Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 11.05.2015., 15:10   #4951
Superior
Premium

Superior's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Ok, istina. SAMOLED je odličan ali... mene malo znaju oči od njega peći ponekada.
Inače, imam i SAMOLED i Sonyjev Trilluminos (tft) i IPS na L90... meni je to sve isti K. Nisam odavao previše pažnje na to. Bitno je da je oštra slika i preko 300dpi a drugo je malo bitno

Isto kao i ti. Ipak pričamo o mobitelu a ne o decidiranom fotoaparatu.
Kad se bilo koja slika zumira dobije se saćasti uzorak zrnja pogotovo one iz lowlight ambijenta.
Nadalje, S5 mi ima puno ljepše i prirodnije boje od G3 i na fotkama i na videu u svim uvjetima.
Glavni prigovor na S5 kameru su neprirodne boje i preoštravanje. Meni osobno to ne smeta ali svejedno jedan moj frend veli da moj G3 radi bolje fotke od njegovog S5.
Superior je offline  
Staro 11.05.2015., 15:14   #4952
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Koji je bolji auto, neki Mercedes flagship ili BMW flagship? Stvar je osobne preferencije.
Možemo se složiti da su oba auta vrhunska. E sad ko će uzet jednog, a tko drugog - stvar je individue.

Ista stvar kao i S5 i G3. Oba su vrhunski mobiteli i ni sa jednim nemreš fulat.

Citirao sam se puno puta. Mob kupuješ prema manama koje možeš zanemariti a ne extra super featurima jer ih svi flagshipovi zadnje 2 godine imaju
Brko je offline  
Staro 11.05.2015., 16:08   #4953
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Mercedes jebo ga ti Nego sto se G3 i S5 tice , ( na stranu to sto je G3 iz vipa tesko smece),govorim openito o G3, izuzetno me smetao oversharpening kod istog. Uzas jedan kako je to lose izvedeno. S5 ima te oversaturiranje boje ali kad namjestis photo preset u opcijama, boje dobiju tu neku toplinu i izgleda super.
Staro 11.05.2015., 16:14   #4954
Jakesevic
Truth is out there!

Jakesevic's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Moze preopruka neke baterije za S mini 4, moze ebay ili kod nas,znaci da bar drzi kao original ili ako znate di ima uzet povoljno original bateriju?!?
Staro 11.05.2015., 16:16   #4955
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Jakesevic Pregled postova
Moze preopruka neke baterije za S mini 4, moze ebay ili kod nas,znaci da bar drzi kao original ili ako znate di ima uzet povoljno original bateriju?!?
ONYX. 100kn.
Staro 11.05.2015., 20:30   #4956
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Dakle, netko je tražio par kratkih osvrta na S5 vs. G2. Evo što sam ubilježio od petka, 08.05.2015. u 3 dana intenzivnijeg korištenja:

S5 over G2:
- kamera (znatno i osjetno brži AF, kvaliteta fotografija i videa u svim uvjetima)
- SAMOLED ekran i njegov kontrast na otvorenom
- water/dustproof
- nema kapacitivnih tipki u samom ekranu, dakle 5,1" ekrana
- zvuk na eksternom zvučniku
- kvalitetnija izrada

G2 over S5:
- double tap to wake
- baterija (not by much, ali bolja)
- mogućnost slanja MMS poruka bez paljenja podatkovne mreže
- ljepši dizajn
- noviji android

Draw (ono što je na oba jednako dobro):
- responzivnost i fluidnost uređaja
- brzina otvaranja aplikacija i built-in stvari tipa Contacts, Phone i Gallery.
- IR blaster

I naravno, da ispunim želje, eto i Battery benchmarka prema mojim uvjetima korištenja (nešto u čemu je G3 umene ostao kratak za nemalih 2 sata i sitno minuta):

Dakle u nekim umjerenijim uvjetima, endurance će biti 2-3 dana. Inače sam mislio uzeti 3400 mAh extended battery, ali zasada nema potrebe.

Klasika, WiFi uglavnom, fiksni brightness cca 40%, sat vremena razgovora, hrpa SMSova i naravno Tapatalk, Firefox i Gmail turiranje
I bez onih power saving opcija upaljenih.
Brko je offline  
Staro 11.05.2015., 20:31   #4957
spajder
Registered User
Moj komp

spajder's Avatar

Datum registracije: May 2011
Staro 11.05.2015., 20:41   #4958
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Dakle, netko je tražio par kratkih osvrta na S5 vs. G2. Evo što sam ubilježio od petka, 08.05.2015. u 3 dana intenzivnijeg korištenja:

S5 over G2:
- kamera (znatno i osjetno brži AF, kvaliteta fotografija i videa u svim uvjetima)
- SAMOLED ekran i njegov kontrast na otvorenom
- water/dustproof
- nema kapacitivnih tipki u samom ekranu, dakle 5,1" ekrana
- zvuk na eksternom zvučniku
- kvalitetnija izrada

G2 over S5:
- double tap to wake
- ljepši dizajn
- noviji android

Draw (ono što je na oba jednako dobro):
- responzivnost i fluidnost uređaja
- brzina otvaranja aplikacija i built-in stvari tipa Contacts, Phone i Gallery.
- IR blaster

I naravno, da ispunim želje, eto i Battery benchmarka prema mojim uvjetima korištenja (nešto u čemu je G3 umene ostao kratak za nemalih 2 sata i sitno minuta):

Dakle u nekim umjerenijim uvjetima, endurance će biti 2-3 dana. Inače sam mislio uzeti 3400 mAh extended battery, ali zasada nema potrebe.

Klasika, WiFi uglavnom, fiksni brightness cca 40%, sat vremena razgovora, hrpa SMSova i naravno Tapatalk, Firefox i Gmail turiranje
I bez onih power saving opcija upaljenih.
8hi50 min sot ? pa kako pobogu ?? Ja sam sad na 14% i imam 4hi30 min :/
Staro 11.05.2015., 20:46   #4959
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
G2 over S5:
- double tap to wake
- ljepši dizajn
- noviji android

Pa Brko kakav double tap to wake kad na s5 imaš single tap to wake pošto ima fizički gumb

A i kakve su ovo floskule za dizajn...pa valjda ti je trebalo već biti jasno da je Samsung revolucionaran sa svojim dizajnom i mobitela i sučelja ko proizvođači Lade pfft
Red Dwarf je offline  
Staro 11.05.2015., 21:24   #4960
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Heavy user ? Ovo je heavy user

A ne vi ,mala djeco, po dan i vise
spawn je offline  
Staro 11.05.2015., 21:33   #4961
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Nije ni to bas nes specialno heavy, vise blize "normlanom". Heavy ce bit kad jos malo zatopli pa ljudi budu puno po vani sa auto svjetlinom, drustvenim i nasim internet mrezama. Tak je vec sad meni i 15/3.5 mi je normalno na G3 na G2 i Z2 mozda sat vremena vise i to sve ak nis ne srce u pozadini..
MAGARAC je offline  
Staro 11.05.2015., 22:02   #4962
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Ma nema heavy usera. Meni nemaju smisla te stvari. Pa na s4 sam isto koristio mob a baterija je u 17 sari bila gotova. Nema smisla uspoređivati usere
spawn je offline  
Staro 11.05.2015., 22:07   #4963
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
8hi50 min sot ? pa kako pobogu ?? Ja sam sad na 14% i imam 4hi30 min :/
Fiksni brightness, ne koristim Viber, Whatsapp, Facebook i slične govnarije.
Ne koristim GPS, WiFi gasim kad idem van, 3G gasim kad dođem doma.
Ne igram igrice na mobitelu.

Koristim mobitel za ono čemu mob služi (pozivi i poruke), koristim alarm/budilicu, slušam mjuzu, heavy usage of Tapatalk i Firefox i imam 3 Gmail accounta. Povremeno koristim Twitter. I otkako imam S5 ta 3 dana, snimio sam već cca 6 GB videa i 200 fotki jednostavno mi je gušt sa njim slikat koliko je dobra kamara

Plus, pobijo sam sva sranja tipa Hangouts, Google+ i slične Google beskorisne idiotarije te Google contacts Sync budući imam sve kontake lokalno u telefonu koje backupiram Wondershare MobileGo for Android.

Da koristim sve što i vi, imao bi i ja 5 h SOT-a max

Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova
Pa Brko kakav double tap to wake kad na s5 imaš single tap to wake pošto ima fizički gumb
AITO ISTO navika od G2 pa tuckam po šajbi

Citiraj:
A i kakve su ovo floskule za dizajn...pa valjda ti je trebalo već biti jasno da je Samsung revolucionaran sa svojim dizajnom i mobitela i sučelja ko proizvođači Lade pfft
A moram mu naći neki minus. Dovoljno je da me zovu Sony fanbojem, ne treba mi još i etiketa Samsung fanboja

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Heavy user ? Ovo je heavy user

A ne vi ,mala djeco, po dan i vise
nekome je mobitel, a nekome radna stanica
Brko je offline  
Staro 11.05.2015., 22:12   #4964
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
A moram mu naći neki minus. Dovoljno je da me zovu Sony fanbojem, ne treba mi još i etiketa Samsung fanboja
Dokle god je The Man ovdje,nemaš brige. Ne možemo mu ni prismrdit
Ali što jest jest, S5 je odličan uređaj. Veliki skok s S4.
S6 je još bolji. Ajme kako leti. A foto je strava. Neću o dizajnu jer je to subjektivno.
spawn je offline  
Staro 11.05.2015., 22:23   #4965
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Da, i S6 košta koliko i 2 zapakirana S5 o njemu ću razmišljat kad bude S7 vani.
Brko je offline  
Staro 11.05.2015., 22:36   #4966
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Samsung ekipa, Drug Brko ima tu sreću u nesreći da ne živi na mobitelu nego tek u suživotu s njim (registrirano partnerstvo) pa zato i ima mnogim "normalnim ljudima" nepojmljivih 8 sati ekranizacije.

Prvi mobitel koji zdura heavy duty gaženje uz 8 sati ekranizacije kupujem još jučer ujutro, ali takva naprava još uvijek ne postoji ođe neđe blizu.

Što se baterije za surfanje putem mobilnih mreža dotikavlje, jel tu još uvijek S5 mini šampion?

Imam neke sheme i kombinacije u svezi glede njega pa me privukao podatak da dotični omogućava 13 sati i 14 minuta surfanja, iako ne kužim na koju foru jer to podrazumijeva i da mu baterija omogućava ekranizaciju koja traje barem nekoliko minuta više od tih već ionako famoznih 13 sati i 14 minuta.

Ne kužim jel ovi ljudi s GSMArena sajta te ER podatke izvlače iz guzice ili odakle, no u ovom konkretnom slučaju (S5 mini) nema šanse da su u pravu.

The Man je offline  
Staro 11.05.2015., 23:01   #4967
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Da, tako nekako imam sreće u nesreći što i dalje komuniciram preko mobilne mreže a ne preko raznih live app messengera. I naravno ako imaš puno tih Vibera i sličnog, da batka ne može probit 5h i još recimo Auto svjetlinu koja se vani zakucava na 100%.

Što se testa na GSM areni tiče, imaš link dolje gdje piše kako su testirali pa moš detaljno provjerit kako su došli do tog podatka.
Brko je offline  
Staro 12.05.2015., 12:34   #4968
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Meni bitno da traje od 8:00 do navecer. Ionako sam svaki mob dosad punio svaki dan. S5 mi je po bateriji da kazemo najsigurniji dosad. Svi ostali su kaskali. Govorimo samo o Samsungu jel.
spawn je offline  
Staro 12.05.2015., 17:54   #4969
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Meni bitno da traje od 8:00 do navecer. Ionako sam svaki mob dosad punio svaki dan. S5 mi je po bateriji da kazemo najsigurniji dosad. Svi ostali su kaskali. Govorimo samo o Samsungu jel.
To i Alpha bez problema izdrzi gdje ne bi S5. Skinem ga s punjaca u sedsm i izdrzi do ponoci gdje na bateriji ostane 20-50% ovisno o koristenju i wirelessu.
Staro 12.05.2015., 17:56   #4970
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Vidi moj screenshot iznad. U 22 sata ima 6% nakon malo jaceg koristenja. Ponekad imam bar 30-40 vise.poziva
spawn je offline  
Staro 12.05.2015., 21:37   #4971
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Vidi moj screenshot iznad. U 22 sata ima 6% nakon malo jaceg koristenja. Ponekad imam bar 30-40 vise.poziva
Svaka cast, kako uspijes 5 sati gledati u ekran, samo sam htio dodati da jedan dan sa Samsungom nije neko dostignuce, Alpha to bez problema odradi. Jos ni jednom nisam uspio ubiti bateriju do osam navecer, ako je ujutro bila napunjena, tako da mobiteli s 2800mAh bi trebali drzati bar 2 dana.
Staro 12.05.2015., 21:45   #4972
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

I drže. Evo sad metno na punjač, a ima još 7%. Preksinoć sam ga oko 22h skinuo sa punjača. Puna 2 dana bez brige.
Brko je offline  
Staro 13.05.2015., 08:24   #4973
The Man
Premium

The Man's Avatar

Nije problem 5 sati gledati u ekran ako ustaješ u 5 AM i sklapaš oči oko 11 PM? To je 18 sati čiste budnosti i 5 sati je tu tek 30% vremena. Ništa ekstremno, sasma normalno. Radni narod Crne Gore nije dase uzima za primjer.

The Man je offline  
Staro 13.05.2015., 09:12   #4974
imart
Banned
Moj komp

Datum registracije: Feb 2013
još plus doma 5 sati na kompu i na polsu 8 i to je za neke 18 sati ekrana hehehe...
imart je offline  
Staro 13.05.2015., 10:37   #4975
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Citiraj:
I drže. Evo sad metno na punjač, a ima još 7%. Preksinoć sam ga oko 22h skinuo sa punjača. Puna 2 dana bez brige.
Ja ne volim vidjeti mob da ima ispod 20% baterije.

Moja filozofija glede toga je jednostavna - mob mora izdrzati od 06:00 do 00:00 na jednom punjenju. Ostalih 6 provodi na punjacu, dok ja spavam.
Staro 13.05.2015., 11:06   #4976
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Svako ima svoju filozofiju. Moj kolega tanka auto full kad mu spremnik bude na pola. Moj bratić puni mob kad ide van iz stana pola sata bez obzira na koliko posto bude baterija... primjera koliko oš
Brko je offline  
Staro 13.05.2015., 14:51   #4977
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Svaka cast, kako uspijes 5 sati gledati u ekran, samo sam htio dodati da jedan dan sa Samsungom nije neko dostignuce, Alpha to bez problema odradi. Jos ni jednom nisam uspio ubiti bateriju do osam navecer, ako je ujutro bila napunjena, tako da mobiteli s 2800mAh bi trebali drzati bar 2 dana.
Preko moba obavljam gotovo sve poslove u hodu. Word,printanje,narudzbe,mailovi,slikanje i slanje slika ,razgovori,dogovori itd. Poslovni mob. Da radim nesto drugo,uzeo bih si nokiu 6700classic i uzivao bih.
spawn je offline  
Staro 13.05.2015., 15:02   #4978
The Man
Premium

The Man's Avatar

Citiraj:
Da radim nesto drugo,uzeo bih si nokiu 6700classic i uzivao bih.
Sexy mobitel, ali bolja mi je Nokia 6310 zbog igrica.

Snake II <3

The Man je offline  
Staro 13.05.2015., 22:12   #4979
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Probao uživo S6 Edge, i stvarno su ga super napravili što se tiče izgleda i ekskluzivnosti.
Šteta što je software još uvijek gofno...
Npr. probao nazvati broj, radnja koja se očito slabo koristi na pametnim telefonima.

HTC - otvori dialer, nađi kontakt, stisni
Samsung - otvori dialer, nađi kontakt, stisni, odaberi broj, potvrdi da si dobro odabrao, stisni zelenu tipku za poziv

Majko mila, tko tamo radi software...
Mikeyy je offline  
Staro 13.05.2015., 22:46   #4980
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Meni na S5 ima 3 koraka. Nadji otvori i zovi
spawn je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja