Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 10.05.2015., 16:03   #4921
schetz
Premium

schetz's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Osobno bi radije s prozirnim samo zbog tih mikro nožica koje ne vidim ovdje. Meni jako puno znače. Ali ako ti je ovaj bolji, go for it
schetz je offline  
Staro 10.05.2015., 16:09   #4922
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Editirao sam post
Uzeo sam taj sa prozirnim leđima. 19 EUR skupa sa tempered glass. Nemre bit loš deal da hebe rak raka

BTW, baterija na S5 odlična. još cca 40% nakon jučerašnjeg punjenja ujutro. Bit će SS-ovi kad dođe na 1%
Brko je offline  
Staro 10.05.2015., 16:14   #4923
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Flash odinom i factory reset ne brisu SD karticu ali izvadi ju za svaki slucaj, da nebi bilo kom gace kom carape
Staro 10.05.2015., 17:45   #4924
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Instaliran ovaj britanski rom na SGS5 i knox je i dalje 0x0

Ali i dalje towelroot v3 ne radi :/

Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 10.05.2015. u 17:55.
Red Dwarf je offline  
Staro 10.05.2015., 18:32   #4925
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Bas uzeo jucer Ringke Fusion od ovog istog Talijana . Imam Fusion za stari telefon i odlican je case. Dvoumio sam se izmedju njega i Nilkin Neo Hybrid ali kad sam vidio da se mobitel tesko vadi iz njega, odustao sam.
tutix je offline  
Staro 10.05.2015., 19:14   #4926
Wannabes
Premium
Moj komp

Wannabes's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
Ljudi, sve ti featuri su odlični ali ajmo realno:

////

Sve ostalo je bonus ali nece bitno pomoci ili odmoci da se odlucim za jedan ili drugi mob.
Sljedece što bi trebalo unaprijedit je baterija, ostalo je itak na nivou da je neki upgrade nebitan i praktički neprimjetan. Oćeš od performansi do kamere, nek malo ubuce flagship kategoriju nitko se nece ljutit ak nije mob svaki dan na punjacu.
Wannabes je offline  
Staro 10.05.2015., 21:10   #4927
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

To sam i ja rekao, a tko god kaze da nemote star veca baterija laze, u s5 odiza stane bar 4000 mAh.
Staro 10.05.2015., 22:20   #4928
imart
Banned
Moj komp

Datum registracije: Feb 2013
I kernel koji ce ju prepoznati..
imart je offline  
Staro 11.05.2015., 10:36   #4929
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova

Samo da se napomene, ovo je Lolipop ROM.

Ima li ovakav neki ROM da ne okida Knox, ali da je KitKat ?
Zašto kitkat kad je lp ispeglan 99% i radi extra
No, da odg. - ako ne downgradeaš i flashaš preko odina, ne okida knox.
Ovo - http://www.sammobile.com/firmwares/d...FVIR1ANJ1_VIR/ ti je zadnji kitkat fw koliko znam.
No jedino nisam ziher u taj 'vir', jel to virgin ili što, budući da je btu (oxa) unbranded.
Staro 11.05.2015., 10:42   #4930
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ne znam, dosta me ljudi upozorilo da bolje da ne upgradeam na LP, da su se oni zajebali.
S obzirom da nemam nekih zamjerki na KK, ne vidim zašto bih riskirao upgrade.
Samo mi smeta Tcomovo smeće, odnosno brandirani OS.
Neo-ST je offline  
Staro 11.05.2015., 10:48   #4931
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Od petka fakat tlačim taj siroti mob. Slikam, snimam, zovem, zovu mene, SMS, MMS, Tapatalk, Firefox...
Fluidan i gladak, odlična baterija, nema camera deamona, contacts i phone i gallery se otvaraju brzo kao i na G2...

Softver je zadnji lollipop BOD3 VIP. Tako sam ga dobio factory resetanog i nisam flešao. Mob leti.

Jedino što tuckam po staklu (DT2W) i guram prst u LED flash odozada (G2 tamo ima gumbe). al to je do juzera
Brko je offline  
Staro 11.05.2015., 11:28   #4932
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Ne znam, dosta me ljudi upozorilo da bolje da ne upgradeam na LP, da su se oni zajebali.
Nisam imao mob na KK-u, ali meni odlično radi na BOD3. Imao sam gore BNL9 koji je imao lag u task switcheru i baterija je bila nešto lošija u odnosu na trenutni BOD3.
Staro 11.05.2015., 11:32   #4933
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Ma BNL9 je katastrofalno los rom, tko god ima priliko BOD3 FTW

Citiraj:
Meni je na note3 lolipop radio duplo bolje nego KK, za s5 ti neznam reci imama ga tek 5 dana. A ti ako bas zelis KK onda stavi zadnji dostupni nebrandirani rom i napravi factory reset.
Staro 11.05.2015., 12:37   #4934
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Kakav ti je S5 u odnosu na N3?
Staro 11.05.2015., 12:40   #4935
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Kod S5 mi fali ta jos jedna giga rama jel se ove 2 gige brzo napune, i fali mi bolja baterija koja je kod n3 isla preko 2 dana bez problema. Kod s5 je kamera miljama bolja i mobitel je u ruci lijepsi i laksi za rukovanje. Mali plus ipak ide za s5 jer je relativno manji pa je prakticniji za koristenje, da ima jos gigu rama bio bi savrsen.
Staro 11.05.2015., 12:43   #4936
MarkoZD115
Registered User

Datum registracije: Sep 2014
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Kod S5 mi fali ta jos jedna giga rama jel se ove 2 gige brzo napune, i fali mi bolja baterija koja je kod n3 isla preko 2 dana bez problema. Kod s5 je kamera miljama bolja i mobitel je u ruci lijepsi i laksi za rukovanje. Mali plus ipak ide za s5 jer je relativno manji pa je prakticniji za koristenje, da ima jos gigu rama bio bi savrsen.
Miljama bolja? Po mom iskustvu nije baš toliko bolja..
Staro 11.05.2015., 12:53   #4937
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Ja ga imam nekih mjesec dana i da budem iskren, uopće nisam detaljno isprobao kameru (fotkanje i snimanje). Okinuo sam par fotki i vidim da je kamera odlična. Odlična je u odnosu na prethodne uređaje koje sam imao, Z1 i S4. Što se tiče RAM-a, uopće nisam pogledao iskorištenost. Bitno mi je da radi sve kako treba.
Staro 11.05.2015., 12:59   #4938
MarkoZD115
Registered User

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Ja ga imam nekih mjesec dana i da budem iskren, uopće nisam detaljno isprobao kameru (fotkanje i snimanje). Okinuo sam par fotki i vidim da je kamera odlična. Odlična je u odnosu na prethodne uređaje koje sam imao, Z1 i S4. Što se tiče RAM-a, uopće nisam pogledao iskorištenost. Bitno mi je da radi sve kako treba.
Meni je S5 stvarno odlična po danu, možda čak najbolja. Ali na umjetnom osvjetljenju je loša, low light isto tako. Neznam jel do OIS-a točnije nedostatak istog. Ili ISOCELL senzora
Staro 11.05.2015., 13:12   #4939
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Da, kamera na S5 nije baš najbolja u lošijim uvjetima fotkanja/snimanja tj. kada nema puno svjetlosti. Nadam se da su na S6 to poboljšali tako da na S7 kamera bude ludilo dobra.
Staro 11.05.2015., 13:18   #4940
MarkoZD115
Registered User

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Da, kamera na S5 nije baš najbolja u lošijim uvjetima fotkanja/snimanja tj. kada nema puno svjetlosti. Nadam se da su na S6 to poboljšali tako da na S7 kamera bude ludilo dobra.
S6 ima Sony-ev senzor koji je se pokazao odličnim u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Plus otvor blende je veći, još ima OIS, siguran sam da je odličan u low lightu
Staro 11.05.2015., 13:21   #4941
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Za razliku od G2, u low light ambijentu je DSLR. Dobra je po low lightu, kad je blic ko da i nije low light, a vani je superijorna. Meni bolje od tog ne treba.

OIS nije jamstvo dobrih slika u low light ambijentu. G2 je vrlo dobar primjer.
Ni G3 nije niš puno bolji osim kaj mu je AF osjetno brži od G2.

Ono što sam vidio, u Low light ambijentu i G3 i S5 su tu negdje. Ali overall S5 kamera je bolja, gledajući i fotke i video u raznim uvjetima.
Brko je offline  
Staro 11.05.2015., 13:31   #4942
MarkoZD115
Registered User

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Za razliku od G2, u low light ambijentu je DSLR. Dobra je po low lightu, kad je blic ko da i nije low light, a vani je superijorna. Meni bolje od tog ne treba.

OIS nije jamstvo dobrih slika u low light ambijentu. G2 je vrlo dobar primjer.
Ni G3 nije niš puno bolji osim kaj mu je AF osjetno brži od G2.

