Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.05.2017., 17:12   #6001
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Bit će takvih bisera i više ... mnogo s * * nja im se dešava od kad ih je progutao VIP,
na x nivoa big company corporate sheet ... posljedice su uglavnom na gore prema korisniku ...

Mada se djelomično "nemaš šta" buniti, nije ti definiran / potvrđen termin dolaska tehničara.
Druga je sad stvar zašto zahtjev iz prethodna dva "pokušaja" nije "prošao dalje".
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2017., 17:37   #6002
rossoneri
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2012
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Bit će takvih bisera i više ... mnogo s * * nja im se dešava od kad ih je progutao VIP,
na x nivoa big company corporate sheet ... posljedice su uglavnom na gore prema korisniku ...

Mada se djelomično "nemaš šta" buniti, nije ti definiran / potvrđen termin dolaska tehničara.
Druga je sad stvar zašto zahtjev iz prethodna dva "pokušaja" nije "prošao dalje".
Ma pazi, možda ti se čini moja reakcija pretjerana, ali priznaj da je odnos prema korisniku nula...

ovo je bezobrazluk da mi prvo govore kako je sve sređeno i daju mi okvirni termin kad će doć ljudi, pa niko ne dođe ni ne zove... laž broj 1... pa mi govore da će me neko nazvat isti taj dan za dogovorit termin i niko ne nazove iduća 2 dana... laž broj 2... i onda mi danas, nakon 13 dana bogte mazo, kažu da uopće nije pokrenut postupak ni pušteno u obradu moje produljenje ugovora... a šta to svi ovi prije nisu vidili? kako je ovi danas, tek nakon četvrtog poziva vidia taj "problem", tu "grešku" ? ...

Sad sam iduće dane zauzet uglavnom preko dana do navečer i dijelom sam zato tia saznat termin i obavit sve to prije vikenda, a dijelom zbog prava na raskid ugovora za što mi rok istječe sutra... I onda će me još ić ucjenjivat da nemogu raskinit ugovor jer je prošlo 14 dana... Lako je sad napisat ovde ma neće ti to napravit, izaće ti u susret i produljit... al iz mog kuta, kad me dovedu u takvu situaciju kasno mi je onda ić reagirat, nemogu se ja pouzdat u neko "poštenje" njihovo i fer plej... Treba san dobit uslugu i vidit kakva je da znam na vrijeme da li tražit raskid ili je sve ok, sad neznam ništa, rok mi ističe sutra, a oni su pokazali toliku neozbiljnost da se nebi uopće čudia da me idu na silu vezat i odbiju zahtjev za raskidom ako ne pošaljem na vrijeme...
rossoneri je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2017., 17:53   #6003
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Na žalost reakcija je očekivana ... razumili smo se

Lako je moguće da se gofneno ponašaju upravo zbog istjecanja odr. roka.
Sad su te doveli pred gotov čin i morati ćeš se odlučiti za jednu od varijanti:

a) raskid / prekid ugovora, da bude u tom nekom def. roku sa svim potrebnim koracima (mail, fax, golub pimonoša) + čestitka za poslovnost

b) čekati razvoj događaja, a kada se probude i sjete nazvati za potvrditi termin tehničara onda dogovoriš kada ti odgovara tj. kada ćeš biti doma (makar to bilo i za xy dana), dakle kad tebi bude odgovaralo

Treće nema.
Staro 10.05.2017., 18:35   #6004
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Pa može im poslati mail sa prigovorom/žalbom na njihov odnos prema korisniku u kojem će kronoliški nabrojati sve što mu se događalo.
Onda, ako ga pokušaju zavaljati ima barem nekakav materijal da se žalio na njihovu indolentnost pa to + ispis njegovih poziva prema SZK ili koga je već zvao je dovoljan materijal da ohlade jer se ni njima ne da razvlačiti po sudu.
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2017., 23:32   #6005
rossoneri
Premium
Moj komp

Citiraj:
Na žalost reakcija je očekivana ... razumili smo se

Lako je moguće da se gofneno ponašaju upravo zbog istjecanja odr. roka.
Sad su te doveli pred gotov čin i morati ćeš se odlučiti za jednu od varijanti:

a) raskid / prekid ugovora, da bude u tom nekom def. roku sa svim potrebnim koracima (mail, fax, golub pimonoša) + čestitka za poslovnost

b) čekati razvoj događaja, a kada se probude i sjete nazvati za potvrditi termin tehničara onda dogovoriš kada ti odgovara tj. kada ćeš biti doma (makar to bilo i za xy dana), dakle kad tebi bude odgovaralo

Treće nema.
obavio boldano... poslao zahtjev za raskid s opisom situacije i njihovih laži/otezanja. ajde pa ćemo vidit oće li njega pročitat odma ili će se vuć po "inboxu" 15 dana
Staro 11.05.2017., 22:32   #6006
rossoneri
Premium
Moj komp

nakon nekoliko laži i zavlačenja 14 dana nakon čega mi kažu da greškom uopće nisu pustili u obradu moje produljenje ugovora, i nakon mog sinoćnjeg maila s temom raskida tog produljenja, danas odma nazvali i ispričali se. Isti sekund iz rukava ponudili termin dolaska tehničara... žalosno šta čovik mora postupit na ovakav način da bi odnos prema korisniku digli sa nule na donekle zadovoljavajuću razinu... al ajde, valjda bude ok pa ispoštuju rokove i dogovorene uvjete
Staro 15.05.2017., 10:39   #6007
rossoneri
Premium
Moj komp

doša danas momak s terena i spojia sve... Pohvale za rad, brz, pristojan... a sad dalje

net leti... nikakvih zamjerki oko toga, download i upload vrh teški.

tv... onih par free HD kanala "šteka". Znači zapinje slika non stop i nemogu se uopće gledat... Od njih svih samo nova tv hd radi ok, ostali blokaju.

I da li je netko od vas uspio namjestit da se s daljinskim od "kutije" može palit i gasit TV, isto kao što se moglo sa daljinskim od prethodnog prijemnika? Sa njim sam palio i prijemnik i tv, a sada kao moram 2 daljinska koristit kako mi je rečeno od strane tehničara? 1 za prijemnik i 1 za tv
Staro 15.05.2017., 10:47   #6008
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor rossoneri Pregled postova
doša danas momak s terena i spojia sve... Pohvale za rad, brz, pristojan... a sad dalje

net leti... nikakvih zamjerki oko toga, download i upload vrh teški.

tv... onih par free HD kanala "šteka". Znači zapinje slika non stop i nemogu se uopće gledat... Od njih svih samo nova tv hd radi ok, ostali blokaju.

I da li je netko od vas uspio namjestit da se s daljinskim od "kutije" može palit i gasit TV, isto kao što se moglo sa daljinskim od prethodnog prijemnika? Sa njim sam palio i prijemnik i tv, a sada kao moram 2 daljinska koristit kako mi je rečeno od strane tehničara? 1 za prijemnik i 1 za tv
Što se daljinskog tiće, ja sam to trebao namjestit na TV-u, da se pali/gasi ovisno o tome da li prima kakav signal sa HDMI-a. Znači kad ugasim bnet prijemnik, ugasi se i TV. TV je Sony KDL40WD655.
Atrax je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2017., 12:50   #6009
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor rossoneri Pregled postova
Sa daljinskim od Kaona morao bi moci upravljati i sa TV-om, nadonji gumbi na daljinskom, kao sto vidis imas i gumb za paljenje TV-a.
Samo ga moras upariti sa TV-om.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2017., 13:13   #6010
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Pa šta si mu ljepio sliku, staviš ovo pa nek programira > http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=4309

Još jedan detalj, zna se desiti (iz nekog glupog razloga) da je HDMI CEC funkcija u Kaon - u ugašena (prebaci se na ugašeno).
Kad je aktivna a sa druge strane je TV koji kuži te komande onda gašenjem Kaon - a se automatski ugasi i TV.
Staro 15.05.2017., 13:20   #6011
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Zato sto svi Samsung TV-i stari par godina se automatski usklade sa daljinskim od Kaona bez ikakvih podesavanja.
Staro 15.05.2017., 13:43   #6012
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Nedavno sam imao slučaj pa zato ova napomena poviše, neće odraditi samo ako je navedena funkcija ugašena.
Staro 15.05.2017., 13:58   #6013
rossoneri
Premium
Moj komp

Citiraj:
Pa šta si mu ljepio sliku, staviš ovo pa nek programira > http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=4309

Još jedan detalj, zna se desiti (iz nekog glupog razloga) da je HDMI CEC funkcija u Kaon - u ugašena (prebaci se na ugašeno).
Kad je aktivna a sa druge strane je TV koji kuži te komande onda gašenjem Kaon - a se automatski ugasi i TV.
s ovim dolje navedenim uputama, sam usra sve... znači nemogu uopće upalit prijemnik ni tv... upali se zeleno nakratko i odma crvena lampica...

Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Kako isprogramirati daljinski da kontrolira telku? Imam Kaon STB i ne nalazim nikakve kodove za njega na Bnetovoj stranici.

edit: zvao službu za korisnike, stisne se tipka "OK" i tipka za paljenje TV-a na donjem dijelu Bnetovog daljinca dok LEDica ne počne kontinuirano svijetliti, zatim tipka koja se hoće isprogramirati, prinese se stari daljinac nasuprot Bnetovom i stisne tipka na starom daljincu, Nakon što LEDica na BNetovom daljincu zatreperi, stisne se OK i to je to.
Staro 15.05.2017., 14:01   #6014
rossoneri
Premium
Moj komp

hdmi CEC je bilo isključeno... ja upalia to, i napravia ovu šemu sa OK pa botun na jednom daljinskom pa na drugom pa ok opet... i nemogu sad ništa upalit hahahhaa

btw nikakva uputstva od Kaona nisam dobia nego sad na gugl tražit
Staro 15.05.2017., 14:05   #6015
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Isključi ga strujno, pa vidi. I daj napiši koji STB i koji TV, pa ako možemo pomoć, pomoć ćemo, a ne ovako naslipo.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2017., 14:07   #6016
rossoneri
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
Isključi ga strujno, pa vidi. I daj napiši koji STB i koji TV, pa ako možemo pomoć, pomoć ćemo, a ne ovako naslipo.
sve san išteka i uključia ponovo, baš sve kabele... i ništa, ista stvar, tv je philips neki star 7-8 godina lcd... prijemnik Kaon... pogledan sad točno za tv koji model pa editiram upis za 2-3 min

Tv je philips 32PFL5606 (81cm)
i 2 "kutije" do njega... Tehnicolor TC7200,20 i KAONMEDIA VM1200

trenutno ništa upalit nemogu
Staro 15.05.2017., 14:10   #6017
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Što se tiće HD kanala, jeli ti spojen antenski kabel iz Kaona u TV? Ako je probaj njega ištekat, pa vidi onda. Kaon zna pravit smetnje kad je to spojeno.
Staro 15.05.2017., 14:11   #6018
rossoneri
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Stipest Pregled postova
Što se tiće HD kanala, jeli ti spojen antenski kabel iz Kaona u TV? Ako je probaj njega ištekat, pa vidi onda. Kaon zna pravit smetnje kad je to spojeno.
to mogu vidit jeli riješeno kad uspijen upalit prijemnik i tv
Staro 15.05.2017., 14:18   #6019
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ne možeš ništa "ukakiti", ako si pogriješio u proceduri samo neće raditi tih donjih 6 tipki. Kreni iz početka.
U početku ljudi znaju imati problema, pogotovo sa paljenjem / gašenjem Kaona preko daljinskog jer treba kraće držati tipku. Ako pre dugo držiš (daješ komandu), onda se Kaon ugasi i odmah upali.
Staro 15.05.2017., 14:20   #6020
rossoneri
Premium
Moj komp

sve san pokuša. držin sekund, po sekunde, 5 sekundi, 10 sekundi... ista stvar... znam upalit el. uređaj jebemu al nešto neće sad, blokira ga i neda mu da se upali... zasvitli zeleno na 2-3 sekunde i odma se ugasi... neda mi ni tv ni prijemnik upalit... a samo san pravia onu proceduru šta san kvouta i uključia onaj hdmi CEC... to je sve... i ima bit gadno usra nešto jer nemogu upalit ma šta god napravia...

a ništa zvaću njih ako ne sredin kroz po ure pa vidit šta kažu
Staro 15.05.2017., 14:36   #6021
Žak Onanis
Registered User

Datum registracije: Jul 2015
Spajanje TV tunera na digitalni prijemnik i Router

Korisnik sam 3D paketa od B-net i dobio sam ove uređaje:
Modem/Router: „Technicolor TC7200.20“
Digital prijemnik “SceneGate 9300”
Nedavno sam kupio “TV tuner Infinity 8040 HD” s mogučnošću snimanja TV programa i neznam kako ga spojiti s gore navedenim uređajima
Ima li ko da zna
Evo podataka za digital prijemnik i router
Žak Onanis je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2017., 14:36   #6022
rossoneri
Premium
Moj komp

sredia nekako... nema tipke na daljinskom prijemnika koju nisan stisnia 16 puta u kombinaciji sa još par drugih, i sa tv daljinskim kad se upalilo napokon, isključia taj hdmi cec i sad odma sve radi iz prve... inače san "aviJon" u ovin stvarima i uvik drugima namišta kad bi šta tribalo, al ovo danas mi je baš dosje x bia... odustajen od ideje paljenja tv-a i prijemnika priko jednog upravljača

hvala svima na pomoći i savjetima
Staro 15.05.2017., 14:44   #6023
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ispao je Dosje X jer si cijelo vrijeme tražio Scully a stalno dobivao Mudlera
Leći će to na svoje, treba se malo igrati.

@Žak
Taj Infinity ti igra za zemaljski (DVB-T) signal i ne treba ti u kombinaciji sa Bnet kabelskom.
Šta se tiče snimanja, spoji brzi USB stick ili USB HDD na SG9300 i moći ćeš snimati željeno.
Staro 15.05.2017., 14:53   #6024
rossoneri
Premium
Moj komp

Citiraj:
Ispao je Dosje X jer si cijelo vrijeme tražio Scully a stalno dobivao Mudlera

Citiraj:
Autor Žak Onanis Pregled postova
Nedavno sam kupio “TV tuner Infinity 8040 HD” s mogučnošću snimanja TV programa i neznam kako ga spojiti s gore navedenim uređajima
Ima li ko da zna
mislin da taj infinity ide sa hdmi kabelon na receiver (scenegate tvoj slučaj), pa onda iz njega opet hdmi na tv... nek me ispravi neko ko je upućeniji ako san falia

inače vidia san samo da svi seru po njima, da znaju imat dosta smetnji u radu pa i nekad kad krepaju povuć i tv za sobon...

edit: evo čovik ti gori obJasniJo da ti ni netriba to čudo
al ima i ta opcija snimalice u njihovon riSiveru novome
Staro 15.05.2017., 14:58   #6025
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ne, nemaš "prolaz" u scenegate - u.
Može taj Infinity spojiti na drugi HDMI ulaz (HDMI2) na TV i tako gledati šta on lovi.
Opet kažem, nema smisla uz Bnet / Kaona.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 15.05.2017. u 15:11.
Staro 15.05.2017., 15:24   #6026
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Citiraj:
Autor Žak Onanis Pregled postova
Ima li ko da zna
Iz B.net-ove uticnice sa razdjelnikom za dva TV-a podjeli signal i jedan kraj odvedi na DVB-T2 prijemnik, morao bi moci gledati najmanje 4 digitalna TV programa. Ili si postavi vlastitu vanjsku antenu pa ces loviti cca 15-najstak TV programa.

Zadnje izmijenjeno od: Cilim. 15.05.2017. u 15:30.
Staro 18.05.2017., 09:45   #6027
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Sve mi se više ćini da je ovaj Tehnicolor napravljen idealno za brzinu 30/7,5 Mbit/s . Ovo je preko wi-fi

[/URL]
Staro 18.05.2017., 09:48   #6028
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Može on i bolje al na žicu
Staro 18.05.2017., 10:37   #6029
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Meni je isto, jer i ne može više. Baš zato sam i napisao da mu je ovo izgleda idealna brzina, jer je konstantna i preko žice i preko wi-fi. Dok sam imao uključenu opciju Turbobrzi 60 nije bilo tako.
Staro 22.05.2017., 10:12   #6030
eseper
Registered User

Datum registracije: Apr 2017
Citiraj:
Jeste li znali?

Od sada i na Nova TV, Doma TV i Mini TV programima možete snimati, pauzirati i premotavati vaš omiljeni sadržaj! I to potpuno besplatno.

18. svibanj 2017.
http://www.bnet.hr/b_net/novosti/jeste_li_znali
eseper je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno