Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.12.2008., 11:28   #1
snakenp
Registered User

snakenp's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
maxtv

POzdrav svima! Imam problem sa maxtv-om za koji se nadam da će te mi moći pomoći. Pritom same instalacije sam već imao problema, pratio sam upute,ali mi je scientific atlanta svaki put sa koraka P1:00 došla do P2:02 i tu je zaštekalo. Nikada se nije pojavilo ništa na ekranu. Drugi dan sam ga ponovo upalio i proradio je. Upisao sam kor.račun i lozinku i sve je super radilo, sve dok nije nestalo struje. Od onda nastaju moji problemi. U t-com su mi rekli da nakon nestanka struje maxtv se sam popravi i upali,međutim nije. KOd mene se na atlanti pojavilo 0:IP i blinkale su zelena i žuta lampica. Nakon nekog vremena se žuta ugasi i blinka samo zelena. Čak sam i resetirao ponovo atlantu ( izvadio utikač iz struje,ali se ništa nije desilo) i dalje se sa P1:00 nakon 10 minuta prebaci na P2:01, pa zatim P2:02 i nakon toga dođe do 0:IP i počnu blinkati zelena i nžuta lampica. Zvao sam SZK ali su mi samo dali neki 062... broj koji košta božju kapu. Molim vas pomognite mi kako da osposobim maxtv ponovo...

Isprike zbog podužeg posta...
snakenp je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 11:34   #2
Melani
Banned

Datum registracije: Jun 2008
koji modem koristiš i dali si isti resetirao ?
Melani je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.12.2008., 12:02   #3
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Da, napravi to iako meni smrdi na crknutu atalantu. Zovi SZK i traži novu.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 20:12   #4
snakenp
Registered User

snakenp's Avatar

imam d-link DSL-584T. Resetirao sam ga, tj na network connection sam kliknuo repair i ponovno sam u Max ADSL podešavanju modema upisao user name i password, s obzirom da mi je nakon nestanka struje i net zabloko,al to mi se zna dogoditi sa netom nakon nestanka struje i to rješim,ali atlanta naprosto ne mrda sa 0:IP...
Probao sam i resetirati sa onom tipkom na d-lunku,ali nije uspjelo...

Zadnje izmijenjeno od: snakenp. 16.12.2008. u 10:04.
Staro 17.12.2008., 20:02   #5
Vejita
Hurr durr
Moj komp

Vejita's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Sorry sta kasnim ali dali si provjerio dali ti kablovi nisu dobili od lan-a modem/maxa po piiii i dali ti uopce svijetli/blinka lampica na modemu i na maxu. Ili njih stalno zovi i gnjavi ih da ti neradi max i neka to netko dođe sklapati.

' alt='' border=0>
Vejita je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2008., 00:06   #6
snakenp
Registered User

snakenp's Avatar

pogledo sam. i na atlanti i na modemu lampice scijetle i modem ga raspoznaje,ali atlanta uvijek izbaci taj 0:IP, a što se tiče SZK-s stalno mi isto govore,daju mi taj skupi broj,pa nek se ja mučim i trošim telefon...najrađe bi im vratio pa nek se nose s max-tvom,
jedino ako neko od vas nema rješenje...
Staro 18.12.2008., 02:03   #7
Vejita
Hurr durr
Moj komp

Vejita's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Kao sa rekoh zovi ih i inzistiraj da ti dođe serviser u kucu i neka on sa svojim stvarima (ako treba) neka to isproba dali to radi. I 062 ti nije kao 060 tako da ti nebi trebao biti skup.
Wikipedija
Citiraj:
062 - jedinstveni pristupni broj za cijelu državu za posebne usluge (objedinjuje više pozivnih brojeva u jedan), naplaćuje se kao lokalni poziv
wiki za pozive

' alt='' border=0>
Vejita je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2008., 02:15   #8
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
U slučaju dodatnih problema nazovite našu tehničku službu na broj 062 900 000. Cijena poziva je 0,23 kn/ min.
Ako je i to skupo
Online kontakt?
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2008., 11:34   #9
joso162
Premium
Moj komp

Imaš besplatni broj 0800..... Dobiješ njihovog tehničara i ako neuspiješ sam sve napraviti kako treba oni ti pošalju nekog besplatno
joso162 je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2008., 12:38   #10
snakenp
Registered User

snakenp's Avatar

ok,hvala ekipa,probat ću,pa šta bude...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.05.2016., 15:02   #11
ab1977
Registered User

Datum registracije: May 2016
Jučer sam probao složiti T-Comov ZTE ZXDSL 931vii router sa Netgear R7000 routerom i uspio da mi proradi internet preko Netgear-a, a telefon preko ZTE (na ZTE sam namjestio semi-bridge mode).

Nakon svega toga ne radi mi više MaxTV. Probao sam resetirati MaxTV i router više puta. MaxTV ne radi niti preko ZTE niti preko Netgear-a. Mogu pristupiti meniju i videoteci, ali niti na jednom kanalu nema slike.

Prije mi je MaxTV radio preko Netgear routera tako da sam namjestio VLAN ID 1500.

Da li može netko možda pomoći?
ab1977 je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2016., 21:02   #12
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Resetiraj ZTE na tvornicke postavke i onda ti mora proradit MaxTV na 3. i 4. portu, kao i telefon i internet. Kad to sve tako proradi onda samo ukljuci PPPoE pass-through za internet (path: Network-WAN-DSL WAN Connection "Internet_ADSL" i stavi "Connection Trigger" na "On demand" ili "Manual") i izbrisi svoje podatke za spajanje iz ZTE-a. Te podatke unesi u Netgear da se on spaja na internet i to bi trebalo tako sve fercerat...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2016., 12:10   #13
ab1977
Registered User

Datum registracije: May 2016
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Resetiraj ZTE na tvornicke postavke i onda ti mora proradit MaxTV na 3. i 4. portu, kao i telefon i internet. Kad to sve tako proradi onda samo ukljuci PPPoE pass-through za internet (path: Network-WAN-DSL WAN Connection "Internet_ADSL" i stavi "Connection Trigger" na "On demand" ili "Manual") i izbrisi svoje podatke za spajanje iz ZTE-a. Te podatke unesi u Netgear da se on spaja na internet i to bi trebalo tako sve fercerat...
Hvala na pomoći - napravio sam factory reset od ZTE routera i MAXtv je proradio nakon toga (iako tu i tamo postoje zastajkivanja slike).

Thanks !
ab1977 je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2016., 13:39   #14
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Zastajkivanja slike na MaxTV-u su najcesce uslijed kvalitete trenutno uspostavljene veze, "kvalitete" same parice i slicno; najcesce router nije uzrok tim kratkim prekidima.
Probaj uocit u kojim dijelovima dana su ona najcesca, pa u to vrijeme napravi reboot routera. (Path:Administration-System Management-System Management)
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2016., 14:35   #15
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Imao sam sličnes probleme, od "štekanja" pa do ostalih sranja s kojima se susrećemo.

Uglavnom, tehničari nisu pojma imali, samo jako mijenjali stvari, od rutera, do prijamnika, kablova itd., na kraju se uspostavilo da su oksidirale parice u zgradi, zamijenili smo to i sad je sve super.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno