|
![]() |
#33542 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2015
|
re
dal je netko uspio napraviti kobasicu sa bijelom plijesni, nešto poput zimske ili romane? volio bih saznati kako jer imam namjeru raditi nešto poput toga pa me zanima vaše mišljenje i iskustva! |
![]() |
![]() |
![]() |
#33543 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Bijela plijesan je neka od raznih Penicilliuma koji se nalaze u zraku a želiš li sam dirigirati proces naruči npr. ovdje https://www.getculture.com/Penicillium-candidum/ pa premaži kobasice prije sušenja. Idealan bi bio ovaj soj Penicilliuma : http://www.butcher-packer.com/index....roducts_id=334 Sretno ! Kad napraviš nekaj daj nabaci koju fotku a mogel bi i narezat.
![]() |
![]() |
#33544 | |
kenova?
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Probao sam i ovaj isto iz konzuma, obicni i sa bucinim sjemenkama, i nekako mi je losiji od jevrejskog ![]() Isto tako ima i u malim staklenkama, hummus sa maslinovim ili bucinovim uljem, sa vecim % slanutka, potpuno bez konzervansa...taj je skuplji koju kunu ali jos nije dosao na red. Vezano za recept, planiram radit po ovom samo vrazjeg tahinija nema u konzumu pa cu morat do biobio...nemam neke reference za pricat posto ga jos nisam radio, ali mislim da je tajna u kvaliteti slanutka, tj. trebalo bi ga kuhat, a ne onog iz konzerve, mada je i taj vjerojatno skroz ok @panorama: vec 4 godine govorim uskoro cu do zga pa se nikako nakanit...tako da ima bit da necu skoro :-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33545 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 14.10.2015. u 11:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33546 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Tahini pastu sam ti vidla u Konzumu, na onom odjelu di je kineska klopa, ali tak zakamuflirano da se baš treba zagledat. Danas za ručak zapečene tortilje. Punjenje od faširanog sa kuruzom pa zapečeno sa hrpom sira. To sam radila sebi sinoć za večeru pa ostatak uzela za gablec. Divota ![]()
![]() |
#33547 | |
driver
|
Citiraj:
![]() Ni ne znaš kak' se mi ovdje patimo s lošim sirevima za male pare i preskupim kvalitetnim.
![]() |
![]() |
#33548 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne da nije must have nego u svojih 25+ u zivotu nisam vidio da se tako dobro jelo "pokvari" vrhnjem, citaj ne stavlja se. Jedino gdje po defu stavljam vrhnje je varivo od mahuna i tu mi je jebeno. Znao sam par puta staviti i u punjene paprike al nije to to.
![]() |
#33549 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Za drugo, dođe dobro jedino kao razblaživač, ako je nešto preljuto, preslano, ili općenito prezačinjeno.
![]() |
![]() |
#33550 |
driver
|
Može vrhnje ić' i u kelj čušpajz a u kombinaciji s mahunama mi je bolja varijanta tzv. apšmalcane tj. kuhane mahune posipane s prezlima spečenim na putru te obilno "pocoprane" s kiselim vrhnjem.
![]() |
#33551 | |||
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() da, nekada i mene opiči žuta minuta pa stavim u punjene paprike... makar rađe umiješam svježe napravljeni pire ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#33553 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
probao jučer http://i.imgur.com/M8wjCWX.jpg ajme kako su ogavni, ovaj u sredini pogotovo, čak mu je i boja ko ona tekućina za pranje wca svaka čast amerima koji to konzumiraju i fino im je
![]() |
#33554 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() Ništa mi ne paše s corn syrupom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33557 |
The mighty pirate
|
Fanta grožđe, koliko god zvuči odvratno, iznenadio sam se koliko su dobro uspjeli iskemijati okus izabele ![]()
![]() |
#33558 |
Guest
|
ima, root beer |
![]() |
![]() |
#33559 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Ma neam pojma,frend mi prek puta ima stan di plejku zahalamo pa su nakupovali jednom i probah... nemremo mi tu ništa probat njihovo pošteno dok ne se otvori neki Fuddruckers il slično ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33560 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33561 | |
driver
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#33562 | ||
Premium
|
Citiraj:
Bravo, to je klopa. Ja maloprije na kukuruzni namazao domaći hummus ![]() Jako fino, kaže žena da je bolji od kupovnog ![]() Citiraj:
Ali imao sam prilike prije probati, dr. pepper i mt. dew sokove. dr. pepper su mi svi odreda preslatki, kao i sve od coca cole (općenito ameri sve te sokove nenormalno zaslađuju), tek mi je jedan mt.dew bio za prolaznu ocjenu. Meni je sky cola bolja od coca cole pa ne znam koliko sam mjerodavan za američansku pijaču ![]() U tom foodnesu sam uzeo nedavno hershey's čokoladni sirup, jako fin, ali opet, nije da ovdje nema dobrih. A1 umaci za steakove i barbecue, to bi trebalo biti dobro.
![]() |
![]() |
#33563 |
The mighty pirate
|
U američkom kampu u kojem sam radio, bila je lista što djeca mogu unijeti sa sobom, i na listi svega što sadrži šećer, Mt. Dew je bio na vrhu ![]() Inače mi ti sokovi američki nisu valjali. Pink lemonade mi je bila super i Arizona Ice Tea u kanisteru se pila na hektolitre ![]() Probaj Irn Bru ako ga još ima u Foodnessu. Škotima je to familija slala u Ameriku jer se nije moglo nigdje nabaviti...
![]() |
#33564 |
Premium
|
Meni je dr. pepper djelovao puno slađi, a sad to što mi je od njih bio najbolji mt.dew, ne znači da je dobar općenito ![]() većinu te cuge sam već probao prije, u foodness sma do sad dva tri puta navratio iz znatiželje, da probam taj famozni ben&jerry's, usput uzeo svaki put po piksu dvije nekog soka, i sad zadnji put taj čokoladni sirup. Ne znam, preskupo mi je to sve skupa za junk kojeg i kod nas ima u izobilju. No možda se zaletim probat one nachose i neki od chipseva. Zadnji put kad sam bio, cura prije mene je iskeširala cca 300 kn za te čipseve ![]()
![]() |
#33566 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33567 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
U nedostatku nekog home made ajvara, sinoc njuskam po Billi. Prije bi obicno uzeo Vitaminka ajvar, ali sinoc vidjeh Billa ajvar, 500g za 25 kn. Rekoh, ko ga ebe, uzet cu ga pa makar i u smece s njim ako ne valja. Na kraju mi je bio toliko dobar da sam u sebe natrpao pola ![]() Pakiranje je ovakvo (s Billa naljepnicom naravno) i dajem preporuku! ![]()
![]() |
#33569 |
The mighty pirate
|
Šališ se? Najbolje krafne koje sam ikad jeo. 12 komada i ne znaš koja kombinacija je bolja... Što se ajvara tiče, još uvijek nisam našao ajvar s kompletnijim okusom od onog kojeg Vitaminka radi. Više ni ne isprobavam druge.
![]() |
|
|