|
![]() |
#34382 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Danas je konačno na red došla lajna bijelog. ![]() Tko isključivo voli arome dima ne bio baš zadovoljan no, ovakav način priprave suhomesnatog s dodatkom plemenite plijesni daje neke nove okuse i arome. ![]()
![]() |
#34384 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Kaj je, je, crna rotkva na salatu je odlična stvar. Baš sam nabavila tri komada iste od kolege ![]() Danas smo se izveli na ručak. I tak smo prošli pol grada i sve je u nedjelju u 5 popodne zatvoreno pa smo završili u WG u Steakhouse Nook, izbor im i nije nešto pa smo provjerenom taktikom uzeli zagrebački ![]()
![]() |
#34386 | |
driver
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#34387 |
Registered User
|
Ja dam tati pa ju on napravi a ja si mudro odnesem u zdjelici doma ![]()
![]() |
#34388 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Steak haus na Savskoj nedjeljom ne radi. R&B u Puljskoj u nedjelju radi do 16:00 Batak Gril mi nije ostao baš u nekom "High" sječanju. Nije loše, onak prosjek, od njih očekujem više. Poslije 16:00 nemaš kaj poštenoga pojest. Osim pizza, kebaba, hambya i sl. I tak smo iz ZG otišli gladni. Na kraju ajmo vidjet Steakhouse NOOK u Westgateu. Od nekakvog steaka i S, nema niti rebrica. Ima biftek i ramstek, naravni. Na kraju smo išli na zihericu Zagrebački. Pristojni zagrebački, ali i pristojna cijena, pivo nisam ni uzimal jer je cjena ko da sjedim na rivi u Splitu, a ne u trgovačkom centru.
![]() |
#34389 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() ipak ja više volim "plahtice" na ručnom ravnom ribežu, ali ostalo sve će biti riješeno! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34390 |
driver
|
![]() |
#34392 |
driver
|
![]() |
#34395 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
probo ko https://www.facebook.com/ChevapRolls/ ?
![]() |
#34396 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Ne znam što bih rekao, ćevapi bez fine sočne lepinje su meni skroz meh jelo, tak da... Brijem da bi iz znatiželje mogao probati, vjerojatno i budem ![]()
![]() |
![]() |
#34397 |
Moderator
|
moram podić nepotrebni rant jer mi toliko ide naqrac ovo više da nemrem ne šutit... naravno riječ je o bitnom problemu ![]() pobornik sam instant juha i to nije neka sada tajna niti vidim belosvetsku zavjeru u tome da bolje pojest neku juhu "s nogu" svakih par dana, nego apsolutno nikakvu i unositi samo solid food u sebe... naravno ništa nemre nadjebat domaću juhu koja se (obično) vikendom kuha u velikim količinama na polako satima. ali eto... nekada nema. danas mrtav umoran poslije posla odvučem debelo dupe u spar i browse-am naokolo šta bi mogo raditi za večeru (na to znamo odgovor kad ne znaš šta raditi - đuveč tak jasno) i prolazim pokraj juhi i dvije mi upale u oči - fini mini krem od crvene leće i tjestenine i krem juha od koprive i sira ma reko zvuči toliko ludo da mora biti dobro makar je podravka. napravio si sada ovu fini mini i prvo što mi je prošlo kroz glavu: pa koliki ti jebeni idijot moraš biti da se 10 puta sjebeš sa "kupujmo hrvatsko" proizvodom i misliš da će 11ti put biti bolje?!? 1. juha se preporuča zaliti sa vrućom vodom - meni je strujni bojler na max i pod vruća je skoro aparat-za-vodu razine vruća, rezultat: kompletna juha je al dente 2. kakva je to mrtva juha albino ko ona zmijetina, a od crvene leće koje nema u tragovima?! 3. stavim cijeli taj mix još u mikrotalasni pekač na jedno 1m full snage - crvena leća se odjednom pojavila na dnu u obliku taloga kojeg treba dobrano promiješati da bi ličilo na išta 4. okus je onak prosjek, meh kak bi se reklo 5. ta napaćena šalica mi sada stoji na peći pored mene i grije se i miješa da se to sve uniformira u nešto šta je netko u ne znam kojim uvjetima zamislio da bi trebalo tako izgledati - e taj netko treba dobiti doživotnu kaznu na jedenju ove patvorevine do kraja života nakon ove teške priče i očekivanja da će sutra biti ova kopriva juha predvodnik jušnih djela ručka, odluka je pala da ću uzet 2 domaća pileća hrbta, domaći grincajg, domaću taranu i napravit propisnu juhu dok ovo može biti samo experiment. suma sumarum - mala instant podravka: 5kn, instant velika: 9kn minvajl mala instant knorr (oke kako koja, ali većina): 3kn i okusom iz PARALELNOG SVEMIRA za ova podravka govna, a velike krem su 8+kn. usipam im sve te njihove kvazi proizvode makar u tesline bukse za brisanje šajbe, pa ti vozi miško sotim patvorevinama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34398 |
Registered User
|
Uvijek se nasmijem na te tvoje postove opisa kada nešto nevalja ![]() Podravka je loša. Par puta probala davnih dana i nikako mi nije bilo fino, sve nešto umjetno, a i to kaj veliš, glavnog sastojka u tragovima. Maggi i knorr su zakon. Danas smo za večeru imali šampinjone punjene sa šunkom, špekom i sirom, pa sve skupa zapečeno. Uz to vrhnje sa češnjakom, se razme ![]()
![]() |
#34399 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jedino od podravke kaj valja je lovacka, to mi je najbolja kupovna juha. Okus mi je odlican a i ljuta je sto nikak nemre bit minus ![]() Danas sam bio u dubravi u novom big boys restacu na sendvicu, uzeo pohanu piletinu (ne znam koji mi je drek bio) i pomfri. Bome od sendvica i pomfrija se fino da najest, cijena je onak, ni vrit ni mimo. Dve porcije, sa pomfrijem i kolom je 90 kn. Al sam izasao debelo sit. Sumnjam da bum isao skoro jer mi nije neki izbor sendvica a dodatke osim u jednom, najskupljem nemres birat.
![]() |
#34400 | ||
Moderator
|
Citiraj:
![]() maggi i pogotovo knorr (zna i maggi kiksat nekada) vs podravka su ono nebo i zemlja razlika pošto potonji očito ne mogu u najbazičnijoj juhi dehidrirati kokošku sa malo vegete kak spada, a kamoli experimentirati sa nečim novim. baš me zanima kak zgleda taj proizvodni proces na kojem amen daje finalni jušni sommelier (vjerovatno u obliku zaštitara na ulazu u zgradu) koji kaže - da, to je taj okus juhe koji tražimo i onda na putu doma napuše 3.33 promila jer je pijan od 2005 ![]() Citiraj:
![]() ček, ček... dao si 90kn za 2 x pohano pile sendviča? ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#34401 |
driver
|
@ Syss : kad već ideš delat tzv. juhu dva hrpta užicaj kod mesarice koju juneću kost pa ubaci pride. Drastično mijenja okus juhe na bolje. Na kraju dodaj angels touch muškatnog oraščića i to je to.
![]() |
#34402 |
Banned
Datum registracije: Jan 2016
|
jučer navečer oko 9 nigdi niš toplo po pekarama, a ostalo s nogu niš ispod quotera(glava/4=25) i ondak city burger ispred branimir centra: vrela pizzzacut.mješana=cenera > zakon; tjesta jedva ima pizza teška i debela -sira fest i vleče na gorgonzolu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34403 | |
Moderator
|
Citiraj:
muškatni moram priznat da nisam nikada probao u juhi, ali hell... #YOLO ![]() edit: u lokalnom opg dućanu sa domaćim kokicama akcija 5kn/kg hrbata, domaća tarana 7kn vrećica i domaći obilati i maestralno složeni grincajg 8kn... 20kn za jedno 4-5l vrhunske juhe + globanje hrbata u slobodno vrijeme. da imam fejs otišao bi na podravku i napisao: jebite se ![]() Zadnje izmijenjeno od: syss. 16.01.2016. u 18:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34404 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Nema mi bolje juhe od juneće s komadom kosti. Idealna kombinacija mi je šnita (ili više naravno ) juneće natkoljenica s kosti plus obrubi od ramsteka ili potrbušina. Naravno, ide i brdo povrća. Muškatni nisam nikad zafitiljil u juhu, ali mogel bi probati, thanks panorama ![]()
![]() |
#34405 |
driver
|
Ha, koliko god izgleda da su juhe banalni kulinarski produkt, treba im se ozbiljno posvetiti eda bi dobili fini rezultat. U pravilu kuham kombiniranu juhu hrbat, želudac i dve nogice od piceka + dobra zglobna juneća kost. Sve sastojke obavezno u hladnu vodu. Od začina u startu ide sol, korijen peršina, mrkva, dobar komad ljuske od luka, korijen celera i obavezno par listova ljupčaca ( začin vegeta kako ga narod zove ) Kad je sve gotovo mesnu opremu izvadim na tanjur, zakuham domaćim rezancima i na kraju prije posluživanja ide muškatni oraščić i sitno sjeckani peršinov list. Može se staviti i korabica al' je svi baš ne vole....
![]() |
#34406 |
Moderator
|
ma ja uvijek radim juneću rebro-dva, kost i komad ramsteka ubaciti nutra, ali otkad mi se naselio ovaj opg prek puta kuće i prodaju hrbte za par kuna, a dućan iza ima takvu bombu od grincajga sad sam se switchao malo na pileću koja je baš prava onak muška za zimu. jučer 2.5kg vratine u komadu i jedno 1.5kg krumpira na 150c pod folijom 4h (krumpiri 2.5h) i još jedno 45min na 190c da sve ispari... micao sam sa špahtlom iz protvana i samo je komad kosti ostao zaljepljen za protvan ![]() pac za vratinu ulje, sol, papar i timjan... u te ostatke dodao još svega toga + sitno rezani svježi ružmarin iz vrta ko pac za krumpir: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34407 |
Registered User
|
![]() |
#34408 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|