Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.04.2017., 22:03   #1441
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
ak ti pomaže, ja sam svojevremeno probao preći na Android, bio je to Nexus 4, tada flagship, prodao ajfon 4S kupio nexus 4 i super bilo sve..ali nakon pola godine sam se vratio na ajfon ipak, htio sam probat baš zato da nebudem okorijeli Apple fanboy koji nezna za ništa drugo

nije nexus bio loš, ali eto..danas je možda s pixelom bolja situacija, neznam, nebum probavao za sada..meni ajfon paše, NETREBAM jack za slušalice, NETREBAM customiziranje ikonica, NETREBAM ništa što android nudi a ajfon nema, da to sve trebam bio bih na androidu bez razmišljanja, ali to sam samo ja, svako ima svoje potrebe i prema njima neka si kupuje mobitel, biriga me oće dat 1000 ili 7000kn kolko sam ja dao za 7 Plus, svako sa svojim parama nek radi šta što ga volja i što ga veseli
Staro 15.04.2017., 22:23   #1442
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Meni je 7 plus odlican telefon ali malo prevelik a sam iOS ko da ne postoji, osim iTunesa i gluposti oko toga. Dosadan ali pouzdan ukaratko..

Neki dan sam zaglavio sa 7% baterije sa cijelo popodne i dobar dio vecer, dosao doma sa 4% a jedino sam 4g ugasio i razgovaro i svasta..

Opal mi je na asfalt ali je gumeni case od 50kn odradio odlican posao. Sam jedna minimalna crtica od par mm a sam case je dobio fino, osjeti se kak je zgreban di je udario. To mi je pao na plocnik, odskocio i onda zavrsio na cesti, mrak mi je pao na oci.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 15.04.2017. u 22:42.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2017., 09:20   #1443
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Popovanja i moraliziranja oko target skupine i love su obrisana. Nastavi li se, kartone preskačemo.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2017., 12:51   #1444
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
ak ti pomaže, ja sam svojevremeno probao preći na Android, bio je to Nexus 4, tada flagship, prodao ajfon 4S kupio nexus 4 i super bilo sve..ali nakon pola godine sam se vratio na ajfon ipak, htio sam probat baš zato da nebudem okorijeli Apple fanboy koji nezna za ništa drugo

nije nexus bio loš, ali eto..danas je možda s pixelom bolja situacija, neznam, nebum probavao za sada..meni ajfon paše, NETREBAM jack za slušalice, NETREBAM customiziranje ikonica, NETREBAM ništa što android nudi a ajfon nema, da to sve trebam bio bih na androidu bez razmišljanja, ali to sam samo ja, svako ima svoje potrebe i prema njima neka si kupuje mobitel, biriga me oće dat 1000 ili 7000kn kolko sam ja dao za 7 Plus, svako sa svojim parama nek radi šta što ga volja i što ga veseli
Točno to, svatko si kupuje ono što želi bez obzira na cijenu i to treba uvažavati. Kod mene je situacija opet obrnuta, prošle godine sam dobio 6S kao službeni i vratio sam ga nakon nekoliko mjeseci. Jeste, služio me je bez problema, ali nije mi to bilo to i jednostavno mi iOS nije sjeo. Uz njega sam privatno koristio Mi4 koji mi je bio puno bolji, ali to sam opet samo ja. Na kraju sam se riješio i njega, uzeo Axon 7 koji ima dual SIM i riješio sve probleme :-)

Sent from my ZTE A2017U using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: Wuchko. 16.04.2017. u 12:59.
Wuchko je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2017., 14:28   #1445
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ja sam na IOS-u od Ajfoneta 3G, i jednostavno mi ne pada na pamet uzimat nešto drugo
Nazovite me glupim Amerom, iSheepom, maloumnikom, wassever

Naravno da sam usput probavao i najjače Galaxije, Nexuse, i Huaweiije, ali mi jednostavno nije to to. Nema do te fluidnosti. Prije sam stalno jailbreakao, tweakao i modao sve što se modati da. Nisam nikad bio neki power user, ali ono što me zanimalo sam si sve sredio i customizirao na IOS-u. Ta vremena su naravno prošla, i sada koristim telefon vulgaris - i stvarno mi je OK. Nemam nikakve zamjerke, koristim 6S. Upgrade na 7 trenutno nema nikakvog smisla, vidjet ćemo što će doći sa 7S i Iphone Edition...

