|
![]() |
#693 | |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
![]() Nadodao bi za markeca Iako kao sto klinci misle da ce bolje igrati nogomet s najskupljim kopačkama, tako i ovo competitive treba uzeti sa razumjevanjem. Jer mnogi bolji gejmeri sa vrlo osrednjim strojevima neke "competitive" gejmere ismijavaju na mapama ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 12.03.2017. u 12:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Nisam se htio mijesati u raspravu ali evo moram. Ne shvacam zasto se i dalje usporedjuju kruske i jabuke? Cemu usporedba intelovog 4/8 i amd 8/16 core Cpu-a? Pa AMD ga jede uzduz i poprijeko. I to onaj najjeftiniji Base model R7 1700. AMDov Cpu nije primarno za gejming a i njega odradjuje odlicno! Par fpsa je losiji od 7700k i to u dvije igre?? Mos misliti. A dere ga u svemu ostalom i kada se malo stabiliziraju Biosi i izdaju revizije ploca derat ce ga jos vise. |
![]() |
![]() |
![]() |
#696 | |
Ovisnik o nikotinu
Datum registracije: Sep 2010
|
Citiraj:
![]() Samo nek se ispeglaju biosi do izlaska R5ice i niko sretniji od mene.
![]() |
![]() |
#697 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Edit: Ryzen 7 1700X@4.0GHz + DDR4@3200Mhz - Benchmark: Handbrake / CineBench / Heaven / Multitasking Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 12.03.2017. u 13:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#698 | |||
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
Naravno mnogima to ne treba, ali kad se već priča o tome ajmo biti realni. Onaj tko kao što kažeš zarađuje pare na tome sigurno ne koristi i7 7700K jer nije dovoljan. Fact Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() U njihovom reviewu je uz F1 brži u BF1 MP dx11, Watch dogs 2, ROTR dx12, Shadow warrior 2 egal, u doomu je sporiji na razini statističke greške (0,6 fps-a), witcher 3, dishonored 2 isto itd. Keep in mind da ryzen još mora popuniti neke neobjašnjive rupe tipa: ![]() Ovih 14-18% zostatka za broadwell-e mora pojest kako god zna Zatim ovo sa GTA V http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=580 Možemo mi pričati o armi3 do besvjesti, ali to je marginalna igra, GTA V je možda najpopularnija singleplayer igra i kaby tu očito ima nekih problema. Pričamo u duplo manjem min fps i to kad je debelo ispod 60 i to na 4K gdje je cpu max minoriziran, a ne o tu nekim 140 vs 160 fps kao što se radi o i7 7700K pobjedama koje ne može osjetiti ni nindža E sad nije ni 8/16 nešto isplativ SAMO za gaming, no računaj da će 6/12 imati identične rezultate kao R7, a koštat će skoro 1/3 jeftinije od i7 7700K. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Evo ja sam prodao i7 6800k da bi kupio nesto drugo... Cisto jer mi dosadilo... I nakon sta sam pogledao situaciju i popricao ovdje sa ljudima isto, bio bi samo debil kad bi za iste novce uzeo 7700k umjesto Ryz 1700... I jos ovaj spomene arma 2 i arma 3, igrice u kojima je cpu jako bitan i u kojima u postavkama uneses kolko jezgri imas itd... Sa dobrim postavkama (cijela nauka za poslozit sve) vjerujem da arma 3 pojede intela barem za 50%. |
![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Premium
|
Problem je što su se mnogi uhvatili te igre kao pijani polota, kao najrelevantija igra za cpu, jer je "cpu bound" a kao što je jedan igrač iza napisao da je polu-proizvod. Tipa cpu jezgra na 30%, gpu usage na 30%, a fps za kurac. Za početak nek nauči koristiti procesor kako treba |
![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Premium
|
Zanimljivo je i to da je na forumu praktično do jučer bio konsenzus da se od sandyja na ovamo ne osjeti razlika u gamingu (osim markeca i arme 3 naravno ![]() ![]() Consistency |
![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Premium
|
Pa svi su poceli vikat ne ga prodavat ovo ono... Jel ryzen 8 core bolji? Je... Jel sam dobio 600e za i7 i plocu? Jesam. Jel ryzen sa asus najboljom plocom dode 649 eur? Dode! WOW potrosio sam 49 eur na upgrade na najnoviji cpu na marketu i dobio dvije jezgre i super plocu... jel mi trebaju te dvije jezgre? Ne! Isto ko ni onih 6 na intelu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Premium
|
Morao sam mjenjati jer jednostavno, kolko me taj intel kostao, kak je ta konfa radila, to jednostavno nije bilo to... Zivciralo me sve od bucnih ventilatora na corsair h115i pa do memorije koja nece preko 3600 mhz pa do cudnih nestabilnosti prilikom igranja dote 2... |
![]() |
![]() |
![]() |
#708 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Zašto ti uopće treba toliki ram takt? Za dotu 2 nebih znao, može biti svašta |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#709 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Uglavnom je ne igraju djeca nego odrasli. izvor http://store.steampowered.com/stats/ Ovdje vidim 30% više na f1 2016 između i7 7700k i r7 1700x https://youtu.be/VWarC_Nygew?t=44 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Premium
|
