Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.04.2016., 09:17   #931
schetz
Premium

schetz's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
MM nativno podržava slonijev RRO , šta za s5 nema neki theme store ? Ako nema, onaj tko napravi root može probati Layers , dok sam koristio nexus sam vidio da su radili teme i za s4 i s5. Tako da, uz root bi trebali moći imati pozadinu kakvu god želite.
schetz je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2016., 10:13   #932
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Je li netko konačno uspio naći adekvatno 2.5D kaljeno staklo za S7? Meni lik poslao k+o fol zakrivljeno, a staklo ravno da ravnije ne može biti.
http://imgur.com/7ZlwLxj
http://imgur.com/cu1NE7r
Staro 28.04.2016., 10:17   #933
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor schetz Pregled postova
MM nativno podržava slonijev RRO , šta za s5 nema neki theme store ? Ako nema, onaj tko napravi root može probati Layers , dok sam koristio nexus sam vidio da su radili teme i za s4 i s5. Tako da, uz root bi trebali moći imati pozadinu kakvu god želite.
Jel mi vjerujes da mi je ovo prvi od 30-40 androida kog nisam rootao i s kojim sam generalno vrlo zadovoljan da ne vidim potrebu za rootanjem vec 2god.
Sto se tice teme i tema, tu potpunu krivnju svaljujem na samsung koji je ocito kao jedna od top kompanija svijeta toliko retardiran da prodaje svu silu mobitela sa amoled ekranima a nije u stanju svoj vlastiti softver prilagoditi istima. To su za mene moroni, bez imalo mozga.

Zamzung Tapatalk
Staro 28.04.2016., 10:35   #934
schetz
Premium

schetz's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Jel mi vjerujes da mi je ovo prvi od 30-40 androida kog nisam rootao i s kojim sam generalno vrlo zadovoljan da ne vidim potrebu za rootanjem vec 2god.
Sto se tice teme i tema, tu potpunu krivnju svaljujem na samsung koji je ocito kao jedna od top kompanija svijeta toliko retardiran da prodaje svu silu mobitela sa amoled ekranima a nije u stanju svoj vlastiti softver prilagoditi istima. To su za mene moroni, bez imalo mozga.

Zamzung Tapatalk
Vjerujem ,why not. I ja sam na z3 bez roota prvi put od kad imam Android i ne vidim baš da mi toliko toga fali (neke stvari da, ali šta je tu je) .
Ovo je čisto info za one kojima smeta a rade root, premda osobno Kingroot ne bih koristio u te svrhe.
schetz je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2016., 10:48   #935
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Evo, jedna stvar mi sad ide na jetra. Uopće mi ne dolaze GMAIL notifikacije dok mob spava zaključan.
Toga na 5.0 nije bilo. 2 ure mob zaključan, upalim ekran i eto 5 mailova... koji k.
Gledao sam po postavkama, sigurno negdje nekakav powersaver ili nigdje nisam našao nešto korisno.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2016., 10:49   #936
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Evo, jedna stvar mi sad ide na jetra. Uopće mi ne dolaze GMAIL notifikacije dok mob spava zaključan.
Toga na 5.0 nije bilo. 2 ure mob zaključan, upalim ekran i eto 5 mailova... koji k.
Gledao sam po postavkama, sigurno negdje nekakav powersaver ili nigdje nisam našao nešto korisno.
Imas u settingsima pod app notifikacije za svaku app posebno, pogledaj tamo.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2016., 11:02   #937
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Onda jel se isplati flashat MM na S5 ili? Nakon flasha, jeste napravili factory reset ?

Sent from my mobile using Tapatalk
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2016., 11:11   #938
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Onda jel se isplati flashat MM na S5 ili? Nakon flasha, jeste napravili factory reset ?

Ja sam zadovoljan nadasve osim fakta da su mogli dat si truda i 'obuc' to u neku dark temu. Sve radi kak treba uz poboljsanje fluidnosti.
Nisam radio fact reset jos od kitkata. Ne vidim potrebu dok sve radi kak treba.

