Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.12.2016., 19:48   #2251
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Vratimo Hawkera natrag!!!!!!

Razbije silu u Vama, ka AMD hladnoću u sobi

Citiraj:
Autor lobo64 Pregled postova
Fly Hawker, fly, ta na na...
Ujjj tek sad vidija post, 2 min. kasnim, proročanski - u Baba Vanginom stilu

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2016., 20:45   #2252
emilblomsky
Premium
Moj komp

emilblomsky's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Emilblomsky mislim da si preoptimističan s cijenama. Po tvome bi hexa bila 1800kn, a upitno je dali bi toliko i 4c8t koštao
Pa nisam!
Gle,sada je neki i7 oko 2500-3000kn,ne?
Ne očekujem da bude octa core od amda drastično jači,mada ovi što god pisali do dana današnjeg!
Pisalo se u svoje vrijeme i za buldozera,pa ispao čorak ,slabiji od x6 phenoma prošle generacije.S time da niti vishera nije neko čudo od proca,ali je barem osvajala cijenom.
Jedino što je sigurno je činjenica da još brdo ljudi na ovom forumu ima proceve stare od 5-7 godina,i još uvijek rade odlično,hoćeš od phenoma ili s druge strane Sandy bridgea,a da ne spominjem još uvijek odlične nehaleme!
Tako da bi ja bio oprezan sa bombastičnim najavama o brzini zena.
Kako god bilo ,ako cijene budu paprene ,ili kako ti kažeš,da jedan heksacore bude 2000+ kn,onda ja rađe preskočim zena i piknem si neki i7 ,jer kako stvari stoje ,bude on još godinama solidan za sve.
Ako bude po performansama zvijer,onda neka puknu cijenu,nemam ništa protiv,ja ću ga opet zaobići.
Sada se stvara neki Hype oko brzine Zena.Pa i sada imaš intelove 6core,12thread,i zna se koliko koštaju,i koliko ih ljudi kupuju.Ima ih par ljudi na forumu kojima takvi procevi trebaju,i par entuzijasta i to je to.Ako zen 8 core 16 thread bude koštao 5-6 tisuća kuna,kupit će ga isto par ljudi,a većina bude uzela 4 core ili kako veliš 4core 8threads,i opet ako osnovni zenov model,recimo 4 core bude osjetno brži od ovog i5,i ako bude išao za nekih 1500kn,kupovat će se kao blesav.Ali mislim da neće biti toliko brži.
Imaš živi primjer danas kako stoje stvari kod nvidije i amda.REcimo ako zen bude toliko jak kao što su nvidija kartice danas,moći će amd natočiti cijene kao što to radi nvidija danas.Malo si tko može priuštiti 1070,a kamoli 1080 karticu.Jednostavno zato jer amd nema odgovora,i zato mogu natočiti cijenu.I dal je cijena ok za dotićne performanse.Je!I zašto ne natočiti?
Ista analogija bude sa zenom ukoliko bude toliko dobar.Ja osobno mislim da bude ok,ali ne toliko koliko se priča!

Zadnje izmijenjeno od: emilblomsky. 01.01.2017. u 09:07.
emilblomsky je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2017., 10:09   #2253
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Ako do izlaska Zena budu sve Vishere prodane, odnosno prestale se proizvoditi, AMD će sigurno "začiniti" cijene i to ne na način koji bi obradovao potencijalne kupce.

Moglo bi se dogoditi da starcima tipa C2Q, Phenom, Athlon, Vishera još poraste vrijednost na tržištu rabljenih...
Staro 01.01.2017., 12:35   #2254
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Ne vidim zašto bi vishera ikako utjecala na cijene Zena. Isto vrijedi i za polovno, ako bi bilo preskupo jednostavno nitko to nebi uzimao kad je i ovako precijenjeno npr. nađi phnoma II x6 po nekoj normalnoj cijeni (ispod 500kn)
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2017., 12:53   #2255
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Pa zato što bi za cca. 1000 krznenih bila jedina mogućnost doći do hexa/octa core proca. Moje je mišljenje da će Vishere biti vrlo tražena rabljena roba, pa ako je gledati po zakonu ponude/potražnje uopće se nebih čudio da rabljene Vishere koštaju kao sada nove, a nedaj Bože i više od toga...
Staro 01.01.2017., 13:03   #2256
emilblomsky
Premium
Moj komp

emilblomsky's Avatar

Vishera(Buldozer),nije nikada bio pravi octa core.Dvije jezgre su dijelile jedan modul,ne?
Zato niti nisu nadmašile čistokrvni hexacore thuban.
Ako zen bude imao prave jezgre,onda je to druga priča.
Staro 01.01.2017., 13:08   #2257
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

OK, OK, neka bude hexa/octa dretvi...
Staro 01.01.2017., 13:16   #2258
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Je ga nadmašio, ali ne za mnogo (multithread), čak i singlecore kad je nasviran jer može imati mnogo veće clockove.

Vishere kad nestanu s tim je gotovo. Polovno može koštati samo do određene granice, jer će u suprotnom ljudi reći fuck this shit. Možda nove i3-ice padnu na 100 eura, možda 4c8t zen bude koštao 200 eura (samim time polovni još manje)
Staro 01.01.2017., 13:31   #2259
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
npr. nađi phnoma II x6 po nekoj normalnoj cijeni (ispod 500kn)
Ima ih vani po 50-60 dolara koliko hoces.
I za te pare i vise no pristojan proc za ekipu koja ne zabrijava da mora imat najnovije pod haubom.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2017., 13:43   #2260
JozicA
Vozi Miškoooo!!!
Moj komp

JozicA's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor emilblomsky Pregled postova
Jedino što je sigurno je činjenica da još brdo ljudi na ovom forumu ima proceve stare od 5-7 godina,i još uvijek rade odlično,hoćeš od phenoma.

Ja osobno mislim da bude ok,ali ne toliko koliko se priča!

Sve potpisujem, komp iz MyPC, star kao didina kobila, imao sam i bolje ali prodao i vratio se na ovo jer je prejeftino slozeno a opet jako dobro radi.
Isto cekam ZEN, kune vec odvojene za novi komp, prije par dana kupio Win 10 i instalirao (samo kliknuo na upgrade preko postojecih win7 i u roku 35min sve bilo gotovo) na ovu moju "kantu", i jos sam ugodno iznenadjen kako sve fluidno radi, nisam mislio da cu to doziviti ali mi je Win10 ostavio onaj wauuuu efekat kad sam ga vidio u radu.
Cekam ZEN da promjenim Phenoma konacno, nezurim nikuda, ali ako bude razlika u performansama i cijeni u okviru 10-15% kupujem tada i7 i nakon puno godina se vracam Intelu.
Staro 01.01.2017., 14:06   #2261
emilblomsky
Premium
Moj komp

emilblomsky's Avatar

Naravno.
I ono najbitnije.
Ako meni ovaj i5 radi zadovoljavajuće,nema razloga da neće i ubuduće raditi isto.Pa bio sad Zen i 4 puta brži ,ovaj i5 će i dalje odrađivati posao i neće bottleneckati grafičke ili tko zna što samo zato što je zen toliko brži.
E sad,ako noviji programi počnu tražiti brzine koje daje zen,onda se bude mijenjalo,ne.
Isto kao i kod grafičkih danas,Sve novije igre traže brdo vrama,tako da danas možeš zaboraviti igrat novije naslove sa 4870,5850 i inima,jer jednostavno ne ide.Prisiljen si uzimati jaču grafičku za Doom ili Laru Croft.
Do pred godinu ,dvije si sa jednom 4890 mogao vrtiti više manje sve na ok postavkama .Danas,figu!
Zato mislim da Zen ne bude toliko brz kako se priča.Prvo,ako i arhitektura ima potencijal ,neće amd žuriti izdavati turbo jake primjerke odmah,koji će ubijati intela,nego će je polirati generacijama kako to intel radi još od Sandy Bridgea.Po meni najači primjerci budu al pari ili nešto jači od intela danas,pa kad intel odgovori jačim,onda budu oni opet malo ispoliraju i daju novu "visheru"!
Samo da se što više izmuze,ne!
Ps: Uz obavezno mijenjanje socketa!
Staro 01.01.2017., 14:09   #2262
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Probaj zaigrati Battlefield 1 MP sa svojim procom

Daleko od toga da je to obsolete proc, ali polako ga vrijeme načinje... Još uz neki jači GPU, i često bi ga gledao blizu 99% loada
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2017., 14:20   #2263
Chuby
Premium
Moj komp

Chuby's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
IMHO, AMD nema bas puno izbora. Ako misle ista napravit, moraju ubit ciljanju kategoriju (npr i5) i cijenom i performansama. I tako po svim kategorijama osim najbzeg i7 jer tu ce popusit :/.

Dakle pod pretpostavkom da ce npr. 4c8t bit 10-ak % brzi od i5, i 10-ak % jeftiniji, to bi onda jos i moglo proc. Sve nepovoljnije od tog pada u vodu.

Obzirom da ne znamo ni cijenu ni preformanse mozemo se *beep*.
Chuby je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2017., 14:25   #2264
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Sam Fischer;3005420[B
]Probaj zaigrati Battlefield 1 MP[/B] sa svojim procom

Daleko od toga da je to obsolete proc, ali polako ga vrijeme načinje... Još uz neki jači GPU, i često bi ga gledao blizu 99% loada
to što ima par igara koje zakolju i najjače procesore, ne znači da se mora odmah kupit najjače.. čovjek kaže subjektivno, njemu je njegov 4440 sasvim dobar.. tko želi 60fpsa i više na full postavkama zna što treba kupit..

hrpa ljudi su casual gameri.. igraju igre, ali ono, bitnija je igrivost od neke hrpe detalja.. imam rx470 na svom phenomu.. ljudi kažu ne valja kombinacija.. kako ne valja kad igram witchera 3 na 40+ fpsa (ultra high detalji).. meni je to super..
iskreno, boli me dupe za battlefield 1 i ostale takve igre.. što se mene tiče može zaklat i Zena i Intela i sve skupa..

ne znam jbg.. igre se prave radi gejmera, a ovo danas je ništa nalik.. i onda se desi da uzmemo u obzir neko neoptimizirano smeće i vidi čuda, procesor ne valja..
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2017., 18:14   #2265
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Citiraj:
AMD’s high-end X370 motherboard will be available on February of 2017. This board comes with dual BIOS functionality for more convenient flashing and added protection in case overclocking fails or unstable settings are saved. You could see the UEFI screen showing the frequency & voltage of installed DDR4 memory modules.

Second board entry level OEM GA – B350M-D2 model features a 4+3 -7 phase power delivery design and an auxiliary 8 pin motherboard power connector and it comes with two rather than four DDR4 dimms. As expansion this board comes with only PCIe 3.0x16 slot and two PCle 2.04x slots.

- See more at: http://www.dailytech.com/AMDs+2017+L....aIEnMimT.dpuf
Staro 01.01.2017., 20:28   #2266
Igneos Eructid
običan user
Moj komp

Igneos Eructid's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
S obzirom da se moderne igre koje zahtijevaju vise od 2 jezgre, odnosno ne zele se pokrenuti ako ih nema, daju nabrojati na prste jedne ruke, ja bih bio zadovoljan i sa dual core-om sa htom, ali da ima pristojan IPC. Ako takav cpu bude ispod 500kn, to ce bit: hello, come to papa!

Zadnje izmijenjeno od: Igneos Eructid. 01.01.2017. u 20:33.
Igneos Eructid je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2017., 21:00   #2267
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
to što ima par igara koje zakolju i najjače procesore, ne znači da se mora odmah kupit najjače.. čovjek kaže subjektivno, njemu je njegov 4440 sasvim dobar.. tko želi 60fpsa i više na full postavkama zna što treba kupit..

hrpa ljudi su casual gameri.. igraju igre, ali ono, bitnija je igrivost od neke hrpe detalja.. imam rx470 na svom phenomu.. ljudi kažu ne valja kombinacija.. kako ne valja kad igram witchera 3 na 40+ fpsa (ultra high detalji).. meni je to super..
iskreno, boli me dupe za battlefield 1 i ostale takve igre.. što se mene tiče može zaklat i Zena i Intela i sve skupa..

ne znam jbg.. igre se prave radi gejmera, a ovo danas je ništa nalik.. i onda se desi da uzmemo u obzir neko neoptimizirano smeće i vidi čuda, procesor ne valja..
Jasna stvar, nisam htio ništa coprat, samo iznosim činjenicu

Iza stoji cijeli community koji je bijesan na developere, jer igra priguši i 6700k...

Naravno da će ljudi kupovati stvari prema svojim preferencijama.

I moj proc je već deda

Zadnje izmijenjeno od: Sam Fischer. 01.01.2017. u 22:49.
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2017., 22:22   #2268
emilblomsky
Premium
Moj komp

emilblomsky's Avatar

Dobro,Sam!Imam i ja frenda koji je igrao Battlefield 4 multi,pa kad je uzimao proc,želio je i5.Ja sam mu sugeririao da ako igra multi da potegne do 3770k,i napravio je to.Poslije mi je zahvaljivao na savjetu ,jer su mu neke mape znale oznojiti proc.
Ja multi ne igram,kao i puno njih ovdje,pa mi nije trenutno nužan.Ali velim ,korak po korak.Imao sam prije i3,sad i5,pa opet u budućnosti lakše nadoplatim na neki i7,ne?
A možda i zen padne,ipak mi je amd draži od vajkada.
Staro 02.01.2017., 01:09   #2269
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Citiraj:
The report states that motherboard manufacturers are "optimistic about [Ryzen's] high price/performance ratio," prompting them to ramp up orders of motherboards for the new platform, from their suppliers.
https://www.techpowerup.com/229041/m...o-of-amd-ryzen
Staro 02.01.2017., 09:03   #2270
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2016
Hype is real.
Prvo se pričalo da će biti super ako Zen bude na razini IPC Ivy bridgea, a sad se očekuje da bude ravan ili bolji od 6900k

I onda će bit šok kad se budu obistinile prvotne najave jer su hyperi nahypali Zen preko svake mjere.

Trebalo bi se dogodit vrhunsko čudo da Zen nadmaši ili bude ravan Intelovom FS.

Zen neće biti flop,ali neće bit ni neko čudo koje će pomest Intele kako hypuju kojekakvi hyperi.

A najveći hyper je AMD koji je prikazao dva bencha di Zen dobije 6900k i di baba uzvikuje "how cool is that"
Ko u nekoj sekti, samo sam čekao kolektivno pjevanje "Happy day"

Realno, ne treba očekivati performanse 6900k.
Pogotovo sa 3,4ghz fmax.
Amd_Shill je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2017., 09:31   #2271
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Amd_Shill Pregled postova
Hype is real.
Prvo se pričalo da će biti super ako Zen bude na razini IPC Ivy bridgea, a sad se očekuje da bude ravan ili bolji od 6900k
Nije li rečeno da se očekuje IPC na razini Hasfejla? Pa nije ni to loše, dapače, to je odlično, obzirom da je Višera na razini ko zna čega.

Ako 4c/8t bude u razini Ivy/Hasfejla po IPC-u, a po cijeni i5 intela, a 6c/12t po cijeni i7 quada, to je to što se čeka i to je to što će AMD vratiti debelo u igru.
Ploče vjerujem da neće koštati 2500 kuna i neće se mjenjati svakih 10 mjeseci, to će biti pun pogodak.

Eto, nova godina je prošla, a mi još ne znamo release date. Pitanje hoće li biti ovaj mjesec jer Q1 ofišli završava 31.03., tako da me nebi čudilo "pušing bek" do Uskrsa.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2017., 09:41   #2272
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Cini mi se da ce ipak Kaby prije na police od Amda.
Staro 02.01.2017., 09:42   #2273
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Jok, Kaby čeka launch Ryzena. Kaby je spreman odavno, kao i ploče.
Staro 02.01.2017., 10:40   #2274
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Pa kaby je debelo ispred u proizvodnji, trebao bi se službeno krenuti prodavati preksutra ako se ne varam. Navodno je u skladištima trgovinama već neko vrijeme (microcenter) samo ga još ne smiju prodavati

Sa zenom bi se okladio da će biti rutav availability i nakon 3 mjeseca. Inače se radi o dva potpuno različita louncha, pa nebih smatrao nekim intelovim uspjehom to što je skylake refresh stigao prije zena.

Što se tiče ipc-a amd je jasno nahajpao da je na nivou broadwella +/-, tako da ako ne bude može se kriviti samo njih. Sad ovisi koliko to može varirati od benchmarka do benchmarka. Meni je najjače u onoj gore izjavi "visok omjer cijena/performanse", a gledao sam malo i iz drugih izvora i potrvrđuju i drugi novinari da su mbo proizvođači nahajpani

E sad što se tiče gayminga tu bi svakome trebalo biti jasno da će u većini naslova zen gubiti, jer osim nešto malo u ipc intel bi mogao imati skoro po 1ghz prednosti. Iznimka je jedino u nekim igrama gdje bi intelovom konkurentu falilo multithreada (recimo i3-ice, te ponekad i i5-ice). Zato mislim da amd ne smije svoj 4c8t prodavati na nivou takvih i7-ica (2500-3000kn), nego barem na nivou i5-ica (1400-2000kn)

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 02.01.2017. u 11:02.
Staro 02.01.2017., 12:23   #2275
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
A gle, proizvođači matičnih znaju više nego mi o tim procesorima pa je hajp možda s pokrićem
A što se tiče takta, što nije baba rekla da je 3.4 ghz minimalni bazni takt, bez boosta i tih trica? Tako da ne bih rekao da će što se tiče takta biti u zaostatku za intelom
Staro 02.01.2017., 12:46   #2276
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Naravno, proizvođači mbo se vesele kinti

Da 3.4 base bez boosta, ali i7 7700K ima 4.2ghz base, 4.5ghz boost, te OC potencijal do 5, 5.1ghz (ne računam dušike i sl. pizdarije). i7 6900K ima 3.2 base i all core boost do 3.5ghz (do 4ghz ostalo)

Zen bi boost mogao imati par sto mhz, a OC ja bih nagađao kao broadwell-e oko 4.2ghz prosjek (oni francuzi procjenjuju čak 3.8 - 3.9 ghz). Intel će imati veliku prednost u clocku tu nema dvojbe, to se znalo od starta. Mene je oduševilo i tih 3.4ghz za base clock, samo je pitanje kolike će clockove imati ovi nižejezgreniji modeli. Po nekakvoj logici bi trebali imati veće ili barem iste, međutim bilo je nekih glasina (koje su gotovo sigurno krive) da bi imali kao još manje clockove, što nema ni najmanje smisla.

Zenove će u gamingu sigurno pretežno uspoređivati sa i5 7600K, i7 7700K i i7 6800K, neće sigurno nitko ozbiljno razmatrati i7 6900K, cpu od 1000-1100$. Naravno u softverima koji su dobro optimizirani za mulithread i non-gaming namjena je druga pjesma

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 02.01.2017. u 12:56.
Staro 02.01.2017., 12:53   #2277
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

i7 2600K ima bazni takt 3,4GHz. Ne znam zašto bi to bilo MALO ???
Ako ovaj ima bazni takt 3,4GHz i može barem na 4,2GHz bez prevelike zejebancije i nekog uber-kulinga, to će biti i više nego odlično za gejming i sve ostalo što nas kmetove zadovoljava
Staro 02.01.2017., 13:07   #2278
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Pa nije malo, meni to zvuči odlično, samo kažem da ipak kaby bježi tu poprilično. Za base se spominjalo 2.8 i 3 ghz u ranijim leakovima, pa 3.1 ghz (toliko navodno ima inžinjerski primjerak), pa 16 thread konkurenti 5960X i 6900K imaju 3 i 3.2ghz, kad je baba u streamu uletila sa 3.4ghz ja se oduševio. Mislim da je bump došao zbog ovoga

Naravno i moderni enginei ne skaliraju baš sa clockovima npr.

http://www.techspot.com/articles-inf...nch/CPU_02.png
http://www.techspot.com/articles-inf...nch/CPU_03.png

Tako da mislim da će se razlike biti na nivou statističke greške (kao svi intelovi procesori međusobno), morati će se tražiti povećalom ili testirati armu 3

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 02.01.2017. u 13:14.
Staro 02.01.2017., 14:24   #2279
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2016
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Nije li rečeno da se očekuje IPC na razini Hasfejla? Pa nije ni to loše, dapače, to je odlično, obzirom da je Višera na razini ko zna čega.

Ako 4c/8t bude u razini Ivy/Hasfejla po IPC-u, a po cijeni i5 intela, a 6c/12t po cijeni i7 quada, to je to što se čeka i to je to što će AMD vratiti debelo u igru.
Ploče vjerujem da neće koštati 2500 kuna i neće se mjenjati svakih 10 mjeseci, to će biti pun pogodak.

Eto, nova godina je prošla, a mi još ne znamo release date. Pitanje hoće li biti ovaj mjesec jer Q1 ofišli završava 31.03., tako da me nebi čudilo "pušing bek" do Uskrsa.
Release je navodno u ožujku.
Ako bude odgoda onda odma znaš da ne mogu postići fmax i da će hyperi bit razočarani.

Višestruko babino ponavljanje "how cool is that" nece ubrzat proc.

Ja i dalje mislim da imaju gadnih problema sa frekvencijom.
Amd_Shill je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2017., 14:31   #2280
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Znači ožujak 2017 je "early 2017". Strašno. A što duže odugovlače, više vode na lntelov mlin ide.
Ili još neki radovi na procesorima traju?
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na