Ono što sam vidio, u Low light ambijentu i G3 i S5 su tu negdje. Ali overall S5 kamera je bolja, gledajući i fotke i video u raznim uvjetima.
Indoor, umjetno osvjetljenje i low light, tu je G3 bolji i od S5 i G2. S5 je za njih oba tata što se tiče slikanja po danu, pa i videa. E sad ovisno što se traži od kamere. Meni se G3 pokazao stvarno lijepo balansiranom kamerom
Staro 11.05.2015., 14:11   #4943
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Kako kome. Meni se S5 u svemu što mi je bitno pokazao bolji od G3 u direktnoj usporedbi zato sam i uzeo S5 usprkos mnogima koji su se kleli u G3
S5 mi je bolji u videu u svim okolnostima i svim formatima te u fotkama vani. U lowlightu kad sam ih usporedno gledao, bile su tu negdje, rekao bi jednako osrednje ako se fotka bez blica. Nisam očigledne razlike primjetio.

Plus bolji battery endurance i water/dustproof su me nagnali da zaboravim na G3 u tom odabiru i nisam se zeznuo ni požalio.

Ima S5 nekih downsideova naspram G2 i G3, kao što su te MMS poruke tj slanje istih bez paljenja mobile data ili zvučnik na leđima ali to su mi minorne stvari. Baterija pod jedan i kamera pod 2 i S5 is a winner
Brko je offline  
Staro 11.05.2015., 14:20   #4944
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Citiraj:
Plus bolji battery endurance i water/dustproof su me nagnali da zaboravim na G3 u tom odabiru i nisam se zeznuo ni požalio.
Osim kamere i baterije, meni je i ekran bio vrlo bitan.
Staro 11.05.2015., 14:25   #4945
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Jedjo pitanje. Kako gledate kvalitetu kamere ? Jel slikate pa zumirate sliku dok ne dobijete "zrno"? Ako je tako, nema te kamere koja je dobra. Ja inace otvorim sliku na fhd monitoru ili telki i onda vidim razliku. Ostalo picajzliranje me ne zanima bas
spawn je offline  
Staro 11.05.2015., 14:31   #4946
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Osim kamere i baterije, meni je i ekran bio vrlo bitan.
Ok, istina. SAMOLED je odličan ali... mene malo znaju oči od njega peći ponekada.
Inače, imam i SAMOLED i Sonyjev Trilluminos (tft) i IPS na L90... meni je to sve isti K. Nisam odavao previše pažnje na to. Bitno je da je oštra slika i preko 300dpi a drugo je malo bitno
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Jedjo pitanje. Kako gledate kvalitetu kamere ? Jel slikate pa zumirate sliku dok ne dobijete "zrno"? Ako je tako, nema te kamere koja je dobra. Ja inace otvorim sliku na fhd monitoru ili telki i onda vidim razliku. Ostalo picajzliranje me ne zanima bas
Isto kao i ti. Ipak pričamo o mobitelu a ne o decidiranom fotoaparatu.
Kad se bilo koja slika zumira dobije se saćasti uzorak zrnja pogotovo one iz lowlight ambijenta.
Nadalje, S5 mi ima puno ljepše i prirodnije boje od G3 i na fotkama i na videu u svim uvjetima.
Brko je offline  
Staro 11.05.2015., 14:33   #4947
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Da. I mene malo pece amoled i slike su najbolje u lowlight
spawn je offline  
Staro 11.05.2015., 14:33   #4948
MarkoZD115
Registered User

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Uspoređujem inače na dva ista monitora, na kompjuteru mi je najbolje. Na mobitelu se uopce nemože vidjeti neka razlika, čisto radi drugačijih tipova ekrana
Staro 11.05.2015., 14:35   #4949
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Citiraj:
Ok, istina. SAMOLED je odličan ali... mene malo znaju oči od njega peći ponekada.
Nemam problema s tim. Nekako sam naviknuo na SAMOLED i nakon toga mi više nije isto. Ne kažem da ostali uređaji koji nemaju SAMOLED imaju loš ekran, ali meni to nije to. Jednostavno (glupa) navika.
Inače, imam i SAMOLED i Sonyjev Trilluminos (tft) i IPS na L90... meni je to sve isti K. Nisam odavao previše pažnje na to. Bitno je da je oštra slika i preko 300dpi a drugo je malo bitno
Z1 sam imao dosta dugo i vjerovao ili ne, nakon nekog vremena užasno me počeo živcirati..., a ti pogodi zašto.

@Bruno
Osim kvalitete "zumiranih" detalja, gledam svjetlinu i boje. Npr. na Z1 nisam ni morao zumirati da bi vidio šum. Gotovo uvijek je bio prisutan u kutevima fotografije, neovisno o osvjetljenju.

Zadnje izmijenjeno od: sinisa1989. 11.05.2015. u 14:40.
sinisa1989 je offline  
Staro 11.05.2015., 14:37   #4950
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

S3 je imao tako malo po uglovima zamagljeno tj ne baš oštro.
Ali na S5 je slika oštra od do. A i nativni je 16:9 i ima veći FoV od G3 što mi je isti bilo jako bitno pri odabiru.
Brko je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na