Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.08.2017., 12:05   #31051
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Kad sam se vraćao s mora, idem gore onom vijugavom cestom od Senja. Bila je mrkla mrčina. Klinci u autu i još se ja ne vozim sporo. I zaljepi mi se manijak na dupe a ne vidi se crno pod noktom i zavoji su ekstremni. Na kraju mu se maknem na prvom ugibalištu i manijak po plinu s tim svojim kombijem. Malo kasnije ga vidim kako gmiže iza kolone a u autu 2 djece...kojih idiota ima. Kak možeš glumit racera po tim zavojima po mrklom mraku (tam nema rasvjete uopće, osim kad ideš kroz ona mala sela) i to još s djecom u autu.
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2017., 12:41   #31052
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Tvrdi Pregled postova
Kak možeš glumit racera po tim zavojima po mrklom mraku (tam nema rasvjete uopće, osim kad ideš kroz ona mala sela) i to još s djecom u autu.
Bez problema, ako poznaješ cestu. Dapače, puno bolje nego po danu.
Staro 09.08.2017., 12:55   #31053
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Zbog povremenog prometa iz suprotnog smjera nije se moglo odmah preteći svih 15-ak auta u koloni (a i ne smije se ) pa sam ih skidao po 2-3 i kad sam na kraju bio treći iza Micre koja je tad usporila i ispod 70 km/h (nemam pojma zašto) otvorio se dugi ravni pravac bez prometa iz suprotnog smjera, prešao sam ih sve i namjerno ostao kolničkoj traci za suprotni smjer sa uključenim lijevim žmigavcem kako bi dao do znanja ostalima da mogu sigurno preteći Micru no koliko sam vidio u retrovizoru nitko je nije ni pokušao priječi... e sad, da li je svima odgovaralo malo ubrzavati pa malo usporavati, da li cijela kolona zapravo putuje zajedno ili nešto treće... tko zna
Možda smo obilazili na istom mjestu . Ja sam izdržao strpljivo do pravca na istarskom ipsilonu prije Pazina. Nekakvo jezero je uz cestu i vidiš do Italije da nema nikog naprijed, ali ne. Oni ne obilaze. Imao sam ih vremena proučavati i svi su stranci iz različitih država, a svaki auto skuplji od moje kuće s kreditom uračunatim .
Staro 09.08.2017., 12:59   #31054
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Što kaže Iggy, lakše po noći voziti jer se vide svijetla iz kontra smjera. Ako znaš cestu...

Inače, ove godine išao D1 do Starigrada. Do tamo se naživcirao radi ekipe na cesti, pogotovo kad netko riskira sudar više automobila namjerno sa kočnicom. Na povratku istom cestom, kolona od puno vozila, ali svi se vozili uredno, možda bila dvojica na 100km koji su išli preticati. Uredno 10-20kmh više od dopuštenog, lijepo kroz zavoje. Došao doma opušten i odmoran...
~1h kraće nego kad se ide preko Žute Lokve i Otočca, ali tamo nema živog pesa.

Napravio 530km na plinu po staroj cesti sa 35L plina. 100km po gradu (ok, Zagreb je prazan), ostalo otvorena cesta po D1 i možda 20-30km autoceste (od Sv. Roka do Maslenice). Što znači da bih mogao i 600km kad se malo smirim sa gasom...
Staro 09.08.2017., 13:07   #31055
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Ljudi bila je mrčina i nikog u kontra smjeru...valjda su dva auta prošla kak smo se vozili nekih 10 ak km tak....osim toga lik je ZG table a cesta ima doslovno stotine vrlo oštrih zavoja...to je ona cesta kojom se penje od Senja...
Staro 09.08.2017., 13:11   #31056
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Ljudi bila je mrčina i nikog u kontra smjeru...valjda su dva auta prošla kak smo se vozili nekih 10 ak km tak....osim toga lik je ZG table a cesta ima doslovno stotine vrlo oštrih zavoja...to je ona cesta kojom se penje od Senja...
Uuuuuu, savršeno za brzu vožnju. Da budem politički korektan. Jedino bi me žena lupala stalno japankom po glavi.
Staro 09.08.2017., 13:21   #31057
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Uuuuuu, savršeno za brzu vožnju. Da budem politički korektan. Jedino bi me žena lupala stalno japankom po glavi.
Savršeno za izazivat sudbinu. I to ne samo svoju.
Staro 09.08.2017., 13:37   #31058
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Bez problema, ako poznaješ cestu. Dapače, puno bolje nego po danu.
Uzalud ti poznavanje određene dionice kad te u srpnju u 10 navečer iznenadi traktor s prikolicom punom sijena, katadioptera i stražnjih svjetala nema, a šofer tradicionalno u šusu...a o bauljajućim spodobama na rubu kolnika, obučenih u što tamnije boje i punih pelinkovca da i ne govorimo...

Rekel bi zlobnik da toga ima samo u Zagorju...
Staro 09.08.2017., 13:38   #31059
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Cesta za vratnik, odlicna dionica puta za razbuditi se prije dosadnog lickog dijela
Staro 09.08.2017., 13:41   #31060
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Uzalud ti poznavanje određene dionice kad te u srpnju u 10 navečer iznenadi traktor s prikolicom punom sijena, katadioptera i stražnjih svjetala nema, a šofer tradicionalno u šusu...a o bauljajućim spodobama na rubu kolnika, obučenih u što tamnije boje i punih pelinkovca da i ne govorimo...

Zbog takvog je poginuo moj susjed na vikši. Sa nekih 20g. Osim toga dovoljno da ti na toj mrčini izleti neka veća živina ili pijanac, čega ima po tim šumovitim zabitima....
Ako mi se "rejsalo" odem sam na zaobilaznicu ili još bolje na neku stazu....Ali sad niti nemam auto za taj užitak....
Osim toga možeš biti i najbolji vozač ali ako uvjeti nisu idealni manje je pametno divljati. Najveća sranja se i događaju radi toga jel ekipa ima previše puozdanja u svoje vozačke (topgear) sposobnosti i u svoj "imam puno konja" auto...

Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 09.08.2017. u 13:46.
Staro 09.08.2017., 14:10   #31061
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Savršeno za izazivat sudbinu. I to ne samo svoju.
Bez brige, sudbina se nikad ne izaziva. Uvijek moraš zadržati sigurnu zonu.
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova

Tako mi je kolega poginuo na Krku. Zato i postoji izreka "uvijek vozi kao da ti je netko upravo ispred tebe prolio kantu ulja u zavoju".
Noćna vožnja omogućuje neke detalje koje nemaš po dnevnoj - kontrasti, manji promet, bolje primjećivanje drugih vozila, no moraš uvijek imati rezervu - kao i na autocesti na kojoj ne možeš voziti 150 s kratkim svjetlima.
Staro 09.08.2017., 14:16   #31062
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
...
kao i na autocesti na kojoj ne možeš voziti 150 s kratkim svjetlima.
Odlicno si me sjetio. Kako vozite autocestama po mraku, kratka/duga svjetla? Sta s vozilima koja ti idu u susret, gasite li duga?
Meni su kratka vec na 100km/h dosta kratka iako sam uzeo nightbreaker lampe. Osovno mi ne smetaju tudja duga na autoputu kad i ja koristim duga, ali imam filing da to nije bas okej svima pa ih u pravilu gasim. Farovi su cisti i maksimalno dignuti da prolaze tehnicki, auto jbga prazan (kad je pod teretom onda je lakse).
Staro 09.08.2017., 14:22   #31063
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Odlicno si me sjetio. Kako vozite autocestama po mraku, kratka/duga svjetla? Sta s vozilima koja ti idu u susret, gasite li duga?
Kratka kad ima drugih, inače duga (kao što je i po zakonu. )
Staro 09.08.2017., 14:23   #31064
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
pod dugima tak jasno dok netko ne naiđe i onda na kratka pa ponovo duga.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2017., 14:25   #31065
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Isto i na autocesti kao i na otvorenoj cesti. Osobno gasim duga kad sam u nekom selu na otvorenoj cesti, ako nije baš mrkli mrak bez uličnih lampi i pregledno je.
Staro 09.08.2017., 14:27   #31066
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
ja sam nekidan viđao jebene MAGLENKE u retrovizoru po A1....................
Staro 09.08.2017., 14:29   #31067
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Maglenke su obavezne po svuda
Staro 09.08.2017., 14:31   #31068
Šole
Premium
Moj komp

Šole's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Takoder duga dok nikoga nema.
Šole je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2017., 14:32   #31069
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Sve je to krasno i bajno ali recimo na našim autocestama su često ograde prilično niske a u ljetne dane ima puno turista i putnika na tim autocestama pa definitivno u tom slučaju će duga svjetla smetati onima ispred pa i onima koji ti idu u susret. Poseban je problem mentalitet naših vozača koji u većem broju slučajeva ne gase ta duga svjetla kad netko nailazi ili ih gase prekasno. Jedno je teorija a drugo praksa i "tradicija" lokalnog naroda...Opet ako ti se po ljeti potrefi da je nešto rjeđi promet opet ga ima i moraš stalno gasit palit.
Inače vaša duga svjetla svaki će put sočno pozdraviti posebno vozači buseva, kamiona i kombija. Oni baš vole vaša duga svjetla.

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Maglenke su obavezne po svuda

U zadnje vrijeme mi ovi s novim autekima pale maglenke umjesto kratkih svjetala (iako kratka nisu obavezna kod nas po ljeti). Valjda da se bolje vide te lepe ledice i njihovi auteki.
Inače ja bi uveo obavezno paljenje kratkih svjetala i po ljeti jel nisu uvijek supersunčani uvjeti a osim toga bolje se auto uočava dok ima svjetla. Čak sam primjetio da dosta ljudi ima kratka upaljena i po ljeti. Bar po Zagrebu. Ima nas dosta koji imamo podzemnu garažu pa valjda neki i zaborave ugasiti haha

Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 09.08.2017. u 14:38.
Staro 09.08.2017., 14:37   #31070
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Bez brige, sudbina se nikad ne izaziva. Uvijek moraš zadržati sigurnu zonu.

Tako mi je kolega poginuo na Krku. Zato i postoji izreka "uvijek vozi kao da ti je netko upravo ispred tebe prolio kantu ulja u zavoju".
Noćna vožnja omogućuje neke detalje koje nemaš po dnevnoj - kontrasti, manji promet, bolje primjećivanje drugih vozila, no moraš uvijek imati rezervu - kao i na autocesti na kojoj ne možeš voziti 150 s kratkim svjetlima.
Upravo to razlikuje idiote koji samo znaju nabit brzinu i metnut glavu u torbu i ljude koji znaju vozit i pametno voze brzo minimizirajući rizik.

Na autocesti duga kad nikog nema, duga palim i kad ih onaj iz suprotnog smjera ne gasi. Obicno onda cesto skuze da su mi duga pošteno jaka pa oni gase svoja koja tinjaju. Isto tako treba jako paziti na kamione jer njima najvise smeta. Rijetke su visoke ograde kad se komotno mogu drzat duga a da drugom smjeru ne smeta.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2017., 14:39   #31071
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
U zadnje vrijeme mi ovi s novim autekima pale maglenke umjesto kratkih svjetala (iako kratka nisu obavezna kod nas po ljeti). Valjda da se bolje vide te lepe ledice i njihovi auteki.
To je DRL, ne maglenka.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2017., 14:42   #31072
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
To je DRL, ne maglenka.
To je kao neka nova pozicija onda? Hebote svjetli ko blesavo....
Staro 09.08.2017., 14:43   #31073
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Inače ja bi uveo obavezno paljenje kratkih svjetala i po ljeti jel nisu uvijek supersunčani uvjeti a osim toga bolje se auto uočava dok ima svjetla. Čak sam primjetio da dosta ljudi ima kratka upaljena i po ljeti. Bar po Zagrebu. Ima nas dosta koji imamo podzemnu garažu pa valjda neki i zaborave ugasiti haha
Nisam ni znao da se mogu upaliti maglednke ako bar pozicije ili kratka nisu upaljena.
Osobno, uvijek imam upaljena kratka svjetla, auto je uočljiviji na cesti i ne moram razmišljati jesu li mi upaljena svjetla kad ulazim u garažu.
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
ja sam nekidan viđao jebene MAGLENKE u retrovizoru po A1....................
Evo, zadnjih tjedan dana se vozim kao zadnji seljak sa upaljenim maglenkama. Valjda od starosti mi se izlizao kontakt na prekidaču svjetala (na Passatu se maglenke pale tako da se okretni prekidač povuče prema sebi) i sad ne mogu izgasiti maglenke, čak su mi upaljene kad je u prekidač u poziciji za ugašena svjetla.
Naručio novi preko eBaya (jeftinije me dođe iz Irske original sa shippingom nego iz hrvatskog autootpada bez poštarine), a dok ne dođe, seljačenje na maksimum...
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2017., 14:44   #31074
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Nisam ni znao da se mogu upaliti maglednke ako bar pozicije ili kratka nisu upaljena.
Možeš ih palit s pozicijom...moj zajeb. Jel nisu malgenke bile u igri već DRL kak je tech rekao. Al svjetli ko blesavo.
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Osobno, uvijek imam upaljena kratka svjetla, auto je uočljiviji na cesti i ne moram razmišljati jesu li mi upaljena svjetla kad ulazim u garažu.
Ne bi vjerovao ali ekipa to ne pali ne zbog lijenosti već štede žarulje...pitao sam par ljudi i to je bio odgovor...
Staro 09.08.2017., 14:52   #31075
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Kratka kad ima drugih, inače duga (kao što je i po zakonu. )
Oke, onda sve jasno. Ta kratka kad upalim bokte ko da crni zid izroni ispred mene brrr..

A ako izmedju traka autoputa ima kakti one visoke ograde ili nekih isprekidanih pregrada, sluzi li to vizualnom razdvajanju suprotnih traka pa da se moze voziti s dugima ili? Ne mogu se sad sjetiti nekih primjera, ali vidjao sam to na onom bosanskom komadicu autoputa zenica-sarajevi i mislim na ri-zg (mooozda?).
Staro 09.08.2017., 14:55   #31076
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
To je DRL, ne maglenka.
Fora je ovo, dosta jako svijetli sto je plus po danu, ali minus je sto ako ekipa pali samo DRL primjetio sam da im odozada nikakva pozicija ne svijetli. U tom slucaju draze mi je kad ekipa vozi s oldschool kratkim svjetlima
Staro 09.08.2017., 14:56   #31077
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Oke, onda sve jasno. Ta kratka kad upalim bokte ko da crni zid izroni ispred mene brrr..

A ako izmedju traka autoputa ima kakti one visoke ograde ili nekih isprekidanih pregrada, sluzi li to vizualnom razdvajanju suprotnih traka pa da se moze voziti s dugima ili? Ne mogu se sad sjetiti nekih primjera, ali vidjao sam to na onom bosanskom komadicu autoputa zenica-sarajevi i mislim na ri-zg (mooozda?).
Ne pomaže baš jer dok donekle pomogne vozačima osobnih vozila, vozačima autobusa i kamiona beš i ne.
Staro 09.08.2017., 14:56   #31078
Dragster
Premium

Dragster's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Štede žarulje jer je vrlo vjerojatno zajebancija zamjeniti žarulju... ne znam postoji li auto novije generacije na kojem to nije posao od 3 sata prvi put, pola sata nakon par godina... iako mi kaže ovaj s posla da je njemu u Leonu to čas posla
Staro 09.08.2017., 14:57   #31079
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor Dragster Pregled postova
Štede žarulje jer je vrlo vjerojatno zajebancija zamjeniti žarulju... ne znam postoji li auto novije generacije na kojem to nije posao od 3 sata prvi put, pola sata nakon par godina... iako mi kaže ovaj s posla da je njemu u Leonu to čas posla
Na Meganu III ne može biti jednostavnije.
Staro 09.08.2017., 15:02   #31080
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Fora je ovo, dosta jako svijetli sto je plus po danu, ali minus je sto ako ekipa pali samo DRL primjetio sam da im odozada nikakva pozicija ne svijetli. U tom slucaju draze mi je kad ekipa vozi s oldschool kratkim svjetlima
Ovo je meni ogroman propust kod DRL-a i ne mogu vjerovati da je to normalno/logično kod autiju opremljenih time. Da iza ne svijetli ništa dok kočnicu ne stisneš. Ekipa zaboravi upaliti kratka po noći i voze se DRL-om stalno, a kad padne mrak iza ništa ne svijetli.

Kod mene kratka uvijek upaljena, ljeto ili zima. Iako je auto crven, smatram da sam svima vidljiviji na taj način.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na