Ma dobar je intel, daleko od toga... Samo eto, dosadil mi je... Treba videt kaj amd veli... Skeptican sam ja prema svim tim testovima dok se sam ne uvjerim... Pa eto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#711 | |
Premium
|
Citiraj:
Arma 3 je jedna od najigranijih igri i onda stavis link di se lijepo vidi 30 000 igraca u armi 3 i milijun i pol u doti i cs-u... Hmm... Daj nam samo pojasni kak si ti dosao do zakljucka da je arma najigranija? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#712 | |
Premium
|
Citiraj:
Očigledno ne znaš čitat s razumijevanjem. Dakle ako je 16ta na steamu od "milijun", onda je jedna od najigranijih igri. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#713 | ||
Premium
|
Citiraj:
Uglavnom hoćeš reći kad se priča o gamingu da su performanse Arme 3 relevantniji pokazatelj AAA gaming od gta V performansi? How yes no. Svoj osobni ukus stavi sa strane i gledaj realno. Iako ni gta v nije idealan sigurno je relevantniji od arme 3. To je nadam se jedna od zadnjih tako loše optimiziranih igara. A kad dođe nova arma vjerojatno neće biti tako loša tehnički + igrači će se prebaciti na nju. Što se tiče izvora glede F1, jbga različito je. U svakom slučaju computerbase je relevantniji site od bryan "režem heatpipeove" tech cityja i sigurno su detaljnije testirali. I prije ryzena su testirali skaliranje jezgri u posebnom članku i i7 6850K ubija i7 7700K u F1 2016 zbog 6 jezgri (preko 30%) 6, 8 oder 10 CPU-Kerne schlagen 4 schnelle No ne kažem da bryan nužno sere, mnogi su različito dobivali, to je općenito problem kod ovog launcha. Golem.de promjeni ploču i dobije boostove do 24%. Jednostavno mu score nema smisla s obzirom na ponašanje igre Nego evo i od nekog trećeg o F1 skaliranju: Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 12.03.2017. u 15:31. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#714 | |
Premium
|
Citiraj:
34 000 trenutno u igri sa 900 000 trenutno u igri ja vidim, a ne na kojem je mjestu... Ako pricamo sta je popularno, onda je to top 5, ne top 20... I evo daj mi tjedan dana molim te da ti dam testove iz arme 3 na ryzenu pa bus videl da jede intela... "Doesn't matter if your running Nvidia or AMD/ATI it depends on what your CPU is. Arma 3 just like Arma 2 is a CPU intensive application and utilized GPU usage as well but on a much smaller scale." Kak ti na ovo dodajes da 4 core radi bolje od 8 core? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Premium
|
Uostalom nije da se ne može igrati ista, pa s čim su je igrali ljudi prije 3-4 godine kad nije bilo ni kaby, niti skylake itd. Realno što za ryzen launch predstavlja jedna stara, loše optimizirana igra? Tko samo to igra ne mora ga kupiti i to je to. Kap u moru... Shvatite da te singcore 4life igre izumiru, čak niti WOT više nije takav, fallout 4 je na engineu iz doba abrahama i vjerojatno zadnji na istome (da se razumijemo i ryzen ubija u toj igri, jbte kao da pričamo o vishera IPC-u), arma serijal neće vječno ostati takav itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#716 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#717 | |
Premium
|
Citiraj:
Ajde baš me zanima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#718 |
Premium
|
Ali evo sad gledal neki test, uredno prikazano 16 threadova, i zauzece je oko 85% na prvu jezgru i sve ostale na 5-15%... Tak da nemoj sve pripisivati amd procesoru, nije on kriv sto ga igra i windows ne znaju iskoristiti... I uzmi u obzir da je platforma tek izasla, svakodnevno se radi na usavrsavanju biosa i drivera sto znatno utjece na performanse... I jedna stvar koju jedva cekam probati je overclock samo prve dvije ili prve 4 jezgre, a ne svih 8, ali na vece taktove nego sto to svi postizu na svih 8 (jer naravno da je teze naclockat 8 jezgri nego dvije)... Ukoliko ce ic vise nego na komplet cpu, doci cemo do boljih rezultata iz single core performansi, odnosno izjednacit sa 7700k. I ako izostavimo amd i ryzen, svejedno i7 7700K daje bolje rezultate u skoro svim igrama od ostalih intelovih daleko jacih i skupljih procesora pa ne znaci da je zato 7700 bolji... To je trenutno... A sta ce biti iduce godine? |
![]() |
![]() |
![]() |
#719 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Taj usage nije mjerilo. Da zna korsitit, od extra jezgri bi bilo i "koristi" zar ne. To što napne jednu jezgru, a ostalo na par % ne znači ništa. Tako može biti i na 2 jezgre jače opterećeno. Koliko sam ja vidio problem te igre je što niti tu jednu jezgru ne zna iskoristit kako spada, pa tako da đaba ti naklokani intel sa najboljim ipc i high end gpu kad je fps kurac. Inače znao sam da će se ryzen thread pretvoriti u arma 3 thread kad tad ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Premium
|
https://www.youtube.com/watch?v=6yh9doMXt3I Da, u pravu si... Ali zato sam i stavio pod navodnike... ![]() No eto zanimljivo je vidit da intel zdere dosta vise rama nego amd platforma... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|