|
![]() |
#2611 | |
Premijum
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() Znaci ovo sad je revizija koja je trebala biti izdana u startu, a ne ovi testni primjerci koji su vani, ali eto, tako bi se kasnilo za Nvidiom. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2612 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
Inače moja neka teorija zašto se čeka sa Zenom je bila da taj 14nm krajem godine dolazi na neki next-level zrelosti |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2613 | |
Guest
|
Citiraj:
furmark je za graficku kao intelburn za procesor, preveliko opterecenje i zagrijavanje kojem nigdje drugdje niti blizu neces doci |
|
![]() |
![]() |
#2614 | |
Premijum
|
Citiraj:
Nervozan sam zato sto FPS/watt je prakticki duplo bolji kod konkurencije. Nervozan sam jer sam sretan kad se zadrzi na 75c u igri i neide preko. Nervozan sam jer ima prisutan random 100% vent bug u idleu. Nervozan sam jer uvijek kad imam ATi karticu aktivno sudjelujem na forumu, dok imam Nvidiu se igram u miru božjem. Nervozan sam jer imam FreeSync monitor i moram ostat na ovim govnima. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2615 |
Guest
|
power limit vrati na 0% i undervoltaj -50Mv mozes i vise i nece biti nikakvog throttla, stock (boost) frekvencija ravna bez osciliranja (i dalje ne vrijedi za furmark) uz nesto manje temperature / fan speed |
![]() |
![]() |
#2617 |
Premijum
|
Ja sam average Joe user i ne znam undervoltat karticu, te me zanima zasto nisam dobio performanse koje sam platio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2619 | |
Premijum
|
Citiraj:
Znaci, stock postavke, mora radit na 1143 MHz cak i u furmarku, taman eksplodirala. Radila je na cca 850, Furmark aside, u Tomb Raider-u je također stock radila oko 1100 Mhz. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2620 |
Guest
|
Gledaj to sa bolje strane: kontam da rikavanje grafičkih generalno gledano, bez obzira na to za šta se koristile i kako, uskoro prelazi u kategoriju mitova i legendi ![]() Mislim da sa ovolikom razinom zaštita nismo daleko od real lifetime warranty-ja. Barem ćemo moći bez straha ubosti dobru polovnjaču danas-sutra. Za sve ostalo: da, sjebano, ali sami smo si krivi donekle. Treba biti pošten pa priznati ![]() |
![]() |
![]() |
#2623 |
Guest
|
A šta je sa temperaturom? Mora biti neki problem sa njom, šta senzori kažu? Jebeš deklarirani base clock ako hlađenje nije suficijentno... |
![]() |
![]() |
#2624 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Nervozan sam zato sto graficka ne radi na oglasenim taktovima, bez povecanja power limita. - Reklamiraj Nervozan sam zato sto FPS/watt je prakticki duplo bolji kod konkurencije. - Prodaj i kupi Nvidiu Nervozan sam jer sam sretan kad se zadrzi na 75c u igri i neide preko. - Prodaj i kupi Nvidiu Nervozan sam jer ima prisutan random 100% vent bug u idleu. - Prodaj i kupi Nvidiu Nervozan sam jer uvijek kad imam ATi karticu aktivno sudjelujem na forumu, dok imam Nvidiu se igram u miru božjem. - Prodaj i kupi Nvidiu Nervozan sam jer imam FreeSync monitor i moram ostat na ovim govnima. - Prodaj i kupi Nvidiu i gsync monitor ukratko ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2626 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Ja popizdim kad mi grafa dođe do 62 *C i onda mi se boost od 2080Mhz smanji na 2050Mhz, a ventovi divljaju na 1750rpm ![]() Sry, morao sam malo zatrolat ![]() Šalu na stranu, stvarno nije zajebancija, i mene je neugodno iznenadila ta priča sa polarisom. Ajde one stock odrone smo nekako progutali u nadi da će sa aftermarket coolerima biti puno bolja priča, ali ovo je baš sranje ![]() Pa jebote, ekipa prodaje Polarise i vraća se na Hawai iz 2013. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2627 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2629 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2630 | |
Premijum
|
Citiraj:
Meni se nakon izlaska iz igre to manifestira, surfam netom, odjednom kikne na 100% na par sekundi i onda se stisa. I tako vise puta. Prvi put sam se usro, negdje jedan ujutro, mrtva tisina, a vent pras na 100% (iznimno glasno). Sve zivo i mrtvo sam joj skinuo. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2631 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2633 | |
Guest
|
Citiraj:
-sve stock, furmark je na oko 700-800mhz -undervolt -72mV furmark je na oko 900mhz -sve stock, unigine heaven benchmark, u igrama i svugdje gdje je 100% gpu usage oscilira 1180-1226mhz -undervolt -72mV svuda (osim furmark jel) rock solid 1226mhz ravna krivulja overclock zahtjeva povećanje power limita što značajno povećava temperaturu što zahtijeva veću brzinu ventilatora i ne dolazi mi u obzir ako znaš povećati power limit znaš i undervoltati, u msi afterburneru settings - unlock voltage control, lupi odmah -50mv trebalo bi raditi i to je to, možeš i više pa testiraj meni se samo jednom dogodio bug na 100% fan i pripisao bih ga prije msi afterburneru, nije dizao postupno kako je namještana custom fan krivulja i kad je došlo do visoke temperature - zadnje namještene točke na krivulji, bum na 100% |
|
![]() |
![]() |
#2634 |
Premijum
|
Trpi, naravno da znam to radit, nije stvar u tome. Mora radit kartica kako spada, out of the box. Bas cu pogledat u Tomb Radideru na koliko radi stock, ako je ispod 1143, ide na reklamaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2635 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2636 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Moja bivša, sada trpijeva je radila kod mene sasvim normalno čak i u odronu, evo po 10-ti put (6 min. testiranja, max 71C, buka mi bila prihvatljiva na cca 2200 okretaja) -.- http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=3912 Ovaj bug s ventovima nisam primjetija, bila je kratko u mene, i nisam ništa 3d party alata za OC grafe instalira (out of the box sve 5, ali zaželija se jače grafe ![]()
![]() |
#2637 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Imam i ja RX 480 (msi gaming X), na ženinom kompjuteru. I nema nekih dropova frekvencije. Kartica po potrošnji i performansama ravna gtx 970, uz više rama. Zadnje izmijenjeno od: markecSMB. 14.10.2016. u 20:42. Razlog: Dont feed the t... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2638 | |
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
Citiraj:
@Kristijan1 Daj neke skrinove gpuz loga stavi tu nakon TR-a mozda je nes drugo problem.Kolko konektora za napajanje ima ta tvoja 470ka?
![]() |
![]() |
#2639 |
Guest
|
Imam i ja tu istu karticu kao i ti markecSMB, i isto nikakvih problema. Ili je MSI obavio natprosječno dobar posao, ili neki jednostavno nisu imali sreće. |
![]() |
![]() |
#2640 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|