|
![]() |
#1081 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Napokon neka referenca ![]() O buci, potrošnji i temperaturama bolje niš ne reć ![]()
![]() |
![]() |
#1082 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
![]() |
#1083 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Ne znam, ovo što vidim je suludo. 980Ti čip nije štedljiv, a dovoljan je dual slot cooler da ga ohladi. Ovo čudo treba triple slot... Mislim da to nije greška u BIOSu nego je jednostavno tako projektirano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1085 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1086 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1087 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1088 | |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Ne kažem da nije tako ali evo osobno nisam ni jednom vidio da je guru3d nešto kiksao, barem do sad. Nije mi jasno kako mogu dobiti tako različite rezultate. Pogledaj na primjer GTAV na 2560x1440, na guru3d kartica ima 61 fps, a na techPowerUp-u 49 fps. I to pazi sad ovo - na guru3d-u su još spičili 16xAF, 2xMSAA a na techPowerUp-u su isključili MSAA (za AF ne znam ali on i ne utječe nešto previše). Tko je sad tu lud? Na još jačim postavkama su na guru3d-u dobili preko 20% bolje rezultate ![]()
![]() |
![]() |
#1090 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Nema logike da toliko troše, pa to je isti čip, čak bi trebalo koji wat manje trošiti. Glupost od recenzija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1091 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1092 | |||
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Da to je ono zlatno doba kad se jos novi hardver izdavao svake jeseni a HD7000 serija je bila oznacila totalni softwerski redizajn i prelazak s jedne (VLIW5>VLIW4) na drugu (SIMD aka. GCN) arhitekturu. Jednostavno se AMD tad toliko trudio izdati novi chip u nastajanju otkad su preuzeli ATI i onu podvaljenu propast od R600 da je pravo cudo da su uopce tako brzo pokrpali i izoptimizirali drajvere. No tad je bilo jos zalihe para od prodaje prvih HD5000 ca i Phenoma II koji su definitivno bili jako dobri za AMD budzet. Otad samo rezanja, pronevjere para ko u ZgHold, prodefilirale hrpe sponzorusha khm... ovaj menadera i menadercica ... No eto soft developeri mogu napraviti dobar posao ako in menadzeri ne zeznu i otpuste cijeli tim koji je dizajnirao chip za koji trebaju napravit support ... Mogu oni bit gikovi no dok debagiraju ono sto je pjesnik-dizajner htio s tim cipom dok ovaj vec trazi novi posao ... nije bas dobro za biznis. No glavno da menezercici dobiju svoje bonuse za pocvecanje produktivnosti i ispiranje mozga slidewareom. A za core kog briga. Citiraj:
Cemu tolike hvale i iscudavanje u istoj recenici ![]() ![]() ![]() Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: xnautix. 19.06.2015. u 15:23. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#1093 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Evo jos jedan review od njemaca ovog puta: Datum reviewa je 18.06.2015. http://www.gamestar.de/hardware/graf...3087218,2.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#1094 |
Premium
|
Istina, takav je danas biznis općenito. Uglavnom nisam nikad nešto posebno pratio kadrove takvih firmi (nit su me nešto posebno zanimali), ali čini mi se da je amd okupio dobru ekipu i ušao u dobre projekte, malo su se stisli da imaju za zen projekt, a valjda će i nešto love na high endu ove generacije namlatit, pa će se valjda malo okreniti i slijedeće generacije nove gpu po svim linijama na novom proizvodnom procesu |
![]() |
![]() |
![]() |
#1095 |
Bazinga
|
Ja sam dobio dvije 7870 s istim problemom - nije radila regulacija ventova kako treba. Dosta poznat problem. Zanimljivo je što nisu uvijek odobravali zamjenu. Srećom, meni jesu.
![]() |
#1096 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Po ovome što pisete, izgleda da je MSI uspio spustiti ljestvicu nize od pcchipsa i matsonica.. ![]() ![]() Vrijedilo bi napraviti test istog modela od vise razlicitih proizvodjača , kako se to nekad radilo ![]() ![]() ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#1097 |
Outer Space
Datum registracije: Jul 2007
|
Meni nije jasno kako je MSI 390X jaca 20% od 290X. Podigli su GPU frekvenciju za 50 Mhz i memoriju za 170 Mhz i izbacili retardirane drajvere verziju 15.15 koja podrzava samo R9 3XX seriju. Ma ajte molim vas. Ja kad sam ovu svoju matrix overklokao isla je isto na 1100 mhz GPU (stock 1050) i memorija ide isto na 1500 mhz (1350 stock) bez ikakvog beda i to bez dizanja napona i nisam vidio ni blizu takve rezultate kakve oni prikazuju.U bf4 brza za 15 FPS-a. DE DOBRO JE BRATE,ALAJ GA SERU. Znaci da su nesto cackali sa drajverima nabijem ih na kitu ili su ih potplatili da izmisljaju gluposti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1098 | |
Bazinga
|
Citiraj:
![]() Temperature u idleu su bile super, a u loadu još bolje. Nije ni čudo kad je trigger bio oko 50c i odmah na 100%, bez pitanja. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1099 |
Premium
|
Inače kad smo kod MSI-a tko ne zna na AM3+ AMD pločama imaju katastrofalnu regulaciju napona (daleko su najgori) - znači masivna krepavanja i na stock postavkama, na high endu jako loše voltaže kod OC-a (velike overvolte ili undervolte). Uglavnom imaju "tradiciju" sa amd-om, međutim neb još upiro prstom u njih za 390X kad se recenzije tako drastično razlikuju |
![]() |
![]() |
![]() |
#1100 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() A ništa, jedino ako će sad AMD kao i Nvidia, sabotirati R9 200 seriju u driverima ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1101 |
Outer Space
|
Naravno da su sabotirali u drajverima. Verzija 15.15 poboljsava performanse istog 290x cipa rebrandiranog u ime 390x za 20% .Taj amd stvarno ima genijalne inzinjere.Promjene ime SKU-a i performanse porastu za 20%. Brate,10 puta rebrandaju jedan te isti cip i eto porasta performansi za 200%. Cudo nevidjeno. Ocigledno je da je AMD hawaii GPU napredniji nego sto smo mislili posto su 2 godine obuzdavali performanse da ne odlete u nebo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1102 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2012
|
Citiraj:
https://mega.co.nz/#!Rt0wmZQC!o9tHK5...S6tEjdIxrvndsc |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1103 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja ne znam sto se vi cudite tak jako oko drivera. Kada sam ja uzeo GTX770 ( par dana nakon izlaska ), vrtio neke igre, in game bencheve i to bio sam onak happy ali ne PREVISE. Onda nakon par mjeseci doso je driver koji je davo 20% perfomance (koji se pojavio izlaskom r7 i r9 serije AMD-a ). Kada sam ponovo izvrtio igre, in game bencheve onak porast FPSa je bio osjetno veci ( u nekima do 15 fpsa, nekim 10setak, nekima 5 ovisi o igri benchu ali porast je bio ocigledan, pogotovo sto se tice MIN framerate. ) bez OCa bez icega samo promjena drivera. To radi i jedna i druga strana godinama... Ja osobno i dalje tvrdim da i jedna i druga strana driverima zakljucavaju puni potencijal grafe, kako bi bio prisiljen prec na nesto novije, drugim rijecima kako bi potrosio pare. EDIT: Sada nedavno je nvidija bacila driver kojima je "popravila" perfomance starijih serija grafi isto, onak osjetni porast, samo driver je u pitanju. Interesantno kako to nije napravila kada se pojavila 900 serija nego tek sada prije par tjedana xD Kada su ljudi vec pokupovali noviju seriju, ne svi ali neki jesu. To je sve marketing .. To je tako i ne mozes tu previse utjecat, ali nema potrebe se niti previse cudit. EDIT2: Ovdje sam ja inace skido driver, tu su driveri nevjerojatno bolji sto se tice svega, nego driver direkt sa AMD/NVIDIA stranica. Neke igre masu masu bolje rade sa ovim driverima. Zadnje izmijenjeno od: ravkan. 19.06.2015. u 16:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1104 | |
Outer Space
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1105 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2012
|
Citiraj:
Dobra stvar kod rebranda je da će korisnici "starih" kartica imati full driver podršku još cijelu generaciju kartica ![]() http://www.techspot.com/review/991-g...rks/page3.html Pogledaš npr 7970Ghz i 280x identične performanse, i kako su blizu GTX-u 780. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1106 |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Malo sam cackao da vidim zasto je AMD blacklistao kitguru. Kronologija ide ovako: - 11.6 Kitguru je informiran da ce dobit Fury karticu - 12.6 Kitguru objavi ovo na jubitu: LINK - Nekoliko dana kasnije AMD blacklista Kitguru *O videu sami donesite sud s obzirom kad je objavljen EDIT: Da ste vi na mjestu AMDa,biste li poslali svoj flagship tom liku? EDIT: Gledajuci tog "novinara" sasvim mi je jasno zasto im je AMD ukinuo isporuku Fury kartice. EDIT: Video samo pokazuje koliko je Kitguru biased i koliki su epic fail. Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 19.06.2015. u 19:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1107 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Ok, frajer je pretjerao bez da je probao ista (mislim na Fiji)... Premda za rebranding ima pravo. Iskreno, nebi mu ni ja dao svoj proizvod na rivju medju prvima (ako je uopce situacija takva da imaju svega par grafickih za podjelit rivju sajtovima).... Zadnje izmijenjeno od: Disco. 19.06.2015. u 19:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1108 |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
EDIT: Disejblali su komentare na video onog nesretnika sa shitgurua,ali su ostavili rejtinge: ![]() Evo slika kako Fury X izgleda ugradjen: Stvarno je mali. ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 19.06.2015. u 20:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|