|
![]() |
#7891 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Molio bih preporuku za osnovno napajanje (što jeftinije), htio bih da je što tiše, bar dok je PC u idleu. Za Asrock P67pro3+2500K@1.35v, 4x2 DDR3, 1xHDD, Pasivni GeForce GT1030 https://www.links.hr/hr/napajanje-35...-pfc-052740044 Da li bi ovo bilo preporučljivo? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7893 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Frend mi več godinu dana fura i5 3350p i GTX770 konfu s nekim 500w kinezom, briem Spire, i iako je znao da je to rizična komba trebao je otić kroz par dana po novo napajanje no kako je sve radilo, a para se nije imalo lik to ostavi tako. I sad nakon godinu dana to napajanje se počelo masno grijati, a ventilator umire čim se nešto zahtjevnije krene vrtit, znači priči s tim napajanje lagano dolazi kraj i čudo je što je dosad sve radilo tak da trebam neku max budget opciju za takvu konfu, može novo, a može i nešto što bi se na tržnici moglo naći?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7894 |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7895 |
Guest
|
fortron hexa 400w 150-200kn na njuskalu |
![]() |
![]() |
#7896 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Znači i Hexa 400W bi bio dosta? Zanimljiv slučaj imam s njim. Složio sam čak 5 konfi s njim frendovima i dobro je to napajanje no u 3 konfe s njim počela je cvrčati naponska regulacija na pločama, dečki su skužili taj zvuk i bilo im je čudno pa smo išli testirat to malo, stavio unutra nekog kineza i prestane cvrčati, stavim opet Fortrona i cvrči, onda jednog tog Fortrona stavim u svoj komp, moja ploča krene cvrčat, znači 3 od 5 tih napajanja proizvodi cvrčanje zavojnica na ploči. Napajanja čak i nisu odjednom kupljena pa da bude neka serijska greška nego u duljem vremenskom razdoblju, jedno je čak i v1 revizija bila, ostala dva v2. Čudna pojava, dali to može dugoročno napravit nekakvu štetu ploči? Čudno kolko ovdje ima preporuka za to napajanje, a po meni to nije izolirani slučaj nego neka greška kod tog napajanja, jel skužio to još tko možda? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7897 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Hexa 400W je ipak malo lila za 770. Ja ne bi gledao ništa ispod Hyper 500W i još bolje Hexa 550W 80+ Bronze. Polovno mislim da se ne isplati, jer ipak na ovima imap 5god garanciju, a cca 400kn nije puno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7899 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2017
|
Isplati li se uzeti ovo napanje, za konf. (i9X -, gtx 1060 6G, 16g ram, 4 HDD, 2 SSD) https://www.links.hr/hr/napajanje-70...vent-052703029 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7901 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2017
|
Citiraj:
![]() Dobio sam preporuku da gledam da je snaga koju napajanje isporučuje kontinuirana, tj da ne varira, s obzirom da ovo antecovo daje: "700W Continuous Power – Guaranteed 700W of Continuous Power from Antec" pa mi je zapelo za oko, e sad konkretno marka napajanja i ostalo nisam upućen pa zato pitam ![]() Heh ne ide sve kešom, inače planiram dugoročno na i9 seriju zbog renderiranja videa, nista gaming, a ne ulaže mi se za dvije godine opet u procesor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7902 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
i9 ti se baš ne isplati pored threadrippera (16 core sa amzona sad 7000kn), a ako ti ne trebaju pci-e lanesi R7 1700 za 2300kn (8c16t) ti je fenomenalan value za takve stvari Što se tiče napajanja ono je osrednje u najboljem slučaju |
![]() |
![]() |
![]() |
