|
![]() |
#1231 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
WiFi nikad neće ni biti zakonski obaveza jer je samo nužno zlo za uređaje koji se fizički nemogu žično spajati a podložno je svakakvim smetnjama na koja oni nemogu utjecati . Problem za provajdere je nastao kad su neki od njih počeli djeliti rutere sa wifi pa su radi konkurencije počeli i svi drugi iako im to nije zakonska obaveza. Idu na to da korisnici sami kupuju bolje wifi uređaje ako baš to žele. Vjerovatnije je da će se prije dogovoriti da ukinu wifi na njihovim ruterima nego nešto poboljšati pa nek se mi sami snalazimo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1232 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
ili je to kaj ti veliš ili nas je krovni vlasnik t-coma, svrstao u istočno evropsko tržište, pa nam mogu uvaljat što got im paše, ako im je namjera da trebam kupiti svoj uređaj za bolji wi-fi, onda nek otvore tržište (kao što su u njemačkoj napravili) pa ču si kupiti fritzboxa pa neću imati nikakvih problema s ničim. mislim znakovito je da taj model speedporta nude samo još u par država koje su po korumpiranosti vrlo slične nama.
- - ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 13.06.2016. u 18:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1233 |
Premium
|
eto odgovora prigovora na prigovor: -->
sad više ne negiraju da problema ima,sad sam izoliran slučajniti slovom nespominju ruter ,očito idu na stari hrvatski običaj šutnje ,brijem da ako napišem još jedan prigovor da će biti aus sa optikom za mene. Odgovor prigovora na prigovor Speedport W724V Type Ci: "nastavno na Vaš prigovor po priključku broj xxxxxx, izvršili smo sve potrebne provjere, te Vam u nastavku donosimo obrazloženje. Ovim putem bismo željeli zahvaliti na prigovoru te upućenim kritikama koje su najbolji pokazatelj zadovoljstva odnosno nezadovoljstva naših cijenjenih korisnika te daju najbolje smjernice za uvođenje promjena u svrhu poboljšanja. Ističemo da eventualni izolirani slučajevi, poput situacije koju navodite u Vašem dopisu, nikako nisu praksa u našem poslovanju i odnosu prema korisnicima te smo detaljno ispitali razloge nastanka ove poteškoće i učinili sve kako bismo ubuduće spriječili mogućnosti nastanka ovakvih i sličnih nepravilnosti. Svjesni Vašeg mišljenja i viđenja te eventualne neugodnosti, zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju te trudu kojega ste uložili poslavši nam Vaše primjedbe. Također, koristimo priliku kako bismo izrazili žaljenje zbog Vašeg nezadovoljstva. Nadamo se da će se naša dosadašnja poslovna suradnja uspješno nastaviti, u čemu ćemo nastojati dati naš puni doprinos. Uz iskrenu ispriku zbog nastale situacije te uz zahvalu na razumijevanju, srdačno Vas pozdravljamo. S poštovanjem Voditelj u Odsjeku za upravljanje pritužbama Igor Buti Hrvatski Telekom d.d. Odsjeku za upravljanje pritužbama Adresa: p.p. 21, 10 020 Zagreb E-mail adresa: prigovori@t.ht.hr Facebook: http://www.facebook.com/HrvatskiTelekom " eto odgovora prigovora na prigovor:
sad više ne negiraju da problema ima,sad sam izoliran slučajniti slovom nespominju ruter ,očito idu na stari hrvatski običaj šutnje ,brijem da ako napišem još jedan prigovor da će biti aus sa optikom za mene. Odgovor prigovora na prigovor Speedport W724V Type Ci: "nastavno na Vaš prigovor po priključku broj xxxxxx, izvršili smo sve potrebne provjere, te Vam u nastavku donosimo obrazloženje. Ovim putem bismo željeli zahvaliti na prigovoru te upućenim kritikama koje su najbolji pokazatelj zadovoljstva odnosno nezadovoljstva naših cijenjenih korisnika te daju najbolje smjernice za uvođenje promjena u svrhu poboljšanja. Ističemo da eventualni izolirani slučajevi, poput situacije koju navodite u Vašem dopisu, nikako nisu praksa u našem poslovanju i odnosu prema korisnicima te smo detaljno ispitali razloge nastanka ove poteškoće i učinili sve kako bismo ubuduće spriječili mogućnosti nastanka ovakvih i sličnih nepravilnosti. Svjesni Vašeg mišljenja i viđenja te eventualne neugodnosti, zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju te trudu kojega ste uložili poslavši nam Vaše primjedbe. Također, koristimo priliku kako bismo izrazili žaljenje zbog Vašeg nezadovoljstva. Nadamo se da će se naša dosadašnja poslovna suradnja uspješno nastaviti, u čemu ćemo nastojati dati naš puni doprinos. Uz iskrenu ispriku zbog nastale situacije te uz zahvalu na razumijevanju, srdačno Vas pozdravljamo. S poštovanjem Voditelj u Odsjeku za upravljanje pritužbama Igor Buti Hrvatski Telekom d.d. Odsjeku za upravljanje pritužbama Adresa: p.p. 21, 10 020 Zagreb E-mail adresa: prigovori@t.ht.hr Facebook: http://www.facebook.com/HrvatskiTelekom "
![]() |
#1234 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Meni nije jasno zašto ne uvedu mogućnost "evo ti speedport cijena nula kuna, ako hoćeš nešto bolje evo ti fritzbox nadoplata je x00 kuna" Tako ima npr bnet |
![]() |
![]() |
![]() |
#1236 | |
Premium
|
Citiraj:
Hoću reć problem je u zakonima ne u provajderima, ovo što ti kažeš poprilično se lako riješava, čak i država bi imala koristi od toga (s tužnim pogledom na njemačku) provajderi moraju dat sve podatke svojim korisnicima, zainteresiranim proizvodjačima trebaju dat parametre svojih mreža kako bi ih mogli ukomponirati u svoje tvorničke firmwere, u njemačkoj je sve riješeno u par mjeseci, t-com tamo i dalje nudi speedport (koji je prema ovom našem svemirski brod) po cijeni od 4 eura mjesečno ili možeš od starta ili u svakom trenu kupiti svoj voip ruter koji je za njemačko tržište, malo je drugačije sa cabel operaterima što se tiće firmwarea, njima je dozvoljeno da sami rade firmwareove ali obaveza rutera više ne postoji odnosno zakonski rok je 1.8 mada su im gotovo svi već podjelili podatke korisnicima.
- - ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 14.06.2016. u 15:12. Razlog: Piši pregledno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1237 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2009
|
evo decki samo da vam javim da sam uspio totalno izbacit speedport zi igre.... znaci wrt1200ac router mi je spojen na ont od optike i imam nakon toga i telefon.... sve radi... cak ni sip netreba kupovat... ugl nemam vremena... danas mi pala idea i fakat radi... kad skupim malo vremena cu napisat sta i kako... uglavnom zajebite sta pise za vtagging na forumima sve je 99% krivo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1238 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Ti vjerovatno imaš i dalje POTS ili? Sent from my Nexus 6P using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 17.06.2016. u 10:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1240 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2013
|
Danas sam ih uspio nacimati da mi dignu FW sa 028 na 039 i za ovo kratko vrijeme dosta fluidnije radi. Ostalo kao DNS podešavanja nisam probao jer sam tek sat vremena na novom. Vidjet ću za par dana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1241 | |
Premium
|
Citiraj:
Lik vjerovatno i dalje ima aktivni POTS jer kako kaže da nema nikakvi VoIP/SIP adapter. Ili ima dvije linije a jedna je prespojena na MSAN. Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1242 |
Hala Madrid!
