|
![]() |
#35372 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
odlično za mazat na krekere ili na kruh. Recept za svaku pohvalu pa ću zato parafrazirati poznatog državnika : " Forum koji ima ovakve moderatore ne treba da brine za svoju budućnost...." A pošto je opet zahladilo, nadam se posljednji puta ovog proljeća, morao sam prionuti kuhanju tako da je danas za ručak : ![]()
![]() |
![]() |
#35374 |
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Inače obožavam ladetinu, kako joj mi tepamo :-), ali isključivo samo vodu. Stvarno konzumiram svinju od repa do nosa, ali kad je ladetina u pitanju onda mi je to meso tamo potrebno samo da pusti želatinu, a ja se tušim u vodi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35376 |
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Danas je pao goveđi rep :-) Prvi put sam radio s expres loncem i rezulat je bio fantastičan. Prvo se rep namaže dry rubom koji se sastoji od soli, papra, domaće mljevene ljute paprike i češnjaka u granulama i onda se zapeče pa se na tu stavi luk, paprika, celer, mrkva, poriluk te se zalije čašom crnog piva. Zatim se vrati rep, zalije se čašom domaćeg BBQ umaka i onda zaravni goveđim temeljcem. Onda sam ubacio malo cimeta, klinčića, papar u zrnu, mentu, ružmarin lovor i list celera. Jedno 45min se to kuha, a zatim se rep izvadi premaže slatko-ljutim domaćim umakom i zapeče još malo u pećnici, a umak se reducira. Evo dvije slike kako je to bilo prije i poslije :P Uskoro ce biti i video ako bude netko htio pogledati :P ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: udarnik60. 22.04.2017. u 18:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35378 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Jučer ujutro je bio mraz pa da nekako doskočim neuobičajenoj hladnoći, odlučih se za tradicionalno jelo, 14 komada uz dodatak kobaja i špeka. ![]()
![]() |
#35379 |
Guest
|
aerodrom u istanbulu...ovo kaj mi jedemo u hr pod "kebab" je teska tuga... ![]() Sent from my MI MAX using Tapatalk |
![]() |
![]() |
#35381 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() Davore, nije ni ovo gore neka sreća, kad si već u Istanbulu, navrni ovdje: https://www.zomato.com/istanbul/z%C3...aksim-istanbul
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 23.04.2017. u 17:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35382 |
Guest
|
bome je jedno 5 puta ukusnije i laganije od nase pastete od kebaba...ajde probat cu drugi put taj tvoj kad budem isao Sent from my MI MAX using Tapatalk |
![]() |
![]() |
#35385 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ma i po Austriji. Kebab je jedno, a Doner Kebab je sasvim nešto deseto i to nam uvaljuju ovdje u nekim domaćim varijantama koje mi nikak ne pašu... Bio je u Splitu svojevremeno jedan turčin, svaki dan je uzimao svježe namirnice i bio bi otvoren dok nije potrošio to što je imao. Jednom sam naletio i to je bilo najbliže pravom turskom kebabu. Na kraju su ga navodno najmodavci zaebali oko nečeg i od onda više ništa od cijele priče. Probao po Njemačkoj, Austriji...ali ipak ništa nije kao u Istanbulu. Nigdje nisam jeo takav, gdje god da sam probao. Nikakav rizi biti i kiseljava, to nije prilog za kebab. Nisam probao kod ovih na Tkalči jedino, ako još postoje
![]() |
#35388 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Pileći u alikebabe na kvatriću je meni osobno jebeno dobar
![]() |
![]() |
#35389 |
The mighty pirate
|
Stavljanje naziva kebab na nešto s piletinom... ![]() Ajd, pileći file u pecivu još nekak, ali kebab... Uglavnom, ono što sam jeo u originalnoj verziji je tzv. adana kebab, i za to mi kolege iz turske kažu da je jedini PRAVI kebab (janjeći). Sve ostalo su raznorazne varijacije na temu... Kad ovo vidim negdje, ima da ga nema https://upload.wikimedia.org/wikiped...dana_kebab.jpg
![]() |
#35390 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
ovo je fakat vrh. Meni prigovaraš zbog jedne stvari, a na kraju posta sam se prosipaš teško. U pravi originalni kebab idu dvije vrste mesine - teletina ili govedina. Ja sam samo rekao da je ali na kvatriću ima fini "sendvić" sa pilećim mesom, hoćeš ti to nazvat kebab ili ne, meni je svejedno. Sve ostalo su kao što si rekao varijacije na temu - tipa janjetina.
![]() |
![]() |
![]() |
#35391 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
4. šunka skuhana sad za vikend, 4. hren nariban, 2 kupovna riješena, valjda 50 pušleka rotkvica i jedno 20ak pušleka luka, jedno 20 punjenih jaja nastradalo i jedan dimljeni svježi sir. borba se nastavlja i dalje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35392 |
Guest
|
ovako nesto ![]() ![]() Sent from my MI MAX using Tapatalk |
![]() |
![]() |
#35393 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Bio nakon posla u petak u Chellu, nas 4 pojeli Gotham i Doomsday, ali oko 23h ![]() Cijelu noć mi nije bilo dobro, popio 2L vode u noć, ali pizza i dalje vrh. Doomsday mi je za sad najbolja, onda mi je Deep Dish i onda ta Gotham. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35394 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
![]() Pa kak možeš šunku još uvijek jest, a da ti ne ide na uši van već haha |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35395 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35396 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35397 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Jedini razlog zašto ja sa šunkom i francuskom prestajem dva dana nakon Uskrsa je taj što bi u protivnom imao puno previše kg ![]()
![]() |
#35398 |
Premium
|
Ekipa, molim pomoć/savjet. Idem na onaj Sea Star Festival u Umagu, pa tražim neku dobru konobu ili restoran za nešto pomezit i popit. Što dolazi u obzir? Pod mezit mislim na sve, od pizza, mesine, ribe itd. (što masnije, to bolje, vegeterijanske stvari ne dolaze u obzir) a pod popit , ne bi htio piti Žuju ili nešto slično. Uglavnom idem na 4 dana, htio bi s ženom malo proći. Bio sam u Umagu na moru par puta, ali nikad nisam tako nešto gledao, jer sam bio prije 10 godina zadnji puta, u to vrijeme, vrijeme srednje škole, važno je bilo gdje je jeftinija piva od 2L a ne restoran. Smješten sam na Stella Marisu, ali udaljenost nije važna, imamo auto. Hvala svima i LP |
![]() |
![]() |
![]() |
#35399 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Bio sam samo u jednom restoranu, za ove ostale sam čuo da su odlični Stari podrum – tu sam bio i restoran me je oduševio http://www.staripodrum.info/hr/home.html obavezno uzmi miješanu platu za predjelo Konoba Morgan -*http://www.konobamorgan.eu/konoba-morgan.html Nažalost nisam otišao tamo ali sam čuo da je odličan restoran Konoba Dolina Preporučili su mi da odem tamo probati jela od tartufa, da ih poslužuju sa tartufima iz istre i da su bolji nego zigante Vinarije (sve su na zadnjoj vinistri dobili neke medalje) Kozlović -*http://www.kozlovic.hr/index.php*(jako blizu restorana Stari podrum) Odlična malvazija (vrhunsko vino) – 65kn butelja Imaju degustaciju do 3 vina (ne znam dal se to naplaćuje) Kabola -*http://www.kabola.hr Prošao sam pored, 2-3km od kozlovića kada ideš u momjan Veralda -*http://www.veralda.hr/index.php/hr/ Moraš proći pored njih kada ideš u Konobu Morgan Probao sam njihovu malvaziju koja mi je bila odlicna San Servolo -*http://bujska-pivovara.com/home.html Na putu prema Momjanu kada ideš prema Kozloviću, Kaboli i Starom podrumu Crvena piva im je dobra Imaju i klopu i jeo sam neki Burger i pogaču(pivnička hrana, ne očekuj čuda) Imaju terasu sa koje puca pogled na buje i Umag u daljini, odi predvečer da vidiš zalazak sunca Moreno Ivančić -*https://www.facebook.com/moreno.ivancicvina Na cesti od Novigrada prema Brtonigli/Bujama na desnoj strani nakon industrijske zone (Luxotica Group) Imaju odlicnu malvaziju, ostala vina nisam probao. Sent from my FRD-L09 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|