Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.04.2017., 06:56   #2041
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2016
Citiraj:
Autor Gigi1 Pregled postova
@dottore
citam tvoje postove i drzao sam se po strani ali stvarno si naporan, prvo sa amd shillom pa kad je on misteriozno nestao sa eladiom pa sad s ovim pa onda s onim, generalna paterna je da si prakticki svakom "loncu" koji nesto dobro kaze za ryzen poklopac.

Ono fkt te ne kuzim, pise u naslovu ryzen info thread, rekao bih da je za ocekivati da ce u temi takvog naziva biti vise hvalospjeva amd-u nego intelu

ps lonci i poklopci su koristeni kao figure of speach a ne kao uvreda nekom od forumasa..
Nisam nikud nestao.

Poslano sa mog E6653 koristeći Tapatalk
Amd_Shill je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2017., 06:58   #2042
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Pasivno agresivan ton? Najjači si..
Velim, previše oslanjaš na rekla-kazala po youtube.

Prvo, suvislo pišeš i mjenjaš šuplju priču. Ciljaš na 1600? I sad odjednom iz čista mira ideš usporedbe 1400?

Vidim da cijenu uspoređuješ po CPU, a ne ukupne konfiguracije. Tko nudi više za novce? Pusti ti to kvazi "streaming" kojeg su od predstavljanja reklamirali. Hvataš za ono što je nebitno i za "neiskorišten future proof". Kakve to ima veze sa bloatwareom, neznanje za optimiziranje OS-va, popaljenim servisima? Radi toga će Ryzen biti brži? Ne,to je stvar korisnika i njegove želje.

Drugo, informiraj cijenu 7700k da ne ispadneš djetinjast.

Bez uvrede. Ja vidim da si neodlučan, stariji (kad spomniješ "klinci" i nisi toliko upoznao u svijetu sponzora i Twitcha - nemoj staviti youtube linkove) i previše razbijaš glavu za nepotrebno. To je realnost i ostaj mi dobro.
Realnost je da AMD ima trenutno bolji proc od Intela i daje ga za hrpu para manje.

To ti je realnost :kava:

I na ovom topicu,a to je razvidno iz komentara, nikoga ne zanima tvoja alternativna stvarnost.

I da,7700k košta 2900kn,a ne 3000.
Stvarno je forumash Colosus gadno pogriješio u cijeni.
A i ta cijena od 2900kn je pljačka.
Pa jbt za te pare možeš kupit R7 1700

Zadnje izmijenjeno od: Amd_Shill. 10.04.2017. u 07:15.
Staro 10.04.2017., 08:13   #2043
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Onda,jel bolji Intel ili AMD?

btw ne kužim kad se kupuje proc od 3k,2k kn da se nema za pošteni cooler...već se raspravlja o 100kn razlike...
Staro 10.04.2017., 08:49   #2044
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
Onda,jel bolji Intel ili AMD?

btw ne kužim kad se kupuje proc od 3k,2k kn da se nema za pošteni cooler...već se raspravlja o 100kn razlike...
Nije tako jednostavno, sve ovisi o namjeni i svrsi pc-a...
Slazem se za cooler, samo AMD bar daje dosta solidne coolere sa Ryzen cpu-ima,
za razliku od Intela. Isto tako Ryzen se sam po sebi manje grije jer je IHS zalemljen (za razliku od Intela)...
Staro 10.04.2017., 19:11   #2045
rock00
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2011
Citiraj:
Autor Amd_Shill Pregled postova
Realnost je da AMD ima trenutno bolji proc od Intela i daje ga za hrpu para manje.

To ti je realnost :kava:

I na ovom topicu,a to je razvidno iz komentara, nikoga ne zanima tvoja alternativna stvarnost.

I da,7700k košta 2900kn,a ne 3000.
Stvarno je forumash Colosus gadno pogriješio u cijeni.
A i ta cijena od 2900kn je pljačka.
Pa jbt za te pare možeš kupit R7 1700

u cemu je to bolji?
amd lutrija da dobis 4ghz..90%kabylaka radi na 4.9 bez beda

stavi mi i7 nazdrokan protiv amd-a koji se kloka nikako pa mi reci ko je bolji

amd jedino di je bolji je kod programa sto koristi svih 8jezgri

a future proof..ma budalestine do tad ce intel izbacit 3rebranda i doc na 6jezgri s i7

