|
![]() |
#5221 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
#5222 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Meni se znalo par puta dogoditi da se sam otključa u džepu i nazove nekog ![]() Vjerojatno je ekran bio malo vlažan, pa je uhvatio sve i svašta dok je bio pritisnut.
#5224 | |
Casual gamer
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Ovako kad od oka gledam specifikacije apsolutno ništa mi WOW efekt ne daje, eventualno možda rezolucija na Note5, ali to su toliko minorne razlike da nemaju smisla. Također, ne može se mjenjat baterija na Note5, nema microSD slota. Ova preseravanja sa dva quad core procesora i nekakvih chipsetovima su smješna jer sa S3, ajmo bit precizniji pa reći S4 se može pokrenuti apsolutno svaka aplikacija i igra bez trzanja. Žešća je ovo mužnja love i pretakanje iz šupljeg u prazno. Šteta, oduvijek sam volio pratiti mobitele i imati hrpu hypea kada je izašao pojedini model, sada je ovo totalno razočaranje. |
|
![]() |
![]() |
#5226 |
Premium
|
U sridu! Svi noviji modeli koji izadu su za nijansu bolji od prethodnika a kostaju puno vise. Nisu normalni s ovim cijenama. 1000€ je danas minimalna cijena za jedan flagship, da ne spominjem da verzije sa vise storage memorije kostaju puno vise ( naravno pricam o slobodnom uredaju ). Ljudi za taj novac rade tri mjeseca. Jasno mi je da ce ljudi dubljeg dzepa kupiti taj mobitel ( svaka roba ima svog kupca ) ali nikako mi nisu jasni oni koji gledaju kako ce sutra kupiti kruh ali ga vidis da prica na najnovijem flagshipu. Oni pametni ce uzeti prosli flagship za dobru cijenu i to je to. I s takvim mobitelom ce biti mirni par godina. |
![]() |
![]() |
#5227 |
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Moze li se rootat S5 bez okidanja knoxa? |
![]() |
![]() |
#5229 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Općenito, nema tu više nekih revolucionalnih pomaka, ali bi trebali ići u Apple smijeru, da rade dobru i dugoročnu podršku za telefone i software koji će jednostavno raditi. Kupio S6 Edge neki dan, i jedan od glavnih razloga zašto sam kupio S6 (iako sam HTC fan) je kamera. It just works. Točka. Ostalo s software strane je bolje kod HTC-a. Sense glađe radi i ima više korisnih opcija. Npr. pri prvom korištenju, i instaliranju početnih aplikacija mi je S6 zablokirao, tj. nije više touch radio na početnom ekranu. Sinoć instalirao OpenVPN Connect aplikaciju koja je radila bez problema na HTC-u, dok na Samsungu ne mogu stisnuti OK tipku kada me pita da li vjerujem ovoj aplikaciji da preuzima sav internet promet na sebe... mislim ono. - u dialer aplikaciji kada pronađeš kontakt preko onog brzog biranja, ne možeš ući u kontakt karticu, samo nazvati ili poslati poruku - u istoj dialer aplikaciji kada pronađeš kontakt preko brzog biranja, ne možeš ga nazvati odmah s swype gestom, nego prvo moraš spustiti tipkovnicu pa onda swype (zašto!?!?) - samsung ne podržava vCard preko SMS-a, ali barem na novijim verzijama softwarea javi da je dobio neki SMS koji ne razumije, prije je samo ignorirao, nisi ni znao da ti je netko nešto poslao - sms i email preferencijalni kontakti mi se sviđaju, to HTC uopće nema itd... da ne dužim, još otkrivam sve i navikavam se na touchwiz, moram glavu početi mijenjati... ![]() Telefon uglavnom radi dobro, al desi mu se svako malo da štucne. Valjda će to peglati nadogradnjama, nadam se. I da, došao je s hrpom smeća. Od aplikacija kao tripadvisor, edmond, neka za hotele bukiranje i tako dalje, do standardnih samsung gluposti. Hrpu sam obrisao, onemogućio, ali ima još hrpa za koju ne znam da li smijem dirati. |
|
![]() |
![]() |
#5230 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
#5231 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Drago mi je kaj samsung N5 i E6+ idu stopama ajfona, potonji će ih uništit skroz, veselim se izlasku 6s, a ovi iz zamzunga su izgubili kompas skroz... Jebo ih slim dizajn+nepostojanje sd card+klizavo staklo+mala baterijica..grrr.. Očito će zadnji iz serije Note četvorka ostat (a i prijašnje verzije) legendarna i ostat sinonim za riječ Note, ovo kaj dolazi iz samsunga je koma.. |
![]() |
![]() |
#5232 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Po meni je Note 5 totalno razočarenje od uređaja. Gdje je tu vidljivi napredak u odnosu na Note 4? Evo, da počnemo od početka uspoređivati generaciju po generaciju, uvijek se mogao primijetiti neki pomak, iako je i kod predstavljanja četvorke pomalo splasnulo sve, kada se pokazalo da unaprijeđenja nisu baš neka. Note 2 naprema Note 1 + Povećan ekran u sličnim gabaritima, dorađena kamera, bolji proc s gigom rama više, LTE, puno duže trajanje baterije, poboljšan zvučnik i audio izlaz. - smanjena rezolucija ekrana uz povećanje dijagonale, teži od prethodnika, lošija vidljivost pri izloženosti ekrana prema suncu. Note 3 naprema Note 2 + Veći ekran u manjim gabaritima, veća rezolucija zaslona i vjerniji prikaz boja uz bolju maksimalnu svjetlinu, 15g lakši, primjetno poboljšan S pen, puno jači procesor s gb rama više, jača wi-fi antetna, bolja kamera uz nemjerljivo bolje snimanje, infracrveni port za daljinsko upravljanje, USB 3.0 naprema USB 2.0, nešto duže trajanje baterije, kvalitetniji zvučnik s boljim izlazom za slušalice, kvalitetnija izrada uređaja. - Nema radio. Note 4 naprema Note 3 + Veća rezolucija ekrana, uz poboljšan prikaz na suncu i vjernije boje, nešto bolji procesor, poboljšana kamera, posebno u noćnim uvjetima, optička stabilizacija slike, senzor za otisak prsta i otkucaje srca, kvalitetnija izrada, brzo punjenje baterije. - Teži, downgrade s USB 3.0 na 2.0, nešto slabije trajanje baterije, glasniji ali nekvalitetniji zvučnik (prilično šuškav). Note 5 naprema Note 4 (nije sve isprobano, ali nije teško zaključiti s obzirom na odnos S5 vs S6) + Poboljšana maks. svjetlina ekrana, isti ekran u manjim gabaritima, giga rama više, kamera ima veći otvor blende, poboljšan senzor za otisak prsta, puno jači proc. -Manja baterija i kraća autonomija, nema utor za micro sd, nezamjenjiva baterija. Eto, jedan mali rezime. Kod četvorke je počeo pad, s peticom se nastavio.
#5233 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Njih je iP6+ vec pokopao, tj. Notea 4. Zato su uostalom ubrzali sa ovim eventom i predstavljanjem novog Notea. Uostalom, i sami su priznali razlog sto su uranili sa eventom. Zele preteci Apple na trzistu, a jadni ne shvacaju da su unakazili vec sada svoju prodaju ubijanjem onih lijepih prednosti koje je Note imao do sada. Oduvijek sam ih smatrao smijesnom firmom, cak i u vremenima kad su zarili i palili (S3). Sad laganini tonu sve dublje (jos od tog S3 prodaja rapidno opada), ali ne zahvaljujuci kinezima, appleu ili nekom desetom. Vec svojim vlastitim pogreskama, od uzasnog softwarea pa do onog (IMHO) najvaznijeg dijela: unistavanja vlastitog glaxy brenda. Ajde, pokusajte 5 puta za redom brzo reci Samsung Galaxy S6 Edge Plus ![]() |
![]() |
![]() |
#5234 |
interferometar
Datum registracije: Sep 2006
|
Uz sve to i poprilično su maknuli fokus ciljane publike za Note. S Europe na Aziju i Ameriku, jer kao mi Europljani ne koristimo (bolje da su rekli ne kupujemo) taj stylus pa ove godine nema Notea za nas. Edit: Da, slažem se, takav Note definitivno ne. Inače, nadam se da će se opametiti (ali malo vjerojatno) pa se ispraviti na 6-ici, ako odlučim promijeniti Note 4, ali vjerojatnije je da ću završiti na Nexusu. Zadnje izmijenjeno od: Zvone2772. 14.08.2015. u 20:54. |
![]() |
![]() |
#5236 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
s6e+ i note5 su sad prakticki isti s razlikom stylusa i edge djelova ekrana. Ali da slazem se da je samsung sam sebi pucao u koljena u bitci s appleom. Imam S5 s kojim sam prezadovoljqn (pogotovo nakon pada u vodu) ali nemam ga namjeru mijenjati za ikoji od ovih novih jer onako...i meni je jasno da samsung nezna sto ce pa radi sranja |
