Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.03.2016., 21:39   #451
tamonegdje
Registered User

Datum registracije: Dec 2015
A šteta za Mlais, imali su i oni dobrih 'odrona', M52 i dalje radi negdje u SLO skoro godinu dana. Isprobao još i kineze Bluboo Xfire , Blackview Omega pro, Doogee x5 te Valencia Valencia2(Y100pro), Umi Fair i UMI Emax i EmaxMini, Jiayu G4S, Cubot Z100. . .Svaki ima svojih prednosti i mana, ovisno što očekujete od mobitela: bolju kameru, super ekran ili samo pozive. Jedno je sigurno da odroni daju puno za malo love, pogotovo noviji smartphoni koji se ne mogu usporediti sa starim odronima.

Zadnje izmijenjeno od: tamonegdje. 19.03.2016. u 22:29.
tamonegdje je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2016., 23:12   #452
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
E taj X8, da, sjećam ga se... ali je koštao kao i Galaxy S4, zato nije imao prođu.
Mlais mi u pamćenju zvoni kao odron

Ali da, generalna kvaliteta mobitela do 150 USD sada i onih koje sam počeo proučavati početkom 2013 su nemjerljivi. OK, i dalje u mnogim stvarima kaskaju za renomiranim brandovima, ali u nekom low-mid segmentu su super.
Velim, gledam ove Noa mobitele za 600-800 kn... zbilja za te novce su odlični. Da, kamera je šljuka, ali sve ostalo je odlično. Kolega je sa svojim MoveSE prezadovoljan. Sve mu radi kako želi.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2016., 10:45   #453
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2016., 16:06   #454
elzel
Premium
Moj komp

elzel's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Došao je Homtom HT3, pa da napišem prve dojmove o ovom ultrajeftinom odrončeku. Stock Lollipop je radio dobro, osim nekih manjih bugova (nemogućnost dodavanja personaliziranog zvona za pojedini kontakt) koje sam primjetio. Kvaliteta izrade nije nešto ali nema škripavosti plastike. Drugi update je popravio ovaj bug, a treći ga opet vratio uz micanje prečaca za aplikacije, pa su sve aplikacije stavljene na home screen . Wifi prilično dobro hvata, sve radi ok. Kamera je solidna, pa čak i u slabijim uvjetima osvijetljenja nema neke prevelike zrnatosti, ali se vidi ne-prevelik manjak detalja. Je li to do senzora, ili do obrade, ne znam. Uglavnom kamera iznad očekivanja za mob od 56$. Ako s novim updateima, koji izlaze prilično često poprave još neke stvari mob je za preporučit, mislim, za ono što i je - nezahtjevne korisnike. Da ima neki dobar custom rom za njega, još bolje...
elzel je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2016., 17:07   #455
MASVA
MIUI HR Translator
Moj komp

MASVA's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Staro 20.03.2016., 18:06   #456
elzel
Premium
Moj komp

elzel's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Probao skinut, ali ne postoje fileovi više. Ako netko ima root i twrp ili di se može skinut nek javi, hvala! Mogu li se ovi portovi mogu instalirati samo preko aplikacije ažuriranje, jer ima za odabrat .zip s sd kartice, bez twrp i root-a?

Zadnje izmijenjeno od: elzel. 20.03.2016. u 19:31.
elzel je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2016., 19:28   #457
frulex
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
Postoje fileovi na 4pda, ali se moraš registrirati da ti se otvori link...
frulex je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2016., 17:53   #458
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Da li tko korisiti Redmi Note 3 uparen s Google Wearom?
M1 Note malo radi kako se spada, malo ne pa bi ga mijenjao za nešto drugo što funkcionira. Pretpostavljam da bi idealan bio AOSP, ali ovo je valjda najbolje uloženo/ dobiveno, makar nisam dugo pratio.

Gdje ga (2/16) je najbolje kupiti bez PDV-a? Kada je izašao postojala je neka dosta jeftina trgovina.
i kupuju skupe lance

Srdan je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2016., 18:09   #459
antebr
Premium
Moj komp

antebr's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Srdan Pregled postova
Da li tko korisiti Redmi Note 3 uparen s Google Wearom?
M1 Note malo radi kako se spada, malo ne pa bi ga mijenjao za nešto drugo što funkcionira. Pretpostavljam da bi idealan bio AOSP, ali ovo je valjda najbolje uloženo/ dobiveno, makar nisam dugo pratio.

Gdje ga (2/16) je najbolje kupiti bez PDV-a? Kada je izašao postojala je neka dosta jeftina trgovina.
Imam ja, ali ga koristim tek par dana (do sada sam koristija mi band).
Šta te zanima?
antebr je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2016., 18:19   #460
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Da li ti svi notificationi uredno dolaze? Viber, mail i ostatak, ali najviše me muče ta 2.
i kupuju skupe lance

Srdan je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2016., 18:48   #461
antebr
Premium
Moj komp

antebr's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Srdan Pregled postova
Da li ti svi notificationi uredno dolaze? Viber, mail i ostatak, ali najviše me muče ta 2.
Viber ne koristim, ali whatsapp i gmail mi normalno rade.
Javim ti za par dana ima li problema, da budes siguran.
antebr je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2016., 21:56   #462
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
MIUI(7) na lolipopu definitivno ima problema sa push notifikacijama. Već sam napisao o tome, ja sam sve svoje probleme riješio push notification fixerom (root). Primjetio sam da MIUI7 na Kitkat-u (MI4)nema apsolutno ni sličan problem i notifikacije su instant, kako i trebaju biti.
Tomtam je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2016., 22:24   #463
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Mi4 ni na MM-u nema nikakvih problema s notifikacijama. Barem u mom slučaju.
Wuchko je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2016., 22:31   #464
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor Wuchko Pregled postova
Mi4 ni na MM-u nema nikakvih problema s notifikacijama. Barem u mom slučaju.
Kad si prešao na MM i na koji način?
Imam Mi4 ali ako se ne varam sad je neka 4.4.4 verzija androida, pa ne znam kad će puštati MM preko OTA?
Staro 21.03.2016., 22:41   #465
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Od kad se pojavio, prije nekoliko tjedana. Kod mene je u pitanju developer verzija EU Roma (trenutno 6.3.17)
Wuchko je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2016., 12:28   #466
Srky
Moderator
Moj komp

Srky's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ukratko me zanima kupovina Xiaomi Mi4, najpovoljnije sam našao na xiaomiforsale i honorbuy stranicama:

http://www.honorbuy.com/278-xiaomi-m...2gb-white.html
- tu me izadje 204€ (sa popustom 5€ preko kupona) iz EU store-a sa free shippingom, 2/16Gb LTE verzija, bijeli

https://www.xiaomiforsale.com/en/pho...i-mi4-2gb.html
- cijena sa dostavom je 191,20€, isto 2/16Gb verzija LTE bijeli, s tim da kao ima i crni ali "on the way" (pretpostavljam da se mora slat iz kine za EU prvo)

e sad ima i verzija 3/16Gb i to po čak nižoj cijeni od 178,20€ sa dostavom samo što je naravno i on "on the way".
Zanima me jel taj 3/16 model podrzava LTE kako piše na stranici ili je to stara verzija WCDMA i jel se isplati uopće čekati da dodje u store?

Kakva su općenito vaša iskustva sa ova dva shopa, koliko brzo su vam stizali telefoni?

Druga stvar jel ima negdje dalje jeftinije možda dotični mobitel ali bez rizika od daljnih troškova carinjenja?

I još jedna dilema koja me kopka, da li je Mi4c bolja/isplativija kupnja od Mi4 LTE u smislu performansi, oboje u 2/16Gb verziji? Dizajnom mi se više svidja Mi4, ali SD 801 vs 808, kamera...šta kazete? Dual SIM mi ne igra ulogu...
Zapravo bi najradje Mi4s ali izlazi mi iz budžeta od ~200€
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2016., 14:54   #467
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Kupovao sam od oba shopa. U vise navrata. Ako imaju u stocku, kroz 4-5 radnih dana ti mobitel stize doma.

Trenutacno koristim mi4c, kupljen ovdje preko foruma (32/3 verzija). Imao i mi4. Puno bolji je mi4c, manje se grije, bolja baterija, mislim da je cak i kamera bolja. Sto se tice perfomansi, ne vidim nikakvu razliku. I jedan i drugi rade besprijekorno.

Na tvom bih mjestu isao na 32/3 verziju mi4c. Meni na slikama nije djelovao nesto extra, ali uzivo je odlican. Podsjeca me na one kvalitetnije Nokia Lumie.
Staro 22.03.2016., 18:31   #468
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Također, kako sam ranije napisao, kupio MI4C, i MI4, MI4c odlučio zadržati, (pogledaj malo ranije postove).

Ono što sam stigao primjetiti izravno uspoređujući.

*MI4C je definitivno i dosta brži u radu, ali to se ne može primjetiti dok imaš samo jedan u ruci. (note: moje jedan bio kitkat, drugi lolipop)

*MI4C je tanji lakši, ali izvrsno izrađen, rastavio sam ga, iznutra je sve na šaraf, i super jednostavno. Baterija se super lako mijenja.

*MI4 ima nezamjetno oštriju sliku i jače pozadinsko osvjetljenje.

*Mi4 ima ipak kvalitetniju izradu jer ima alu okvir, lijepo leži u ruci i uvjetno je ljepši.

*Nisam neki fotograf ali sam primjetio da su fotografije s MI4 na daljinu >1m oštrije i s nešto manje šuma uvečer i u tami, a iz bliza je MI4C puno oštrji. MI4 u odnosu na MI4C ima sporiju kameru. To se baš vidi i ikreno to me jedino i smetalo. Prednja kamera na MI4c me oduševila, malo smo se rugali sa tim selfijima i kasnije kad sam išao brisati te slike rekao sam wow, jako oštro i precizno. prednju na MI4 nisam baš koristio.

Što se dućana tiče:

MI4c sam kupio u grossoshopu eu stock, došao brzo, sve super, ali je došao s nekom wierd verzijom roma. Nit eu nit cn. nešto čudno s dosta bloatwarea, no tada još bootloader nije bivao zaključan na China romu, pa sam lako prešao na EU rom bez bloata i inih.

MI4 je došao sa honorbuya eu stock sa EU romom sa par china aplikacija koje su se dale deinstalirati odmah, tako da je uređaj bio ''usable and fine tuned out of the box'' što je veliki plus honorbuya. Brzo je stigao. 220 dolara free shipping.

Za xiaomiforsale ne znam,ali znam da odgovaraju na fb nakon jednog dana i odgovore ok, ovo što piše da je on the way, pitaj Boga kad će doći i u to se ne uzdaj jer meni su obećali RN3 do prošlog petka a u pon. su mi javili da ga nisu dobili. Tako da to nije sigurnjak. Kolko sam ih skužio, mobitel uzmeš pa čekaš kad dođe, a kad dođe im dođe ako ima za tebe pošalju ti ako nema čekaš sljedeću narudžbu, velika prednost je 1god, EU garancije i vrlo jeftin shipping. Dakle ako je u stocku, uzimaj sa xiaomiforsale, a prethodno pitaj za raspoloživost, fb je bolja opcija, ali su mi se javljani i na mail.

na kraju:

Slažem se s kolegom Mileni-m, moja preporuka je isto MI4C. Review sa računalo.com je glupost i još neki strani reviewi koji su relativno negativno ocijenili MI4C su neutemeljeni, prema mom iskustvu s istim. nikakve probleme koje oni navode nisam imao sa uređajem. Njihov je problem što si ne prilagode software kad uzmu telefon. kamera nije sjajna kao što je na galaxy S6 i sličnima ali je odlična, barem meni.

Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 22.03.2016. u 19:00.
Staro 22.03.2016., 22:53   #469
deki34
Registered User
Moj komp

deki34's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
je free shipping na honorbuyu je 39usd za Hrvatsku

edit:stvarno za taj model je free moj bed

Zadnje izmijenjeno od: deki34. 22.03.2016. u 23:57.
deki34 je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2016., 23:18   #470
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
Autor deki34 Pregled postova
je free shipping na honorbuyu je 39usd za Hrvatsku
Free je za taj telefon koji on želi, čitaj šta se piše.

@Srky: ne znam koji ćeš telefon na kraju kupiti ali izbjegavaj taj xiaomiforsale i njihove telefone "u dolasku" jer ćeš se načekat.
panasonic je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2016., 06:56   #471
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Zoppo Speed 8 na preorderu za 280$
http://www.zopomobile.com/speed8-preorder-campaign/
Staro 23.03.2016., 16:56   #472
warlock25
Premium
Moj komp

warlock25's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
di se moze uzet mi 5 najeftinije?

Zadnje izmijenjeno od: warlock25. 23.03.2016. u 17:31.
warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2016., 22:37   #473
bodija
Registered User

bodija's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Evo akcija na Gearbestu Infocus M560
bodija je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2016., 06:35   #474
de.fang
Premium
Moj komp

de.fang's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor Tomtam Pregled postova
MIUI(7) na lolipopu definitivno ima problema sa push notifikacijama. Već sam napisao o tome, ja sam sve svoje probleme riješio push notification fixerom (root). Primjetio sam da MIUI7 na Kitkat-u (MI4)nema apsolutno ni sličan problem i notifikacije su instant, kako i trebaju biti.
jel ti stigao rn3 ?
ja sam radio po ovome:
http://en.miui.com/thread-197451-1-1.html

ako nađeš što bolje, ne srami se napisati
Staro 24.03.2016., 06:55   #475
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Meizu najavio 7 novih modela za ovu godinu. Top model bi trebao imati isti čipset kao i S7.
http://www.androidheadlines.com/2016...s-in-2016.html
Staro 24.03.2016., 08:35   #476
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Citiraj:
Autor de.fang Pregled postova
jel ti stigao rn3 ?
ja sam radio po ovome:
http://en.miui.com/thread-197451-1-1.html

ako nađeš što bolje, ne srami se napisati
Nije jos... "SEND ITEM ABROAD". Sto to znaci? Evo tako drugi dan vec pise u trackingu. Mob ide kod madam na otvaranje pa ako bude bilo kineskog cirkusa, onda cu se ja baviti njime. Naram se da ce doci do 30.
Staro 24.03.2016., 10:01   #477
sava84
Registered User

Datum registracije: Jun 2008
Pozdrav, iduce sedmice mi stize Redmi note 3 pro, danas mi je za njega odobren zahtjev za otkljucavanje bootloadera. Proceduru sam vidio, mislim da sa tim nece biti problema, ali me zanima koji rom da nabacim nakon otkljucavanja, da nesto ne zeznem, Da li trenutno bilo gdje postoji rom za Redmi note 3 pro koji nije zakljucan?
sava84 je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2016., 10:03   #478
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Spremno za slanje je ta poruka.
Nekada prođe i tjedan-dva od toga da bude u hr
Staro 24.03.2016., 10:08   #479
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Citiraj:
Autor sava84 Pregled postova
Pozdrav, iduce sedmice mi stize Redmi note 3 pro, danas mi je za njega odobren zahtjev za otkljucavanje bootloadera. Proceduru sam vidio, mislim da sa tim nece biti problema, ali me zanima koji rom da nabacim nakon otkljucavanja, da nesto ne zeznem, Da li trenutno bilo gdje postoji rom za Redmi note 3 pro koji nije zakljucan?
Da, rom sa xiaomi eu. Ali nisam ziher kako ide sam redmi note 3 pro na xiaomi.eu s obzirom da je uređaj prilicno nov.

@Ag008: tjedan dva? Pa ide sa eu skladista, imam 4 stavke prije toga, promjenio par lokacija. Poslano avionom nekud... I sad pise to "send". Nisam imao prilike to vidjeti...

Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 24.03.2016. u 10:58.
Staro 24.03.2016., 10:56   #480
džek bauer
Registered User

džek bauer's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
džek bauer je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge