|
![]() |
#1351 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Bilo ih je u HT centrima, jer ih je T-mobile drzao. Jel ih jos ima, ne znam.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1352 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Jedno pitanje (ako je netko probao takvu kombinaciju): Kad uključim 3g/LTE failover odmah izgubim pristup dlna serveru te mountanom mrežnom disku na sd kartici u sticku. Jel to bug u firmveru koji mi je trenutno u speedportu (38t5) ili je to normalno ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1353 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2016
|
Pozdrav, htio sam koristiti Speedport kao svojevrsni NAS ali dobijem poruku u sistem logu: "The USB mass storage device MyPassport259F is not using a supported file system or is having an invalid partition table. (U001)" USB stick radi i formatiran je na NTSF isto kao i externi disk..pa Ima tko kakvih ideja |
![]() |
![]() |
![]() |
#1355 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Šta uopće nije čudno kad znamo cijeli igrokaz oko fw za ovaj Speedšrot, može probati i sa exFAT ili još bolje ext2 / ext3 jer često brže rade na ovakvim igračkama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1356 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2016
|
Ma kužim da bi na fatu trebalo raditi ali zbunjuje me to da je usb stick firmatiran na NTFS a i uputstva kazu da podrzava fat i NTFS |
![]() |
![]() |
![]() |
#1357 |
Moderator
|
Pa pročitaj šta sam poviše napisao, vjerojatno su "zaboravili" dodati podršku za NTFS u trenutnoj fw verziji, slično kao šta su wifi "spuštali" sa N 300 na N 150. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1359 | |
Registered User
Datum registracije: Jul 2015
|
Citiraj:
da li netko ima noviji firmware za flashat, ili da ga spojim na ONT pa da on to sam odradi? da li cu moci iscitati te podatke ako se updejta na zadnji firmware? Nebi htio upropastiti priliku da iscitam VOIP password :P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1360 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1361 | |
Registered User
|
Citiraj:
hvala na odgovoru, zapravo nije bilo tog temp_to_decrypt fajla bas zato sto nije speedport bio spojen na internet, kad sam ga uboja u ONT nakon sto se spoija na net napravija je i taj fajl tako da sad password imam pa nek stoji ![]() a sad neko je ovdje napisao da se može spojiti speedport iza mog nekog routera (mikrotik u mom slučaju) pa da se speedport koristi za telefon... jel to znaći da se napravi nekakav voip passthrough na MTu? radije bi tako spajao da dodjem do telefona nego nekakav switch na ont pa MT i speedport u taj switch |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1362 | |
Premium
|
Citiraj:
p.s. imaš u temi objašnjenje
![]() |
![]() |
#1363 |
Registered User
|
Mikrotik (internet) --> Speedport (telefon) bez dodatnih switcheva.. -->
Mikrotik je već od prije bio konfiguriran da preko njega radi internet (vlan tag 100 na LAN1 i onda se pppoe-client preko tog vlan porta kaci na internet) ukratko što sam napravio je nakon što sam pročitao post od chem1990 http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1247 napravio sam tih par koraka na speedportu (iskljucio Firewall i wireless da ne smetaju, a dhcp nema potrebe dirati moze ostati ukljucen radi lakseg pristupa speedportu u buducnosti radi nekog eventualnog managementa) za iskljucit firewall ima upute od .Delboy http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=243 vjerovatno ni to nije neophodno napravit al eto.. i sad je ostala samo konfiguracija Vlan-a 101 na Mikrotiku, a tu ima par koraka vise nego na openwrt-u.. ali gledajuci primjere na: http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Interface/VLAN konfiguracija je sljedeca, ako se koristi LAN1 defaultni WAN port na MT-u za spoj prema ONT-u, a npr. LAN5 za spoj prema speedportu, onda prvo treba LAN5 port odvojiti od ostalih tj. maknuti mu master port (u opcijama od LAN5 porta pod general-->master port promijeniti iz LAN2 u none) da bude sam svoj master ![]() pa dodati vlan 101 tagove na LAN1 i LAN5 Code:
/interface vlan add interface=LAN1 name=vlan1 vlan-id=101 add interface=LAN5 name=vlan2 vlan-id=101 Code:
/interface bridge add name=bridge-vlan /interface bridge port add bridge=bridge-vlan interface=vlan1 add bridge=bridge-vlan interface=vlan2 Evo nakon još par sati mozganja i browsanja, napokon sam uspio sve posložit u Mikrotiku i telefon je proradio!!
dakle trenutni setup je ONT TP-Link --> Mikrotik (internet) --> Speedport (telefon) bez dodatnih switcheva.. Mikrotik je već od prije bio konfiguriran da preko njega radi internet (vlan tag 100 na LAN1 i onda se pppoe-client preko tog vlan porta kaci na internet) ukratko što sam napravio je nakon što sam pročitao post od chem1990 http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1247 napravio sam tih par koraka na speedportu (iskljucio Firewall i wireless da ne smetaju, a dhcp nema potrebe dirati moze ostati ukljucen radi lakseg pristupa speedportu u buducnosti radi nekog eventualnog managementa) za iskljucit firewall ima upute od .Delboy http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=243 vjerovatno ni to nije neophodno napravit al eto.. i sad je ostala samo konfiguracija Vlan-a 101 na Mikrotiku, a tu ima par koraka vise nego na openwrt-u.. ali gledajuci primjere na: http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Interface/VLAN konfiguracija je sljedeca, ako se koristi LAN1 defaultni WAN port na MT-u za spoj prema ONT-u, a npr. LAN5 za spoj prema speedportu, onda prvo treba LAN5 port odvojiti od ostalih tj. maknuti mu master port (u opcijama od LAN5 porta pod general-->master port promijeniti iz LAN2 u none) da bude sam svoj master ![]() pa dodati vlan 101 tagove na LAN1 i LAN5 Code:
/interface vlan add interface=LAN1 name=vlan1 vlan-id=101 add interface=LAN5 name=vlan2 vlan-id=101 Code:
/interface bridge add name=bridge-vlan /interface bridge port add bridge=bridge-vlan interface=vlan1 add bridge=bridge-vlan interface=vlan2 Zadnje izmijenjeno od: bumbak12. 21.08.2016. u 14:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1364 |
Registered User
Datum registracije: May 2016
|
A koji uređaj se može kupiti da ima sve što i speedport? Zanima me čisto model i cijena? Jer ako se uspije napraviti da radi i telefon,onda bi se moglo sve spojiti na taj novi router,a speedport staviti u ladicu, i ako se uspije tagati vlan za telefon na speedportu,onda bi se moglo tako i na drugom uređaju ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1365 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ja npr. koristim https://routerboard.com/RB951G-2HND i super sam zadovoljan, ima gigabitne portove tako da bez problema ide 200/100 mbita, a iskonfigurirati se moze cuda, meni najdrazih par sitnica su tocna ura kad oces da se internet konekcija resetira svaki dan npr. u 5h ujutro tako da me ne prekida u igranju priko dana, watchdog da gleda jel internet up i jos puno puno sitnica koje zivot znace, tako da od kad san ga stavija prije cca. 1 god nikad nikakvih problema, niti jedan put ga nisan mora gasit ili restartat Zadnje izmijenjeno od: bumbak12. 21.08.2016. u 21:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1366 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Moraš ostaviti aktivan ACS da bi iščita info a kasnije ga slobodno ugasi. Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1367 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1368 | |
Premium
|
Citiraj:
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1369 | |
Registered User
|
Citiraj:
ae valjda, samo mi nije jasno u čemu je problem oko vlan taganja tj. ako sam SIP adapter iz nekog razloga ne moze vlan tagat promet koji salje, pa zasto onda nebi npr. mikrotik moga dodati vlan tag na te pakete koje prima "netagane" od SIPa i prosljediti ih dalje tcomu tagane? ili je problem drugacije naravi? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1370 | |
Premium
|
Citiraj:
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1373 |
Moderator
|
Karlo se nespretno izrazio, svaka usluga ima svoju konekciju, Internet svoju, VoIp drugu, Remote / Managment treću, MaxTv četvrtu, svaka sa svojim parametrima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1374 | |
Registered User
|
Citiraj:
hocete reci da SIP adapteri nemaju sve potrebne opcije i nacine rada koje treba konfigurirati da bi preko njih radija HT telefon? ma kog brige dobro je i vako dok speedport sluzi samo kao SIP adapter i HT nema pristupa njemu pa nemoze nista zbrljat/resetirat ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1375 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1376 |
Registered User
|
ma gluposti, pa vec godinu i par miseci sam na optici i kuci i na poslu bez njihovog routera pa nikom nista.. još najbolje da mi za to nesto kenjaju.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1377 | ||
Premium
|
Citiraj:
razgovoru sa pravnicom hakoma,za zakon sličan njemačkom trebao bi doć iz sabora,za to bi trebalo vjerojatno par desetaka tisuća potpisa, ako ne i sto tisuća,oni trenutno mogu samo pojedinačno testirati i prisiliti t-com na raskid ugovora koji ovak i onak dobiš ako ga tražiš nakon najkasnije drugog prigovora, čak ga dobiš ak previše cendraš ako ga i ne tražiš,naspram optici konkurencija je mizerna,pa eto treba se snalaziti kako ko može i hoće. Citiraj:
sad da se desi nekaj s linijom valjda bi bio dovoljno inteligentan da spojiš speedport prije prijave kvara,samo bar kod mene nijednom eto skoro godinu dana linija nije zaštekala, a za speedport pouzdano znam da svi zaposlenici tcom-a ga drže smećem ali smećem koji njih manje košta.
- - ![]() Zadnje izmijenjeno od: skalar. 22.08.2016. u 17:10. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1378 | |
Premium
|
Citiraj:
A i kad san upogonia XDSL Asusa na Iskonu DSL uredno mi par puta na dan resetiraju vezu jer nevide svoj šrot(zapis u logu to potvrđuje). A znali su i koji put nazvat pa san ja to preusmjerava na svoj br. jer mi ćaća ispaljiva na živce kad ga nazovu. Da bude gore s ćaćom mi nemoš ništa raspravljat jer on je old world guy. Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1379 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1380 | |
Premium
|
Citiraj:
kad znaju da imaju problema na liniji,a nemogu ili bolje rečeno neče ništa protiv toga napraviti.
![]() |
![]() |
|
|