Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 18.10.2015., 12:13   #7051
Natasa_24
Registered User

Datum registracije: Oct 2015
-->
Molim preporuku za best buy mobitele do 210$ (190eura), uvjeti: 2GB ili 3GB RAM, ekran 5-5.5'', solidna baterija (barem da izdrži 1 i pol do 2 dana), tanak, gorilla corning glass ili neko pojačano staklo, možda po mogućnosti dostava iz EU skladišta. Hvala unaprijed na sugestijama i pomoći. Za ono su mi zapeli Kingzone N5 http://www.dx.com/p/kingzone-n5-mt67...8#.ViNw4m7M8_R i Oukitel K4000 http://www.dx.com/p/presale-oukitel-...7#.ViNFd27M8_Q. Ako netko ima neku drugu preporuku, molim za pomoć. Hvala

Natasa_24 je offline  
Staro 18.10.2015., 12:42   #7052
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ima li ko iskustva sa Nubiom z5s mini? Mislim na noviji model nx405h posto je trenutno na amazonu oko 170$,
dok je onaj stariji (nx403a) preko 300 i kusur $... Btw ne kuzim zasto su u novog dodali LTE a u isto vrime ubacili
losiji soc i povecali debljinu moba za 1mm unatoc istoj bateriji
No dobro, uglavnom cura mi zapela za tu nubiu, zanima me kakva su iskustva s mobitelom, dali se google play
(uz ostale google servise) moze instalirati bez previse problema, ima li LL jer vidim da dolazi sa KK, itd...
Staro 18.10.2015., 13:07   #7053
de.fang
Premium
Moj komp

de.fang's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Samo da napisem kratki osvrt na zte grand s2 s291 lte koji sam kupio prije tjedan dana. Mob je za svoju cijenu dobar, zbilja brz, uvijek pola gige rama slobodno sa svim sto koristim instaliranim. Ekran jako ljep, najbolji signal za 3g koji sam ikad imao... Uglavnom bitnije je da napisem mane a to su po meni:
Plasticni zadnji poklopac
Mali izbor potpuno funkcionalnih romova
Staro 18.10.2015., 13:13   #7054
picajzlaaa
Premium
Moj komp

picajzlaaa's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Citiraj:
Autor VMik Pregled postova
E sori nekako mi promaknuo tvoj komentar.

Da, naručivao sam ga s HonorBuy-a iz njihovog EU skladišta, Ponedeljak navečer naručeno, u četvrtak ujutro došlo DHL-om, jako fino zapakirano, kutija mobitela u bubble-wrapu, sve to u kutiji većoj i okolo papira zgužvnog.

Snima 4K, jedva primjetno nekad kao da droppa jedan frame, vjerujem da je to software problem, no ništa strašno, nisam ni probao snimati na stock ROMu, praktički sam odmah stavio na njega BB72 ROM.
OIS, a ono, svagdje piše da ima, al' čini mi se da nema, usporedbe radi sam sad snimio video sa starim LG D505 i LeTV X600, naravno, daleko bolja kvaliteta, al' nije ništa glađe :/

Kod slikanja u dnevnim uvjetima je za petama iphone 6s-u, no to je na bazi jedne slike, ne uzimajte me za riječ, al' vjerujem da u mračnijim uvjetima i pri snimanju je ipak iphone dosta bolji.
Da mi je kamera važnija, išao bih na MX4 ili PRO koji imaju IMX 220 senzor.

Mogao bih napisati neku recenziju na "Recenzije, iskustva, ocjene mobitela forumaša" temi.

Album sam poslao locks-u u PM, al' evo ga i ovdje IMGUR ALBUM

Edit: Koristi li tko od vas http://www.kimovil.com/en/?
Puno hvala. Da, informacije su svakakve, na jednom sajtu sam našao da kamera ima 6x optički zoom Ugl thx, ja se osobno još uvijek premišljam šta uzeti, polovno-novu Z3 sa njuškala ili uzet kineza. Ovo sa Hnorbuyom i 4 dana dostavom mi se jako sviđa, ta dostava od 2+ tjedna iz kine me najviše odbijala. Razmišljam i da pričekam Elephone P9000 jer izgleda da će biti ubojica za ok novce ali mislim da izlazi tek negdje za mjesec dana...

I da, koristim taj sajt, odličan je.
picajzlaaa je offline  
Staro 18.10.2015., 13:58   #7055
frulex
Registered User

Datum registracije: Sep 2013
Pročitaj zadnje 2-3 stranice, ima upravo u tom rangu dosta preporuka, ova dva navedena izbaci iz razmatranja...
-->
Citiraj:
Autor Natasa_24 Pregled postova
Molim preporuku za best buy mobitele do 210$ (190eura), uvjeti: 2GB ili 3GB RAM, ekran 5-5.5'', solidna baterija (barem da izdrži 1 i pol do 2 dana), tanak, gorilla corning glass ili neko pojačano staklo, možda po mogućnosti dostava iz EU skladišta. Hvala unaprijed na sugestijama i pomoći. Za ono su mi zapeli Kingzone N5 http://www.dx.com/p/kingzone-n5-mt67...8#.ViNw4m7M8_R i Oukitel K4000 http://www.dx.com/p/presale-oukitel-...7#.ViNFd27M8_Q. Ako netko ima neku drugu preporuku, molim za pomoć. Hvala

Pročitaj zadnje 2-3 stranice, ima upravo u tom rangu dosta preporuka, ova dva navedena izbaci iz razmatranja...
frulex je offline  
Staro 18.10.2015., 14:06   #7056
Jakesevic
Truth is out there!

Jakesevic's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Autor Tomtam Pregled postova
Baš fina ponuda, Redmi note 2 mi ulazi u odabir, pogotovo s tom cijenom.. E sad, ima li netko iskustva s dućanom (Giztop) da je baš kupovao tamo? Da je stiglo sigurno itd...

@Jakesevic: Sad kad krenemo zbunjivat ljude s istim avatarom, u istom podforumu

Ma ja mislim da cu od tamo narucit, imaju paypal pa sam sto se tice tog siguran. Cijena je 160 dolara, a vidim da ima i neki kupn za jos 10 dolara tako za 150 dolara nema sta za razmisljat.
Valjda
Staro 18.10.2015., 14:27   #7057
chester
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2014
Vi koji bi naručili meizu m2 note iz Kine, ima ga i kod nas za 1400 kn u Conor Media u Čakovcu sa 12 mjeseci garancije. Imaju i trgovinu na njuškalu pa je moguće i naručiti s besplatnom dostavom. Ja sam ga uzeo u petak i za sad je mobitel prva liga.
chester je offline  
Staro 18.10.2015., 15:56   #7058
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Izgleda da svakom novom useru na ovoj temi treba objasniti da postoji tema o dućanima i poštarinama i ostalome što nema veze sa samim mobitelima...
Brko je offline  
Staro 18.10.2015., 16:03   #7059
qqaayy
Registered User

Datum registracije: Oct 2011
Koji bi mob preporucili? Treba mi jedno 2 gb rama , ekran do 5incha(moze i manje). Treba mi za surfanje,youtube, whatsapp. Ne mislim igrat na njemu. Bitno da ima dosta slobodnog rama, a to je pretpostavljam 2 i više gb za normalan rad. I kupio bi mob u hrvatskoj. Neda mi se zezat sa naručivanjem
qqaayy je offline  
Staro 18.10.2015., 16:55   #7060
darmarH
Premium

darmarH's Avatar

Datum registracije: Jun 2014
Xiaomi redmi 2, imaš na par mjesta kod nas, mislim da je oko 1500 cijena..
4.7" hd ekran, 2gb rama, 8 mp kamera..
Staro 18.10.2015., 18:13   #7061
frulex
Registered User

Citiraj:
Autor qqaayy Pregled postova
Koji bi mob preporucili? Treba mi jedno 2 gb rama , ekran do 5incha(moze i manje). Treba mi za surfanje,youtube, whatsapp. Ne mislim igrat na njemu. Bitno da ima dosta slobodnog rama, a to je pretpostavljam 2 i više gb za normalan rad. I kupio bi mob u hrvatskoj. Neda mi se zezat sa naručivanjem
Meizu M2, kod nas 1.400 kn, ako naručiš oko 1.000 kn...
frulex je offline  
Staro 18.10.2015., 21:56   #7062
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Hmmmm, nekako se troumim;

Meizu M2 note

Pros: ekran, kupovina u RH - dobavljivost - garancija uz OK cijenu

Cons: performanse??

Xiaomi Redmi Note 2

Pros: Dizajn, performanse, materijali

Cons: ekran nema zaštitu od grebanja (obvezna kupovina zaštitnog stakla?), cijena u RH

Huawei P8 Lite:

Suradnja s google-om, sw podrška, izvrstan dizajn

Cons: 720p, cijena u RH, dobavljivost u RH, 1/3 manja baterija u odnosu na Redmi i M2

Sumiranje:
Skoro sam kliknuo na redmi 2 note purchase, a sad vidim da nema nikakvu zaštitu od grebanja... peh, meizu ima taj malo sporiji procesor i malo mi je taj ''kadica'' sa sjajnom plastikom bez veze, iako mu je cijena super, ima ga i u linksa, a plaćanje je tamo na sve mile i nemile načine, po reviewima sam također vidio da je malo sporiji od druga dva.
Dalje, Huawei mi ima super dizajn, bolji od oba ova, iako je malo slabiji model, sw je super potkovan zbog suradnje Huaweia na novom nexusu, al je baterija samo 2200mAh što je... baš malo u odnosu na gornja dva, al logično jer je i sam manji.

