|
![]() |
#451 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Koja sapunica ![]() My Response to Tech City Accusations Sad je baš pokazivao u detalje, te mu fakat drže argumenti. Uz to zaključili, tomb raider = broken in game bechmark. Nego ryzen na djelu kod Jaya - Does Ryzen 7 REALLY suck for gamers? Ovdje u time stampsima imate masu ryzen tema (wendell iz level1techsa, HUB, tech city i tech showdown) |
![]() |
![]() |
![]() |
#452 | |
[ZA DOM]Rino
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#454 | |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Nego mi nisu jasni argumenti protiv AMD-a na račun "performansi kroz vrijeme", jer su realno stvarno bolje ostarile od nvidia rivala. Kako to onda može biti argument protiv AMD-a a ne protiv nvidie? ![]()
![]() |
![]() |
#455 | |
[ZA DOM]Rino
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
No ovo je već debeli offtopic. Jedno ontopic pitanje: Da li je moguće na R7 Ryzenu ugasiti 4/4 jezgre i tako barem otprilike "simulirati" performanse jednog R5 1600x?
![]() |
![]() |
#456 |
Premium
|
All dat dimm slots ![]() Moglo bi otrpilike, no npr. jay je u gornjem videu što sam linkao rekao da ne želi to raditi jer se cache ne poklapa. Uglavnom bit će sigurno i takvih videa |
![]() |
![]() |
![]() |
#458 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Nije se to okrenulo i neće. AMD je od kad postoji uvijek nudio više nečeg od intela. U devedesetima je to bilo Mhz. Pa kasnije jezgre. PA frekvencija. Isto se ponavlja. ![]() Tu je skoro 40% razlika. ![]() ![]() Pogle ovde minimalni FPS razliku U tim igrama je meni puno bolji i7 7700k za istu lovu. Mislim to su igre kod kojih je problem CPU, slažem se da su izuzetak i da je kod većine igara razlika manja. E jebi ga baš te su meni bitne i ne pušim te fore o renderingu i strinamnju a dobijem 30%+ manje performanse. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#461 | |
Premium
|
Citiraj:
R5 će imat failed jezgre, al iste jezgre (za razliku od intela, koji ima različite arhitekture), dakle isto se neće dat clockat ko i R7. Možda malo poboljšaju proces kroz par mjeseci, al sumljam. Vjerujem da će razlika bit ista ko i sad. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#462 | |
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Što bi tu bilo CPU bound kad nemože na FXu ni jednu jezgru potjerat preko 50%? ![]() Normalno da će onda proc sa većim taktom i IPCom radit bolje pa makar bio i dual core... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Premium
|
Ako je toliko singlecore (ipc & clock) bound zašto je tako mala razlika između 6900K i 7700K, a ovaj ima veći ipc i clock? Zašto je 6900K preko 16% brži od 6800K? Nemoj mi reći da arma 3 napravi razliku između 6/12 i 8/16 procesora Zašto ryzen ima preko 26% zaostatka za 6900K, a imaju sličan singlecore (nešto manji ipc, ali veći stock clock)? Kako to objašnjavaš? AKo igra nema in game benchmark, sumnjam u metodologiju tog tipa (možda nije vrtio sekvence što sličnije, različite scene na ekranu, te ih možda nije dovoljno puta vrtio za redom da bi izvukao prosjek). Ili ovaj test ima više smisla? Titan x pascal, Hardware unboxed ![]() I pazi to su najgore singlecore igre, a ima minimum preko 60 i bolji score od g4560... Da se razumujemo naravno da nema smisla ići na isti SAMO zbog arme "Rupe" od 20-30% naspram broadwell-e u nekim igrama na 1080p se moraju popuniti, jer su očito anomalija. Ovo već miriše na realnu sliku popunjavanja tih rupa i7 6800K je na 4.2ghz, a ryzen na 4ghz ![]() Ovih par fps više na broadwell-e se može opravdati sa 200mhz više i sitno boljim IPC, tako da ovo ima logike. Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 07.03.2017. u 17:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#466 | |
Premium
|
Citiraj:
Nemoj trolat, baš trolaš s tim proljevima laži o svemu, kupi rajzen i uživaj koliko te volja. Ja samo kažem da MENI koji sam razmatrao da ga uzmem objektivno nije dobar za moje korištenje....nekom je možda idealan https://forums.bistudio.com/topic/20...-your-toughts/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Možda bi Poštovanog Druga Brku trebalo zamoliti da thread preimenuje u "AMD Ryzen Prokenjotik Info thread" ili u "AMD Ryzen Info thread samo za igrače sa 20 i 22" monitorima"...
![]() |
#468 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
Citiraj:
Ispadas bedast. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Premium
|
Kao što rekoh nije kao kaby u armi 3 jer očito nema clock, no ne smije zaostajati za broadwell-e, te općenito gledano performanse ne smiju biti loše. Koga zanima dojam ryzena na 1080p bez tablica, nego čisti ingame footage nek pogleda jay2cents video sa 2x titan x (maxwell) SLI na 1080p (Metro Last Light, Heaven, GTA V, Doom) |
![]() |
![]() |
![]() |
#470 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Ja fakat ne kuzim ekipu koja bi kupovala 8c 16t cpu za igre. I nemojte mi reci da niste htjeli vec vam je previse para kupiti takvu mrcinu od intela. Mjesate kruske i jabuke. Uhvatili ste se gejming benchmarka ko pijan plota. Ovaj ryzen nije PRIMARNO roba za gejmere. Eod. 4c 4t ce biti jeftin a mocan gejming stroj. Pa 6600k je preko 2 soma kuna. A realno bi trebao biti 1400
![]() Zadnje izmijenjeno od: de.fang. 07.03.2017. u 18:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Super, no kad se već hvatamo osobne upotrebe probaj strimat na twitch pa reci dojmove. Meni treba za streaming i ryzen je rođen za to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Premium
|
Zašto nebi išla? Ima skylake jezgru na 3.5ghz, a multithread je dovoljan. E sad za još veće performanse sa titan xp u toj igri fali još malo threadova/jezgri (pričam o HU grafu), što se vidi i5 6600K > i3 7350K, iako i3 ima veći clock, a igra singlecore whore. Zbog extra jezgri je i ryzen ispred g4560 i eventualno clocka |
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
G4560 se guši ako istovremeno prebacuješ nekaj sa diska na disk i upališ igru. Nisam ja ovdje da bi pričao bajke o G4560 kao što ih nisam ni pričao o FX-u dok sam ga imao, samo realno iznosim koliko dobro izvodi jednu radnju istovremeno, za smiješne novce. Tko ne strima nekaj dok igra, ja to ne radim i ne kužim zakaj bi to radio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Tako je. Imao sam i5 3570k i nije išlo. Ako igraš, upališ anti cheat, team speak, twitch, još par điđi miđi i u problemu si. Tako da mi se čini da bi jedan 1700 to odrađivao da se ni ne uznoji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#476 | |
Premium
|
I još nešto. Koliko se sjećam i7 7700K po fps-u dosta ispred Ryzen-a u GTA V u većini recenzija (najviše uz ashes, total war i civ 6, gdje IMO najviše zbog anomalije ako se ravnam po braodwell-e). Gledam onu ekipu (fakat ima zaniljivih info) i naletim na ovo i7 7700k stuttering in games vs Ryzen Pa se sjetim ove priče o kaby i5: ![]() Pa onda ovo iz techspot: Citiraj:
![]() OK GTA V je nebitna igra, ljudi koji kupuju kaby lake se uopće neće susretati sa GTA V, jer oni svi vole igrati samo armu 3 I Jay nahvalio gta V performanse, igra u kojoj je kakti "loš". Iako njih 5-6 iz medija primjećuje stutter, i7 7700K nosi velike GTA V pobjede po fps-u... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#478 | |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
![]() Tko koristi komp na nacin kao ekipa koja benča na clean instalacijama? Nitko. To nije real time test. Ne kazem da je nuzan heavy multitasking prilikom testiranja, ali bar nesto. Jer to se ne moze iscitat u testovima a trebalo bi. I to se osjeti u avakodnevnom radu vise negomljudi misle. Sjecam se prica o SSDu koliko je potreban ili nije? Ista stvar je i kod ovih mrcina poput ryzena. Kad zatrebaju resursi , imaju ih i nema kasljucanja , vlasnici pentiuma to razumiju sto zečim reci, ali i jacih strojeva ocito ![]() Neznam samo kako je to danas kod win iskoristeno, ne koristim nove win10 osim poslovno na laptopu, a doma na obicnim win8 dok sam imao FXa vrtile su se uglavnom prve 4 jezgre, nesto malo 5i6 a jako rjetko sam vidio svih 8 da guraju, i to se dsavalo samo kod nekih aplikacija. U tom smislu mozda ryzen i je dosao prerano , ako OS to lose prati. Mozda me netko bude po tom pitanju prosvjetlio ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 07.03.2017. u 18:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#479 | |
Premium
|
Gledam dalje onu četvoricu. Wendell kaže da je ryzen cache pod linuxom beba, a win "isn't there yet" https://youtu.be/bIbwuLdHbMg?t=14m50s Trojica od njih 4 su imali gigabyte aurous gaming 5 ploče (između ostalih) i nahvalili su je. Pogotovo neki bios (mislim zadnji). Asus izgleda ima daleko najviše problema Wendell je svoga 1800X uspješno klokao na 4.1ghz. Kaže nije nikakav cherry picked od AMD-a jer ga je sam kupio u microcenteru Inače PCE recenzija 1700X OC: Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 07.03.2017. u 19:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#480 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Definiraj pojam anti-cheat. Molim lijepo. Da li imaš Ryzen 1700? Fizički? Onda ne piši glupost za ono što nemaš. Za tvoju info, anticheat imaš u svim igrama tipa Punkbuster , Steamov VAC. Držao sam 40 otvorenih tabova u browseru, teamspeak sam koristio, twich nisam koristio jer nemam više od 5Mbit brzine. Tako da tvoja izmišljena teorija pada u vodu.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Dottore. 07.03.2017. u 19:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|