|
![]() |
#1652 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Osjetljivost memorije je dalje prisutan od 2666 do 3200. Ja ne cjepidlačim, piši normalno kako treba (bez točkice). Gdje piše da sam spomenuo katastrofalan za igranje? Zaista si smiješan i ideš iz krajnost u krajnosti.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1653 | |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1654 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
Baš me zanima da li su dezurne babe bile razocarane kad su izlazile nove Intelove platforme koje su imale hrpu problema u startu ili su babe tada sutile. Za zabrinute babe, radi se o potpuno novoj platformi koja je u startu nadmašila čak i najludja očekivanja najluđih fanboyeva i koja se pegla u performansama na dnevnoj bazi. Poslano sa mog E6653 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1655 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Mrzim kaj to moram reč jer sam u uvijek više naklonjen AMD-u ali ovaj Ryzen 1400 je prilično razočarenje. i5 7400 je malo jeftiniji, kupiš za njega dobru ploču za 600 kn, 2400 mhz memorija mu je taman i deri. Za Ryzen su ploče skuplje, evo čovjek da bi ga držao na 3.8 morao nafrljiti stock hladnjak na max, znači treba obavezno neki dobar hladnjak, skuplja i brža memorija i sve skupa kad zbrojiš neisplativo za prosječnog gamera. Cijena za ovaj Ryzen je morala biti niža a ploče trebaju pojeftiniti. Sad na kraju budget gaming ispada bolji i isplativiji na Intelu a upravo to se očekivalo od AMD-a. Eventualno isplativo nekome kome treba SMT na toj razini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1656 | |
Extrema Thule
|
Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1657 | |
Registered User
|
Citiraj:
Poslano sa mog E6653 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1659 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1660 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Hebo ja taj ryzen i asus plocu i corsair kuciste i sve to skupa... Konfa je glasna... Nije to ne znam kakva buka ali od ovog svega ocekivao sam necujnu konfu a ne konstantan noise ko da je server... Ak je netko zainteresiran prodam mu i ryzena s plocom i ovo usrano kuciste... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1661 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
@Eladio Ne proljevaju ljudi gluposti (barem ne vecina) vec imaju legitimna pitanja... Ni meni bas nije jasno to tvoje burno i defenzivno postanje... Jesi ti uopce siguran da imas taj pentijum u pc-u ![]() Cinjenica ostaje, koliko god to tebi bilo krivo, ryzen 4c/4t se usporedjuje sa 2c/4t pentijumima i i3-cama, kad pricamo o igrama. Onda ces ti reci, ram, neoptimiziranost, ovo-ono, sve to zvuci kao neko opravdavanje. Tek u gore navedenom videu, di je Ryzen oc-an na 3.8Ghz se vidi da je al par sa i5 7400 - sto odgovara razlici u ipc-u ali ne i dodatnim threadovima. Nemoj me krivo shvatiti, ja isto zelim da Ryzen bude sto bolji ali ako ispadne da mu treba neki savrseni scenarij da bi pokaza ono sto moze onda je to IMO fail. Zasto, iz jednostavnog razloga sto ne moze svak priustiti 3600Mhz+ ultra uber skupi ram i skupu plocu sa stabilnim biosom itd. Znam da se situacija popravlja i svakim danom je sve bolja... Svejedno, ako mene pitas, ne treba zauzimati nikakve cvrste stavove jos zasad, barem ne dok se sve ne iskristalizira. Upravo zato ja i cekam R5 1600, da se uvjerim da ce se sa svojim dodatnim jezgrama i threadovima na cca 4.0Ghz moci "nositi" sa jednim i5K u igrama... Za ostale zadace, znam da ce biti bolji - to je neupitno, s druge strane ja dosta rijetko rendam no to ne znaci da ne zelim cpu koji ce biti vise future-proof (ako je to uopce realno ocekivati). |
![]() |
![]() |
![]() |
#1662 | |
Premium
|
Citiraj:
Stavi na papir cijeli PC kostur pa mi pokaži kako je jeftiniji taj rizen na 3.8 ghza. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1663 | |
Registered User
|
Citiraj:
Sifra: CPU košta isto. Poslano sa mog E6653 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1666 | |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Nisi ti spomenuo ali kad se osvrces na moje kmentare, procitaj i zasto i kome se osvrcem.. Vozi intela i super , ja sam samo sretan sto je dosla odlicna alternativa. S obzirom da sam vozio i visheru i 4460 (o tome mozemo u vishera temi ako zelis) ne tako davno, i radio vlastita istrazivanja na desetak grafickih, i znam koliko ljudi bacaju lovi na pPR gejming industrije , fpsa i ultra detalja, znam da ljude bezveze navlace.. te sada gledam kako pentium koji sasvim solidno zavrti igre, pa pati na banalnom surfanju i osnovnim zadacima zatrzava.. Sve u svemu gledajte siru sliku.. Za gejming.. ja se prvi slazem da je pentium 2c4t ili 2500k i dalje super, u kombinaciji recimo za gtx 960 sve igras danas i iduce 2-3 godine.. Svatko u konačnici trosi svoj novac.. Ja cu ryzena imat, ali vjerovatno kad izadje ryzen 2 ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 01.04.2017. u 12:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1667 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1668 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1669 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1670 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1671 | |
Premium
|
Citiraj:
Postam gamerske video usporedbe i onda me pitaš milim li samo na gaming. Da, mislim samo na gaming, kućnu multimediju, surfanje i otvaranje ponekog dokumenta. Ne zanimam me nikakvo strimanje, kodiranje videa i sl. nemam svoj jubito kanal ili sl. gluposti na kojima neki pametno zarađuju pare. Znači gaming jer ako ovaj cjenovni rang nije gamerski onda neznam koji je. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1672 | |
..starija garda
|
Citiraj:
Moj pentium je samo 2c, pa to je katastrofa.. zali boze tih teorija da je to generalno ok, jer svakome preporucam ako mu koja kuna nije problem nek se ne pati i ide odmah bar na 4c Ne radim vise nista posebmo, a itekako osjetim. Imao sam bolje i znam. I da, tvoj penitum je best buy .. amen ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1673 | |
Premium
|
Citiraj:
Visheru sam isto kupovao za iste namjenu kao i trenutni Pentium, gaming i kućna multimedija...Zašto sam ju kupio? Pa zato jer je koštala 1050 kn, ploča ispod 700 i to dobra ploča...pa reko ko ga hebe, ako bude viška jezgri barem ih nisam ni nešto platio. Prvi konkurentni najjeftiniji i5 je tada koštao 500 kn više. Nisam sirotinja i ne moram gledati na svaku kunu ali imam neke principe ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1674 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() gpu kod 2c proca nije na 100%(ubiti podosta daleko), sto bi znacilo da joj proc ne osigurava dovoljno podataka edit.ubit pricamo o istom samo s razlicitog gledista, ugl. da bit ce dobar proc
![]() |
![]() |
#1675 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Iz tog razloga sam već jedanput predložio (pa me odjebaše) da se za gamere otvori poseban tred gdje bi oni mogli kontemplirati o boljim i/ili lošijim procovima za njihove rabote umjesto da korisnike kojima komp služi i za druge svrhe maltretiraju sa razlikama od 10 fps. Bilo bi vrlo zanimljivo saznati koliko to prosječnih ili budget gamera u okviru poštovanog članstva ovog foruma ima konfu na kojoj može haklati igre u FHD sa 4AA 16 AF na 60 FPS.
![]() |
![]() |
#1676 |
..starija garda
|
Ja ne radim skoro vise nista na kompu pa sam te neke gluposti ![]() Ali itekako osjetim . Sve iznad 15 tabova pocinje mucenje.. na visheri sam ih imao preko 200 nisam ni razmisljao ![]() ![]() Sve u svemu previse tenzija za nesto stp je novo, sto je vrlo trazeno, sto ce svima nama i drugima kroz pol godine donest vise za manje. I koliko god neki preskakali siru sliku koncentrirajuci se na generalni score pojedinog bencha, ja ne ignoriram cinjenicu da svi govore kako je gejming na ryzenu smooth .. sta god to nekome znacilo. Meni to dovoljno govori.
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#1677 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Onda nek se otvore teme za budget gamere, profesionalne gamere, kućne profesionace koji kodiraju video, youtubere itd. da se jedni drugima ne mješamo u "posao". Po mom viđenju ovaj rang i5 7400/Ryzen 1400 je baš za budget gaming...Pentium G4560 se tu našao neočekivano i iznenada i stvorio neku novu podkategoriju...do sada neviđenu sobzirom na uloženo/dobiveno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1678 | ||
Extrema Thule
|
Citiraj:
Ne moraš u svaki post biti loncu poklopac. Drugo boldano je najjača izjava. Znači, priznaješ problem (na sva zvona veliš da je riješeno sve) pa preskačeš na dvojku? Nešto nisi jasan u zadnje vrijeme. Jedna prigodna ![]() Citiraj:
Mislim ono preko 200 tabova ne bi ni stigao refreshati. Uglavnom neistinito. Niti nemaš 100" monitor da bi mogao kliknuti svaki tab, u ovom slučaju 24" stane maksimalno 40 tabova. Budi realan i ne izmišljaj.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Dottore. 01.04.2017. u 12:38. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1679 |
Game, PC ,motobikes, bike
Datum registracije: Jan 2010
|
Ode Ryzen u pm sad kad Intel izbaci hyperthreding DLC za i5 za 50 dolara. Cek, kako sad stock cooler nevalja na R5, a na R7 odlican. Triba malo vise izvora osim Rodrigeza jer sumljiv mi je, kaze nema novaca za brzu memoriju a onda minutu poslin kako je kupija tih par procesora u lokalnom ducanu i ono najbitnije pravda se da video nije sponzoriran ali cim ti imas odma potrebu za pravdanjem tu nesto smrdi. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|