|
![]() |
#2222 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2224 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
EDIT Izgleda da im je dionica prebacila 11.5$ zadnjih dana. Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 25.12.2016. u 21:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2226 |
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
![]() |
#2227 |
Ovisnik o nikotinu
Datum registracije: Sep 2010
|
Ja planiram ugrabit hexa ako su glasine istinite (hexa za cijenu ~i7) i ako performanse budu tu negdje. Prokleta tehnologija, očeć kupit nešt, a evo za par mjeseci nešto novo, jače itd a jadničak samo hoće witchera trojku igrat. ![]()
![]() |
#2229 |
Premium
Datum registracije: Nov 2012
|
Što se tiče cijena, zanima me šta bu bilo sa "low-end" stvarima, dakle taj jeftiniji market od 100-175$. Jer ako AMD nebu ima tu ništa, i3 će sve pokupit. Nikako dobro. Možda neki proc tipa Athlon samo na Zenu + niži TDP i bez SMTa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2234 |
Antimićanin
|
Navodno. Ja ću vam poslat fotke sebe i Emme Watson i Emme Roberts kod mene na večeri. Fotke će biti mutke ali vjerovat ćete mi na riječ, jelda ![]() Na vjerujem ničemu do prvog službenog reviewa. Ko god oće podebljat klikove i povećat prodaju, reče da ima Samit Riđ enđinirski sempl. Ali nema fotki setupa i ničega, samo rezultati. Mhm... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2235 |
Premium
|
Jest, čudno je da se časopis s time bahće, a nit slike nit razglednice. Navodno se radi o uglednom časopisu koji nije sklon glupostima, ali tko će ga znati. Navodno su napravili neki zagonetkicu - binarno napisali da se clocka na 5ghz zrakom... http://www.guru3d.com/news-story/amd...hz-on-air.html Stvarno se nadam da neće ovo overhypati, ja očekujem za 8c16t 4.2ghz za prosječan OC. Ako bude više odlično, no mislim da nije realno za ovaj proizvodni proces i 16 thread cpu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2236 |
Antimićanin
|
Ako bude 4GHz na zraku bez prevelikog hajcanja sa umjerenim dizanjem napona, meni dosta. Ni sad ne ganjam i7 preko 4.0GHz tako da za sve što prosječan user treba je to sasvim dovoljno. Lako za Ryzen, ploče me zanimaju. Oprema, cijene i to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2237 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Po meni bude jedan octacore potpuno ok,kakav ht.Samo da cijena ne bude debelo preko 2000kn.Ispod toga uzimati quad cora danas nema neke svrhe! Eventualno za one slabijeg budgeta neki x6,samo bude i on vjerojatno soma kn skuplji od današnjeg fx 6300! Ali kako veli brko,performanse određuju cijenu,pa pričekajmo!
![]() |
#2238 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Zasto mislis da se quadcore ne isplati? Pa quadcore sa HT-om ukljucenim je 8 "jezgri"/threadova. Opalim Azure Compute emulator i Android/WP emulator i WinXP/Win7 VM, i jos uvjek imam 4 thread-a slobodna (svaki emulator je single core Hyper-V VM). Budget CPU sa tolko jezgara koji ce imat i solidan IPC. I sad zamisli to upareno sa npr. RX460 u APU-ima. Odma cu slozit dev. mashinu velicine Intel Nuc-a koja ce tu i tamo igre pokrenut na 1080p uz medium detalje. Prekrasno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2241 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
Sad, koji tjedan prije izlaska Ryzena, imamo totalno kontra izjave u stilu "nije AMD karitas" iliti "ipak oni žele zaraditi na Ryzenu, ko ebe sirotinju koja nema para" ![]() Sve 5, svima normalnima je jasno u kakvom svijetu živimo i da svaka kompanija koja barata sa milijardama dolara je tu da prodaje i zarađuje za sebe i svoje zaposlenike, a ne da izlazi ususret korisnicima. Suma summarum - analogijom tvog posta, Ryzen valja pa bude i koštao. Istina. Vishera je bagatela, jer se tu korisnicima sa manje love izlazi ususret ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2242 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
Citiraj:
Ako, naglašavam ako, Zen bude usporediv sa 6900k onda će imat cijenu oko 500 dolara za 8c. U ovom momentu Intel naplaćuje 1100 dolara za konkurentni proc. Tako da će i sad AMD korisnici imati odličan hardware za osjetno manje novaca. P.S. Ja sam skeptican glede Zena bez obzira na povoljne leakove. Mislim da će im biti ogroman problem premašiti 3,5ghz. To tupim godinama ![]() Što se tiče sadašnje linije proceva oni su dosta podcijenjeni. Na tu temu sam već rekao sve što je trebalo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2243 | ||
Premium
|
WCCFTech donosi malo više info od guru3d glede tog "5ghz na zraku" infa iz francuskog časopisa - radi se o OC-u na jednoj jezgri... Citiraj:
Citiraj:
Baš sam se i pitao (ako su ga nabavili) odakle im ploča i kakva je (podsjećam da još uvijek nije viđena gotova X370 mbo) http://wccftech.com/ryzen-overclocks...-on-air-tease/ E sad to zvuči malo više belivable, jer ono je u razini SF Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 31.12.2016. u 17:59. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2244 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
IMHO, ti testovi gdje oni imaju nekakve zbirne bencheve (tipa ovo gdje je bench u % za 5-6 igara odjednom) su mi uvijek malko sumnjivi. To je bilo i za neke grafe ako me sjecanje ne vara... Daj ti nama fino normalan bench gdje je sve transparentno, a ne ove muljaze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2245 | |
Premium
|
Kažem, časopis je navodno OK do sada bio (mada uvijek postoji prvi put za sranja), samo se nadam da ovo ne rade (izmišljaju) da privuku svjecku pozornost tj. malo marketinga. AKo ga imaju što to nisu napravili kako treba, ili barem koju sliku... Citiraj:
Kako mi je ono zvučalo preoptimistično (5ghz na zraku, što smo mislili za sve jezgre), tako mi ovo zvuči malo prepesimistično (3.8 - 4ghz OC all core za cherry pick primjerak), ako baba garantira 3.4ghz kao base clock |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2246 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
Citiraj:
Nema šanse za 5ghz,a kamoli na zraku. 5ghz je otišlo u povijest sa gasenjem 32nm SHP-SOI. Vjerojatno će se rijetki primjerci moć bacit preko 4ghz sa nekim ekskluziva hladjenjem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2248 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
A i ja tvrdim već godinu dana da me veseli i da želim da Ryzen bude što bliži i konkurentniji intelu jer ovako, AMD ispucava ćorke, a Intel sere kvake. A ovo boldano... hm hm hm... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2249 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
|
|