|
![]() |
#2011 |
Banned
Datum registracije: Mar 2015
|
Jedno je nestrucno rukovanje, i ostecivanje određene komponente, za to i stoji na jamstvenom listu da garancija to ne pokriva, i to radis na svoju odgovornost, ali uvazavanje garancije bez obzira cije ime pisalo na racunu mora biti obavezno ako je kvar do same komponente, na kraju krajeva ne daje tebi trgovac garanciju i ne servisira on komponente, niti ti odobrava reklamaciju, on je tu samo sporedna osoba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2012 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() Ja sam radio 7+ god u istoj bransi, nikad nisam kupcu radio problem oko jamstva, nebrojno puta sam i progledo "kroz prste"... Zasto bi mu radio problem, ako ima papirologiju i ako se ne vidi da je komponenta fizički ostecena... posaljem u ovlasteni servis, oni poprave/zamjene... svi sretni i zadovoljni (pogotovo kupac*) ![]() Necu ulazit je li ovo po zakonu sto ADM radi, ali je kranje bezobrazno od njih - samo si teraju kupce. *naravno da ima situacija kad kupcu "nije po volji", no sve se rijesi dialogom i dogovorom, osim toga taki slucajevi nisu sakodnevica. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2013 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
A što da ti kažem da je taj isti servis (ovlašteni) ugradio akumulator? Ali nebitno, ne miješaš auto dijelove, laptope mobitele i komponente u smislu ugradnje. Kruške i jabuke. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2014 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2013
|
Citiraj:
Nema garancije ako sam ugradjujes dijelove u bilo kakav stroj. Uostalom to i pise na svakom proizvodu. Da ugradnju treba provesti ovlasteni strucnjak. Zato postoje serviseri koji stave gore svoj potpis. Kod nas je cuspajz kineskih i njemackih zakona i nije cudo da neznas ko pije ko placa. Kupac je uvijek u pravu, jedni se zale drugima i tako u krug. Fala bogu svi ovdje znamo sastaviti komp, ali sto ako komponentu kupi netko tko nema pojma, pa mu padne na pod, pa ju ugradjuje u plocu pod naponom.. Ima svega. Jos dobre garancije imamo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2015 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() 1. Takvom kupcu kazes da je do kvara doslo prilikom nestrucne ugradnje (sve mu fino objasnis - dialog ![]() 2. Ponudis mu zamjenit komponentu, uz napomenu da bi bilo najbolje da ovaj puta vi "strucno" ugradite komponentu (da se opet ne desi to sto se desilo). 3. Naplatis uslugu servisa. ![]() P.S. Zakonski nije definirano tko je i sto je "ovlasteni strucnjak". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2016 | |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() 1. Ako si ti prodavač sa servisom, dužan si tu prodanu stvar uzeti sebi na reklamaciju i prosljediti uvozniku iliti ovlaštenom servisu 2. Ako si ti prodavače BEZ servisa, isto tako si dužan tu stvar preuzeti i prosljediti dalje Tako da ne vidim nikakvu razliku imao ti kao prodavač servis ili ne imao :S Zakon je jasan... Veliki primjer tomu je bivšio Portio, sve su slali u ovlašten servis jer oni ne primaju reklamacije... samo im spomeneš da su po zakonu dužni primiti proizvod jer su ga oni prodali i eto šalju ti Overseas po to i vračaju Overseasom nazad ![]() ![]() I opet mješaš nesturčno baratanje, trganje etc sa ovime o čemu svi pišu (imenu na računu). Ako netko ne zna slagati i smrda nešto ili ne smrda ali ne radi, to je na prodavaču ili ovlaštenom servisu da utvrde kako je taj neispravan dio postao neispravan... Zakon je jasan, ponekada i nije, ali jasan je u pogledu tko šta smije/nesmije raditi prilikom reklamacije. A odbijanje garancije jer ti/ja/on nisi prvi vlasnik proizvoda, sigurno nije u zakonu. Ako netko dokaže suprotno, poklopit ću se ušima. I dalje čekam odgovor, tko još odbija garanciju na dio ako mu nisi predočio obiteljsko stablo kao dokaz da si ti prva osoba koja je kupila taj proizvod, jer veliš da ima njih dosta koji tako rade... npr? Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 26.12.2015. u 09:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2018 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Stavak 3, Članak 7 IZRT Ovlaštena osoba je svaka osoba na koju se trgovac poziva kada mu je dosadno i želi ti odbiti jamstvo bez adekvatne pravne osnove na komponentu koja nema vidljivo fizičko oštećenje, a ne radi. (izrt - interni zakon random trgovca)
![]() |
#2019 |
MiningMod
|
Po nekoj logici "ovlaštena osoba" je serviser koji ima položen ispit, ili dokaz na papiru od neke ustanove da ima iskustvo raditi to što radi. Znaci primjer, elektrotehničar ili autoelektričar ![]() ![]() ![]() Uglavnom, jako puno ima "nestručnih" osoba i u trgovinama koje prodaju HW, tako da to uopće nije predmet rasprave, i to što piše je samo da piše a nikakav pravni razlog da se odbije reklamacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2020 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Mislim da ovlastena osoba za ugradnju racunalnih komponenti ne postoji. Postoje razna ovlastenja, ali ovo o kojem pricamo tesko da postoji. Ovlastenje moze propisat pravilnik, tehnicki propis ili zakon. Odnosno proizvodac ili uvoznik (distributer) za odredeni proizvod. PS Poanta je da trenutno nema razlike izmedu mene i osobe u servisu neke firme koja prodaje pc opremu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2022 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Čemu mješanje primanja robe za reklamaciju, sa prihvaćanjem/odbijanjem reklamacije ![]() Na faking servisu/uvozniku je dali će prihvatiti ili ne reklamaciju, to je nešto sasvim deseto. Ovo sa imenom je smiješno, jel proizvod ima garanciju ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2023 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Po meni, prije će biti da se neki uvoznik/distributer prosro nego da ADM samoinicijativno traži to, jel niti oni daju garanciju niti oni servisiraju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2024 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Istina, ali recimo tko plaća razliku od onog što da uvoznik i povrata novaca jer to kupac ne želi? :-) A ciganili su se i za poštarinu kod povrata robe u prošlosti koliko znam.... Imaju oni motiva na bacanje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2025 | |
Registered User
|
Citiraj:
Isti su vratili natrag i naplatili poštarinu (ali nisu naplatili radni sat za reklamaciju ispravnog proizvoda). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2026 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Ne volim ih. Jednom sam imao seagate disk na reklamaciji, bio je ona prokleta verzija koja je imala FW grešku pa sam izgubio sve podatke uz ispravnu mehaniku diska, uvalili su mi noviji disk, al s duplo manje cachea... Prošli ponedjeljak sam s bratićem kupio: 20k+ i7 6700k hero 8 16 GB corsair acer predator 27 gsync (6500 kn)...144Hz IPS napajanje 500+ kn evo850 500GB 980ti...i sad kupujem s bratićem, al se odmaknem jer sam gledao za poklon bratu, i ******** mi bratiću umjesto 980ti pokušava uvalit titan z (bratić se dvoumio između titan x i 980ti, kako sam mu rekao)... i prodaje mu priču dvije procesora, bolja, dat će mu deal... Dakle jedno 22k kn smo potrošili, ****nisu htjeli dat nikakav popust, nit stick nit niš...cash Tak se ne posluje, ja kod njih neću niš više kupit, i jedini razlog zašto smo išli tamo je što su imali na lageru sve. Da meni prodaju to o garanciji poslao bi im inspekciju samo tako. S moje strane bojkot. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2028 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Kvalifikacija je tu nebitna. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2029 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Jos u vrijeme kad je Dell u23 kostao cca 1800-2000kn, potrosio sam dosta love kod njih. Nakon godinu dana otisao reklamirati jedan od 3 Dellova monitora, rekli da moram osobno nositi na servis. Napao sam ih, ostavio njima monitor, i nakon cca 2 mjeseca drame dobio sam povrat love jer sam im zaprijetio svim mogucim i nemogucim inspekcijama. Od tad nisam nogom krocio u ADM, niti cu. Ne bih od njih ni USB stick kupio.
![]() |
#2030 | |
Premium
|
Citiraj:
Na kraju krajeva, ako proizvođač u jamstenim uvjetima ne traži ugradnju od treće osobe, sve to pada u vodu. Recimo Zotac: 4. ZOTAC reserves the right to void the warranty The warranty does not extend to defects that are caused by non-compliance with operating instructions, improper use, inappropriate operating conditions, overload or modifications of the product. In particular, the warranty will be null and void if - the product has been modified and/or willfully damaged in any way; or - the serial number has been altered, defaced or removed; or - the GPU cooler fan has been removed or replaced. nema asolutno nikakvog spomena tko "smije i nesmije" ugraditi komponentu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2031 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Potpuno je nebitno što proizvođač kaže ako on nije nosilac jamstva u RH.
![]() |
#2032 | |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Imao par reklamacija kod njih, nikad poblema oko toga ali možda sam samo imao nešto više sreće nego drugi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2033 |
Premium
|
Ne nužno po zakonskoj osnovi, nego više kao komentar na prije izrečeno u prvom redu. Nitko pametan si neće nabijati nepotrebne troškove ![]() Iako na jamstvenom listu može stajati da je "proizvod namijenjen isključivo ugradnji od strane ovlaštene osobe" u jamstvenim uvjetima se ne spominje nikakva ugradnja od bilo koga. Jer uz ovo o ovlaštenoj osobi stoji da "zato nisu potrebna uputstva" ![]() Zadnje izmijenjeno od: MikaHR. 29.12.2015. u 09:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2034 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Prisjetili ste me na moju situaciju s njima, inače po meni su se dečki u servisu pokazali skroz ok. Mene samo zanima Vaše mišljenje, i nekog s pravne strane da mi objasni. Kupio sam na forumu stock R9 290 koja je radila 3 tjedna. Odnio sam na reklamaciju u ADM i ponudili su mi nazad R9 290, ali Vapor-X verziju od Sapphire koja je jedna od najboljih (cooler, tvornički OC, featursi). Isprva sam bio oduševljen. ![]() Nevjerojatno, nakon kratkog vremena crkne jedan vent na Vapor-x i opet ja na reklamaciju, i onda su mi ponudili Sapphirovu Trixx-icu. Isto odlična kartica ali je "koplje" ispod Vapor-X. I kako sam ja tu trebao postupiti? Isprva sam reklamirao stock r9 290, a na kraju završio sa Trixxicom koja je zapravo dobar upgrade. Ali opet, na kraju sam odnio na reklamaciju r9 290 Vapor-X sa svojom garancijom, a dobio nazad Trixx. A po logici "isti ili bolji" proizvod, to se ne uklapa... I što je sad tu ispravno? Sa ovim ulančanim reklamacijama, da ih tako nazovem? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2035 |
MiningMod
|
Po mojoj logici, a to sam ti i onda pisao kada si plakao ![]() Dobro si dobio i dobro su postupili. Loše bi bilo da si dobio lošiju grafu od svoje prve r9 290 STOCK. Ali nije takav slučaj bio. Jer gledaj to tako kao da si odmah na prvoj reklamaciji umjesto svoje STOCK dobio TRI-X a doslovce je tako i bilo, jer ti Vapor nije dugo radila ![]() A i moje mišljenje je da je TRI-X bolja grafa od VAPOR-X ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2037 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2012
|
Citiraj:
reću ti dobar dio a ako ne čak i 90% adm-ovog lagera i ponude se radi na maržama minimalnim.. 1-3% imam login i od asbisa, microlinea, msana itd.. i imao sam priliku vidjet cijene koje dobivaju igrači poput adma, protisa, linksa itd.. on tebi da da 5% on je u minusu pa ti sad gledaj |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2038 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2040 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Super mi je tvoja izjava, išao sam kod njih jer su imali sve na lageru. Sumnjam da su imali sve, ali su vrlo vjerojatno nabavili sve isti dan. ADM posluje već zaista dugo i uvijek su bili među najboljima s cijenama i da imaju lager. Kad pogledaš KONZUM ima veće marže u svemu. Ja potrošim 3k kn u KONZUMu pa nemam popust, šta sad ? Neću više nikad k njima ? Odem u petshop i potrošim 1kkn a debilna im politika neda da mi daju više od jedne naljepnice za popust sljedeći puta. I tek nakon 6 mjeseci mogu iskoristiti neki popust od npr 15%, a dotlem potrošim 6000kn. Dok neka bakica koja iz dosade dođe svakih 5 dana i potroši 100kn dobije za svaku kupnji jednu naljepnicu i ispada "vjerniji" kupac od mene. Jer ja ne mogu ići 5x mjesečno u petshop, nego jednom. Ili ste pogodili trenutak da nemaju ništa ili zaista u datom trenutku nisu mogli. (Sve ovisi, rijetko nedaju a da mogu) Nema tu osjećaja, posao je posao, dobili ste što ste tražili. ADM inače voli poklanjati stvari kada ih ima, možda u tom trenu nisu imali. Pa ljudi su se i naknadno javljali tipa 30 dana kasnije, nakon što su kupili komp i ako je ADM nešto dijelio, a ovi su pitali, dali su im. Vidim sad dijele igre u vrijednosti 625 kn u svaku gejmersku konfu. To su počeli 24.12., barem po Facebook objavi. http://www.adm.hr/external/igre/index.html Pošalji im mail, zovi itd i garant će ti dat nešto, ako ne igre, rokovnik ziher. Kad god imaju a da sam ja pitao dobio sam nešto i za manje iznose novaca. Ništa te ne košta pitati... i volio bi stvarno da pitaš i da mi veliš jesi li dobio odheb ili sad kad naočigled imaju nešto za dijeliti, su ti dali nešto.
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 03.01.2016. u 10:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|