#7904 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Nema smisla davati 700kn za rabljeno napajanje kad je novo 780kn kod uzija. Ja ga imam, 10 godina gare, savršeno napajanje, tiho, kvalitetno. Uzmi Fortron napajanje Aurum S PSU 500W,80+ GOLD, nešto manje od 600kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7905 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Zna li netko koliki je radni vijek napajanja otprilike? Imam 7-8 godina starog Corsaira vx 450 u kompu kod staraca, koji troši doslovno kao upaljač plin, jer radi na integriranoj grafi. E sad još uvijek sve radi ali s obzirom da je staro napajnje planirao sam neko novo ubaciti pa me zanima ima li potrebe ili da ga ostavim dok radi i gotovo? Pitam iz razloga jer ne znam može li staro napajnje naštetiti drugim komponentama ili se zapaliti možda ili nešto takvog tipa... Zadnje izmijenjeno od: slavonac90. 29.10.2017. u 12:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7906 |
Premium
|
Nemaju definirani vijek. Ako je ispravno ostavi ga Ja imam jednog šroteksa koji radi kao singerica 11 godina, samo zadnjih par mjeseci nije u pogonu (rastavljena konfa), ali bude išao u jednu konfu. Gdje onda neće kvalitetno napajanje poput vx 450 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7907 |
Premium
|
Slažem se s kolegom. Nikakva tehnika nema svoj propisani vijek trajanja. Tj. ništa nema. Može izdržati godinu,dvije, može gurati i 20 godina i više. Sreća, održavanje, uvjeti rada itd. ovise o tome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7909 |
Premium
|
Takva kvalitetna napajanja (ima kolega koji će bolje znati) u teoriji nebi trebala nikad bacati bijeli dim. Imaju masu zaštita i ako nešto nije OK gasilo bi se, znači barem u teoriji nikad nebi trebala rokniti, niti povući sa sobom neke druge komponente (što ne vrijedi za šrotekse). Ako se i dogodi sigurno je extremno rijeđe nego u slučaju šroteksa, a ni kod njih se to ne događa često. A tebi/njima razlog gašenja nikako nebi mogao biti preopterećenje jer kažeš konfa troši kao upaljač pa ima headrooma gro. Jedino ako bi pobenavilo samo od sebe iz nekog drugog razloga, a tu možeš onda naknadno reagirati ako dođe do toga, jer kažem nikakvih posljedica nebi trebalo biti sa kvalitetnim napajanjem, pa samim time nema ni potrebe za nekom prevencijom |
![]() |
![]() |
![]() |
#7910 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja sam nekad davno imao VX550 koji je pogonoio sve i svašta (GTS 8800 sli, GTX 8800 SLI, 3870X2, 4850 CF) trenutno tjera FX6300 + HD7950. Nakon 10+ godina još ne pokazuje znakove umora. Nema coil whiena, zujanja brujanja, čak i org vent radi kao od prvog dana. Naravno podrazumjeva se redovno ispuhivanje prašine kompresorom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7911 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Momci hvala na odgovorima, riješili ste me dileme ![]() Zadnje izmijenjeno od: slavonac90. 30.10.2017. u 16:38. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7912 | |
[ZA DOM]Rino
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7913 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Ta kvaliteta po toj cijeni se danas gotovo pa više ne može pronaći...
![]() |
![]() |
#7915 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Gledam taj Fortron HExa Plus 400 kojeg preporučujete ali nigdje u reviewima ne mogu naći da netko spominje buku ventilatora. Trenutno imam RM650x koji se očigledno ne čuje uopće ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7916 |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
fsp ne glasi kao tiho napajanje, tako da ako ocekujes apsolutnu tisinu, morat ces se isprsit vise |
![]() |
![]() |
![]() |
#7917 |
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Iz prve ruke ti mogu reći da je dotično napajanje potpuno nečujno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7918 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2017
|
Citiraj:
Sent from my HTC 10 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7920 |
Premium
|
100 žena, 200 sisa. Ja sam ima xfx pro, gold edition, platio ga ko dragi kamen, svaka igra htio se razletit od vrtnje. Radio je kao mlazni avion. Dobio za njega preporuka i preporuka. Možda jednostavno faulty primjerak, ali nikad više xfx. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|