Pa eto, ako bi tko prokomentirao, može i neka sugestija na neki drugi komad. Honorbuy mi je ok od navedenih, al najradije bi iz RH, jer mislim da 2god garancije vrijedi više od 200kn razlike u cijeni. plus, ako je neki dućan, mogu platiti i na rate.

čak razmišljam i o ''običnom'' meizu m2, cijena je u wowshopu super, a 720p bih i pregrmio.

Sada koristim SGS2 i na izdahu je.
Tomtam je offline  
Staro 18.10.2015., 22:21   #7063
frulex
Registered User

Nemaš što pregrmiti 720p na M2, ima krasan ekran čak i kad ga direktno usporedjujem s mojim fullHD-om. Jedino se meni ne čini cijena od 1400 baš super kod nas, bez obzira na garanciju (ja sam ga uzeo za cca 950 kn preko neta).
frulex je offline  
Staro 18.10.2015., 22:32   #7064
matsx
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
Pricekati 21. listopada i predstavljanje Meizu Metal. Dolazi s Helio X10 i metalnim kucistem. Osvjezeni M2 note.
matsx je offline  
Staro 18.10.2015., 23:24   #7065
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Može li mi netko pojasniti, malo gledam ova EU skladišta, a čitao sam ovdje da ovaj gearbest nekad pravi probleme. E sad, gledamo ovaj Xiaomi Mi4. Vidim da je na EU u skladištu, cijena mi je ok. Jel taj ''overseas'' model nešto posebno, vidim da ne piše LTE, pa ne znam podržava li 4G.

E da, pročitao sam, Mi4 nema LTE.

edit: @Wuchko: čitam sad baš, pomalo, thx

Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 19.10.2015. u 00:00.
Tomtam je offline  
Staro 18.10.2015., 23:57   #7066
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Kako koji. Postoje modeli sa i bez podrške za LTE.
Wuchko je offline  
Staro 19.10.2015., 00:04   #7067
Sunbriel
Guest

Koliko ja znam, M2 Noteu se ekran jako grebe. Dečko mi rekao da njegov kolega čuvao i pazio mobitel i svejedno mu se izgrebao pošteno. Za RN2 ne znam jer sam na svoj preventivno stavila tempered glass.

Staro 19.10.2015., 01:43   #7068
Dakar
Registered User

Datum registracije: Jul 2014
Citiraj:
Autor Jakesevic Pregled postova
Ma ja mislim da cu od tamo narucit, imaju paypal pa sam sto se tice tog siguran. Cijena je 160 dolara, a vidim da ima i neki kupn za jos 10 dolara tako za 150 dolara nema sta za razmisljat.
Valjda
Stvarno dobra cijena za RN 2. Gdje si pronašao kupon za još 10 $ popusta?
Dakar je offline  
Staro 19.10.2015., 14:28   #7069
Jakesevic
Truth is out there!

Jakesevic's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Autor Dakar Pregled postova
Stvarno dobra cijena za RN 2. Gdje si pronašao kupon za još 10 $ popusta?
Ma izbacilo mi negdje na njihovoj stranici kupon, ali sam slucajno stisnuo X i sad vise ni ja ne mogu naci.
Ja sam narucio sinoc s giztopa (nekih 1100kn ispadne), pa cemo vidjet hoce li biti sve u redu, vratili su mi mail da ce poslati odgovarajući adapter. I koliko vidim 10 do 15 dana do dostave, mozda nekim cudom dodje do kraja iduceg tjedna.
Staro 19.10.2015., 15:47   #7070
Kizo3007
Registered User

Datum registracije: Aug 2015
Uzeo bih si Leagoo Elite 1 pa me zanima da li je netko već uzeo taj mob i iskustva?
Kizo3007 je offline  
Staro 19.10.2015., 22:37   #7071
Mrcina
Premium

Mrcina's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Meizu Metal
"The Meizu Metal will pack a 5.5" 1080p display and run on the MediaTek Helio X10 chip with an octa-core Cortex-A53 processor, PowerVR G6200 GPU and 3GB of RAM.

Other notable specs of the Meizu Metal are a 13MP main camera and a front 5MP snapper, 16 or 32 GB storage, LTE connectivity, and a 3,050 mAh battery. Naturally it will run on Android 5.1 Lollipop with Flyme launcher.

OppoMart's announced price is $249, but this may as well change post the official announcement. Anyway, the event is happening on October 21, just two days from today."

http://www.gsmarena.com/meizu_metal_...news-14554.php
Mrcina je offline  
Staro 19.10.2015., 22:59   #7072
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ti kinezi ne mogu dalje od 13MP... svi već laganini 16 i više, oni sa flagshipovima na 13... al ak je u razini barem G2, bude dobra kamara.
Brko je offline  
Staro 19.10.2015., 23:38   #7073
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Nije to flagship, to je u rangu oko 250$?
Staro 19.10.2015., 23:57   #7074
Mrcina
Premium

Mrcina's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Kako ne? Huawei, Meizu, Oppo, Zte... svi oni imaju 20MP kamere na flagship modelima. Jedino mi nije jasno kako da Oneplus nema
Mrcina je offline  
Staro 20.10.2015., 01:33   #7075
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Moja topla preporuka Xiaomi Redmi Note 2, stvarno odličan mobitel.

Citiraj:

Xiaomi Redmi Note 2

Cons: ekran nema zaštitu od grebanja (obvezna kupovina zaštitnog stakla?), cijena u RH
Ima Gorilla Glass 3 (točnije njihovu verziju istog) ne sjecam se imena, ako ga uzmeš iz honorbuy dobijes i free foliju za ekran, a ako ti ni to nije dosta, isprsiš se, vikneš UH!, baciš na stol 10 kuna i naručiš si glass screen protector..a ako ni to nije dosta, daj mi milju pa ti ja izvučem iz garaže iskrin telefon..nije bezžičan al možeš s njim čavle zabijat.
-->
Citiraj:
Autor Natasa_24 Pregled postova

Moja topla preporuka Xiaomi Redmi Note 2, stvarno odličan mobitel.

Citiraj:

Xiaomi Redmi Note 2

Ima Gorilla Glass 3 (točnije njihovu verziju istog) ne sjecam se imena, ako ga uzmeš iz honorbuy dobijes i free foliju za ekran, a ako ti ni to nije dosta, isprsiš se, vikneš UH!, baciš na stol 10 kuna i naručiš si glass screen protector..a ako ni to nije dosta, daj mi milju pa ti ja izvučem iz garaže iskrin telefon..nije bezžičan al možeš s njim čavle zabijat.

Zadnje izmijenjeno od: Brown Acid. 20.10.2015. u 01:46.
Brown Acid je offline  
Staro 20.10.2015., 08:55   #7076
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
@Brown Acid Dragon Trail se zove zaštita mislim

ShebY je offline  
Staro 20.10.2015., 10:20   #7077
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
https://youtu.be/mcD-IM7VVb8

RN2 ima nekakvu zastitu ekrana definitivno...
locks je offline  
Staro 20.10.2015., 10:57   #7078
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

@Brown Acid: Hehe, pa dobro, ne moras bit tolko ironican. Ne trazim neunistiv mobitel. Screen protector nije skup, mozda ga samo ne volim. U svakom slucaju, kad uspoređujem dva predmeta, ako jedan ima iole nesto bolje, to mu je plus i sad kad znam kako stoje stvari uzet cu Rn2 i taman to.
Svakako, hvala na odgovoru. Postavio sam upit, baš zato da dobijem odgovor jer ga sam nisam nasao. Mislim da je to ok.

Tomtam je offline  
Staro 20.10.2015., 11:18   #7079
VMik
Premium
Moj komp

VMik's Avatar

Datum registracije: Sep 2015
Citiraj:
Autor locks Pregled postova
https://youtu.be/mcD-IM7VVb8

RN2 ima nekakvu zastitu ekrana definitivno...
Koje čudo, moj LeTV one koji ima "navodno" Gorilla glass 3 mi se jučer zgrebao malo jer sam ga zabunom stavio u dzep s kljucevima od kuce.
VMik je offline  
Staro 20.10.2015., 11:35   #7080
mrva_zg
Premium
Moj komp

mrva_zg's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Evo nakon igranja preko vikenda sa REDMI note2
http://www.aliexpress.com/item/Origi...465936354.html

mogu reč da sam oduševljen sa mobitelom,
imo sam coolpad F1 i ovaj je malo brži i imam osjećaj da radi fluidnije
možda je subjektivno jer je ovaj prazan i novi i ako bu ko F1 po stabilnosti ja presretan

Za ostale, mob je došao sa zadnjim ROM-om gore i radi na LTE i 3g bez greške u prvom slotu.

Da li imate preporuku za koji ROM za njega i moram neki kvalitetni case uzet jer silikonski koji je došo s njim je za kurac

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na