![]() |
![]() |
#5239 | |
Registered User
|
Citiraj:
Dobar korak su napravili sa n4 u izgledu, ali onda sve krenulo nizbrdo i kopiranje aplea.... |
|
![]() |
![]() |
#5242 |
Registered User
|
dvosjekli mač... mene nervira OCP kad siva ili druga nijansa nije jednolična.... do te mjere da se pitam da li lcd.. ali onda se sjetim bleedinga ![]() HW tipke - čudi me da samsung nije to maknuo pa da zasere motiku do kraja.. valjda zato jer apple ima jednu :P |
![]() |
![]() |
#5243 | |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Alkar Alfa_R u sridu ![]() Ali fakat ovo se pretvorilo u kopiranje ajfona...ajde da se radi o noname kinezima pa da je to neki hiphone ili tako nešto, ali firma koja bi trebala biti lider i tjerati ostale da njih stižu sad radi poluproizvode :/ Sve u svemu ako se ovakav trend nastavi i ajfon ekipa napravi stajliš ajfon koji je i vodonepropusan budem prešao na ajfone ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5244 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Mozes mislit kako prosjecan kupac Samsunga uopce zna sto je AMOLED a kamoli razliku u odnosu na LCD. Ne znam sta ste se toliko zajapurili oko tih novih modela ![]() |
![]() |
![]() |
#5245 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pogledaj razliku u cijeni između npr. 32 i 64Gb modela pa vidi koliko veliku sd karticu možeš kupiti za tu lovu. Sigurno veću od 32Gb. Je li ti sada jasnije zašto ljudi žele sd utor?
#5246 |
Registered User
|
Točno to. Još uzmemo u računicu i to da bi se ta ista kartica koristila i u sljedećem telefonu. Evo moja je već u 5. telefonu i daje mi 32 gb više. Da sam kupio n5 sa podrškom za kartice vjerojatno bi bila i u 6. A platio sam je mislim oko 250 kn.... |
![]() |
![]() |
#5247 |
Banned
Datum registracije: Feb 2013
|
tak i ja, imam sve na kartici od 32gb, samo ju stavim u drugi uređaj i ide.. unutra imam neke backupove, puno fotografija i videa, apk datoteke itd.. ako nema proširivu memoriju, nijedan uređaj nebi smio biti ispod 32gb. danas uz 20mpix kamere i slično, 16gb se popuni dosta brzo.. (s tim da je raspoloživo samo 10) neproširiva memorija je veliki fail. možda u državama gdje ljudi imaju para ajde, svatko bu kupio najjači model, ali kod nas gdje ljudi jedva skucaju lovu na flagship, uzet će sa najmanje memorije i onda ju proširiti na koliko im treba.. ko kod računala.. kakav bi o bio komp kojem se neda staviti više rama ili vći hdd? glupost na kvadrat. |
![]() |
![]() |
#5248 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Kome fali proširiva memorija koristi micro otg USB stick koji je praktičniji od SD kartice do koje bi došao moraš skidati poklopac, a kod nekih telefona i vaditi bateriju, također jedna stvar manje za stvarati probleme u radu mobitela. Također postoji i oblak. Po meni to nije nedostatak. |
![]() |
![]() |
#5249 | |
Registered User
|
Citiraj:
Znači, memorijska kartica je ustvari prespora i zato je nisu uključili... usporava, znate.. a onda kažu - ali imate oblak koji pod lte je "ultra brz"... a to traži kod naših operatera i aktivaciju lte (nekih).. znači iskeširaj još... a ako ste na Edgu (a na par lokacija i jesam na vipu).. eh.. i dalje prihvatljivije od te spore, stinky kartice.... ![]() Dalje, flatrate je hmm.. nema.. možda 5 gb u bonbonu... I zadnje, ne manje važno - ne želim da mojim slikama i podacima nijedan oblak pristupa. Jedini razlozi micanja kartice su: natjerati ljude da iskeširaju enormne količine novaca pod segmentacijom tržišta ala apple. A vratimo se na OTG - znači moraš tegliti okolo.. i onda kad poželiš pristupiti recimo pjesmi ili slici moraš) ako si ga ponio - ga ubost. I kako je to praktičnije od kartice koja je permanentno prisutna? Kad imaš karticu uvijek možeš imati i usb - double bonus. Ne kažem da to nije ok workaround za prebacivanje podataka i pristup drugim podacima... ali da je zamjena za karticu - i nije. |
|
![]() |
![]() |
|
|