim gumama za snijeg se vjerojatno ne bih uspio pokrenuti s mjesta na usponima.

Probat ću s Garmina izvuć još materijala, možda je ostao i neki video.

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 03.02.2018. u 09:36.
Staro 03.02.2018., 09:42   #33945
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Ralica je vjerojatno izbjegavala ovog genijalca s desne strane, jer vidi se da je došlo do sudara (tragovi u snijegu)

Ove drugi 2 slike su fotošop, nemoguće, takvi auti ne mogu sletjeti sa ceste da ih i tjeraš na to
Staro 03.02.2018., 09:49   #33946
Brut
Premium

Datum registracije: Dec 2015
Citiraj:
U 1 je još sve bilo čisto. Na autocestu sam ušao u 4.

Na slikama su uvjeti kakvima sam i ja prosao, da je bilo pol metra snijega vjerovatno bi poslikao ti ili netko drugi jer nije da se slabo gundja po cijelom netu

Brut je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2018., 12:02   #33947
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Potrošnja ulja nije problem osim financija-kupovina ulja za događanje, vjerojatno eko test radi sagorjelog ulja i treba redovito pratiti da ne ostane bez ulja. Ako su samo gumice ventila (najviše zadimi plavo kod jutarnjeg prvog paljenja) to se jednostavno riješi bez otvaranja motora.
Al ako su uljne karike gotove, treba otvarati motor. To je kod nas nekih 2000-3000kn, al onda imaš "novi" motor

Kod nas na eko testu da troši 10 litara ulja na 10 000 km bi uredno prošao ekotest ako je katalizator ispravan.

A "novi motor" za 2000-3000 kuna zaboravi. To su uglavnom sve polurješenja za koja nitko ne garantira.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2018., 13:16   #33948
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
Jesi ti trenutno u Kanadi ili? Kakvih pola metra na potezu Rijeka-Zagreb....
Napadalo par cm i odma kukaš.
panasonic je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2018., 13:28   #33949
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Uređenje glave, set karika, leteći lageri, set brtvi, remenja i tekućina, sumnjam da je u BIH preko 500eura, ajd kod nas nešto više, previdio sam da je 1.4 16 motor.
Staro 03.02.2018., 13:37   #33950
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Oprostite mi vas dvojica što nisam stao i uzeo mjetar i mjerio. Nigdje nisam rekao da se radi o pola metra svježe napadalog snijega, nego o tome što se nalazilo na jednoj od dvije trake.

Je li to snijeg koji je odbačen s ove donekle prometne trake ili rezultat jedne ralice koja je prošla onuda puno ranije, ne znam. Valjda znam procijeniti pola metra nečega

Kolegica je fotkala putem, poslat će mi danas. Izvukao sam screenshot s Garmina, kad je već cesta bila prohodna s obje trake. Pola metra snijega očito nema na ogradi, no ovo je oko pola sata dalje od najgoreg dijela...

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 03.02.2018. u 13:54.
Staro 03.02.2018., 13:39   #33951
panasonic
Banned

I eto, šta je problem na toj fotki?
Voziš sporije nego po suhoj cesti i gotovo, zima je, snijeg zna napadati koliko god to čudno zvučalo.
Staro 03.02.2018., 14:01   #33952
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor panasonic Pregled postova
I eto, šta je problem na toj fotki?
Voziš sporije nego po suhoj cesti i gotovo, zima je, snijeg zna napadati koliko god to čudno zvučalo.
Jesi ti uopće pročitao išta ranije ili i dalje trolaš bezveze?

Najveći problem su vozači....

1. Po ovim uvjetima koje vidiš na slici, kad je najgori dio prošao, se komotno može voziti 70-80 pod uvjetom da imaš zimske gume.
2. HAC je stavio idiotsko ograničenje 40 na kompletnu dionicu od Rijeke do Bosiljeva
3. Većina ljudi se drži lijeve trake, umjesto da se makne desno ako nije siguran u svoje sposobnosti.
4. Neodržavanje razmaka i naglo lupanje po kočnici, pa kad auto krene proklizavati u lijevu ili desnu stranu, onda slijedi paničarenje.
5. Upaljena zadnja svijetla za maglu, iako se voze u koloni.
6. HAC i policija nespremni, spori i bez ikakvog plana i programa.

Što se onih pola metra tiče, probaj procijeniti koliko ima ovdje na ogradi

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 03.02.2018. u 14:08.
Staro 03.02.2018., 14:08   #33953
panasonic
Banned

HAC stavlja niže ograničenje kad njihove ralice izađu na cestu, to je normalna procedura.
Ljudi se drže one trake koja je prohodna, i sam si rekao da se moglo voziti samo jednom trakom, a sad bi tu obilazio ljude, i to još sa šrot gumama.
Čemu preticanje drugih u takvim uvjetima??
Neodržavanje razmaka i sl. gluposti po cestu se događaju svaki dan, neovisno o snijegu, kukati oko toga je besmisleno.

A kakav plan bi trebao imati HAC i policija to samo ti znaš, možda plan za evakuaciju?
Kako rekoh, napadalo je malo snijega, ništa posebno, kakvi sve uvjeti znaju biti po cesti ovo je mila majka.
Staro 03.02.2018., 15:03   #33954
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Pa kome se ne vozi ako ne cesti ne vidi goli, suhi asfalt, nek ide javnim prijevozom.
Osobno, nebi uopće čistio ceste.

Mislim da se malo pretjeruje s tim snijegom i vožnjom. Dabogda ga napadalo 2 metra da ralice ne mogu uopće čistiti
Staro 03.02.2018., 15:51   #33955
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Prije deset minuta prošao ZG obilaznicom od Jankomira do Lučkog. U tom smjeru je sve skupa bilo valjda 15 auta od čega četiri sa SK regama, sva četvorica su naravno vozili bez upaljenih ikakvih svjetla i bili najbrži.

Od Lučkog do rotora na Remetincu sve skupa možda 10 auta od čega jedan naravno sa SK regom (novi, ne onaj sa obilaznice) i jedan PŽ. I obojica opet nemaju svjetla... i onda dođemo do rotora, njih dvojica u srednjoj traci, rotor prazan (znači full prazan) i PŽ koji je bio prvi oplete po kočnici, a SK koji je bio iza njega oplete po gasu ... i izađu oba lika iz auta i čude se jedan drugome zakaj je došlo do sudara.

Definitivno, danas svatko može dobiti vd.
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2018., 16:12   #33956
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ljudi se voze na motociklima i skuterima po snijegu a neki strahuju jer je pao snijeg pa osjete da auto ne koči kao na vrućem asfaltu��
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2018., 16:57   #33957
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Oprostite mi vas dvojica što nisam stao i uzeo mjetar i mjerio. Nigdje nisam rekao da se radi o pola metra svježe napadalog snijega, nego o tome što se nalazilo na jednoj od dvije trake.

Je li to snijeg koji je odbačen s ove donekle prometne trake ili rezultat jedne ralice koja je prošla onuda puno ranije, ne znam. Valjda znam procijeniti pola metra nečega

Kolegica je fotkala putem, poslat će mi danas. Izvukao sam screenshot s Garmina, kad je već cesta bila prohodna s obje trake. Pola metra snijega očito nema na ogradi, no ovo je oko pola sata dalje od najgoreg dijela...

Kolka ti je potrosnja bila takvim putem, obzirom da si se vukao ?
Staro 03.02.2018., 17:31   #33958
panasonic
Banned

Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
Kolka ti je potrosnja bila takvim putem, obzirom da si se vukao ?
I to još lijevom stranom se vuče

Citiraj:
3. Većina ljudi se drži lijeve trake, umjesto da se makne desno ako nije siguran u svoje sposobnosti.
Staro 03.02.2018., 18:06   #33959
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Nisam ni pratio potrošnju. 4 osobe u autu i pun gepek. Do tamo 120 na tempomat, nazad puzanje do Karlovca, onda 130 na tempomat.

Natočio sam ga prije puta i napravio ukupno oko 420 km, danas je rezervoar drito na polovici. Po tome, 22-23 litre sam potrošio za taj put. Cca. 5.5 l/100 u najgorem slučaju

Staro 03.02.2018., 18:15   #33960
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Autor panasonic Pregled postova
I to još lijevom stranom se vuče
Dok god u lijevoj traci ima autiju ispred tebe, ne vučeš se.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na