U principu, zaključak na ovom videu je super stvarno. Tu su prepucavanja, non-stop izdrkavanja ovi VS. oni, a u krajnjoj liniji TI sam koristiš taj telefon - i uzmi ono što tebi više odgovara.
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2017., 14:30   #1446
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Ja koristim sve što mi daju Ne bunim u oba tabora.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2017., 14:40   #1447
imart
Banned
Moj komp

Datum registracije: Feb 2013
šteta kaj apple nema midrange telefone po normalnoj cijeni, možda bi se i ja prebacio.. ovak ispada da prodaju teški luksuz, neš ti telefona za više od 1000 eura..
izbacili su onaj isprdak od SE, kad bi barem bio konkretniji recimo IP6 sa slabijim komponentama da bude do 4-5000kn, bilo bi to super. ali imaju politiku privlačenja bogate klijentele, ili snobova, ili oboje..
imart je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2017., 14:47   #1448
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

A ček, pa ima iphonea 6S po oglasnicima za 2300kn?

Ti misliš direkt u istore kupit telefon? Mora biti nov ili?

SE je zwerka mali telefon, siguran sam da je našao i svoje ciljane kupce.
Staro 16.04.2017., 15:02   #1449
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Ti misliš direkt u istore kupit telefon? Mora biti nov ili?
Ne znam za njega ali ja mogu reći - da, mora biti novi iz trgovine.
Najbolje da ću se zezati s polovnim telefonima i još iPhonom koji ima neke divlje zaštite, cloude, zaključavanja...

I ja sam želio preći na iOS čisto za probu, ali naći njihove telefone za normalnu cijenu je nemoguća misija.
iPhone 5S koji je izašao 2013. godine (!) košta 2400 kn:
https://www.nabava.net/mobiteli__100...-16gb__5213161
To stvarno ne može biti normalno, 6S modele bolje da ni ne gledam...
panasonic je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2017., 15:07   #1450
imart
Banned
Moj komp

nove telefone kupujem.. 6s mi je sa 4.7 inca ekran jako mali, uzeo bi 6s plus, a on je oko 5300kn s tim da i 7 plus nije ništa skuplji, izgleda da su ipak počele padati nerealne cijene..
pričekat ću jesen kad izađe iphone 7s il kak će se već zvat i ak ovome padne cijena na 4500 uzet ću ga, 32 ili 64 gb verziju.. ovo drugo je sve i dalje preskupo..
samo ono kaj me muči je kaj su ogromni u usporedbi sa dijagonalama ekrana... 7 plus je viši od galaxy s7 edgea 1cm a širi pola cm a ista dijagonala ekrana..
previše neiskorištene prednjice..
Staro 16.04.2017., 15:40   #1451
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Ok, your call

Btw, ako ga čovjek u trenutku primopredaje pred tobom otključa, tj. makne icloud sa telefona i telefon nema passcode lock - nema nikakvog načina da ga nazad zaključa ili što već.

Mene samo vuče zamjena da se prebacim sa 6S na 6S plus, stalno to gruntam, ali mi se nikako neda full engage-at u traženje
Staro 16.04.2017., 16:10   #1452
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Btw, ako ga čovjek u trenutku primopredaje pred tobom otključa, tj. makne icloud sa telefona i telefon nema passcode lock - nema nikakvog načina da ga nazad zaključa ili što već.
Ljudi bi dali tisuce kuna, a ne bi se raspitali sto i kako. Uostalom, ista stvar se moze desiti i na androidu, dobijes lockan mob iako je factory resetiran pa se mos ebat bez pomoci prodavaca. Ako prodavac i kupac imalo obrate pozornost tome onda nemas brige kroz koliko ruku je prosao taj ajfon
Staro 16.04.2017., 16:30   #1453
Spikeman
Premium

