|
|||||||||||
|
|
#29191 |
|
Guest
|
Nije uopće bitna razlika cjelogodisnje vs ljetne, nego da ne valja miješati tipove guma na autu. Dobra cjelogodisnja guma (Goodyear ili Michelin) u toj dimenziji košta 850 kuna. (ostale nisu zanimljive, prakticno su zimske). Za cijenu dvije takve moš kupiti sve 4 ljetne Save UHP, pa znat što vozis i bit miran dok se ne potroše. Kombinacije zimske/ljetne su ko ruski rulet. To bi mi bila baš, baš zadnja opcija. Ono, vozio bi tako da nemam prebijene u dzepu a vrijeme je suho. Na službenom sam proslu zimu imao taj kombo (ljetne nazad) i par puta mi je zadnji kraj pretjecao prvoga. ![]() |
|
|
|
#29192 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
U inozemstvu možeš samo upravljati svojim ili vozilom od nekoga u krvnom srodstvu, ili pak da taj čije vozilo voziš je s tobom u autu. |
|
|
|
|
|
|
#29193 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
|
|
|
|
|
|
#29194 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ima li negdje neki test koji direktno usporeduje Ljetne / zimske / cjelogodisnje u razlicitim uvjetima. Svi ponavljaju ko ptice na grani ljetne po ljeti, zimkse po zimi, a cjelogodisnje su jack of all trades, master of none. ali mene zanima ima li negdje stvarno usporedba. ili recimo 3°C temperatura i mokar asfalt. ljetne ili zimske? to nemogu nac nikako... |
|
|
|
|
|
#29195 |
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
|
|
|
|
|
|
#29196 | |
|
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#29197 | |
|
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
sad vidim da nema ljetnih zimskih uz njih ![]() No uvijek je tako,lošije od samo ljetnih i zimskih Obično adac stavi 2,3 cijelogodišnje uz ljetne/zimske kad testiraju
|
|
|
|
#29198 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
treba uzeti u obzir i smjesu od koje je guma napravljena. nisam testirao, ali vrlo je izgledno da u nekim uvjetima po hladnom zimskom asfaltu bolje reagiraju potrosene (celave) zimske, nego nove ljetne gume koje se pretvore u kamen. u kombinaciji 2 ljetne i 2 zimske gume bitno je da na pogonsku osovinu ljeti idu ljetne, a zimi zimske ![]() |
|
|
|
|
|
#29199 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#29200 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
e pa to me zanima, a to nemogu naci nigdje. nekako ne vjerujem da se jedna premium ljetna guma toliko "stvrdne", pogotovo na temperaturama iznad nule. |
|
|
|
|
|
#29201 |
|
®
Datum registracije: Jan 2006
|
http://www.njuskalo.hr/auti/tesla-mo...oglas-22301953 Tesla Model S 70D Gdje je kvaka ovdje? ![]() Mislim nisam ni blizu ovoj lovici ali netko tko je u prilici hmm. Zanima me baš kakva je stvar ovdje sa prijepisom, porezom, registracija, tehnicki, održavanje, servisi ![]() |
|
|
|
|
|
#29202 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
nekog je zanimalo, auto je mazga 6 benzinac vjerojatno cu za prvu ruku uzeti 2 ljetne savine uhp(vidio sam jos i fuldin model slicne cijene) inace prednje gume na autu su se totalno pocele dezintegrirati, gule se ko kora od mandarine, goodyear eagle f1 asymmetric
![]() Zadnje izmijenjeno od: Gigi1. 24.05.2017. u 14:38. |
|
|
|
|
|
|
#29203 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#29205 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
U Americi je limarija bolesno skupa, ako se ide kod ovlaštenog. Za običan bump u guzu auta su proglašavali totalne štete. Generalno je dosta toga pokriveno garancijom, koja je stvarno dobra. Ipak je to auto od 100k EUR, ali održavanje je u praksi i 99% slučajeva jeftinije nego za bilo koji ICE auto u toj klasi, baš zato kaj ima puno manje stvari koje se kvare. A ovo što se kvari često je priznato u garanciju koja se prenosi i na nove vlasnike rabljenog auta. Dosta sam to pratio do prije godinu dana kad smo uplatili polog za Model 3, ne znam dal se je nešto mijenjalo u međuvremenu. Nažalost, od Modela 3 vjerojatno neće ništa biti jer je u međuvremenu država ukinula poticaje, a 35k EUR plus malo opreme 45k EUR će biti preskupo. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 24.05.2017. u 15:08. |
|
|
|
|
|
#29206 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Polog ostaje kod njih? |
|
|
|
|
|
#29207 | |
|
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Ma da. Bolesno. Ajd baš mi je drago da imam neki info iz prve ruke. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#29208 |
|
Premium
|
Ne, polog je samo kao rezervacija. Može se odustati sve dok ne dobiješ serijski broj svojeg auta i poziv za specificiranje opcija (koji tjedan prije ulaska tvoje šasije u proizvodnju). Ako odustaneš, naprave ti full refund. |
|
|
|
|
|
#29209 | |
|
Guest
|
Citiraj:
I super vozi...sve do jednom. Ne moraš ni naglo kočiti, dovoljno je da naletis u zavoju na lokvicu ili loš asfalt i grip nazad (ako su ti tamo lošije gume) jednostavno nestane. Prednje gume prolaze bez problema, nikakav feedback na volanu ne dadnu, jer su dobre, ali straga samo pukne.![]() |
|
|
|
|
#29211 |
|
Guest
|
Na Cliu imam te Fulde, i zimske Fulda KM3. Vrijede te novce. ![]() Ali nove Savine gume uopće nisu loše. Ljetne UHP i zimske HP2. Da ih ima u mojoj dimenziji i ja bi ih vozio. |
|
|
|
#29215 |
|
Premium
|
Htio sam pitat za to... Tko će završit kao krivac? Jest da Clio izgleda kao da ide brzo, no možda stvarno ne ide, trebalo bi izračunati. Kad sam ja imao udes, a ovaj koji se zabio u mene je rekao da sam ja bio prebrz, policajci su rekli da ne mogu utvrditi brzinu budući da nema tragova kočenja, a niti bi inače i određivali i to je to. Ovaj drugi je bio krivac jer je bilo očito da se zabio u mene u mojoj traci. Po toj logici će ovom traktoristi presuditi krivicu, a bilo što drugo će morat na sud i tražiti vještačenje? EDIT: https://goo.gl/maps/AuUuUEXTFpk Evo raskrižja - vidljivost je poprilično dobra, ravna je cesta, nije se Clio mogao stvorit niotkud. Ovaj na traktoru nije htio čekat, još je slabo krenuo, skoro mu je i krepao i eto... Ovaj u Cliu možda gledao na mobitel. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 24.05.2017. u 17:27. |
|
|
|
|
|
#29216 | |
|
Guest
|
Citiraj:
![]() Konkretno ta Intensa UHP 225/45R17 je prosle godine na Adacovom testu bila vise nego solidna, prosla bolje od Fulde Sport Control i Uniroyal RS3 npr. |
|
|
|
|
#29217 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Clio bi mogao dobiti kaznu za prebrzu vožnju, ali ovaj s neregistriranim traktorom i uzimanjem prednosti je kriv svakako. On ima stop u slučaju da netko ide. Ograničenje je 50km/h, ne vjerujem da je Clio imao više od 80. Ako je tako, to je tipično uzimanje prednosti, bez obzira na prekoračenje brzine. Jer to je šoferova procjena, ova je očito bila kriva. Neka slobodna procjena, je da je ovaj s Cliom prošao od ulaska u kadar do samog traktora nekih 20 metara u 2 sekunde. Znači imao je nekih 60-70 max. Kazna šoferu Clia, sve ostalo traktoristu. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 24.05.2017. u 17:46. |
|
|
|
|
|
#29218 |
|
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
|
|
|
#29220 |
|
Premium
|
Da, čudno je... Preglednost je stvarno visoka, mislim da se iz Clia vidio i traktor dok je još stajao. Ne izgleda da je Clio kočio, uopće. Da je vozio i 80km/h, mogao je stati i/ili zaobići ga ukoliko nije bilo nikoga u suprotnom smjeru, što je isto mogao ranije vidjeti jer je cesta stvarno ravna. |
|
|
|
![]() |
|
|