Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.10.2015., 12:28   #1981
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002

ti tj vi mislite na protok , tj. pokusavate sloziti ono savrseno idealan protok.. protok si svatko slaze sam kako zeli.. meni je u slucaju sklapanja ove konfe bio cilj postaviti coolermaster logo onako kako spada i da bar on izgleda fensi jer je bilo ocito da cu imati problema s kabelima u tom kucistu koje sam vise puta kritizirao..

da slazem se da onaj koji cjedi proc i konfu treba to sve sloziti u idealan protok, i postaviti cooler okomito (taj neka bude pametan i nega izbjegava ovo kuciste), ali onome koji s time nema problema hladnjak je pravilno stavljen tako da je pravilno "zakopcan" na plocu i s pastom kako treba da on radi svoj posao

ali da, da ponovim vise puta sam rekao da je zalman imao puno glupih gresaka u ovom kucistu, a jedna od njih je i ovaj prozor , koji u slucaju okomitog postavljanja uopce nije unutar prozora

MojSkuter
---------------------------------PEACE

Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 08.10.2015. u 12:43.
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2015., 18:53   #1982
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
..Većina hladnjak stoji okomito (I) i to je za mene pravilno... Tvoj je vodoravno (--) i to meni nije ok...
Možda je ok u ovom Zalmanu, ali ako si ikad slaga komponente u npr. CM690 ili neki drugi kejs s dva exaust venta na vrhu i velikom mesh površinom na vrhu, onda znaš i sam da di će toplina prije izać i kako orijentirat tower cooler

U slučaju da pričaš samo o ovom Zalmanu zanemari moje opservacije...

BTW BMK za položaj loga na cooleru, čak i da je plexi u pitanju - danas je sexi imat neki mac laptop, a ne krntiju od 25kg na stolu

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2015., 19:14   #1983
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Zato sam i napisao

Citiraj:
ako na R1 nisi skinuo plastični poklopac da taj gornji vent vuće topal zrak vanka...
S time sam i mislio, da je ok i tako ako imaš kućište koje ima ventove gore da bacaju zrak vanka...tip Z3+ i takvi...
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2015., 13:28   #1984
ezav
Premium
Moj komp

ezav's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Samo update price i po meni kraj ...

Otvorili smo kuciste i ajde nije tak strasno losi kejbl đob ali nije ni nekaj super, ono kak bi se reklo poslozili su ih ali nisu se nekaj strasno potrudili (nazalost slika nemam jer se frend setil da smo mogli slikati vec kada sam dosel doma, rekel sam mu da on slika pa ako bude bacim slike).

No ono kaj je rondalo po kucistu su bile plasticne capice koje drze prednju ljevu nogu, jednostavno su 2 od 4 pukle kada su nagurali visak power kabla od diskova ispod diska (resili to da sam nasel neki komda plastike i ugural u rupu i zalil s super ljepilo, nije lepo ali nogica se ne mice vise)

Hyper je zapinjal s 2 vrha heat pipa na flacnu od bocnog pleksija, inace ima oko 1-2 milimetara do bocne stranice, to smo resili da sam s skalpelom i smirglom zbrusil tu falcnu pa sada izmedu vrhova i bocne ima ono taman da se progura papiric, ali bome su bili lepo nagurali tu bocnu gore, ono kada su vrhovi ostavili rupice u plexi (ono faks given nada od njih) ...

Tak da ono kaj se mene tice ja im nebi dal slagati komp vise, jer ovo je po meni bilo slozeno ono slampavo do bola ...
Staro 09.10.2015., 15:00   #1985
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Što se ti nisi ponudio frendu da mu složiš PC kad očito imaš znanje, nego ideš u naknadnu inspekciju i kontroliraš kako su oni?
Normalno da se uvijek može bolje složiti nego trgovina jer doma možeš na miru i polako slagat i 5 sati ako treba, dok će ovi u trgovini često to ubrzati i napraviti neki propust.
Iako je pitanje što je zapravo propust, a što se jednostavno stvar kozmetičke prirode.
Staro 09.10.2015., 15:25   #1986
ezav
Premium
Moj komp

ezav's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Ponudio sam se, ali nisam bil u Zg kada je isel kupiti komp i ondak je dal njima na slagnje jer kao da ne ceka da se ja vratim ... nda ...

Ma slazem se da u ducanu nemre biti kao kada si slazes doma, i da nece biti savrseno, logicno imaju kaj pol cuke do cuku za komp, ali opet kada vidis da bocna stranica nejde pa nemoj ju ko tele nagurati i imati bmk stav, onak to se ne radi ... Nitko nije ocekival savrsenstvo od CM-a, ali ono nisam ni ocekival bocnu koja je nagurana na cooler, udubljenje na kucistu i strganu prednju nogu na kucistu ... Onak pa na napravis neku osnovnu proveru ...

Nu necem vise, rekel kaj imal za rec, napravil svoj rant , rekel svoje misljenje i to je tote ...
Staro 19.12.2015., 17:43   #1987
Deamon101
Premium
Moj komp

Deamon101's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Dostavili nam bateriju od 400kn u firmu. +1

Nastojimo stalno nešto uzeti od njih.
Deamon101 je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2015., 20:36   #1988
kurc
Premium
Moj komp

kurc's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Frend je nedavno kupio CPU, MBO i RAM kod njih. Kad je to složio komp nije postao. Nije imao komponente da sam istestira i skuži kaj ne radi pa je odnio na diagnostiku koja inače košta 150kn, ali su mu je obavili besplatno. Ispostavilo se da je RAM bio neispavan. Korektno od njih da ne naplate diagnostiku na nove komponente.
kurc je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 10:14   #1989
silent_snake
Registered User
Moj komp

silent_snake's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Samo ukratko vezano za ADM i pravo na ostvarivanje jamstva.

Ukoliko ste poslali proizvod na reklamaciju s vašim osobnim podacima (fizička osoba), a na računu stoji ime druge fizičke osobe, tada će tvrditi da nemate pravo na jamstvo i tražiti će od vas kupoprodajni ugovor (ovjeren kod javnog bilježnika) između vas i osobe s računa da bi vam navodno prihvatili jamstvo.

Poslao sam upit u vezi ovoga Udruzi za zaštitu potrošača i potvrdili su mi da je jamstvo vezano uz proizvod i nebitno je ime fizičke osobe na računu da bi se isto ostvarilo.

Nisam se s njima "zakačio" u vezi ovoga jer je nakon testiranja ispalo da je reklamirani prozvod ispravan, ali su i dalje tvrdili da osobno nemam pravo na jamstvo koje službeno i dalje traje.

Zadnje izmijenjeno od: silent_snake. 23.12.2015. u 10:17. Razlog: Tipfeler
silent_snake je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 10:26   #1990
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Zašto uopće piše ime osobe na računu? U mnogim drugim trgovinama dobije se najobičniji račun bez ikakvog imena na njemu.
Staro 23.12.2015., 10:48   #1991
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
znači ja kao nemogu prodat grafičku karticu nekom drugom, a da on može ostvarit jamstvo? kakva nebuloza
Staro 23.12.2015., 10:59   #1992
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
ADM tvrdi tako, a Udruga potrošač obratno. Bilo bi dobro zatražiti mišljenje Ministarstva.
Staro 23.12.2015., 11:45   #1993
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ček, stani malo, znači da ja mogu zamoliti svoju ženu da mi odnese neku komponentu koja je riknula kad joj je usput oko centra, i nju će otkantat jer je moje ime na računu?
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 12:01   #1994
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

otkud njima uopće moje ime? jel ga moram dat pri kupovini?

mislim nedavno sam kupovao tamo, nisam ime davao
Staro 23.12.2015., 12:11   #1995
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Onda nemas garanciju ☺ hehe
Ime kelje kada ti salju dostavom...

Hrpu takvih racuna imam od njih...
Staro 23.12.2015., 13:25   #1996
ODO
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2015
Proizvod je nositelj garancije uz pravovaljani račun/garantni list etc., a ne osoba imenom i prezimenom. Možda da zatraže i rješenje o nasljeđivanju, ako netko rikne, pa mu ostavi recimo GPU. Svinjarije izvode.
ODO je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 13:30   #1997
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Reklamirao sam u četvrtom mjesecu r9 280x i ponio sve od kutije/bundlea,na kraju djelatnik samo uzeo graficku,preko serial numbera vidio da je kupljena kod njih dao mi papir kad bude gotova reklamacija.

Nikakvih pitanja niti ista,isto tako sa papirom pokupio novu i prodao.
Staro 23.12.2015., 14:23   #1998
silent_snake
Registered User
Moj komp

silent_snake's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
U mom slučaju se radilo o proizvodu koji je kupljen preko webshopa i imao je podatke originalnog kupca na računu te je poštom poslan na reklamaciju s istim računom i novim podacima za kontakt.

Ne mogu komentirati kako postupaju ukoliko se samostalno donese proizvod na reklamaciju ali prema prethodnim komentarima se čini da je u tom slučaju sve OK.
silent_snake je offline   Reply With Quote
Staro 23.12.2015., 14:27   #1999
Sphere
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2015
Ja sam isto vise puta kupovao u ADM-u i nikakva imena ni nista nisu bila u priči kod reklamacije. Također uzeo sam i jedanput sa dostavom i reklamirao(nedavno) i nitko me nije pitao za ime, makar je stajalo na racunu, a dosao sam osobno u ducan, nisam slao natrag postom prilikom reklamacije.

Samo mi nije jasno sta ce od sada trebati pokazivati osobnu prilikom reklamacije
Sphere je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 13:19   #2000
imart
Banned
Moj komp

Datum registracije: Feb 2013
Garancijom se ogradjuju od prekupaca. Tako da garancija vrijedi samo za prvog kupca. Ak prodas dio na njuskalu to se smatra black market i onaj tko kupuje moze racunat da garancije nema. Radio sam u trgovini pa eto istina je. Kako je u eu neznam..
imart je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 13:27   #2001
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor imart Pregled postova
Ak prodas dio na njuskalu to se smatra black market
Zbog?
Je li plaćen porez na robu? Je. Nema tu nikakvog crnog ili sivog tržišta.
Staro 25.12.2015., 13:34   #2002
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Mislim da ne možeš uvjetovati u osnovnom, zakonskom jamstvu da je vezano za osobu koja je kupila uređaj.
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 14:12   #2003
vedranzeman
Premium
Moj komp

Citiraj:
Garancijom se ogradjuju od prekupaca. Tako da garancija vrijedi samo za prvog kupca. Ak prodas dio na njuskalu to se smatra black market i onaj tko kupuje moze racunat da garancije nema. Radio sam u trgovini pa eto istina je. Kako je u eu neznam..
Koja hrpa gluposti...

Kupio sam na ebay.de matičnu od tipa u njemačkoj, a na računu iz MIX Computerversand su pisali podaci kupca.
Nakon godinu dana je matična krepala (Điđibajt ), poslao sam matičnu u MIX i nitko me nije pitao odakle meni ta matična ploča s računom iz Njemačke.
Iako MIX uopće ne šalje robu van Njemačke, ponudili su mi u zamjeni sličan model nove matične ili neki drugi hardver za te novce
Pošto je nova matična bila Điđibajt, a nije mi ništa drugo trebalo pristojno sam odbio i tražio povrat novaca.
E sad slijedi ono gdje će ti valjda svaki shop u HR lansirati odjeb - matičnu je švabo kupio na kreditnu karticu.
No nisu stvarali puno problema, samo su me tražili da mi kupac s računa pošalje potpisanu izjavu (Abtrittserklärung) da mi je on prodao tu matičnu.
Znači nikavi javni bilježnici, Božo Petrov i slične sheme, običan obrazac koji mi je čovjek potpisao i poslao skenirano.
Poslao skeniranu izjavu MIX-u i za par dana su mi sjeli novci na devizni žiro račun.

Da ostanemo on topic:
Nabijem ADM i njihovo (nezakonito) prebacivanje troškova poslovanja na kupce.
Kad su mi drugi put za povrat s reklamacije naplatili poštarinu prekrižio sam ih zauvijek.
Svima govorim da ne kupuju tamo jer se kurvaju za 30 kuna i da ima puno boljih i poštenijih shopova u HR.
Sad vidim da može i gore.
vedranzeman je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 19:12   #2004
imart
Banned
Moj komp

Nije samo u adm-u tako i nisam napisao gluposti, vrijedjas moje iskustvo a radio sam 3 godine u trgovini tehnickom robom. Ne u njemackoj nego ovdje u lijepoj nasoj. Tak da se suzdrzi pljuvanja po drugima ako nisi upucen u domacu problematiku. I u engleskoj uopce netrebas osobnu da bi prijavio mjesto boravka. Drzave se razlikuju. Postoje normalne drzave i banana drzave poput hrvatske.
Uvjete o jamstvu propisuje ovlasteni dealer a ne proizvodjac. Ako dealer kaze da garancija vrijedi samo za prvog kupca, onda je to tak. Ak se nekome ne svidja, ima drugog dealera.
Staro 25.12.2015., 19:33   #2005
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Di je još tako?

Što je točno Dealer? ADM ili uvoznik od koga ADM kupuje robu?
Staro 25.12.2015., 19:59   #2006
ODO
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2015
Citiraj:
Nije samo u adm-u tako i nisam napisao gluposti, vrijedjas moje iskustvo a radio sam 3 godine u trgovini tehnickom robom. Ne u njemackoj nego ovdje u lijepoj nasoj. Tak da se suzdrzi pljuvanja po drugima ako nisi upucen u domacu problematiku. I u engleskoj uopce netrebas osobnu da bi prijavio mjesto boravka. Drzave se razlikuju. Postoje normalne drzave i banana drzave poput hrvatske.
Uvjete o jamstvu propisuje ovlasteni dealer a ne proizvodjac. Ako dealer kaze da garancija vrijedi samo za prvog kupca, onda je to tak. Ak se nekome ne svidja, ima drugog dealera.
Stvar je trgovine kako će nešto tumačit tj. njihova poslovna politika, ali to ne mora značit da je ona u pravu. A u ovom slučaju nije, jer nositelj garancije je proizvod, ne kupac, a možda sam propustio nešto pa i trgovac ima pravo legitimacije, jer bogami ne znam kako bi drugačije mogao provjerit nečiji identitet pored pravovaljanog računa i garancije.
Nadalje, nisam vidio da kad registriraš proizvod kod proizvođača da te traže recimo preslik osobne ili nekog dokumenta da utvrde da si to baš ti kupio. Zanima ih ID sa kutije i to je to.
Ja sam u ADM-u kupio cijelu konfu, ali inzistiranje na ovome im je žešća glupost.
ODO je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 20:11   #2007
imart
Banned
Moj komp

Ako graficka u 2 godine promijeni 5 vlasnika nije cudo da garancija ne vrijedi po adm-u. Po meni bi garancija na hardver vrijedila samo ako se ugradi u jedno kuciste u ovlastenom servisu i zablombira da se neda skinuti. Jer svakakvih ljudi ima koji se na elektronici uce ili izivljavaju i to bi proizvodjac trebao kao progutati. Dal bi netko imao ducan gdje ti dnevno dolazi 5 sedmih vlasnika komponente koja je bila u 7 razlicitih konfi. Bi vraga..
Staro 25.12.2015., 20:30   #2008
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Naravno da bi.

Adm koliko znam ni ne daje garanciju, nego uvoznici i proizvodjac. On to neka rjesi preko uvoznika, ili direktno od onoga kojeg kupuje ako je on uvoznik i amen. Nema sta adm odbijat, zaprime i proslijede i to je sve sto se od njih banalno govoreci ocekuje.

Ako je prtljano po proizvodu i nema garancije zbog toga, onda neka tih argumenata se i drze, a ne baviti se administracijom pogotovo jer nisu u pravu u ovom slucaju...

MojSkuter
---------------------------------PEACE

Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 25.12.2015. u 20:36.
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 20:41   #2009
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Ako graficka u 2 godine promijeni 5 vlasnika nije cudo da garancija ne vrijedi po adm-u. Po meni bi garancija na hardver vrijedila samo ako se ugradi u jedno kuciste u ovlastenom servisu i zablombira da se neda skinuti. Jer svakakvih ljudi ima koji se na elektronici uce ili izivljavaju i to bi proizvodjac trebao kao progutati. Dal bi netko imao ducan gdje ti dnevno dolazi 5 sedmih vlasnika komponente koja je bila u 7 razlicitih konfi. Bi vraga..

Prodavači su eto, prodavači pa vuku svoje zaključke koje smatraju logičnim.
Daj jednog kupca kojemu je odbijen popravak jer nije na papiru isti (ne povrat novaca, nego popravak/ zamjena) koji će dopustiti da u njegovo ime o svom trošku šaljem dopise pa da to provjerimo. Fizička osoba.

Nevezano za informatiku, Frendica crko akumulator, dobila novog i pita - jamstvo ide ponovo ispočetka. I kaže serviser u auto salonu - ne, nastavlja staro... Zar mislite da kupite televizor i on crknr da bi vam dali ispočetka? Hahahahaha.

Nisam bio s njom i molio sam je da šaljemo dopis da nam to napišu napimeno... Ali ne želi se kačiti....
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2015., 21:30   #2010
imart
Banned
Moj komp

Danas je taj konzimerizam na vrhuncu. Ja nebi dao jamstvo na akumulator ako ga nisam ugradio. Jos uvijek ima budala koje zamijene plus i minus i dogodi se sranje. Ili ga isprazne 99% dok se ploce izolatora spoje i dodje do slusa. I onda traze garanciju. Tak da se ne cudim uvoznicima i trgovcima koji garancije ogranicavaju. Ljudi se prave pametni i sami ugradjuju komponente. Probaj doc u ducan sa autodijelovima tipa tokic. Neces dobit nikakvu garanciju na nista osim na akumulator ako nije ugradjeno u njihovom servisu. Zasto nije tako sa elektronickim komponentama? Danas svaka budala misli da moze sastaviti komp, laptop ili smartphone gledajuci tutoriale sa youtubea. I kad nesto krivo naprave onda traze garanciju..
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na