Zamzung Tapatalk
Staro 28.04.2016., 11:11   #939
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
A šta ja znam, negdje sam pročitao da bi kao trebalo nakon većeg updatea...

Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2016., 11:12   #940
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Isplati se. I treba resetat

@buljo
Fala. Bumo sad vidili.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2016., 11:36   #941
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
A šta ja znam, negdje sam pročitao da bi kao trebalo nakon većeg updatea...

Ah to je fama kao i masu stvari. Neko ima placebo da to sve radi bez greske onda, nekom stvarno radi bolje jer je imao ko zna kakav bloat ili sheban neki app prije updejta, a nekom radi kak treba i bez toga. Sta da ti kazem, meni je to stvar osobne prirode i koliko se kome da opet petljat sa setupiranjem svega, pogotovo internet bankarstva i slicnih stvari koje se ne mogu vratit backupom bez roota. Ne bih, hvala, dok god je sve 5 i ovako.

Zamzung Tapatalk
Staro 28.04.2016., 12:29   #942
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Je li netko konačno uspio naći adekvatno 2.5D kaljeno staklo za S7? Meni lik poslao k+o fol zakrivljeno, a staklo ravno da ravnije ne može biti.
Nope. Ima Coral kaljeno staklo no skupo je i nije kompatibilno sa UAG ( i drugim kucistima ) pa sam ga preskocio. Koristim i dalje ono koje nije edge to edge i mislim da ga necu mijenjati.
Staro 28.04.2016., 13:30   #943
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Nazalost ne, ja sam jos u potrazi nakon onog proslog Flipacase tempered glassa koje se nije pokazalo tako dobro.

Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
Nope. Ima Coral kaljeno staklo no skupo je i nije kompatibilno sa UAG ( i drugim kucistima ) pa sam ga preskocio. Koristim i dalje ono koje nije edge to edge i mislim da ga necu mijenjati.
Mislim da nema druge nego pricekati Zagg, Spigen i Nillkin da naprave pravo edge-to-edge staklo, najavljuju ga otkad je mob izasa... U medjuvrimenu preostaje jedino nabaviti neku kvalitetniju foliju, navodno Spigen ima jedan dobar model (mislim da je rijec o Crystal HD ili tako nesto).
Staro 28.04.2016., 13:48   #944
android-split
Premium

android-split's Avatar

Datum registracije: Dec 2015
Nillkin ti neradi edge to edge, jedino ako je flat screen. Sad za g5 su izbacili 3,4 stakla i nijedno nije edge to edge. Na moj upit su mi odg. da oni to nerade.
android-split je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2016., 14:53   #945
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Citiraj:
Autor android-split Pregled postova
Nillkin ti neradi edge to edge, jedino ako je flat screen. Sad za g5 su izbacili 3,4 stakla i nijedno nije edge to edge. Na moj upit su mi odg. da oni to nerade.
Hmm, steta.. Nada sam se da ce izbaciti edge-to-edge model, njihova stakla su mi uvik bila na mobitelima...
Al zato su Zagg i Spigen najavili AFAIK...
Staro 28.04.2016., 15:12   #946
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Nazalost ne, ja sam jos u potrazi nakon onog proslog Flipacase tempered glassa koje se nije pokazalo tako dobro.

Mislim da nema druge nego pricekati Zagg, Spigen i Nillkin da naprave pravo edge-to-edge staklo, najavljuju ga otkad je mob izasa... U medjuvrimenu preostaje jedino nabaviti neku kvalitetniju foliju, navodno Spigen ima jedan dobar model (mislim da je rijec o Crystal HD ili tako nesto).

Da, radi se o ovoj foliji:

http://www.spigen.com/products/galax...curved-crystal

I po komerntarima je vrlo dobra, tj korisnici su zadovoljni, ali opet, 25 baksa a za dvije folije je onak, too much.

Jel postoji neka alternativa u vidu jeftinije folije koja dobro sjeda po zaobljenim rubovima S7?

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2016., 15:36   #947
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Danas sam na guglu našao članak o najboljih 10 zaštita za S7. Koliko sam vidio, gro njih su uži od ekrana i uopće ne dolaze do zaobljenog ruba. Objašnjenje je da na taj način izbjegavaju da se slučajno zakači zaštita i podigne s ekrana kao i to da spriječavaju da se prljavština skplja između ruba ekrana i zaštitnog stakla.
http://www.amazon.com/CellBee-Defini...reen+Protector
Staro 28.04.2016., 21:07   #948
TikaTaka
Banned

Datum registracije: Aug 2012
ja sam stavio od emirata MM na s5 jer stavio prije neg dosao za Vip,sve je super
sad isprobavam i od samsunga good lock,samo nemojte koristit otisak prsta za otkljucavanje jer app ne radi onda
Edit: unistal...neda mi se s tim zezat

Zadnje izmijenjeno od: TikaTaka. 28.04.2016. u 21:22.
TikaTaka je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2016., 06:50   #949
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Lol. Ipak si to ti😂😛 tak da, ono, ne brinem se😆.
Ionako se po pitanju baterije najvise zanimam za situaciju na poslu, tamo mi stalno switcha 2g-3g ovisno gdje sam u pogonu pa tamo i baterija najvise trpi, tak da cu tamo najbolje vidit jel zapravo krace ili nije.

Zamzung Tapatalk
Mijenjamo se na 10 dana, pa ćeš vidjeti da će i tvoj SOT pasti
Staro 29.04.2016., 20:46   #950
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Mijenjamo se na 10 dana, pa ćeš vidjeti da će i tvoj SOT pasti
Hahaha, znam, ipak si ti mr baksuz, a pazi ovo sad.
Jučer, cijeli dan na wifi, 80% vremena tapatalk (black theme), sot 5.5h, ostalo navečer 22% baterije.
Danas u firmi doslovno cijeli dan, stalno šaltanje edge-h-h+, 80% vremena viber, sot 2h, ostalo 30% baterije sad. Katastrofa koliko ga kolje loš signal i bijela pozadina.
Staro 01.05.2016., 01:59   #951
Princ288
Premium
Moj komp

Princ288's Avatar

Datum registracije: May 2012
Ja sam na s7 pol sata trazio dal postoji night tema, i na netu na kraju nasao da ce to doc u sljedecoj verziji androida tj u N. Ali da sto prije to bolje jer mene zivcira kad je sve bijelo
Princ288 je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2016., 09:38   #952
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Citiraj:
Hahaha, znam, ipak si ti mr baksuz, a pazi ovo sad.
Jučer, cijeli dan na wifi, 80% vremena tapatalk (black theme), sot 5.5h, ostalo navečer 22% baterije.
Danas u firmi doslovno cijeli dan, stalno šaltanje edge-h-h+, 80% vremena viber, sot 2h, ostalo 30% baterije sad. Katastrofa koliko ga kolje loš signal i bijela pozadina.
Jučer poslijepodne skinut s punjača, 56min SOT-a, preostalo 58% baterije. Najveći potrošač Internet (stock browser apk). Koristio sam ga jako malo u tih ~1h, tako da je vjerojatno "zapeo" u memoriji.
Staro 01.05.2016., 11:26   #953
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Citiraj:
Autor Princ288 Pregled postova
Ja sam na s7 pol sata trazio dal postoji night tema, i na netu na kraju nasao da ce to doc u sljedecoj verziji androida tj u N. Ali da sto prije to bolje jer mene zivcira kad je sve bijelo
Ti ocito nisi svjestan da postoje teme koje mozes skinuti sa theme storea ...
Mislim ako te vec zivcira bijela pozadina, jednostavno odaberi neku tamniju temu.
Staro 01.05.2016., 16:17   #954
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Izgleda da mi dolazi MM na t-kom S5. Ne znam šta drugo može imati 850+ Mb.

EDIT: Yep, 6.0.1

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 01.05.2016. u 18:30.
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2016., 19:42   #955
Mogy
Hala Madrid!
Moj komp

Mogy's Avatar

Ekipa da li netko od Vas ima Note 4 mob? Naime, baterija mi se troši FUL brzo (čak i bez uključenog 4g-a, a kad je 4g uključen da ni ne pričam). Evo jučer prije spavanja je bio na 100% baterije, a evo već ga sad moram puniti opet.

Gledao sam jedno pola sata preko wifi live streaming i tu mi je uzelo cca 20%, znači na jedno 80-85% je mob bio i kada sam se probudio ujutro baterija je bila na jedno 60% (znači mob je preko noći potrošio 20% baterije u standby stanju?!?!?? )

Nemoguće da mi se tako brzo troši baterija koja ima 3220mah. Znam da je dosta velik ekran i to sve stoji, ali ovo nije normalno kako brzo troši bateriju.

Pretpostavljam da je baterija otišla? Sumnjam da neka aplikacija baš uzima toliko baterije?

Može neka preporuka/savjet, što napraviti molim Vas?

Hvala puno na pomoći ekipa
Mogy je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2016., 19:56   #956
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Pogledaj moje whineanje
Ja isto imam problema s drainom. Doduše, ja na svakom uređaju imam taj problem
Pogledaj u manageru kakva je situacija s appovima
Staro 01.05.2016., 21:23   #957
Sonic1984
Premium
Moj komp

Sonic1984's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Mogy Pregled postova
Ekipa da li netko od Vas ima Note 4 mob? Naime, baterija mi se troši FUL brzo (čak i bez uključenog 4g-a, a kad je 4g uključen da ni ne pričam). Evo jučer prije spavanja je bio na 100% baterije, a evo već ga sad moram puniti opet.

Gledao sam jedno pola sata preko wifi live streaming i tu mi je uzelo cca 20%, znači na jedno 80-85% je mob bio i kada sam se probudio ujutro baterija je bila na jedno 60% (znači mob je preko noći potrošio 20% baterije u standby stanju?!?!?? )

Nemoguće da mi se tako brzo troši baterija koja ima 3220mah. Znam da je dosta velik ekran i to sve stoji, ali ovo nije normalno kako brzo troši bateriju.

Pretpostavljam da je baterija otišla? Sumnjam da neka aplikacija baš uzima toliko baterije?

Može neka preporuka/savjet, što napraviti molim Vas?

Hvala puno na pomoći ekipa
Imam note 4 i od prije neki dan isti problem...
Točno mi odnese preko noći 20posto baterije a i preko dana ga nesto ubija.
Ako se zanemari exchange koji isto iz cista mira bude prvi potrosac a ponekad ne odnese ni 5 posto uz isto korištenje sumnjivi su mi google services i android system.
Ima li kakva app da vidim detaljno sta crpi?

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Sonic1984 je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2016., 23:37   #958
Mogy
Hala Madrid!
Moj komp

Mogy's Avatar

Napravio sam factory reset moba sada. Javim kako će se ponašat kroz par dana
Mogy je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2016., 23:53   #959
Omar7
Registered User

Datum registracije: Sep 2014
Od zadnjeg update S6-ice kada zakljucam mob s double tapom cime usput hiberniram neke aplikacije pomocu greenfy-a prilikom slijedećeg otključavanja radi sigurnosnih pravila mi ne dozvoljava koristenje otiska prsta a kada zakljucam uobicajeno na power button radi normalno. Zna mozda netko kako to rijesiti ako je moguce?
Prije update-a sve normalno bilo.

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Omar7 je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2016., 00:33   #960
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Omar7 Pregled postova
Od zadnjeg update S6-ice kada zakljucam mob s double tapom cime usput hiberniram neke aplikacije pomocu greenfy-a prilikom slijedećeg otključavanja radi sigurnosnih pravila mi ne dozvoljava koristenje otiska prsta a kada zakljucam uobicajeno na power button radi normalno. Zna mozda netko kako to rijesiti ako je moguce?
Prije update-a sve normalno bilo.

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Imam isti problem na S7, koristim Dpuble tap screen off aplikaciju

srale7 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno