|
![]() |
#7081 |
Premium
Datum registracije: Oct 2012
|
Iz servisa Microline me danas nazvao čovjek i rekao da su potvrdili kvar moje r9 390. Kaže da imam pravo na bilo koju robu iz dućana IQcentar u istoj vrijednosti. Ali tamo nema dostupno ništa jače od gtx 1050. A nova roba se ne zna kada stiže. Imam li pravo na novce nazad? radi se o cca 3000 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7082 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Traži i javi kako je prošlo. Ne prihvaćaj ništa osim toga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7083 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7084 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7086 | |
Registered User
|
Citiraj:
Zato ja izbjegavam to zbog možebitnih komplikacija tipa novo jamstvo - osim ako te ne salju tamo trgovci tipa eKupi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7087 |
Premium
|
Dokument iz Microline: Kartica je kupljena u tom IQcentru, znači koliko sam skužio to je trgovina od tog servisa. Hvala na savjetima, želim doći tamo naoružan znanjem o svojim pravima. Dosta daleko mi je putovati do tamo, pa bi htio to riješiti u jednom navratu. Danas poslije posla ću otići do servisa. Evo u privitak i račun i papir od servisa.
Račun: Dokument iz Microline: Kartica je kupljena u tom IQcentru, znači koliko sam skužio to je trgovina od tog servisa. Hvala na savjetima, želim doći tamo naoružan znanjem o svojim pravima. Dosta daleko mi je putovati do tamo, pa bi htio to riješiti u jednom navratu. Danas poslije posla ću otići do servisa. Zadnje izmijenjeno od: orbital_station. 21.06.2017. u 12:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7088 |
Registered User
|
Dokument iz Microline: Kartica je kupljena u tom IQcentru, znači koliko sam skužio to je trgovina od tog servisa. Hvala na savjetima, želim doći tamo naoružan znanjem o svojim pravima. Dosta daleko mi je putovati do tamo, pa bi htio to riješiti u jednom navratu. Danas poslije posla ću otići do servisa. |
Evo u privitak i račun i papir od servisa.
Račun: Dokument iz Microline: Kartica je kupljena u tom IQcentru, znači koliko sam skužio to je trgovina od tog servisa. Hvala na savjetima, želim doći tamo naoružan znanjem o svojim pravima. Dosta daleko mi je putovati do tamo, pa bi htio to riješiti u jednom navratu. Danas poslije posla ću otići do servisa. |
![]() |
#7089 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
IQ i Microline nemaju veze jedan s drugim. Jedno je običan maloprodajni dućan, a drugi je ovlašteni servis i uvoznik. Igrom slučaja je uvoznik za tu grafičku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7090 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Trebam savjet u vezi povrata robe u ADM. Kupio sam online, jučer stigla grafička kartica dostavnom službom, naravno da sam otvorio te probao i zaključio da mi ne odgovara (gtx1060 radi na 80C) E sad, zovem ja njih da sam kupio online i da bi zamijenio za drugi model na sto oni kazu da ako sam otvorio ambalažu da Će mi skinuti 15% vrijednosti kartice. Napominjem da je ambalaža netaknuta, čak sam i one naljepnice uredno odlijepio, u biti da se složi u kutiju jedva da se može primijetiti da je išta otvarano. Ali oni neće ni pričati sa mnom već su me prospojili u servis. Dali je netko imao iskustva sa ovom bagrom iz ADM-a da mi da savjet kako da to riješim s njima. Može i na pm. Probao sam lijepo i ne ide. Čitao sam odgovore ali ne nalazim za povrat robe koja je otvorena.
![]() Zadnje izmijenjeno od: de.fang. 21.06.2017. u 14:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7091 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Nemaš se kaj natezat s njima, pošalješ im karticu i napismeno napišeš da otkazuješ ugovor na daljinu po tom i tom članku (samo provjeri koji su to točno jer neznam napamet) i da hočeš novce natrag. Ako ti vrate manje nego kaj si uplatio onda odmah ide prijava. Alfa i Brko će ti ili potvrditi ili ispraviti ovo kaj sam ti reko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7092 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7093 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Ovo stoji na stranici adma Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđvanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe i onda par redaka kasnije ovo: ADM.hr obavještava kupce o specifičnim svojstvima pojedinih proizvoda kao što su: uređaji koje je potrebno sastavljati kao što su printeri, mobiteli, tablet računala, prijenosna računala, stolna računala, televizori i igrače konzole, računalne komponente za koje zbog njihovih karakteristika nije moguće provjeriti njihovu funkcionalnost bez rukovanja proizvodom npr. montiranja/stavljanja u funkciju/sastavljanja. Iz tog razloga ADM.hr neće biti u mogućnosti izvršiti povrat kupoprodajne cijene (u cijelosti ili djelomično) za ove proizvode u slučaju kada je za povrat naveden razlog: provjera funkcionalnosti jer sama provjera funkcionalnosti umanjuje vrijednost proizvoda time što se stanje proizvoda nepovratno mijenja. ADM.hr preporuča kupcima da za proizvode koje je potrebno montirati/pustiti u rad obavezno kontaktira ovlašteni servis jer bez toga će svaki neovlašteno montirani/pušten u rad proizvod spadati u kategoriju oštećenog proizvoda. Bas me zanima jel onda taj "oštećen proizvod" prodaju po nižoj cijeni, vidim imaju kategoriju rabljena roba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7095 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
kad je adm jači od zakona- ako ti se inati zainati im se -lijepo napiši da raskidaš i nemoj uopće navoditi razloge ili navoditi u tom raskidu da si isprobavao itd tj ikakve razloge ,a zapakiraj najbolje što možeš pofotkaj i vrati im |
![]() |
![]() |
![]() |
#7096 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Ma poslat ću im državni inspektorat samo tako. Mrzim ljude s kojima se ne možeš normalno dogovoriti. To što oni smišljaju vlastita pravila protivno zakonu ne znači da to mogu svima prodavati
![]() |
#7097 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Cini mi se da tumace zakon po svome i love u mutnom. Zasto bi kupac bio kriv sto je za odredjene (tj u ovom slucaju prakticki SVE) proizvode nemoguce uvtrditi funkcionalnost bez "stavljanja u funkciju". Razlog uostalom ionako nije potrebno navoditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7098 |
Registered User
|
Adm jebe po svom. Istina je da je po novom zakonu kupac odgovoran za umanjenje vrijednosti (oštećenja itd) ali ne i za ambalažu. Članak 77. Stavak 5 zakona o zaštiti potrošača kaže: (5) Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Dakle, otvaranje je bilo potrebno za utvrđivanje obilježja i funkcionalnosti robe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7099 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Sent from my MHA-L29 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
#7100 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
ali onda nastupe ljudi sa stavom "ma jebo vas taj šrot, neću opet isti koji će se ponovo pokvarit"..pa onda da bi izašli u susret i ne radili antireklamu u mojoj bivšoj firmi vrate pare...ljudi su stoka - koriste zakon kako njima paše pod prijetnjom inspekcije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7101 |
Registered User
|
A oni ne koriste do krajnjih granica? Pogotovo stavku "u razumnom roku" ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7102 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2013
|
Moje iskustvo s Corsair podrškom: U nedjelju sam otvorio ticket na njihovom siteu. Samo sam napisao kako mi jedan stick u memoriji, kupljenoj prije mjesec dana, baca greške u memtestu i priložio sam fotku računa iz ADM-a. Dva sata od otvaranja, mijenja se status ticketa u "RMA approved". Poslali su mi adresu na koju mogu poslati memoriju - Almere, Nizozemska. Memoriju sam poslao poštom u ponedjeljak poslijepodne, 80-ak kn troškova. Jučer su zaprimili pošiljku, novi update ticketa u status "processing". Danas oko 9h idem pogledati ticket - status je "shipped". Poslali su već zamjensku DHL-om. Imam osjećaj kako je ovo sve prošlo brže i glađe nego što bi prošlo da sam nosio u trgovinu (poznavajući "razumne rokove"). Negativna strana je jedino trošak dostave neispravne memorije njima, ali preživjet ću tih 80kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7103 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Ali ako imaš ikakvu dokumentaciju, hebi im mater i ne puštaj. Ne mogu ti u 3 godine 4 puta krepati slušalice i oni uredno to zaborave. Potrudi se, poslati će ti nove (ako nije s ebay-a ili nešto slično). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7104 | |
Slobodan leni seronja
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Nije ebay, bas je UK firma (rha-audio). Jedino sto im mogu kenjat je za tu njihovu kvalitetu. Naravno, svaki taj ticket imam arhiviran na mailu. Pokusat cu. Hvala na odgovoru ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7105 | |
Premium
|
Citiraj:
Došao tamo, tražio novce nazad ili zamjenu za jaču karticu uz moju nadoplatu. Kaže prodavač kao ne može novci ali možemo ti naručiti koju karticu hoćeš. Uvjerava me da oni nisu neki jadni dućanćić koji nema ništa jače od 1050ti, nego jednostavno sve jače kartice rasprodaju u roku keks. Nisam bio u raspoloženju za svađu i inzistiranju na novcima nazad, pa reko ajde naručite mi msi armor 1080 ti, uz moju nadoplatu, naravno. (Grafička mi treba, al imam drugi komp pa nije hitno) Kaže čovjek da vjerojatno dolaze slijedeći tjedan i da će mi jednu rezervirat. Ovo je sve bilo u prošlu srijedu. Evo danas im došla pošiljka i, kako smo dogovorili, dobio sam svoju narudžbu. Komplikacija nije bilo, onaj prodavač jako ljubazan. E sad, kako bi ispalo da sam inzistriao na lovi, ne znam. Toliko od mene, hvala na savjetima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7106 | |
Registered User
|
Citiraj:
Slao sam im neispravan kit u Nizozemsku, a oni meni ispravan poslali iz Tajvana... E sad, moram li nešto slati na carinu (račun, korespondenciju s Corsairom i sl.)? Ovo je RMA komponenta, platio sam već PDV i carinu kod kupnje memorije u trgovini. Pošto smo u Hrvatistanu, mogu li se nadati kako će mi naplatiti carinu opet? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7107 |
Registered User
|
OK, nadam se da ne spamam topic... Imam odgovor od Crosaira: Amer C (29. 06. 2017. 17:58:51): but what I can be sure of is we are going to handle the custom charge for the package Amer C (29. 06. 2017. 17:59:25): and you shouldn't pay anything when receiving the package Amer C (29. 06. 2017. 17:59:53): id the courier is asking you to pay any charges please create a ticket comment so we can take care of it. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7108 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Pozdrav momci, imam upit za prijateljicu http://imgur.com/a/nNNbg Uzela je Iphone 6s 32 gb, i mobitel joj se zaključao i ne može se više otključati. Nije pogriješila pin, niti upisala pogrešno, jer je nakon pola dana odlučio više da se ne može otvoriti. Mobitel je radio par sati prije toga, jer ga je uzela kod operatera, stajao joj u kutijici mjesec dana i onda ga otvorila, nakon pola dana paf ovo. Servis joj je vratio sa ovim obrazloženjem. Što može ona napraviti? Nisam imao nikada Iphone pa se ne kužim u njega... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7109 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Nemam Iphone pa mozda necu nista tocno reci,ali po meni postoje dvije varijante: A varijanta: frendica ce preko web stranice iskljuciti tu opciju i mob ce se pokrenuti B varijanta (nekako sam joj skloniji) Mobitel je ukraden i poslan na servis po metodi APP,tj.ako prođe prođe.Likovi na servisu su skuzili o cemu se radi i jednostavno su vratili mob natrag. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|