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1243 |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
to sa VOIPom na non-Tcom ruterima je problem konfiguracije DNS servera: http://forum.pcekspert.com/showthrea...10#post2558010 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1244 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Imao sam nekih problema sa ovim routerom na poslu, a istoga imam doma, i zamolio tehničara da mi pusti 039 jer ga nisam našao (prije sam stavio 037) i zasada mi se sve stranice instant otvaraju na 50mb. Mala informacija 29. je rekao čini mi se da planirano baš svima isti dan pustiti 039 automatikom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1245 |
Premium
Datum registracije: Dec 2015
|
Malo da skrenem sa teme, al mislim da cu ode dobit najbolji odg. Kad mi je stavljan speedport, usputno mi je promjenjen skart za hdmi na obje televizije. Na ovoj novijoj u sobi mi ako npr neki kanal stoji duze upaljen ton neprati sliku. I onda moram gasit maxtv da se vrati u normalu. Dok je bio na skartu tog nije bilo. Probao sam oba hdmi porta na tv-u. Na drugoj je u redu. Nije neki problem al eto, ako neko ima nesto za kazat. Tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#1246 |
Registered User
|
evo mene nazad... uglavnom... konacno malo vremena pa da pokusam ispricat cijelu pricu sa optikom od t-coma i raznim ruterima.... nakon doslovno neprospavanih noci i razmisljanja na poslu samo o routeru i hebe_nim vlanovima i tagovima, nakon zto mi se zivot sveo na to da sam procao sa svima o routerima od prijatelja do necakinaja (5 i 6 godina) i macka najvijerovatnije zna sad isconfigurirat router.... dosao sam do idee kako rijesit stvar... Uglavnom znaci . Kupio sam lynksys wrt1200ac i na njega sam puknuo openwrt. Kupio sam i SIP od linksysa SPA2102 i krenuo u pobijedu. prva stvar koju treba napravit je iskonfigurirat vlanove sa njihovim ID-jevima i Switch od routera sa TAGOVIMA. kada se ude na stranicu od routera pod switch, naci cete ono sto sam postao prije nekoliko dana. ![]() i nakon uzaludnih pokusavanja, citanja milion stranica od spanjolskog, engleskog i njemackog i uzaludnog konfiguriranja SIP-a, do ocaja, rekao sam sam sebi da je nemoguce da je nesto krivo u sipu i nema zasto da to ne radi. Sumljao sam na Switch configuraciju da nije tocna. I ONDA mi pada ko grom iz neba idea da zasto ja nebi Speedport od TCOMA Mupotrijebio kao SIP kad vec u sebi ima sve sta mu je potrebno... i tu je revolucija pocela. uglanom spojio ja speedport u moj router i lan kabel u speedport, u ETH1 (link), i primijetio da linija dsl na speedportu se pali a telefon ne... i tu sam poceo opet prckat po tagovima i switchu... i dosao do ovog saznanja. ![]() znaci svugdije gdije sam citao je bilo untag na port ali svugdije negdije cak niti ne tagaju portove nego Nat nesto napravi, pa bla bla, to bi trebalo radit, ali ne, radi samo ovako. znaci ono u krugu je ETHERNET port 4 izoliran samo za voip, i u njega ubosti SPEEDPORTA. Prije toga molim vas VAZNO. uci u speedport, ubit Firewall sa onim sakrivenim menijem pa ic normalno na networking postavke za DHCP i iskljucit pod obavezno... ima 3 opcije: dhcp, ne dhcp i treca dhcp relay (ako se dobro sijecam), e pa tu trecu izabrat i upisat ip od svog routera npr. 192.168.1.1 i necete vijerovat, router vam vodi igru, nema speedporta izmedu, konacno 100mbit-a je 100 a ne 93-92 tbog g*vna a speedport samo ko sip funkcijonira znaci telefon u njega uboden. Posto sam shvatio da mi tagovi i switch nisu bili dobro iskonfigurirani mozda ce i SIP od linksysa radit ali kao sto rekoh nemam vremena.... probat cu kad budem imao volje... P.S. probao sam tagove stavit i na origigi firwareu od routera gdije je MEGA jednostavno imas samo wan port za tagat i eth4 port... i necete vijerovat RADI I TAMO... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: chem1990. 19.06.2016. u 23:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1248 |
Premium
|
sad dal je isped ili iza speedport ,bar kod mene je sporedno u bridgeu radi solidno jednom tjedno ga moram čupat iz struje,čak kad malo razmislim i SIP je opet 2 uređaja, s time da postoji velika mogučnost bacanja novaca,cilj bi trebao bit jedan uređaj za sve,a to brijem bez t-comove "suradnje" baš i nebu išlo, oni naprosto briju da su nam podjelili super uređaje,a kad i priznaju da ima problema onda si izoliran slučaj, i počnu brijati o budučoj poslovnoj suradnji, konkurencija je pak još gorja,bunit se nemaš kome,znaći pomirit se kak je stanje i za nadati se da će u budučnosti nešto bolje ponuditi,neće valjda speedport ovaj za vjeke vjekova ostati,mada brijem da će biti zauvijek neki model speedporta,osnovni problem je što premalo korisnika prijavljuje probleme.
