|
![]() |
#541 |
pcekspert rules
Datum registracije: Oct 2004
|
.Delboy svaka čast za firmware i tutorial, ja ga nisam flashnuo jer imam jako loša iskustva sa bilo kakvim flash-anjem firmwera AKO SVE RADI, ne prčkaj i ne diraj to je moj moto :-D A na većini flashanja ne možeš se vratit nazad na stari, ali ovdje možeš pa je to velika olakotna okolnost pa možda budem i probao. Inače dodatni MENI na engineer linku, će se SAMO POJAVITI ako izabereš no-ip.com, pa bi ja to ispravio na postu tutoriala, jer se meni nije htio pojaviti dok nisam stavio no-ip.com i po komentarima vidim da je tako i drugima, čak je neko rekao da više nema menija :-) Hvala i pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#542 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Spliter rulz. Znači jedan od ova dva i ušteknem kablić u njega i postavim za IPTV VLAN ID1500 i to je to? Citiraj:
Ako si na 028 ili 033 to zna zezat a na novijima sve radi ko podmazano. Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 29.01.2016. u 00:08. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
da, u ASUSu vec postoje IPTV profili od vecih ISP-ova, neznam da li ima MaxTV nisam gledao, ali mozes rucno konfigurirati koji port zelis poslati preko kojeg VLAN ID-a i to je to, moralo bi raditi 99,9%
![]() |
#544 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
da da, 99,9% a ja znam da za međimurje nije vlan id 1500 Tako da ovi vlan id nisu na bazi države, več možda županije/centrale tako da, pripazite, ali da.. sa pravim brojem radi tako sam i ja maltetirao jedan asus 68 dok nisam dobio info o pravom VLANID |
![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
do you speak it?
|
podijeli informaciju ako je imas koji VLAN ID je za koju zupaniju
![]() |
#546 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
neznam koji je gdje.. ali tamo gdje sam trebao za vdsl je bio 3006 adsl opet ima drugi, maxtv ima svoj.. neki nadzor ima svoj itd.. Tako da pretpostavljam da je to vezano na centralu. Ali tehničar nije bio happy kad je to dao, da radi drugi modem Fora je da oni preko tih svojim šit kutijica imaju statistiku, stanje mreže i onda lakše nađe kad je nastupio kvar, koji dan i sa kojim uvjetima. Sad preko tog asusa nemaju ništa i ako brzina opadne mora ručno tražit problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#547 | ||
do you speak it?
|
Citiraj:
UltraMAX Internet = VLAN ID 100 (potreban PPPoE) MaxTV = VLAN ID 1500 (vpi/vci=0/40) VoIP = VLAN ID 1405 (vpi/vci=0/50) primjer rezultata mjerenja na DSLu Citiraj:
![]() |
![]() |
#548 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ftth ima te vlan-ove koji su navedeni gore, i ne mjenjaju se i oduvijek su isti, a na vdsl maxtv je sigurno svugdje na 1500, a ostali bi na korisnickoj strani trebali biti isti neovisno o centrali. @MasterX Ovi vlanovi prije vpi/vci su na strani mreže prije dslam-a, pa se kasnije preslikaviaju na vpi/vci na adsl-u,a na vdsl-u na određeni vlan na korisničkoj strani. |
![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Pitanje - otkad sam se prebacio na 0.36, imam jedan problem. Ne mogu na TVu namjestiti postavke kanale, tipa prebaciti DiscEU umjesto Arene (20 kanal). Općenito ne mogu si podesiti kanale kako meni pašu, prije sam mogao. Ima neko riješenje? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#550 | |
pcekspert rules
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Pošto je najveći dio korisnika na 0.28 pa onda na 0.33, to znači da većini korisnika ne radi sa drugim osim no-ip.com, a baš ti korisnici i žele mijenjati na verziju 0.36. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#551 | ||
Premium
|
Citiraj:
Da je po tvoju onda @.Delboy ispada glup sa tutorialom. Za 028 neznam. BTW neda mi se prepirat oko gluposti. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Ja imam sa ovim zadnjim firmverom problem da mi dlna server ne prepoznaje filmove (samo muziku i slike). Na starijoj verziji je to uredno radilo, ima neko kakvu pametnu ideju ? Također ne radi mi anonymous ftp access izvana preko ddns adrese (kaže da je pass neispravan) u npr public_ftp folder (u lokalu radi normalno sa guest/guest) |
![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Premium
|
Kod mene radi na 037 jer sam baš neki dan bio premještao neke kanale. |
![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Premium
|
Budem danas-sutra onda prebacio na 0.37, hvala! EDIT: Prebacio na 0.37, ista stvar....Onda išao vratiti postavke kanala na "standardno", nakon toga sve radi, namjestio si kanale kako dragoj paše.. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.01.2016. u 01:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
do you speak it?
|
osoba iz HT-a mi je spustila novi firmware za Speedport .336T1 i sada mi sve radi kako treba vezano za IP cam (sa .037 nije bilo OK) tu je pregled svih dostupnih firmware-a ![]() neznam u cemu je razlika jer nemam changelog
![]() |
#560 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
@MasterX Speedport .336T1 ... DynDNS?? Zadnje izmijenjeno od: MisterX021. 01.02.2016. u 19:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Premium
|
@ivang80 Da si pogledao prvi post, našao bi link: https://www.dropbox.com/sh/v96bsynwj...QSYT2kTxa?dl=0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#563 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
do you speak it?
|
nemogu ti jos nista reci, jer cekam da vidim da li ce sve biti ok, kako sam dosta toga mjenjao na routeru bilo je par restart-ova, nakon restarta uredno update-a dyndns client, ali moram vidjeti kako ce biti nakon dan-dva-tri da ti mogu tocno reci jel bolje ili je isto kao i prije, tj. da li je bug uklonjen ili ne
![]() |
#565 |
Registered User
|
Hvala Vam svima mislio sam da nije kolega @Delboy nije azurira na dropboxu. Sad jedno nevezano pitanje da ne bi isli u off topic. Prijatelj mi je dobio fritzboxa 7390.Trenutacno ima vdsl od T-Coma i ruter ZTE. Njega zanima kako bi moga upogonit fritza,znaci fali mu onaj Vlanid.Upise sve podatke ali mu ne moze ici na internet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#567 | |
do you speak it?
|
Citiraj:
mozes podesiti i VoIP preko Fritza: http://forum.pcekspert.com/showpost....7&postcount=20
![]() |
![]() |
#568 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako je internet meni su Tcom budaletine danas prdekale po liniji. Uvik neke retarde pošalju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Premium
|
Ne, ne. Internet je radio (ethernet), samo su mi resetirali ruter (pass od rutera, wlan pass, i port/dynamic mi je bilo resetirano na default). Vidim draga upalila TV, nije radio. Isključila receiver i upalila (ne ruter), i sve radi dobro...vidim novi kanal RTLCrime koji rpije nisam vidio, valjda zbog toga resetirali sve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#570 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2016
|
pitanje
Citiraj:
Hvala unaprijed ![]() |
|
![]() |