|
![]() |
#1591 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Što, crveni guraju ženu u kućište ![]() Moral sam se negdje osloniti kad sam tu krmaču od grafe gural nutra ![]() Frend na kraju uzeo GTX 1060 Gaming X. Iako je cooler overkill za nju, veli da mu je najljepša ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1592 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1593 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
![]() Izgleda da je za mene GTX 1060 6gb way 2 go. Neke kockice sam posložio,neke još moram (prvenstveno utopiti svoju 560ti i naći recimo još 300injak kn.) Kojim redom da biram proizvođača? Palit,Asus,MSI,Gigabyte,Gainward,Zotac,EVGA?
![]() |
#1594 |
Antimićanin
|
Na koju pikiraš i gdje misliš kupovati? Računaj da su Strix (Asus), G1 (Gigabyte), MSI (Gaming X) najpopularniji modeli zbog hlađenja ali i skuplji od ostalih. Zotac i EVGA već lagano spadaju u egzotiku, ali njihovi AMP! i FTW/SC modeli su isto odlični. Osobno bi uzeo GTX1060 Gigabyte WF2. Jeftinija je od ovih sa jačim hlađenjem, a GTX1060 čipu ne treba bijesno hlađenje ![]() Palitke bi izbjegao. Prvo zbog samo 2 godine garancije, a onda i zbog lošijeg hlađenja i inicijalnog pomora prvih serija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1595 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1596 |
Premium
|
@Drug Brko Nemam blage gdje ću kupovati,heh.. Volio bih u svakom slučaju garanciju ostvariti unutar RH. Znaš moju situaciju i da me nova grafa muči samo zbog GTA 5,a po bespućima interneta.. pod pretpostavkom da ih nVidia nije platila,ispada da je GTX 1060 puno bolji izbor od RX 480. Bila je opcija i s R9 Fury,ali to je kod nas preskupo a ne želim riskirati s stranim web shopovima. Nisam vezan za izgled i proizvođača.. Ako savjetuješ Gigabyte onda uzimam tu. Pitanje je samo da li se isplati dati oko 250kn više za Gaming X... Koliko sam shvatio po tvom komentaru,ne isplati se.
![]() |
#1599 |
Premium
|
![]() Hvala vam svima dragi kolege,ljudine ste i pol! ![]()
![]() |
#1600 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
evo nakon 6-7 let presao na nvidiu..a izgleda koliko sam istestirao u 2h da me pogodio dobar primjerak Isao sam onim da kupim najjeftiniju a da nije samo 8pin konektor. Odabrao sam palit i izgleda nisam pogrijesio. Mislio sam je na vodu stavit al razmislit cu do 21.9 jer nema bloka trenutno *stim necu nista dobit osim malo tisi komp),stavio sam dole ispod nje 2x 14cm venta,i jos cu sutra naprijed na kuciste stavit 2x 140 i promjenit gore radijator i ventove 3x120 iznenadio se temperaturama 64c max pri furmarku *vjerojatno jer ova 2x venta upuhuju ravno po njoj.. fan na kartici manual 30-60% evo rezultati preko mi je rusilo core + 210 mem + 500(to vjerojatno moze i vise al u performansama nista neznaci ) power limit 120 fixno je boost 2104 nekad bude mrvu preko al nakratko Navecer cu probat na hitmanu pratit kak ide http://www.3dmark.com/fs/10179908 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1601 | |
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
Citiraj:
Najss
![]() |
![]() |
#1604 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
mmm...ovo je vec neki put da san pročita "sakata" 1060. Moran priznat da apsolutno ne pratim trendove jer neam love ali evo bas me rođak pita za savjet glede grafe i izbor bi bio 1060 6gb ili 480 8gb...kad bi neko moga slozit rečenicu-dvi za i protiv to bi bilo ko puška. Njuška san malo po guglu i yubitu al eksperti su samo na pc ekspertu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1605 | |
Premium
|
Citiraj:
Više manje identične kartice. Osobno bih 1060 jer jbg, naginjem zelenom taboru ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1606 |
Silence
Datum registracije: Jul 2011
|
Oke, the big question... Hoće li mi jedna GTX 1070ica gurati GTA V na 4k ekranu na slijedećoj konfi: 4690k @ 4.6 GHz MSI Z97 Mpower Max Ac 16 GB Mushkin DDR3 2400 MHz HyperX Savage SSD 240 GB |
![]() |
![]() |
![]() |
#1607 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Igrivo je , fps od 37 do 60 FPS-a Pogledaj sam i procjeni dal te taj frejmrejt zadovoljava ...
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv |
![]() |
![]() |
![]() |
#1608 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
![]() |
#1609 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Htjeo sam i ja nakon izvršenih igranja ( testova xd ) u igrama : Arma3, Rainbow Six Siege, Insurgency , Assetto Corsa, Tomb Raider "novi" , Squad, War Thunder, World of Warships , Crysis 1 ( JEDAN ) i Crysis 3 i još mnogima dati otvoreno mišljenje o kartici http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=989&lang=en . Ovako , za Full HD većinu toga nakon prelaska sa 760 GTX-a mogu reći da kartica jede malu djecu ![]() Mislim da nije trenutno bitno crveni ili zeleni oboje su vragovi .... Sve igre se mogu igrati praktički ultra s time da ja nikada ne koristim scaling preko svoje rezolucije, znaći nativno . ( U BF1 beti to je na 42 slider ) . Odlično ide i GTA 5 na približno max je držim iz razloga što kada znam koliko je trava zahtjevna a nema razlike smanjim je svakako . Neke igre kao Squad, i Arma 3 se baš vidi da su neoptimizirane jer performanse znaju GADNO pasti na nekim bezveznim mjestima.(45-55 fps sa tipa 80 pa je osjetan pad i ubija igru, s time da nekada bude i trzaj kada se loada u armi pri zumiranju. ( Samsung EVO 850 loada pa nije baš do toga ![]() Rainbow, GTA 5 , Assetto izgledaju brutalno lijepo meni i idu super, ali opet sam dojma kada netko reće npr da je 1060 čak overkill za 1080 e nije ni 1080 GTX ja mislim. Uvijek bi još rado FPS-a i kada vidim 80 negdje na ultra promislim , pa čekaj a da imam 144 monitor znaći ni 1080 ne bi došla do tog fps-a sada s ovih par igara koje su već stare . Ono kako ja igram, npr par detalja koje znam da ubijaju a vidim da nema osjetne razlike tipa ne treba mi 4x msaa , ili recimo u GTA ne treba draw distance sve do Grenlanda i gore spomenuta trava ![]() Ovo je prva grafa ikad da mi je 100% nečujna otkad sam čuo coil whining prvi put na 9600 GT čini mi se. Nema apsolutno nimalo toga. Ventovi su na 0 okretaja do 48 stupnjeva, tada se počinju lagano okretati i drže karticu bez ikakvih problema , i bez obzira na opterečenje zapravo hladnom. Tješi me 6 GB rama , jer sam umalo bio uzeo polovnu 970 GTX ![]() Zaključak : Kartica je full jaka, igre su inaće neoptimizirane, I 1060 GB i RX 480 su super po meni, uzmite što Vam je draže, uvijek će netko imati bolje , brže i jače, a igra će na ultri zauprav ići kako treba , kada bude sa svim radila konstantno na 250 + fps-a ![]() E da ajde da zaključak ne bude ovako konačan, malo flejma na kraju da rasplamsam strasti ![]() 1.) Sve je fluidnije nego na 480 po subjektivnom dojmu. (Flejmam crvene) ![]() 2.) Nadam se da mi kartica neće postati EOL i Legacy driveri bar do kraja ovog mjeseca. ( Flejmam zelene ) ![]() Eto .... show must go on ![]() ![]()
![]() |
#1610 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2014
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1611 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Dropovi nisu u BF zapravo, znaći Bf1 u dx12 mi je išao najniže sam vidio mislim 57 u jednom momentu a prosjek oko 80 fps-a sve do daske s momentima preko 110 fpsa i tako ako se dobro sjećam. Uglavnom ugodno klizi nonstop. Arma,Squad, i recimo žestoko modificirani GTA 5 je počeo probleme raditi, ali GTA po defaultu ne, tkao isto cijelo vrijeme ide dobro. Arma i Squad su poznati zbog problema , a ovo ostalo klizi. ( Razumni fps ne sada 200 ![]() Realno ovaj proc u mene iako je po defaultu može voziti i puno jače grafe. Od 2500 k pa do danas najboljih i5 performanse u igrama su skoro identične. Jedino koliko vidim baš 2500k u nekim stvarima malo ipak previše zaostaje ali recimo 35xx je više nego dovoljan, kamoli 4670k . Pogotovo za Armu kada se dođe do bilo koje kuće performanse su se uvijek klale prepuni su im forumi ljudi s istim problemima od najgore do najbolje konfiguracije. Doduše fore radi ču jednom sve klokati da vidim fps, jer je sve po defaultu a dobar je hladnjak na procu isto može povući ![]() EDIT : Aha , vidim gdje si promislio da mislim na BF , malo sam post napisao zbrda zdola xd . Mislio sam da neke scene recimo pogledaš u pod što je normalno dobiješ drastično veći fps uvijek , a onda recimo gledaš prema eksplozijama itd fps mora pasti, i to se zna osjetiti. Ali dapaće Zapravo BF1 je cijelo vrijeme bio ok u usporedbi sa Armom3 . Ona mi je bože sačuvaj, znaći fps može biti 100-130-45-80 fakat previše šeta. Ljut sam na optimizaciju igara, jer kažem ti deafultni gta 5 izgleda prelijepo a klizi samo tako. Igra je otvorenog tipa, shaderi kazini sve je predivno , ona kiša pada efekt samo takav, grmljavina refleksije teksture bomba. I onda dođe Arma isto isto ide i onda hrkljuš ![]() Potpuno realno mislim kartica je zvijer nećemo se lagati, ali hoću reči da uvijek može bolje i ove priće da će sljedeće 3 godine sve biti super ili da je potpuni overkill za 1080p rezu jednostavno ne stoje baš, ako ništa drugo onda zbog neoptimizacije. Pogledaj tipa koja je grafa na playstationu 4 a kako igre izgledaju kada se optimiziraju. Po toj logici bi ovoliko jaće grafe mogle holodek vuć da su optimizirane ![]()
S3 Trio 64 , Voodoo 2 , Kyro 3d , GeForce MX 440 SE , Radeon 9000Pro , 6600 GT , 9600 GT , 260GTX , 560GTX , 760GTX, 1060 GTX, 1080 GTX, 3080 RTX Zadnje izmijenjeno od: Michel. 17.09.2016. u 09:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1612 |
Premium
|
dakle, 480-ka i 1060-ka su gotovo pa iste grafe s tim da je gtx trenutno nesto bolja a u buducnosti bi to mogla bit rx (dx12, vulkan)? Rođak trenutno ima gtx680 2gb koju je btw (kao i cjeli komp) 2013-te masno platio (7k) a danas na njoj igra tomb raider na low postavkama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1613 | |
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1615 | |
Silence
Datum registracije: Jul 2011
|
Citiraj:
Frajer ima i7 Skylake 6700K i vjerovatno DDR4, ja imam i5 Haswell 4690K DDR3. Nisam siguran koliko to razliku čini i zanimalo me je li netko probao igrati GTA V na konfi malo bližoj onome što ja imam u 4k. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1616 | |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() Po meni, gurat ce isto ili nesto stino ispod njega... Nije tocno ali daje okvire sa clockanim i5 (+-10%) LINK
![]() |
![]() |
#1618 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Nemoj prejudicirati . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1619 |
Premium
|
igra na 1080p i igra na low postavkama, ostatak kompa je ; i7 extreme 6+6 cores 32gb ddr3 intel ssd 250gb asus rog formula mislim iako nisan 100% siguran palit gtx680 jetstream 2gb win7 x64 (ako je to bitno) cjeli komp sa periferijom je kupljen 2013 i placen 30k+ (tipa; 7000kn proc, 7000 grafa, 5000 monitor...) igra se doduše može zavrtit na medium postavkama ali ne uz zadovoljavajuč broj sličica - to su njegove riječi, ne moje. Zadnje izmijenjeno od: alen.s. 17.09.2016. u 15:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|