|
![]() |
#33182 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Mesožderi nestali iz teme? Ostale samk juhe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33183 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
bas ocu napisati da se banate svi kolektivno, juhe su za bolesnike i starce, otvorite si novu temu ![]() rucak za 5 ljudi: 3kg carskog i 2kg picek. uz to krumpir, salate, umaci. vertikala cijelo popodne, spaval sam ko beba i to bez vecere ![]() i jedno i drugo u pacu 24h, pecenje traje ravno 2h30min. prvih sat vremena lagano zagrijavanje, a onda sat i pol sve blize podvlacim zar da se dobije korica. faza 1: http://media.giphy.com/media/xTiTngJ...rJqE/giphy.gif faza 2: http://media.giphy.com/media/3o85xz2...ITkY/giphy.gif |
![]() |
![]() |
![]() |
#33186 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
I ja gledam šta je ovo? instant juhe ni ne gledam, a kamoli da bi ih jeo, eventualno neka kineska ljuta, vrlo eventualno ![]() Ja prekjučer u konzumu naletio na akciju pik ćevapa, 12 ćevapa 13kn, pred istek roka. uz to jedan somun i brzi ručak za 15 kn. Okus čak bolji nego šo sam očekivao, o kvaliteti ne bih ![]() Jučer za doručak drmnuo ostatke ćevapa, a poslije završio na u sushi ginger baru. Mogu reći da imaju vrlo solidan sushi ![]() nije na razini kao primjerice u njemačkoj, ali vrlo solidno. Poslije toga posjetio cup & cake u vlaškoj, uzeli guiness tortu i cheescake s limetom. Dobri su im kolači, ali brate mili, bolesne cijene i male porcije, ta dva mala kolačića 17+18 kn ak se dobro sjećam, a svaki pojedeš u dva tri griza. Fino je ali cijene su too much. Danas letaonica cijeli dan, kad sma napokon došo doma natrpao sam se meksičke salame iz lidla, ovčjeg sira i paradajza ![]()
![]() |
#33187 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
neću više maltrat s juhama jer sam probao dosta toga i smatram kako daleko od toga da ne bi trebalo maltene svako jelo započeti sa domaćom juhicom, ali nema se vremena to raditi obično pa se pribjegne instant juhama koje su danas stvarno na (okusno) zavidnom nivou. @roberto - probaj ovo i naravno pojačaj po potrebi... ja obično stavim malo nudlsa ili rižinih rezanaca, soja sosa, limuna i svježe porezanih random klica skupa sa sitno sjeckanim zelenim dijelom mladog luka. iznenadio bi se kak to fino ispadne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33188 |
Premium
|
Ma kuzim, nema se vremena, i mi zato vrlo rijetko juhu radimo. Ak ne stignem kuhat domacu govedju ili kokosju s brdom povrca, a bas mi se jede juha, ja pak radije pribjegavam paradajzerici. Btw, bio nedavno u samoboru u tvornici sladoleda medenko. Prefini domaci sladoledi ludih kombinacija okusa, preporucam svakako probati. Moja jedina mala zamjerka - vocni okusi bi mogli biti kiseliji. I jos jedan info, rubelj (rodjak od cevapcicka) je otvorio kebabdzinicu u maricevom prolazu u zg. Pravi komadi mesa, tri izbora - piletina, puretina, teletina. http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/na...kebabi-1018934 Budem se probao zaletit ovih dana da vidim valja li.
![]() |
#33189 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Može preporuka gdje pojesti dobar steak/biftek u ZG-u? |
![]() |
![]() |
![]() |
#33191 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Registriran sam od 2011. godine što se vidi, a nije mi ovo prvi post. Zašto ne radi brojač ne bi znao i ne zanima me. Hvala, pročitat ću zadnjih 10 stranica gdje se priča o burgerima, ćevapima, sladoledu, kečapu i čak u 2 posta gdje ima za kupiti meso, ali ne i preporuka restorana. Neka, snaći ću se ja već. Pusa! edit: vidi i dalje imam 1 post, izgleda da sam se opet regao :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#33192 |
Moderator
|
dok črabl ne vidi ovo - http://www.steakhouseopatija.hr/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#33193 |
Premium
|
Tamo nisam bio, ali sve drugo u zg (Apache, Bull, Black Rock, MU)... Ničim nisam bio impresioniran, i bolji mi je steak koji si doma pripremim. Znam da su neki ovdje hvalili kapuciner grill na kaptolu. U pizzeriji o'hara na malešnici se može pojesti jako dobar bistecco fiorentina, ali to je jedini steak kojeg imaju u ponudi ako se ne varam.
![]() |
#33195 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Opatija je u redu, dobar steak, ali nisam bio bas ocaran ono da bi dao 10/10. No mekano meso, fini umak, onaj krumpir takodjer odlican. Fiorentinski od 1kg (220kn ?) u OHari je velik i vise impozantno jelo nego sto bih rekao da me skinuo s pameti. No isto je bilo ok iako je bilo zilavijih dijelova (tetive?). Zadnji wow steak mi je bio tam u onom bistrou fotic. Mozda zato jer mi je to bio ajmo reci prvi takav (rare)... Mogu pohvaliti u Splitu restoran Mignon. Ja sam jeo lignje sa zara i bile tip-top. Cure file mignon sa umakom od sampinjona, a gazda biftek sa onim zelenim paprom. Sve je po preporuci i jako fino, mada sam ja bio veoma brzo gotov jer omjer kolicine i love je bio sezonski, no najede se i to je najvaznije ![]() No najvece iznenadjenje je bila pasteta od ribe sa brisketima/kruhom pecenim. Inace nisam ljubitelj toga al ovo me odusevilo. Gazda ne zna sta je unutra, al kuhara drzi ko kap vode na dlanu...
![]() |
#33196 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#33197 |
Moderator
|
hijaoooooooo braćo ![]() prvo da pohvalim jednu novinu na tržištu, spar, city east: ![]() dakle to je neki pršut/šunka omotano oko polukremastog sira, ima plain i ima krauter (koji je ovaj... 5kn 70g oba), ma mrak snack ![]() međutoa ovo drugo što je ostalo još u tragovima: ![]() pečene paprike i patliđani na salatu... ima stvarno zajebancije i maltretiranja onak fajn, tako da je uvijek najbolje napraviti GRO toga, omjer je 5-2 u korist paprike. dakle rog paprika u ror, patliđan nasolit i prepržit na tavi, paprike očistiti i sve skupa na kockice baciti u buksu, sol, papar, ocat po izboru (jabučni mi je fenomenalan za to, preporuka dm jedina staklena buksa) i ulje iz protvana od pečenja paprike, možda malo još nekog neutralnog ako fali, ali generalno se treba bazirati na tom ulju pečenja. prije svake konzumacije te odvajanja od MOTHERSHIP kontejnera preporučam žlicu jabučnog octa dodat. majko isusova šta je to fino... |
![]() |
![]() |
![]() |
#33198 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Jučer sam odlučio po prvi put napraviti njoke u umaku od četiri vrste sira i uz to pečena piletina. ![]() Piletinu sam napacao u maslinovom ulju, fino začinio s paprom, solju, vegetom i granulama češnjaka. Za umak sam koristio 1. 500g ledo premium njoki 2. 30dkg gaude 3. 20dkg grana padano 4. 10dkg gorgonzole 5. 2 trokutića pikantnog buco sira 6. Dva vrhnja za kuhanje 200ml x 2 7. Muškatni oraščić 8. Krem juha od gljiva - malo..jako malo. Recimo jednu jušnu žlicu. Prvo sam ispekao dobro napacanu piletinu i po završetku iste na to ulje bacio omanji sitno narezani luk i jedan češanj češnjaka isto tak na sitno. Nakon kaj su luk i češnjak bili gotovi s dinstanjem bacio sam dva vrhnja za kuhanje na tavu i miješao te postepeno dodavao sireve. Umak je bio jako gust pa sam ga malo s mlijekom razrijedio i to je to. Prije razrjeđivanja dodao sam krem juhe od gljiva. Tak jasno u taj umak uvaljate njoke i uživate! ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 16.08.2015. u 17:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33200 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33201 | |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Njubek. ![]() Hommejd integralne njoke, trakice piletine u umaku od gljiva (šampinjoni, vrganji u prahu iz Harise, temeljac i malo vrhnja za kuhanje), i domaća kuhana cikla. Mmmm ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#33203 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Probaj finalno dotjerivanje gustoće napraviti sa suhim bijelim vinom a prsa zamieni iskoštenim batkom/zabatkom.
![]() |
#33204 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
@panorama..ok. ![]() ![]() Više bi mi treboa savjet kako složiti umak koji nije "tako težak". ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33205 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33206 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Meni senf mrvu ''olakša'', ali fakat mrvu, možda malo kima u saft i svježeg peršina nasjeckanog posipati da spriječi nadutost ili - manje sireva nutra, i umjesto vrhnja za kuhanje obično vrhnje, samo onda nije tako fino ![]() Kad ste se već dotakli otkoštenih zabataka i bataka, ja sam nedavno kupio dva komada u igomatu. Htio sam ih ispeći na grill tavi, ali onda sam se sjetio ovog recepta kojeg već dugo želim isprobati: http://moja-kuhinja.com/perad/kebab.html Meso zarolano i smrznuto po tom receptu. Karamelizirao malo luka u wok tavi, i na nju bacio narezano smrznuto meso, začinio smjesom začina za kebab (čini mi se iz harrise ali nisam siguran). Uz to svježeg domaćeg narezanog povrća i malo ribane gaude. Sve to zarolao u tortilje s bučinim sjemenkama i preko toga ljuti umak - mileram + 2 žlice domaćeg sambal oelek sosa Izvrsno, slika nemam - prebrzo se pojelo ![]()
![]() |
![]() |
#33208 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ja sam odustao od njoka sa ssirevima. Sad se radi samo pizza 4 formaggi. 😂
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#33209 |
Premium
|
Ja loše reagiram na puno sireva u umacima, tako da to izbjegavam. Vrhnje za kuhanje, senf, začini, a sir (bilo parmezan bilo polutvrdi), naribam na gotovo jelo.
![]() |
#33210 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja cu sutra za rucak to radit al umjesto gorgonzole cu stavit onaj Blue sparov sir, i nesto umjesto buce, kupljene su i ledovi premium njoki pa da vidim kaj je tu tak spesl ![]() Za razblazavanje okusa u ustima tu je zelena salata sa domacim vinskim octom (najbolji ocat koji sam ikad probao, nemam pojma kak je to starom uspijelo vec drugu godinu zaredom) ![]() Btw. Siso kupljena je i knorrova juha od sparoga ![]()
![]() |
|
|