amd se pomako s nule.al ni blizu intelu
btw izasao je pol god prerano
rock00 je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2017., 19:19   #2046
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Lutrija je ista ko i kod Kabya na 5Ghz, samo sto Ryzen ide na 1Ghz manje. Da ne spominjem temperaturu na Kabyu pri tih "4.9 bez beda"
Future proof je budalastina ako gledas pola godine do godinu unaprid, a sto ce biti za 2-3-4 godine ? Vecina ljudi ne minja cpu svake god. ili 2 god IMO.
Istina, pomakli su se, ne bas sa nule ali moze se reci... No nebi bas reka da nisu ni blizu Intelu.
Staro 10.04.2017., 19:31   #2047
warlock25
Premium
Moj komp

warlock25's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
sa ovim procom ja sam miran do isteka socketa am4 a intel svake god novi socket.lol

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2017., 19:42   #2048
PURSUIT
Premium
Moj komp

PURSUIT's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Ryzen

Evo još nekih cijena na e-kupi za Ryzene
Ryzen 5 1600X - 2299 KN
Ryzen 5 1500X 1749 KN
PURSUIT je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2017., 20:09   #2049
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
2300.... lolek i to debeli za parsto kn više se nađe 1700.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2017., 20:13   #2050
Busola29
Guest

Preskupo za sada za cca 200 kn...

Ljudi samo strpljenja ko nema love...

Ja čekam 6 ili 7 mjesec i R5 1400 za uvrh 1200 ne dam više nema šanse..
  Reply With Quote
Staro 10.04.2017., 20:32   #2051
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Lutrija je ista ko i kod Kabya na 5Ghz, samo sto Ryzen ide na 1Ghz manje. Da ne spominjem temperaturu na Kabyu pri tih "4.9 bez beda"
Future proof je budalastina ako gledas pola godine do godinu unaprid, a sto ce biti za 2-3-4 godine ? Vecina ljudi ne minja cpu svake god. ili 2 god IMO.
Istina, pomakli su se, ne bas sa nule ali moze se reci... No nebi bas reka da nisu ni blizu Intelu.
Ma ne treba gledati ni godinu unaprijed. Rock00 je jedan od rijetkih kojem cak 7700k ima smisla, (nonK procevi su pusiona)

..generalno je ryzen 1600 best buy ..a i ovaj hype ce splasnuti​ i doci ce i cijene na svoje..

Busola, neka takobude

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2017., 21:43   #2052
Nybelung
Guest

Za 2-3-4 godine će biti futur prvi.

Inače, s tim future proof bapskim pričama mi idete na jetra otkad su se pojavili X6 Phenomi. Evo, prošlo je 7 dugih godina otkad su oni izašli, i 5 godina za FX-eve, i još nema igre u kojoj papaju Intela.
Ako se išta promijenilo, postali su gori. Prije su se natjecali sa i3-cama, a pred kraj života ih šamara Pentium od 400 kuna.
  Reply With Quote
Staro 10.04.2017., 22:31   #2053
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Tebi je dovoljan dual core?

1) 2500k i vishera odnos kroz zadnje godine je vec opisan i u ovoj temi . Vishera ako je i imala nekih problema u single core app, pa kod ryzena vise ni single core nije problematican. Ne vidim vise problem. Tko nebi djabe extra jezgre?
2) software-ski preduvjeti cak i za igre kao sto je dx12 vec su tu - sadasnjost. Svaki naslov koji dolazi ce imati vise benefita od 6c proca naspram danasnjih 2c ili 4c.
3) Drugi benefiti se osjete ne samo u gejmingu, ili bencanju

X6 phenomi su jos i u upotrebi,a di im je konkurencija?

MojSkuter

Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 10.04.2017. u 22:50.
Staro 10.04.2017., 22:39   #2054
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Sve to ovisi o kutu gledanja. Svatko vjeruje ono što želi vjerovati, svako pamti one rezultate koje želi zapamtiti. Po meni je futureproof kao termin skroz legit. Nije možda youtuberima i likovima koji mjenjaju konfu svake godine, ali meni i mnogima je skorz legitimno pitanje. Pogotovo ako pričamo o procesoru koji ima skoro duple totalne performanse, a košta isto. E sad zašto sofver A skalira ovako, a softver B onako je drugi par opanaka. Svaki softver je priča za sebe
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2017., 22:40   #2055
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova

Inače, s tim future proof bapskim pričama mi idete na jetra otkad su se pojavili X6 Phenomi. Evo, prošlo je 7 dugih godina otkad su oni izašli, i 5 godina za FX-eve, i još nema igre u kojoj papaju Intela.

Ja to pričam zadnjih 5 godina na forumu, u to vrijeme sam promjenio 4 procesora i 6 grafičkih...

Znam da ljudi žele što više za svoje novce, ali shvatite da ste samo mravi u krugu konzumerizma... ili uđi ili te nema...

Galaxy s8 izlazi nakon 9 mjeseci od prošlog modela? intel cpu svakih 6 mjeseci već... To je taj "moraš imat novo, staro tak i tak gasimo". Jel imate frenda koji ima Samsung S4 ? A jeben je telefon. I nema 3 godine. ali ne, već je 8 vani!

To se odnosi i na IT svijet.

8 jezgri, iskoristivih (ne ulazim u čemu, recimo u većini) kao i dx 12 (zajedno u rečenici) će pričekati koju godinu. Ali fora je što NEĆE jer će ih poklopiti kroz 1-2 godine dx13 i 12 jezgri... i tako u nedogled..samo čekanje neko... živite u trenutku i mogućnosti!
Staro 10.04.2017., 22:48   #2056
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ja cu samo dodati koji gubitak vremena u 5 godina promijeniti 4 cpua i 6 grafickih. Tko ima vremena i veseli ga neka, a za ostale pametnije je svakih 5-6 godina kupiti posten komp i biti bez brige. U to spada future proofing znaci nema smisla u 2017 kupovati quad core pogotovo ne high end model za 3000kn.

Sent from my SM-G850F using Tapatalk
Staro 10.04.2017., 22:52   #2057
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ne vidim nikakav problem ako je netko platio FX-a soma kuna, toliko je vrijedio. G4560 je to poremetio ali je još više poremetio precijenjeni i3 i poneki i5 procesor. Neko tko je platio FX-a soma kuna prije tri godine i dalje ima sasvim dobru platformu za sve...problem je što ista vremenom dosadi, počne nervirati ljeti grijanjem i sl. ali da je loša, nije.

E sad future spika zbilja može biti upina...ne zbog kvalitete ili performansi, nego jer jednostavno počne ič na živce jer je jednostavno tu duže vremena.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2017., 23:01   #2058
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Sve to ovisi o kutu gledanja. Svatko vjeruje ono što želi vjerovati, svako pamti one rezultate koje želi zapamtiti. Po meni je futureproof kao termin skroz legit. Nije možda youtuberima i likovima koji mjenjaju konfu svake godine, ali meni i mnogima je skorz legitimno pitanje. Pogotovo ako pričamo o procesoru koji ima skoro duple totalne performanse, a košta isto. E sad zašto sofver A skalira ovako, a softver B onako je drugi par opanaka. Svaki softver je priča za sebe

..uz to bih dodao da OS vrti raznorazne procese i u pozadini..

ne kazem da je nuzan scupi mulitcore proc, ali uz tako neke multicore mrcine ce sve ugladjenije raditi.. i to se osjeti

..inace bi svi imali pentiume ili i3 da to nije istina.. osjeti se jak ipc, ali osjeti se i visak jezgri..
nabacit cu banalnu usporedbu, da ne kazem kao sto se osjeti kad imaš dobar miš ili smeće , smooth efekt

MojSkuter

Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 10.04.2017. u 23:06.
Staro 10.04.2017., 23:02   #2059
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Sto se moze,koliko god Intel babe trabunjale,Ryzen je doslovno najbolja kupnja trenutno.
Trenutacno samo teska fanbojčina moze dat 3000kn za tamo neki 7700k kad za cak malo manje para ima R7 1700 koji ga pomete u svemu osim u par igrica di je za par fps sporiji.

A Intel babe bi se trebale radovati ovoj AMD dominaciji jer ce Intel procevi valjda pojeftiniti pa bagra iz Santa Clare nece traziti 3000 kn za cetverojezgreni proc nego ce se vratiti u realnost ,a to je max 200 dolara.
Staro 10.04.2017., 23:07   #2060
ravkan
Premium
Moj komp

ravkan's Avatar

Citiraj:
Autor RaneZ Pregled postova

Ja to pričam zadnjih 5 godina na forumu, u to vrijeme sam promjenio 4 procesora i 6 grafičkih...
Jebiga ti jesi ja nisam. Ja sam svog kupio krajem 2012 imam ga jos uvijek i imati cu ga i dalje jer ne vidim potrebu mjenjati. Imam kakti tresh proc za gajming, a igram svaki dan barem 4 sata, vikendom i vise ...
Staro 10.04.2017., 23:47   #2061
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Citiraj:
Autor ravkan Pregled postova
Jebiga ti jesi ja nisam. Ja sam svog kupio krajem 2012 imam ga jos uvijek i imati cu ga i dalje jer ne vidim potrebu mjenjati. Imam kakti tresh proc za gajming, a igram svaki dan barem 4 sata, vikendom i vise ...
Imađ ti hlađenje proca skuplje od cpu
Staro 10.04.2017., 23:54   #2062
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
a za ostale pametnije je svakih 5-6 godina kupiti posten komp i biti bez brige.
"Onaj tko ima svakih 5-6 godina 8k kuna za iole posten komp"

Ja to isto potrosim u to vrijeme (prodam staro, dodam, kupim novo) i up to date je. Zato ne kuzim futureproof. Ali ok, kuzim da se nekom neda pratit sve te tehnologije. Mene to veseli
Staro 11.04.2017., 00:04   #2063
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor RaneZ Pregled postova
"Onaj tko ima svakih 5-6 godina 8k kuna za iole posten komp"

Ja to isto potrosim u to vrijeme (prodam staro, dodam, kupim novo) i up to date je. Zato ne kuzim futureproof. Ali ok, kuzim da se nekom neda pratit sve te tehnologije. Mene to veseli
Up to date sa cime si tocno? I dalje si na quad coru kao i ja, u 2017 imas isti broj rama kao i ja (koji sam to sve i imao 2012 godine). Realno ova konfiguracija bi na FHD mogla vrtiti sve jos 3-4 godine, ali s obzirom da napokon vidim napredak neki napraviti cu upgrade na Ryzena.

A to tvoje pracenje tehnologije se svodi na inkrementalne promjene u broju Intelovog CPU-a realno povecanje performansi je zanemarivo.

To je kao da sad idem zamijeniti svoj i7 Dell XPS s novim modelom zbog 4h vise rada baterije, nema sanse, dok god se ne pojavi quad core Dell XPS neovisno da li je Intel ili AMD.
Staro 11.04.2017., 00:26   #2064
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Citiraj:
Up to date sa cime si tocno? I dalje si na quad coru kao i ja, u 2017 imas isti broj rama kao i ja (koji sam to sve i imao 2012 godine). Realno ova konfiguracija bi na FHD mogla vrtiti sve jos 3-4 godine, ali s obzirom da napokon vidim napredak neki napraviti cu upgrade na Ryzena.

A to tvoje pracenje tehnologije se svodi na inkrementalne promjene u broju Intelovog CPU-a realno povecanje performansi je zanemarivo.

To je kao da sad idem zamijeniti svoj i7 Dell XPS s novim modelom zbog 4h vise rada baterije, nema sanse, dok god se ne pojavi quad core Dell XPS neovisno da li je Intel ili AMD.
ja sebe smatram realnim ( ) i ako uzmemo visheru, tu je bilo problema sa single core performansama koje je nadoknadjivao multicore. ne moze se reci, razlika je postojala i mogla se osjetiti ovisno o scenariju. i tu (za razliku od phenoma) cak ova "njihova" prica mozda ima argumente.

ali ryzen je tu: ako uzmemo u obzir da recimo R5 1400 kosta 1549kn i ajmo reći može se kupiti, a s druge strane rabljeni haswell (npr 4770) koji ima slabiji ili mozda bolje reci tu negdje IPC te slabiji smt i vise se grije i trosi, a i dalje ga ljudi zele prodavati rabljenog za više novca od navedenoga r5 1400, pa naravno da tu nešto smrdi.

trziste je takvo da ljudi cijene i3 npr ivy bridge generacije rabljenog kao npr g4560 novi ..strah me i spomenuti neke xeone koji su danas ipak malo stariji/slabiji a cijene ih puno vise od nekih novih ryzena?

intel je napravio pomutnju s tim malim skokovima.. i slabim napretkom.

i onda sad dođe amd, ovoga puta sa jakim IPC jezgrama (ne najjačim, ali vrlo jakim), i sveukupno gledano usporediv sa močnim i skupim 6900k performansama i sad se postavljaju upitnici? lol

poanta, da sad izbaci intel nove quad core koji ima 30% jači IPC od kaby lakea, e onda bi imali o čemu možda opet pričati da li takav 4c8t ili 8c16t ryzen..
ali do tada matematika je jasna, ryzen je vrlo blizu IPC performansama po jezgri kabyu, i ta razlika je mjerljiva ali ne baš i vidljiva, a kad prodise 8c16t punim plućima 7700k vidljivo (znaći ne samo mjerljivo) zaostaje,
ryzen wins

jos sa nadam da ce ryzeni preplaviti mobilno i serversko trziste , jer tehnoloski gledano imaju podlogu, a onda ce i cijene napkon pasti i siguran sam da ce ljudi kupovati i intele 8c16 za 3000 kuna i to onda neće biti problem

MojSkuter

Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 11.04.2017. u 00:40.
Staro 11.04.2017., 00:36   #2065
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
poanta, da sad izbaci intel nove quad core koji ima 30% jači IPC od kaby lakea, e onda bi imali o čemu možda opet pričati da
To i ja čekam. Pa svejedno updateam svakih 2 mjeseca nešto
Makar podlogu miš
Staro 11.04.2017., 00:40   #2066
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Jedini razlog zasto je PC trziste zamrlo je konkurencija, da nije sad izasao AMD ne bi nadogradivao konfiguraciju jos bar par godina. Naravno ako ne bi izasao u meduvremenu Intel sa 6 core cpu-om ili kako ti kazes 30% vecim performansama.

Zato i ne kuzim kad mi netko ide objasnjavati da prati tehnologiju, sta pratis, 2-5% povecanje u performansama?
Jedina stvar recimo koja mi na mojoj ploci nedostaje je m2 slot i uvjetno receno DDR4, ostalo je u pet godina stajalo na mjestu.
Staro 11.04.2017., 08:24   #2067
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Future proof - nekako mi se čini da dugovječnost računala najmanje ovisi o procu(moj Athlon potiče iz 2010. i još uvijek je dovoljno dobar za ono što s njim radim).
Komp se ubrzao za faktor 2 dodavanjem SSDa, RAMa, i eventualno promjenom grafičke.

Tvrdnje da Ryzen nije future proof su u najmanju ruku smiješne ako zbog ničeg drugog onda iz razloga što softverska industrija još uvijek kaska za hardverskom, odnosno još se nije dogodilo da je napravljen program koji bi adhoc zahtijevao hardver koji još uopće ne postoji, k vragu, pa ne mogu ni postojeći hardver baciti na koljena (OK, neki će reć "kaj si ti lud, pa programi trebaju pratiti hardver a ne obratno" ali mislim da je analogija razumljiva).

Nadogradnje svakih pola godine ili godinu dana su poželjne od strane proizvođača hardvera koji svako malo izbace nešto novo (jo, znaš, to ti je mast hev fičr) a što nije nužno potrebno (Intel čipseti i soketi).
Staro 11.04.2017., 09:03   #2068
Busola29
Guest

Citiraj:

Bono svi ljudi imaju neku zanimaciju i tako šire svoje znanje (neko voli automobile, neko voli mobitele, neko voli motore, ...)

Mislim većina neće kupiti Ryzena , a i oni koji kupe kod nas dobrano će odvagati osim onih koji imaju lovu na bacanje (njih je sve manje...)

Osobno najviše sam napredovao u znanju računala , kada sam sanjao u stara vremena da ću imati Silicon Graphics radnu stanicu (u ta vremena pojam, a i danas sa izgledom kućišta jedu većinu novih kućišta - toliko su postala dosadna nova kućišta iste crne boje da je to strašno...)

https://www.youtube.com/watch?v=ZDxLa6P6exc

i na njoj raditi animacije. Otvorim tada vrlo dobri BUG i onda u snovima si zamišljam studio i ekipu prijatelja koja radi na nekom projektu. Onda pokrenem 486-icu i satima se mučim da nešto napravim, pa kada napravim trk do prijatelja i svi zajedno diskutiramo eh da imamo onaj stroj. SKupljao sam lovu za 3d Voodo karticu , a kada sam skupio više nije bila IN. Zato sam tu lovu prenamjenio na prvi svoj Pentium komp koji sam uspio zapaliti (plava iskra, dim, prišarafio ploču direkt bez odvojaka na lim...) i uspio ishodovati garanciju...

Evo u ovih par mjeseci što malo više pratim stanje oko procesora , otkrio sam neke čari rada Ryzena i AMD koji su itekako primjenjive u stvarnosti, čak mi je nekako porasla želja za radom na kompu iako da se razumijemo nisam totalni računalni manijak nego umjeren čovjek koji puno stvari voli (što mi je i mana...)

PS. ljudima je najgore uzimati snove i ideje za nečim boljim , u ovoj tzv. državi to je odavno uzeto (od sve manje ljubavi do sve manje zanimacija za išto...) , pa nemoj dovraga sada kvariti diskusiju i ideje što ćemo kupiti eh koja budala zamijeni 5 procesora u 5-10 godina...

Ja ne zamijenim , ali ljudi se vesele ljudskom nekom napretku i smanjenju cijena procesora što zadnjih 5 godina baš i nije bilo pravilo...

Vidiš sa koje konfe pišem i sasvim je dovoljna za rad i igranje WOT-a , Civilizacije 6 , Day of Tentacle Remastered (ponovno krenuo odigrati nekada LucasArts avanture ) , ali nekako je vrijeme da zamijenim komp, ti nemaš potrebe jer imaš dosta bolji stroj
  Reply With Quote
Staro 11.04.2017., 09:13   #2069
Brlja
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2009
Jel danas NDA lift s 1600?
Brlja je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2017., 09:49   #2070
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor Busola29 Pregled postova
Bono svi ljudi imaju neku zanimaciju i tako šire svoje znanje (neko voli automobile, neko voli mobitele, neko voli motore, ...)

Mislim većina neće kupiti Ryzena , a i oni koji kupe kod nas dobrano će odvagati osim onih koji imaju lovu na bacanje (njih je sve manje...)

Osobno najviše sam napredovao u znanju računala , kada sam sanjao u stara vremena da ću imati Silicon Graphics radnu stanicu (u ta vremena pojam, a i danas sa izgledom kućišta jedu većinu novih kućišta - toliko su postala dosadna nova kućišta iste crne boje da je to strašno...)

https://www.youtube.com/watch?v=ZDxLa6P6exc

i na njoj raditi animacije. Otvorim tada vrlo dobri BUG i onda u snovima si zamišljam studio i ekipu prijatelja koja radi na nekom projektu. Onda pokrenem 486-icu i satima se mučim da nešto napravim, pa kada napravim trk do prijatelja i svi zajedno diskutiramo eh da imamo onaj stroj. SKupljao sam lovu za 3d Voodo karticu , a kada sam skupio više nije bila IN. Zato sam tu lovu prenamjenio na prvi svoj Pentium komp koji sam uspio zapaliti (plava iskra, dim, prišarafio ploču direkt bez odvojaka na lim...) i uspio ishodovati garanciju...

Evo u ovih par mjeseci što malo više pratim stanje oko procesora , otkrio sam neke čari rada Ryzena i AMD koji su itekako primjenjive u stvarnosti, čak mi je nekako porasla želja za radom na kompu iako da se razumijemo nisam totalni računalni manijak nego umjeren čovjek koji puno stvari voli (što mi je i mana...)

PS. ljudima je najgore uzimati snove i ideje za nečim boljim , u ovoj tzv. državi to je odavno uzeto (od sve manje ljubavi do sve manje zanimacija za išto...) , pa nemoj dovraga sada kvariti diskusiju i ideje što ćemo kupiti eh koja budala zamijeni 5 procesora u 5-10 godina...

Ja ne zamijenim , ali ljudi se vesele ljudskom nekom napretku i smanjenju cijena procesora što zadnjih 5 godina baš i nije bilo pravilo...

Vidiš sa koje konfe pišem i sasvim je dovoljna za rad i igranje WOT-a , Civilizacije 6 , Day of Tentacle Remastered (ponovno krenuo odigrati nekada LucasArts avanture ) , ali nekako je vrijeme da zamijenim komp, ti nemaš potrebe jer imaš dosta bolji stroj
Ja sam isto stedio za Voodoo i bio sam u poziciji gdje se komp uzimao na cekove i taman kad si otplatio 24 rate mogao si odmah novi komp uzeti. Danas se ne moramo zavaravati i to nema smisla, jer jednostavno osim sto "ides u korak sa tehnologijom" ne osjecas nista od ubrzanja. To su bili dani prelazak sa 486 na Pentiuma i kasnije na 166 MMX u par godina, takav upgrade se danas u procesorima ne bi osjetio ni sa upgradovima svakih 10 godina.
Da moj komp je dobar, ali realno napokon se nesto pojavilo vrijedno upgrada, a mozda i imam kupca za svoj komp tako da ce upgrade na Ryzen 1700 biti samo pitanje od par tisuca kn.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na