Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.06.2015., 23:53   #1051
uploader
Premium
Moj komp

uploader's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Hvala vam. ...
uploader je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2015., 00:13   #1052
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor ravkan Pregled postova
Kolko je to puta bilo objasnjeno ovdje na forumu, cak i u ovom treadu. Jadan Manuel Calavera izgleda da stvarno njegove postove niko ne cita, a tolko se trudi objasnit neke stvari, a onda ljudi ponovo postavljaju isto pitanje
ah, no...Repetitio mater studiorum est, kaj ne?
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2015., 00:20   #1053
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Zanimljivo je i kako u starijim naslovima (tomb raider, bioshock infinite, metro, crysis 3) R9 290X nije u rangu GTX 780 Ti, dok u novijima GTX 780 Ti redovno zaostaje za R9 290X (GTA 5, battlefield hardline, witcher 3) a briljiraju nove nvidia kartice. Hmm...
Nvidia loše stari

Uzmi još u obzir da je gtx 780 bila negdje 25% skuplja od R9 290 (non X), a 780Ti možda negdje duplo skuplja.

Masa su još "nvidia" naslovi. Pa se još svi čudimo ko pura dreku što su ih rebrandirali
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2015., 00:26   #1054
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Zanimljivo je i kako u starijim naslovima (tomb raider, bioshock infinite, metro, crysis 3) R9 290X nije u rangu GTX 780 Ti, dok u novijima GTX 780 Ti redovno zaostaje za R9 290X (GTA 5, battlefield hardline, witcher 3) a briljiraju nove nvidia kartice. Hmm...
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Nvidia loše stari

Uzmi još u obzir da je gtx 780 bila negdje 25% skuplja od R9 290 (non X), a 780Ti možda negdje duplo skuplja.

Masa su još "nvidia" naslovi. Pa se još svi čudimo ko pura dreku što su ih rebrandirali
Svi linkovi koje sam vidio od Manuela su sa starim driverima prije "optimizacije" za Keplerovce..

353.06 su ti koji "ispravljaju" bugove prema Keplerima.

Zadnje izmijenjeno od: Ati freak. 19.06.2015. u 00:31.
Ati freak je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2015., 00:27   #1055
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
...da, gadan je taj spam, viđen toliko puta prije, a ako se nastavi toliko sveudilj ponavljati... pomislit ću da je gotovo dosegao mahnite trendove prepakiranja...

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2015., 00:31   #1056
ravkan
Premium
Moj komp

ravkan's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
ah, no...Repetitio mater studiorum est, kaj ne?
S jedne strane si u pravu
Staro 19.06.2015., 00:37   #1057
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Citiraj:
Autor Ati freak Pregled postova
Svi linkovi koje sam vidio od Manuela su sa starim driverima prije "optimizacije" za Keplerovce..

Al je zato amd poznat po ispoliranosti drivera ... Pogotovo za nvidia igre i to odmah po launchu pa je omjer opet takav kakav je.

Možda je tu dijelom došlo do izražaja što su amd grafe "mesnatije" (sabirnica, više vram, čisti vram , ROPs štajaznam, općenito neki arhitekuralni elementi). Naravno da se različiti tabori i različiti čipovi ne mogu uspoređivati po brojkama zbog različite arhitekture, ali nešto tu ima... Ili to ili ona teorija zavjere o nvidijinom sabotiranju keplera. Jer ni teorija o driverima ne drži baš vodu. Ne može nvidia imati lošije drivere od amd-ovih, a pogotovo za igre u kojim je usko surađivala sa developerima. Također ako novim driverima podigne perfomanse keplericama, novim driverima će se opet podići i maxwellicama zar ne? Opet ostaje ta prevelika razlika između dvije nvidijine serije gpu

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 19.06.2015. u 00:49.
Staro 19.06.2015., 00:40   #1058
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
da, prepakirali su je više puta nego braća pivac smrznuto meso u plodinama, uvezeno krajem prošlog stoljeća

Citiraj:
Nvidia loše stari

Čini mi se da stvar ima svoju genealogiju, još tamo od HD 2900 XT (a i segregator nešto slično spomenuše) koja je bila smiješna po izlasku u odnosu na G92 kartice a kasnije...

Citiraj:
Autor ravkan Pregled postova
S jedne strane si u pravu
da, a s druge, nisam baš pratio

Citiraj:
Autor Ati freak Pregled postova

...prođe baka s kolačima, gdje su bili kad je izašao GTA 5, Battlefield Hardline, Witcher 3...

Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 19.06.2015. u 00:56.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2015., 01:23   #1059
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Citiraj:
Čini mi se da stvar ima svoju genealogiju, još tamo od HD 2900 XT (a i segregator nešto slično spomenuše) koja je bila smiješna po izlasku u odnosu na G92 kartice a kasnije...
I još mi je jedna stvar pala na pamet. Kad AMD izbaci neku novu gpu (al ono baš novu ) da su im driveri loši - ali ne u smislu za konkretnu igru, nego u smislu iskorištavanja vlastitog hardvera. Pa onda nakon određenog dužeg perioda kad stvari sjednu na svoje mjesto da gpu napokon prodiše punim plućima. To mi je palo na pamet zbog HD7xxx serije gdje je negdje nakon nekoliko mjeseci ako se tko sjeća došlo do nekih većih porasta performansi. Sjećam se i nekog testa gdje je mislim HD7850 bila nekih 8% jača nego u prvim recenzijama. Navodno je u praksi bila i jača od gtx 660 (ili barem kad se OC-ala). A kad nova gpu izađe svi se odmah po izlasku slete recenzirat i onda se ti rezultati vuku vječno po tablicama.

A za ovu moju drugu teoriju o većoj "mesnatosti" možda idu u prilog ovakvi i ovakvi detaljni testovi na višim rezolucijama. Znači te obje gpu su jače od amd-ovih na 1080p, ali na većim rezolucijama možda sabirnica ili nešto drugo znatno smanji razliku, ako ih čak i ne prestignu kao u prvom linku. Te starije igre tipa tomb raider i sl. su općenito manje opterećivali gpu, jedva preko 1gb vram prebacivali i sl., međutim ove nove igre izgleda više opterećuju sve živo (i sabirnica dolazi do izražaja možda)

Evo još jedan primjer za teoriju mesnatosti na dvije amd-ove gpu. Novija tonga R9 285 i starija R9 280. Prva je efikasnija gpu i u svim stranim recenzijama je u svim igrama bolja, i onda na pce recenziji dođe na red novi hitman gdje bude slabija i kaže ovo:

Citiraj:
Hitman je jedan od naslova koji očito voli širu memorijsku sabirnicu, pa se ovdje R9 285 ne snalazi najbolje i kao što vidimo tek je malo brža od vrlo brzog 270X Toxic modela.

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 19.06.2015. u 01:30.
Staro 19.06.2015., 01:36   #1060
Sphere
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2015
Da to je ironicno kod AMD-a sto njihov hardver sto je stariji to je bolji, gledano i za graficke i za procesore.
Sphere je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2015., 01:39   #1061
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Isuse boze sad si se toliko prosro da si mi toliko digao tlak, da ces bit druga osoba na cijelom forumu koja mi je blacklisted, neznam gdje samo nalazite ovaj PCE, mora da je BUG pretrpan... Zadrzite se na raspravi i pejstanju konstruktivnih linkova a manje ovakvih proljeva...
Staro 19.06.2015., 05:37   #1062
Sphere
Banned
Moj komp

A sta je tebi imalo dic tlak milo??

Evo da ti u par recenica objasnim ono na sta si se napjenio:

- prije par godina intelovi dvojezgreni procesori su u svim igrama bili bolji od AMD-onih visejezgrenih procesora, kako je vrijeme proslo i igre pocele koristiti vise jezgri AMD je postao bolji i zauzeo svoje mjesto.

- pogledaj kako se fino jos uvijek igra na HD 7970Ghz, r9 290 i 290x a gtx 680, 780 i 780ti se vise i ne spominju, također u starijim igrama su AMD perjanice losije stajale nego danas u novijim naspram konkurencije.

Ako si vec nervozan, rađe tu energiju usmjeri prema nekom komadu (ako ga imas ) a nemoj ovdje glumiti šerifa i biti bezobrazan.
Staro 19.06.2015., 06:11   #1063
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Upiši u Google "Nehalem vs Bulldozer", pa mi javi kako superiorna AMDova arhitektura stoji.

A to što ne vidiš/gledaš nVidia grafe ne znači da ne postoje i da ih nitko ne spominje. Fermi i Kepler su starije arhitekture na kojima se još uvijek može pošteno igrati. I nije mi jasan termin "spominje"... Što ti to znači u slučaju 7970?
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2015., 11:52   #1064
suedamA obmaR
Game, PC ,motobikes, bike
Moj komp

suedamA obmaR's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Istina da nekad zna bubnit i zaspamat, al pobogu što toliko napadate čovjeka? Što je krivo napisao? Mnoge dostupne informacije tvrde da će fury X nadmašit 980Ti (barem referentni model), te je naveo cijene u americi. Ništa čudno i nenormalno. Jbte trećina postova se svela na šprdanje hawkera
Drito u sridu, svaka ti dala.
suedamA obmaR je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2015., 12:08   #1065
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Staro 19.06.2015., 12:25   #1066
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
ovo mi se cini kao ono ako nam hitno ne posaljete fury x na test, plakat cemo na sav glas. svi se trgaju tko ce prvi izaci s opsirnijim testovima van, hype je postignut. hrpa njih se gura, a amd bira.

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2015., 12:25   #1067
Garro
Premium
Moj komp

Čitam ovo i ne vjerujem... Da se jednom složim sa Sphere-om, AMD-ov marketing je hrpa morona...
Staro 19.06.2015., 12:28   #1068
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
dakle driveri
syss je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2015., 12:29   #1069
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
I još mi je jedna stvar pala na pamet. Kad AMD izbaci neku novu gpu (al ono baš novu ) da su im driveri loši - ali ne u smislu za konkretnu igru, nego u smislu iskorištavanja vlastitog hardvera. Pa onda nakon određenog dužeg perioda kad stvari sjednu na svoje mjesto da gpu napokon prodiše punim plućima.
Citiraj:
Autor Sphere Pregled postova
Da to je ironicno kod AMD-a sto njihov hardver sto je stariji to je bolji, gledano i za graficke i za procesore.

Možete li mi pojasniti šta tu točno "sjeda na svoje mjesto", odnosno šta se točno događa kod te radnje da prouzrokuje poboljšanja?
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2015., 12:33   #1070
Sphere
Banned
Moj komp

Sa pojedincima sa ovog foruma uopce ne treba ulaziti u raspravu niti bilo sta objasnjavati, zali boze zivaca i vremena
Staro 19.06.2015., 12:36   #1071
Rino
[ZA DOM]Rino
Moj komp

Rino's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
ovo mi se cini kao ono ako nam hitno ne posaljete fury x na test, plakat cemo na sav glas. svi se trgaju tko ce prvi izaci s opsirnijim testovima van, hype je postignut. hrpa njih se gura, a amd bira.
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Čitam ovo i ne vjerujem... Da se jednom složim sa Sphere-om, AMD-ov marketing je hrpa morona...
Ma kog boli kita za hrpu novinarčića povrijeđenog ega...svi bi samplove mjesecima prije izlaska proizvoda.

Ionako mi se neda čitat 751 review istog proizvoda...dovoljno mi je 5 da izvučem zaključke o performansama kartice!

Rino je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2015., 12:40   #1072
Garro
Premium
Moj komp

Čuj, KitGuru mi jedan od boljih site-ova (iako i tu ovisi dosta o novinaru), ali ono što smeta je obećati review sample pa ga povući zbog "negativnog pisanja", što je blago rečeno seratorski.

Jedina ispravna taktika, ako si toliko siguran u proizvod da je "početak nove ere", da ga daš onima koji po tebi najviše pljuju pa ih jednom zauvijek ušutkaš.
Staro 19.06.2015., 12:44   #1073
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Čuj, KitGuru mi jedan od boljih site-ova (iako i tu ovisi dosta o novinaru), ali ono što smeta je obećati review sample pa ga povući zbog "negativnog pisanja" je seratorski.

Jedina ispravna taktika, ako si toliko siguran u proizvod da je "početak nove ere", da ga daš onima koji po tebi najviše pljuju pa ih jednom zauvijek ušutkaš.
moguce, ali i dalje se pise, i pise i prica i pise..
vijesti za sad na kapaljku, razvlace ovog furya po portalima, ko ja parizer po sniti kruha
onda ce pisati jedni, malo kasnije drugi, odes na GO, vratis se i dalje ce se nesto pisat o istom..

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2015., 12:51   #1074
Rino
[ZA DOM]Rino
Moj komp

Rino's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Čuj, KitGuru mi jedan od boljih site-ova (iako i tu ovisi dosta o novinaru), ali ono što smeta je obećati review sample pa ga povući zbog "negativnog pisanja", što je blago rečeno seratorski.
Nisam bio na toj stranici ima već par godina!

U zadnje vrijeme uglavnom gledam Youtube recenzije jer sam lijen čitat!

Rino je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2015., 12:59   #1075
Hawker
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2014
Sta sad kmece ti siteovi.
Da sam na mjestu AMD a banira bi ih par godina kao sto nvidia radi.
Hawker je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2015., 13:02   #1076
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ali sta nije vec bila neka slicna frka i to bas tu na PCE?
Neznam dali je AMD, Nvidia ili Intel...
Staro 19.06.2015., 13:09   #1077
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova

Možete li mi pojasniti šta tu točno "sjeda na svoje mjesto", odnosno šta se točno događa kod te radnje da prouzrokuje poboljšanja?
Let mi explain it to you, mr.troll.
http://www.vortez.net/articles_file/20152_bf3%201.png

Jasno da ne može bit jasnije, žuto ti je 12.4 driver, plavo je 13.1 driver, drugi rez po redu, znači stock vs stock, samo razlika u driverima je donijela razliku od 96 na 129 fps-a na ISTOJ grafi i ISTOJ konfiguraciji, bez msaa, a sa 4xmsaa sa 68 na 85 fps-a.
Eto to sjeda na mjesto, da finetuneaju drivere za nove generacije grafa.
To ti je ono kad spektakularno najave up to 28% u bf-u, a na midrange segmentu to bude 5 ili u najboljem slučaju 10% poboljšanje, i za 2 top grafe bude tih 20-28%, u toj igri. U nekima ne bude ni 10%, sve ovisi.
Staro 19.06.2015., 13:44   #1078
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/R9_390X_Gaming/

Voli struju ko Zagreb Stoka, Dujmića koka, ko Marijan Ban bocu štoka. Super stedljiva, nema sta i nema hdmi 2.0
Staro 19.06.2015., 14:00   #1079
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/R9_390X_Gaming/

Voli struju ko Zagreb Stoka, Dujmića koka, ko Marijan Ban bocu štoka. Super stedljiva, nema sta i nema hdmi 2.0
Da, vidio sam i u tomshardware i hardcop recenziji da MSI model abnormalno struje troši. Kod ostalih vendora izgleda nije tako kao ~ R9 290X
Staro 19.06.2015., 14:07   #1080
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Da, vidio sam i u tomshardware i hardcop recenziji da MSI model abnormalno struje troši. Kod ostalih vendora izgleda nije tako kao ~ R9 290X
Isto fals je MSI imao i sa GTX 660 ako se ne varam? Samo je tu bilo pre velika voltaža u loadu, a ovo je malo previše...
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na