|
![]() |
#31051 |
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
Kad sam se vraćao s mora, idem gore onom vijugavom cestom od Senja. Bila je mrkla mrčina. Klinci u autu i još se ja ne vozim sporo. I zaljepi mi se manijak na dupe a ne vidi se crno pod noktom i zavoji su ekstremni. Na kraju mu se maknem na prvom ugibalištu i manijak po plinu s tim svojim kombijem. Malo kasnije ga vidim kako gmiže iza kolone a u autu 2 djece...kojih idiota ima. Kak možeš glumit racera po tim zavojima po mrklom mraku (tam nema rasvjete uopće, osim kad ideš kroz ona mala sela) i to još s djecom u autu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31052 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#31053 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31054 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Što kaže Iggy, lakše po noći voziti jer se vide svijetla iz kontra smjera. Ako znaš cestu... Inače, ove godine išao D1 do Starigrada. Do tamo se naživcirao radi ekipe na cesti, pogotovo kad netko riskira sudar više automobila namjerno sa kočnicom. Na povratku istom cestom, kolona od puno vozila, ali svi se vozili uredno, možda bila dvojica na 100km koji su išli preticati. Uredno 10-20kmh više od dopuštenog, lijepo kroz zavoje. Došao doma opušten i odmoran... ~1h kraće nego kad se ide preko Žute Lokve i Otočca, ali tamo nema živog pesa. Napravio 530km na plinu po staroj cesti sa 35L plina. 100km po gradu (ok, Zagreb je prazan), ostalo otvorena cesta po D1 i možda 20-30km autoceste (od Sv. Roka do Maslenice). Što znači da bih mogao i 600km kad se malo smirim sa gasom...
![]() |
#31055 |
Sremium
|
Ljudi bila je mrčina i nikog u kontra smjeru...valjda su dva auta prošla kak smo se vozili nekih 10 ak km tak....osim toga lik je ZG table a cesta ima doslovno stotine vrlo oštrih zavoja...to je ona cesta kojom se penje od Senja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#31056 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#31057 |
Sremium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31058 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Uzalud ti poznavanje određene dionice kad te u srpnju u 10 navečer iznenadi traktor s prikolicom punom sijena, katadioptera i stražnjih svjetala nema, a šofer tradicionalno u šusu...a o bauljajućim spodobama na rubu kolnika, obučenih u što tamnije boje i punih pelinkovca da i ne govorimo... Rekel bi zlobnik da toga ima samo u Zagorju... ![]()
![]() |
#31060 | |
Sremium
|
Citiraj:
Ako mi se "rejsalo" odem sam na zaobilaznicu ili još bolje na neku stazu....Ali sad niti nemam auto za taj užitak.... Osim toga možeš biti i najbolji vozač ali ako uvjeti nisu idealni manje je pametno divljati. Najveća sranja se i događaju radi toga jel ekipa ima previše puozdanja u svoje vozačke (topgear) sposobnosti i u svoj "imam puno konja" auto... Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 09.08.2017. u 13:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31061 | |
Premium
|
Bez brige, sudbina se nikad ne izaziva. Uvijek moraš zadržati sigurnu zonu. Citiraj:
Noćna vožnja omogućuje neke detalje koje nemaš po dnevnoj - kontrasti, manji promet, bolje primjećivanje drugih vozila, no moraš uvijek imati rezervu - kao i na autocesti na kojoj ne možeš voziti 150 s kratkim svjetlima.
![]() |
![]() |
#31062 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Odlicno si me sjetio. Kako vozite autocestama po mraku, kratka/duga svjetla? Sta s vozilima koja ti idu u susret, gasite li duga? Meni su kratka vec na 100km/h dosta kratka iako sam uzeo nightbreaker lampe. Osovno mi ne smetaju tudja duga na autoputu kad i ja koristim duga, ali imam filing da to nije bas okej svima pa ih u pravilu gasim. Farovi su cisti i maksimalno dignuti da prolaze tehnicki, auto jbga prazan (kad je pod teretom onda je lakse).
![]() |
![]() |
#31063 |
Premium
|
![]() |
#31065 |
Moderator
|
Isto i na autocesti kao i na otvorenoj cesti. Osobno gasim duga kad sam u nekom selu na otvorenoj cesti, ako nije baš mrkli mrak bez uličnih lampi i pregledno je.
![]() |
#31069 |
Sremium
|
Sve je to krasno i bajno ali recimo na našim autocestama su često ograde prilično niske a u ljetne dane ima puno turista i putnika na tim autocestama pa definitivno u tom slučaju će duga svjetla smetati onima ispred pa i onima koji ti idu u susret. Poseban je problem mentalitet naših vozača koji u većem broju slučajeva ne gase ta duga svjetla kad netko nailazi ili ih gase prekasno. Jedno je teorija a drugo praksa i "tradicija" lokalnog naroda...Opet ako ti se po ljeti potrefi da je nešto rjeđi promet opet ga ima i moraš stalno gasit palit. Inače vaša duga svjetla svaki će put sočno pozdraviti posebno vozači buseva, kamiona i kombija. Oni baš vole vaša duga svjetla. U zadnje vrijeme mi ovi s novim autekima pale maglenke umjesto kratkih svjetala (iako kratka nisu obavezna kod nas po ljeti). Valjda da se bolje vide te lepe ledice i njihovi auteki. Inače ja bi uveo obavezno paljenje kratkih svjetala i po ljeti jel nisu uvijek supersunčani uvjeti a osim toga bolje se auto uočava dok ima svjetla. Čak sam primjetio da dosta ljudi ima kratka upaljena i po ljeti. Bar po Zagrebu. Ima nas dosta koji imamo podzemnu garažu pa valjda neki i zaborave ugasiti haha Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 09.08.2017. u 14:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31070 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Na autocesti duga kad nikog nema, duga palim i kad ih onaj iz suprotnog smjera ne gasi. Obicno onda cesto skuze da su mi duga pošteno jaka pa oni gase svoja koja tinjaju. Isto tako treba jako paziti na kamione jer njima najvise smeta. Rijetke su visoke ograde kad se komotno mogu drzat duga a da drugom smjeru ne smeta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31071 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31073 | ||
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Osobno, uvijek imam upaljena kratka svjetla, auto je uočljiviji na cesti i ne moram razmišljati jesu li mi upaljena svjetla kad ulazim u garažu. Citiraj:
Naručio novi preko eBaya (jeftinije me dođe iz Irske original sa shippingom nego iz hrvatskog autootpada bez poštarine), a dok ne dođe, seljačenje na maksimum... ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#31074 | |
Sremium
|
Citiraj:
Ne bi vjerovao ali ekipa to ne pali ne zbog lijenosti već štede žarulje...pitao sam par ljudi i to je bio odgovor... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31075 |
49%winner
|
Oke, onda sve jasno. Ta kratka kad upalim bokte ko da crni zid izroni ispred mene brrr.. A ako izmedju traka autoputa ima kakti one visoke ograde ili nekih isprekidanih pregrada, sluzi li to vizualnom razdvajanju suprotnih traka pa da se moze voziti s dugima ili? Ne mogu se sad sjetiti nekih primjera, ali vidjao sam to na onom bosanskom komadicu autoputa zenica-sarajevi i mislim na ri-zg (mooozda?).
![]() |
![]() |
#31076 |
49%winner
|
![]() |
![]() |
#31077 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#31078 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Štede žarulje jer je vrlo vjerojatno zajebancija zamjeniti žarulju... ne znam postoji li auto novije generacije na kojem to nije posao od 3 sata prvi put, pola sata nakon par godina... iako mi kaže ovaj s posla da je njemu u Leonu to čas posla
![]() |
#31079 |
Premium
|
Na Meganu III ne može biti jednostavnije.
![]() |
#31080 | |
Moderator
|
Citiraj:
Kod mene kratka uvijek upaljena, ljeto ili zima. Iako je auto crven, smatram da sam svima vidljiviji na taj način.
![]() |
![]() |
|
|