Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 13.08.2015., 21:35   #5221
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
I svejedno će lagati.
Pricalo se da testiraju Snapdragon 820 u Galaxy S7 prototipu, a moguce da je i novi CPU kodnog imena Mongoose u pitanju.
Staro 13.08.2015., 21:37   #5222
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Meni se znalo par puta dogoditi da se sam otključa u džepu i nazove nekog .
Vjerojatno je ekran bio malo vlažan, pa je uhvatio sve i svašta dok je bio pritisnut.
Staro 13.08.2015., 21:39   #5223
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Kad će ovo govno od Notea 4 dobiti normalni rom bez bugova, trzanja i battery draina?
Staro 13.08.2015., 22:08   #5224
Nixis
Casual gamer
Moj komp

Nixis's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor acmevagabundo Pregled postova
Koliko sam zapamtio Nokia 808 PureView izdana prije par godina je imala 42MP, i sve što sam čitao vezano uz kameru je da je kamera super. Da li su isto mogli imati sa manje MP? Današnji flagshipovi imaju petnaestak dvadesetak MP, da li se napredak u kamerama mogao ostvariti sa 5MP? Bez obzira što ti mislio da je 30MP previše i što fotoaparati sa manje MP rade bolje slike, ako donosi i sitni napredak neka ide i preko 30MP.
Točno to, neka Samsung i ostali proizvođači probiju granicu od 20MP (osim Xperie Z), ali neka to onda bude bomba kamera, jer Z1 i Z2 po meni rade loše slike, G3 ih pere samo tako.

Ovako kad od oka gledam specifikacije apsolutno ništa mi WOW efekt ne daje, eventualno možda rezolucija na Note5, ali to su toliko minorne razlike da nemaju smisla.

Također, ne može se mjenjat baterija na Note5, nema microSD slota.

Ova preseravanja sa dva quad core procesora i nekakvih chipsetovima su smješna jer sa S3, ajmo bit precizniji pa reći S4 se može pokrenuti apsolutno svaka aplikacija i igra bez trzanja.

Žešća je ovo mužnja love i pretakanje iz šupljeg u prazno. Šteta, oduvijek sam volio pratiti mobitele i imati hrpu hypea kada je izašao pojedini model, sada je ovo totalno razočaranje.
Nixis je offline  
Staro 13.08.2015., 22:16   #5225
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ma ovaj N5 je smijeh od moba. Sva sreca da ne dolazi u europu ove godine..
Al opet S6e+ je tu, isti drek..

E moj crni samsunze..
zvonac je offline  
Staro 13.08.2015., 22:20   #5226
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Autor Nixis Pregled postova
Žešća je ovo mužnja love i pretakanje iz šupljeg u prazno
U sridu! Svi noviji modeli koji izadu su za nijansu bolji od prethodnika a kostaju puno vise. Nisu normalni s ovim cijenama. 1000€ je danas minimalna cijena za jedan flagship, da ne spominjem da verzije sa vise storage memorije kostaju puno vise ( naravno pricam o slobodnom uredaju ). Ljudi za taj novac rade tri mjeseca. Jasno mi je da ce ljudi dubljeg dzepa kupiti taj mobitel ( svaka roba ima svog kupca ) ali nikako mi nisu jasni oni koji gledaju kako ce sutra kupiti kruh ali ga vidis da prica na najnovijem flagshipu. Oni pametni ce uzeti prosli flagship za dobru cijenu i to je to. I s takvim mobitelom ce biti mirni par godina.
Staro 13.08.2015., 23:05   #5227
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Moze li se rootat S5 bez okidanja knoxa?
goran1985 je offline  
Staro 14.08.2015., 06:06   #5228
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Izasao update za S5. 384.30MB nekakvih gluposti

u sustini dobijete samo smart manager i to je to valjda

Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 14.08.2015. u 06:40.
Red Dwarf je offline  
Staro 14.08.2015., 08:49   #5229
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Nixis Pregled postova
Točno to, neka Samsung i ostali proizvođači probiju granicu od 20MP (osim Xperie Z), ali neka to onda bude bomba kamera, jer Z1 i Z2 po meni rade loše slike, G3 ih pere samo tako.
...
Kamere na pametnim telefonima i sada imaju više MP nego li ih itko treba. Trebaju raditi na kvaliteti slika i dizati to, a pustiti MP na miru.
Općenito, nema tu više nekih revolucionalnih pomaka, ali bi trebali ići u Apple smijeru, da rade dobru i dugoročnu podršku za telefone i software koji će jednostavno raditi.

Kupio S6 Edge neki dan, i jedan od glavnih razloga zašto sam kupio S6 (iako sam HTC fan) je kamera. It just works. Točka.

Ostalo s software strane je bolje kod HTC-a. Sense glađe radi i ima više korisnih opcija. Npr. pri prvom korištenju, i instaliranju početnih aplikacija mi je S6 zablokirao, tj. nije više touch radio na početnom ekranu.
Sinoć instalirao OpenVPN Connect aplikaciju koja je radila bez problema na HTC-u, dok na Samsungu ne mogu stisnuti OK tipku kada me pita da li vjerujem ovoj aplikaciji da preuzima sav internet promet na sebe... mislim ono.
- u dialer aplikaciji kada pronađeš kontakt preko onog brzog biranja, ne možeš ući u kontakt karticu, samo nazvati ili poslati poruku
- u istoj dialer aplikaciji kada pronađeš kontakt preko brzog biranja, ne možeš ga nazvati odmah s swype gestom, nego prvo moraš spustiti tipkovnicu pa onda swype (zašto!?!?)
- samsung ne podržava vCard preko SMS-a, ali barem na novijim verzijama softwarea javi da je dobio neki SMS koji ne razumije, prije je samo ignorirao, nisi ni znao da ti je netko nešto poslao
- sms i email preferencijalni kontakti mi se sviđaju, to HTC uopće nema

itd... da ne dužim, još otkrivam sve i navikavam se na touchwiz, moram glavu početi mijenjati...
Telefon uglavnom radi dobro, al desi mu se svako malo da štucne. Valjda će to peglati nadogradnjama, nadam se.

I da, došao je s hrpom smeća. Od aplikacija kao tripadvisor, edmond, neka za hotele bukiranje i tako dalje, do standardnih samsung gluposti. Hrpu sam obrisao, onemogućio, ali ima još hrpa za koju ne znam da li smijem dirati.
Mikeyy je offline  
Staro 14.08.2015., 09:40   #5230
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova
Izasao update za S5. 384.30MB nekakvih gluposti

u sustini dobijete samo smart manager i to je to valjda
Nemoj tako, piše da su performanse poboljšane.
Staro 14.08.2015., 13:03   #5231
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Drago mi je kaj samsung N5 i E6+ idu stopama ajfona, potonji će ih uništit skroz, veselim se izlasku 6s, a ovi iz zamzunga su izgubili kompas skroz...
Jebo ih slim dizajn+nepostojanje sd card+klizavo staklo+mala baterijica..grrr..

Očito će zadnji iz serije Note četvorka ostat (a i prijašnje verzije) legendarna i ostat sinonim za riječ Note, ovo kaj dolazi iz samsunga je koma..
zvonac je offline  
Staro 14.08.2015., 13:44   #5232
explorer 4
Premium

explorer 4's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Po meni je Note 5 totalno razočarenje od uređaja. Gdje je tu vidljivi napredak u odnosu na Note 4? Evo, da počnemo od početka uspoređivati generaciju po generaciju, uvijek se mogao primijetiti neki pomak, iako je i kod predstavljanja četvorke pomalo splasnulo sve, kada se pokazalo da unaprijeđenja nisu baš neka.

Note 2 naprema Note 1
+ Povećan ekran u sličnim gabaritima, dorađena kamera, bolji proc s gigom rama više, LTE, puno duže trajanje baterije, poboljšan zvučnik i audio izlaz.
- smanjena rezolucija ekrana uz povećanje dijagonale, teži od prethodnika, lošija vidljivost pri izloženosti ekrana prema suncu.

Note 3 naprema Note 2
+ Veći ekran u manjim gabaritima, veća rezolucija zaslona i vjerniji prikaz boja uz bolju maksimalnu svjetlinu, 15g lakši, primjetno poboljšan S pen, puno jači procesor s gb rama više, jača wi-fi antetna, bolja kamera uz nemjerljivo bolje snimanje, infracrveni port za daljinsko upravljanje, USB 3.0 naprema USB 2.0, nešto duže trajanje baterije, kvalitetniji zvučnik s boljim izlazom za slušalice, kvalitetnija izrada uređaja.
- Nema radio.

Note 4 naprema Note 3
+ Veća rezolucija ekrana, uz poboljšan prikaz na suncu i vjernije boje, nešto bolji procesor, poboljšana kamera, posebno u noćnim uvjetima, optička stabilizacija slike, senzor za otisak prsta i otkucaje srca, kvalitetnija izrada, brzo punjenje baterije.
- Teži, downgrade s USB 3.0 na 2.0, nešto slabije trajanje baterije, glasniji ali nekvalitetniji zvučnik (prilično šuškav).

Note 5 naprema Note 4 (nije sve isprobano, ali nije teško zaključiti s obzirom na odnos S5 vs S6)
+ Poboljšana maks. svjetlina ekrana, isti ekran u manjim gabaritima, giga rama više, kamera ima veći otvor blende, poboljšan senzor za otisak prsta, puno jači proc.
-Manja baterija i kraća autonomija, nema utor za micro sd, nezamjenjiva baterija.

Eto, jedan mali rezime. Kod četvorke je počeo pad, s peticom se nastavio.

explorer 4 je offline  
Staro 14.08.2015., 14:47   #5233
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Njih je iP6+ vec pokopao, tj. Notea 4. Zato su uostalom ubrzali sa ovim eventom i predstavljanjem novog Notea. Uostalom, i sami su priznali razlog sto su uranili sa eventom. Zele preteci Apple na trzistu, a jadni ne shvacaju da su unakazili vec sada svoju prodaju ubijanjem onih lijepih prednosti koje je Note imao do sada.

Oduvijek sam ih smatrao smijesnom firmom, cak i u vremenima kad su zarili i palili (S3). Sad laganini tonu sve dublje (jos od tog S3 prodaja rapidno opada), ali ne zahvaljujuci kinezima, appleu ili nekom desetom. Vec svojim vlastitim pogreskama, od uzasnog softwarea pa do onog (IMHO) najvaznijeg dijela: unistavanja vlastitog glaxy brenda.

Ajde, pokusajte 5 puta za redom brzo reci Samsung Galaxy S6 Edge Plus
Mileni je offline  
Staro 14.08.2015., 18:08   #5234
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Uz sve to i poprilično su maknuli fokus ciljane publike za Note. S Europe na Aziju i Ameriku, jer kao mi Europljani ne koristimo (bolje da su rekli ne kupujemo) taj stylus pa ove godine nema Notea za nas.

Edit: Da, slažem se, takav Note definitivno ne.
Inače, nadam se da će se opametiti (ali malo vjerojatno) pa se ispraviti na 6-ici, ako odlučim promijeniti Note 4, ali vjerojatnije je da ću završiti na Nexusu.

Zadnje izmijenjeno od: Zvone2772. 14.08.2015. u 20:54.
Zvone2772 je offline  
Staro 14.08.2015., 20:31   #5235
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ne znam kome i treba takav Note u ovim krajevima, mozda njih par kojima je s6 premali.
MAGARAC je offline  
Staro 15.08.2015., 09:58   #5236
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

s6e+ i note5 su sad prakticki isti s razlikom stylusa i edge djelova ekrana. Ali da slazem se da je samsung sam sebi pucao u koljena u bitci s appleom. Imam S5 s kojim sam prezadovoljqn (pogotovo nakon pada u vodu) ali nemam ga namjeru mijenjati za ikoji od ovih novih jer onako...i meni je jasno da samsung nezna sto ce pa radi sranja
Red Dwarf je offline  
Staro 15.08.2015., 10:38   #5237
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
S5 je najkompletniji njihov mobitel do sada, S6 je već korak natrag po meni...
Neo-ST je offline  
Staro 15.08.2015., 20:35   #5238
L31
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2013
Ima li tko galaxy core i8260?
L31 je offline  
Staro 15.08.2015., 21:16   #5239
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
S5 je najkompletniji njihov mobitel do sada, S6 je već korak natrag po meni...
Neznam zašto je bio nepopularan. Meni je bio jedan od najbolih, osim izgledom, tj, onim kromiranim obrubom koji je bio ćesme. I da, zvučnik je bio slab, bez basa.

Dobar korak su napravili sa n4 u izgledu, ali onda sve krenulo nizbrdo i kopiranje aplea....
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline  
Staro 15.08.2015., 21:24   #5240
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Samsung nitko ne bi kupova da nema AMOLED i hardverske tipke
Staro 15.08.2015., 21:38   #5241
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Ima nešto u tome, nema šanse da uzmem lcd i tipke na ekranu.
listerstorm je offline  
Staro 15.08.2015., 21:57   #5242
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Samsung nitko ne bi kupova da nema AMOLED i hardverske tipke
dvosjekli mač... mene nervira OCP kad siva ili druga nijansa nije jednolična.... do te mjere da se pitam da li lcd.. ali onda se sjetim bleedinga

HW tipke - čudi me da samsung nije to maknuo pa da zasere motiku do kraja.. valjda zato jer apple ima jednu :P
Alfa_R je offline  
Staro 16.08.2015., 07:57   #5243
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
HW tipke - čudi me da samsung nije to maknuo pa da zasere motiku do kraja.. valjda zato jer apple ima jednu :P

Alkar Alfa_R u sridu

Ali fakat ovo se pretvorilo u kopiranje ajfona...ajde da se radi o noname kinezima pa da je to neki hiphone ili tako nešto, ali firma koja bi trebala biti lider i tjerati ostale da njih stižu sad radi poluproizvode :/

Sve u svemu ako se ovakav trend nastavi i ajfon ekipa napravi stajliš ajfon koji je i vodonepropusan budem prešao na ajfone
Red Dwarf je offline  
Staro 16.08.2015., 09:03   #5244
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Mozes mislit kako prosjecan kupac Samsunga uopce zna sto je AMOLED a kamoli razliku u odnosu na LCD.

Ne znam sta ste se toliko zajapurili oko tih novih modela Zamjenjiva baterija i SD velikoj vecini ne predstavlja nista. Ostalo je ionako sve isto, po nicem poseban izgled, cesme softver itd.
Rista je offline  
Staro 16.08.2015., 09:07   #5245
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Pogledaj razliku u cijeni između npr. 32 i 64Gb modela pa vidi koliko veliku sd karticu možeš kupiti za tu lovu. Sigurno veću od 32Gb. Je li ti sada jasnije zašto ljudi žele sd utor?
Staro 16.08.2015., 09:39   #5246
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Pogledaj razliku u cijeni između npr. 32 i 64Gb modela pa vidi koliko veliku sd karticu možeš kupiti za tu lovu. Sigurno veću od 32Gb. Je li ti sada jasnije zašto ljudi žele sd utor?
Točno to. Još uzmemo u računicu i to da bi se ta ista kartica koristila i u sljedećem telefonu. Evo moja je već u 5. telefonu i daje mi 32 gb više. Da sam kupio n5 sa podrškom za kartice vjerojatno bi bila i u 6. A platio sam je mislim oko 250 kn....
Alfa_R je offline  
Staro 16.08.2015., 09:45   #5247
imart
Banned
Moj komp

Datum registracije: Feb 2013
tak i ja, imam sve na kartici od 32gb, samo ju stavim u drugi uređaj i ide..
unutra imam neke backupove, puno fotografija i videa, apk datoteke itd..
ako nema proširivu memoriju, nijedan uređaj nebi smio biti ispod 32gb. danas uz 20mpix kamere i slično, 16gb se popuni dosta brzo.. (s tim da je raspoloživo samo 10)
neproširiva memorija je veliki fail. možda u državama gdje ljudi imaju para ajde, svatko bu kupio najjači model, ali kod nas gdje ljudi jedva skucaju lovu na flagship, uzet će sa najmanje memorije i onda ju proširiti na koliko im treba..
ko kod računala.. kakav bi o bio komp kojem se neda staviti više rama ili vći hdd? glupost na kvadrat.
imart je offline  
Staro 16.08.2015., 11:05   #5248
gil
Member

Datum registracije: Jul 2005
Kome fali proširiva memorija koristi micro otg USB stick koji je praktičniji od SD kartice do koje bi došao moraš skidati poklopac, a kod nekih telefona i vaditi bateriju, također jedna stvar manje za stvarati probleme u radu mobitela. Također postoji i oblak. Po meni to nije nedostatak.
gil je offline  
Staro 16.08.2015., 11:42   #5249
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor gil Pregled postova
Kome fali proširiva memorija koristi micro otg USB stick koji je praktičniji od SD kartice do koje bi došao moraš skidati poklopac, a kod nekih telefona i vaditi bateriju, također jedna stvar manje za stvarati probleme u radu mobitela. Također postoji i oblak. Po meni to nije nedostatak.
Oblak? Ajde molim te... takve gluposti čujemo od samsung pr-a...
Znači, memorijska kartica je ustvari prespora i zato je nisu uključili... usporava, znate.. a onda kažu - ali imate oblak koji pod lte je "ultra brz"... a to traži kod naših operatera i aktivaciju lte (nekih).. znači iskeširaj još... a ako ste na Edgu (a na par lokacija i jesam na vipu).. eh.. i dalje prihvatljivije od te spore, stinky kartice....
Dalje, flatrate je hmm.. nema.. možda 5 gb u bonbonu...
I zadnje, ne manje važno - ne želim da mojim slikama i podacima nijedan oblak pristupa.

Jedini razlozi micanja kartice su: natjerati ljude da iskeširaju enormne količine novaca pod segmentacijom tržišta ala apple.

A vratimo se na OTG - znači moraš tegliti okolo.. i onda kad poželiš pristupiti recimo pjesmi ili slici moraš) ako si ga ponio - ga ubost. I kako je to praktičnije od kartice koja je permanentno prisutna? Kad imaš karticu uvijek možeš imati i usb - double bonus.

Ne kažem da to nije ok workaround za prebacivanje podataka i pristup drugim podacima... ali da je zamjena za karticu - i nije.
Alfa_R je offline  
Staro 16.08.2015., 11:50   #5250
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pitanje za vlasnike S5, koji su vam najveci nedostatci na telefonu? Jel na stock ROM-u radi normalnop/fluidno?

srale7 je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na