![]() |
#1249 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1250 | |
Registered User
|
Citiraj:
Bridge mode jos uvijek ti zna zastekat. Ovako tvoj router radi sve. Znam to jer imam sedver doma i poludio sam sa svim operaterima... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1251 | |
Premium
|
Citiraj:
hočeš telefon, ok internet i ok maxtv moras dodatno investirati oko tisuću kuna i imati cijelu godinu božić na stolu,bogme mi bor za božić nije bio okičen s toliko lampica kolko mi sad svijetli na stolu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1252 | |
Registered User
|
Citiraj:
ne kuzim sta zelite vise postic... pa na ovaj nacin sa routerom od 400kn izbacis tcom.... ne kontam stvarno... nitko tu nije pisao da speedport moze ic u router a router u ont. koja je razlika ako iskonfiguriram sip ili upotrebljavam Speedshrot samo za voip? nema dobrih routera barem sta sam ja vidio s telefonom osim fritzeva... ali ono nisu jeftini |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1253 |
Premium
|
Ako imaš ONT sa dva porta onda možeš prištekat SIP/VOIP adapter koji sam može tagati VLANove a u drugi port ruter za net i IPTV. Da se mene pita nebih uzimao fix telefon(VoIP) jer nema smisla kad svi imamo mobače. Al jbg furaju da se uzme fixni i gotovo. Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1254 | ||
Premium
|
Citiraj:
i ruter na van id:100 za internet sa svim slobodnim portovima. a ono kaj bi volio je da bar 10% ljudi koji imaju problema sa speedportom i to prijave kao kvar,mada mi je danas rekla ženska sa hakoma da su njima poprilično vezane ruke što se opreme tiče, zakonski je to ostavljeno provajderima,kontrola i kvaliteta, a zakon poput ovoga u njemačkoj - da svatko može kupiti ruter koji želi i obaveza provajdera da da podatke za povezivanje preko voipa svojim korisnicima je nažalost u ovoj državi utopija tu hakom nema ovlasti nego bi se trebao izglasati zakon u saboru. Citiraj:
čisti višak mi je taj telefon ,koristim ga jedino kad zovem 08009000.
- - ![]() Zadnje izmijenjeno od: skalar. 20.06.2016. u 14:48. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1256 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1257 | |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
to je jedini pravi put do nirvane - rece Buddha true story ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1258 |
Banned
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1260 | |
Premium
|
Citiraj:
slučajevima prijave kvara ili na traženje korisnika,kad su u direktnom kontaktu sa korisnicima , jer u protivnom bi si stvorili više problema nego što sad imaju, jer ak neznaš da traje fw update pa iskopčaš ruter onda se ruter brika,to su njegove riječi. P.S. kaj taj 08009000 broj grize,ljepo zamoliš,kažeš da ti ruter baš neradi dobro i napravit će ti?
- - ![]() Zadnje izmijenjeno od: skalar. 20.06.2016. u 18:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|