Datum registracije: Nov 2008
imate po onim zalagaonicama nove ajfone i dobijete racun i garanciju, vidio sam sedmicu 128gb za cca 4700kn

nova sedmica u ducanu od 32gb je cca 6300kn, pun k... love za jedan yebeni mob, ma i tih 4700kn je puno al otom potom...

koristim lg g2 vec 3 god i zakljucak je ajfon je zakon, imao sam 3GS i cetvorku i iduci telefon ce ziher bit sa nagrizenom jabukicom
Spikeman je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2017., 17:31   #1454
panasonic
Banned

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Ljudi bi dali tisuce kuna, a ne bi se raspitali sto i kako.
Onaj tko kupuje polovan iPhone će se raspitati, a pošto sam ja napisao da me ne zanimaju polovni onda ne znam što nije jasno i zašto bi se ja trebao raspitivati o zaključavanju?
Ne želim se uopće zamarati s takvim stvarima i "paziti" na nešto prilikom kupnje.
Telefone kupujem isključivo nove u trgovini jer ne želim telefon koji je netko drugi imao na svom uhu, a i želim da mi jamstvo traje od početka, pogotovo ako je u pitanju iPhone sa svojih 12 mjeseci.
Staro 16.04.2017., 17:33   #1455
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Postoje i novi zapakirani na njuskalu, podosta jeftiniji od ducana
Staro 16.04.2017., 18:17   #1456
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
iPhone mobiteli - 2. dio

Jeste brijaci s tim ducanima. Frend ubo na njuskalu sedmicu 128GB novu zapakiranu za 3800kn cim je tip stavio oglas (imao je 3 komada). Samo treba malo vremena ulozit. Kome se ne da taj ce platit 7000 u ducanu ili tu kukat kako nema novaca za ajfon.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Staro 16.04.2017., 18:26   #1457
imart
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Hrconja Pregled postova
Jeste brijaci s tim ducanima. Frend ubo na njuskalu sedmicu 128GB novu zapakiranu za 3800kn cim je tip stavio oglas (imao je 3 komada). Samo treba malo vremena ulozit. Kome se ne da taj ce platit 7000 u ducanu ili tu kukat kako nema novaca za ajfon.

Dosta nisko. Samo da nije klepnuto..
Staro 16.04.2017., 18:32   #1458
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Ako je, brzo će mu organi reda i mira zakucati na vrata.

Staro 16.04.2017., 18:41   #1459
panasonic
Banned

Citiraj:
Jeste brijaci s tim ducanima. Frend ubo na njuskalu sedmicu 128GB novu zapakiranu za 3800kn
Bit će da si ti brijač s tim cijenama koje se pojave 2 puta godišnje na oglasniku, u određenom gradu i nestanu u roku 30 minuta, i sad to predstavljaš kao realnu cijenu po kojoj svi mogu kupovati.
Kupi ti onda deset komada sedmica za 3800 kn pa ih preprodaj kad si pametan, zarada ti je zagarantirana.
Staro 16.04.2017., 18:46   #1460
Spikeman
Premium

Da jedino je problem ak naletis na nekog tko je uzeo mob ilegalnim putem, tipa drpe nekome dokumente i odes u vip i kupis 10 ajfona na najjacu tarifu i odma u oglasnik po popularnoj cijeni...

Ti kupis, sav sretan, imas i garanciju i racun i mislis si super sam proso, i za par dana evo plavaca na vrata i ostanes i bez moba i bez para
Staro 16.04.2017., 23:27   #1461
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Znam da je tesko izbit to hrvatsko razmisljanje da su svi na njuskalu kriminalci al eto. Bio je dobar deal i brzo su otisla sva 3 komada vjerujem.

Prvi put cujem da je moguce tak nesto uzet u telekomu. Zasto to onda svi ne rade ak je tak lagano "nestat" poslije ?

Staro 16.04.2017., 23:39   #1462
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Nene. Nije hrvatsko razmisljanje da su svi na Njuskalu kriminalci. Hrvatsko razmisljanje je biti kriminalac na Njuskalu.

Ja sam se javio na oglas koji nije bio ni najjeftiniji ni nis i lik mi je htio prodat kinesku kopiju. Policiju boli ona stvar. Njuskalo boli ona stvar. Nikog nije briga.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2017., 23:51   #1463
panasonic
Banned

Citiraj:
Zasto to onda svi ne rade ak je tak lagano "nestat" poslije ?
Ček, jel moguće da ti pitaš zašto se svi ne bave kriminalnim radnjama??? :facepalm:

Sve to što je Spikeman napisao neki ljudi zaista i rade, baš kao što i uvaljuju kopije, lažne račune, ukradene telefone itd.
I nemoj se onda čuditi ako netko kaže da kupuje isključivo u trgovini, ti se igraj detektiva i kupuj "jeftino", ja ću kupovati sigurno u trgovini.
A iPhone 7 128gb za 3800 su bajke i to se ne može smatrati realnom cijenom pa samim time nema smisla ni pričati da se može kupiti po toj cijeni.
Staro 17.04.2017., 08:29   #1464
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ja sam u nekoliko navrata na njušci prodavao zapakirane iP koje sam dobio za produženje pretplate. Lijepo napišem da je zapakiran i stavim njegove slike.
Zadnji put sam tako jednog dobio džabe jer im je bila neka akcija. Lik mi se javio 5 min nakon stavljanja oglasa. Lik je iz RI išao doma nekamo u Istru, suputnica u autu je vidjela oglas, lik okrenuo auto na pola puta i došao kod mene po njega.
Staro 17.04.2017., 10:28   #1465
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Nene. Nije hrvatsko razmisljanje da su svi na Njuskalu kriminalci. Hrvatsko razmisljanje je biti kriminalac na Njuskalu.

Ja sam se javio na oglas koji nije bio ni najjeftiniji ni nis i lik mi je htio prodat kinesku kopiju. Policiju boli ona stvar. Njuskalo boli ona stvar. Nikog nije briga.
Nije to kopija, to je Ajfon za azijsko tržište sa MTK čipovljem i androidom sa heavy iOS skinom.

Staro 17.04.2017., 10:54   #1466
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Citiraj:
Autor panasonic Pregled postova
Ček, jel moguće da ti pitaš zašto se svi ne bave kriminalnim radnjama??? :facepalm:

Sve to što je Spikeman napisao neki ljudi zaista i rade, baš kao što i uvaljuju kopije, lažne račune, ukradene telefone itd.

I nemoj se onda čuditi ako netko kaže da kupuje isključivo u trgovini, ti se igraj detektiva i kupuj "jeftino", ja ću kupovati sigurno u trgovini.

A iPhone 7 128gb za 3800 su bajke i to se ne može smatrati realnom cijenom pa samim time nema smisla ni pričati da se može kupiti po toj cijeni.

Dobro ohladi kompa

Realna cijena je ona na koju naletis. Bilo to zato kaj netko dobije na produljenje ugovora, sverca iz Italije ili je kriminalac. Ja sam valjda imao srece i cijeli zivot kupovao sa njuskala zapakirane telefone pa nisam nikad naletio na kriminalca.

A ti i dalje kupuj za 7k kuna u ducanu, ja cu i dalje riskirati. To je osobni odabir.

Staro 17.04.2017., 11:15   #1467
bigAdvance
Premium
Moj komp

bigAdvance's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor panasonic Pregled postova
Nisu bajke, kupio curi novi zapakirani i7 gold 128, sa tcom racunom (uzeo ga lik na produljenje) za 3800kn

Cuda se mogu nac na njuskalu ako imas strpljenja i vremena trazit, naravno mozes naletit na debile ali ako je face to face primopredaja nebi trebalo bit problema, bar ih ja nikad nisam imao...
bigAdvance je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2017., 11:40   #1468
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Za bilokakve usporedbe realna cijena nije ona "na koju naletis" nego ona koliko vecina koji pozele kupiti mob moraju platiti za njega. Te njuskalo akcije su neozbiljne za raspravu.
Rista je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2017., 22:20   #1469
imart
Banned
Moj komp

Dobijes rozo bijeli mozda za manje love to da..
Staro 19.04.2017., 11:42   #1470
Spikeman
Premium

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke