Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.04.2015., 19:20   #2101
webstartm
Sandy!!!
Moj komp

webstartm's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
60 je trenutno kako je Nikky napisa - dobro gledam/pazim jer dostavljam svakodnevno.

BTW Netko je "pomeo" onaj "Totem" na križanju Domovinskog rata i Solinske iznad Prometove garaže pa sam bezbrižan
totem je pometen odavno ima preko pola godine ...prvo je stajao cili nakrivljen pod kuten od 30 stupnjeva,a nedavno su ga skroz skinuli
webstartm je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2015., 20:25   #2102
zlatko
Premium
Moj komp

zlatko's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Ja imam 40 godina vozačkog staža. I nikad nisam imao takvih problema. A vama koji postavljate takva pitanja, želim da vam se oduzme vozačka, da vam auto ode po prešu, i da se vozite busom ili vlakom , ili sa nekim ko zna čitat znakove i poštivat propise.
Staro 24.04.2015., 20:36   #2103
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Nećemo moralizirati.
Frendu uzeli vozačku, ovaj reko meh, vozi dalje, zaustave ga opet i eto puf 60 dana zatvora nakon par mj.

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2015., 21:08   #2104
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
....
Frendu uzeli vozačku, ovaj reko meh, vozi dalje, zaustave ga opet i eto puf 60 dana zatvora nakon par mj.
Svaka čast, to mi se sviđa....(stvarno ne moraliziram, stvarno mi se sviđa)

Btw. jel to u našoj zemlji ili?
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2015., 07:01   #2105
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Da, ak imaš dva pravomoćna alkohola u 3 godine, 3. ti je gajba
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2015., 10:36   #2106
Valley7
Banned

Datum registracije: Apr 2012
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Da, ak imaš dva pravomoćna alkohola u 3 godine, 3. ti je gajba
Zar se u gajbu ne ide samo radi krivičnog dijela?
Valley7 je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2015., 10:50   #2107
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Koliko ja znam on je imao dva prekršaja. Jedan je vožnja sa 1.9 promila. Drugi je vožnja bez vozačke. Nakon prvog prekršaja je pljunuo 2 soma kuna i 9mj bez vozačke, uloviše ga, i sad ga čeka 5 soma kuna ili bajbukana + zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju 12mj.
Rekao je sutkinji da nema 5 soma kuna i odredili su još jedno saslušanje prije presude, ali ga svakako čeka pritvor.

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2015., 13:25   #2108
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Trebalo bi mu sjest na imovinu ako nema za platiti kaznu, ali najcesce takvi biseri (da se fino izrazim) nemaju nista na sebi od imovine....jer ako i daj bože dodje u cuzu opet cemo mu mi placati izlezavanje tamo....mislim da bi bilo najbolje neki drustveni rad u trajanju od par mjeseci....ali niti to ne garantira da mu se to nece ponoviti...
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2015., 13:47   #2109
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Citiraj:
Autor Valley7 Pregled postova
Zar se u gajbu ne ide samo radi krivičnog dijela?

Ne. Zakom o prekršajim predviđa za neke prekršaje do 60 dana zatvora, znači ovi teži 5-15 000 kuna i njihovo ponavljanje, npr dva veća alkohola u navedenom razdoblju, za 3. može ići zatvor
Staro 25.04.2015., 14:49   #2110
Quick22
Premium
Moj komp

Quick22's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Trebalo bi mu sjest na imovinu ako nema za platiti kaznu, ali najcesce takvi biseri (da se fino izrazim) nemaju nista na sebi od imovine....jer ako i daj bože dodje u cuzu opet cemo mu mi placati izlezavanje tamo....mislim da bi bilo najbolje neki drustveni rad u trajanju od par mjeseci....ali niti to ne garantira da mu se to nece ponoviti...
Ako je vozilo njegovo, zaplijenit ga i kaznu naplatit prodajom istog.
Ako nije onda dati kaznu i onom ko mu je ustupio vozilo, a znao je za zabranu upravljanja.

A ako ga opet ulove u kršenju zabrane onda doživotno zabranit upravljanje motornim vozilima.
Quick22 je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2015., 07:41   #2111
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nema veze sa vozilimi, ali ako treba ubacit cu ga

Naime, živim odmah iza jednog trgovačkog lanca, mislim jedne njihove radnje i na jetru mi ide što slušam radio preko njih od ujutra prije 6, pa do navečer iza 21. Mislim, njihovi zvučnici kod skladišta ispuštaju tu buku neprekidno.

Bio sam danas kod njih i rekao da to gase, oni to pojma nemaju, a i nema im šefa danas, pa ce vidjeti sutra.

Uglavnom, ako nebude išlo mirnim putem kome se ja mogu žaliti za to, gdje da ih prijavim. Remečenje javnog reda i mira? Nije to toliko glasno, ali je iritantno za popizditi.

Ili, da uključim auto, zaletim se u radnju autom i počnem ih sumanuto gaziti dok muzika neutihne
Momir je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2015., 08:13   #2112
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
fonbox na radio101?

pa pitas njih?

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2015., 08:17   #2113
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

DO 22 sata mogu puštati muziku ako imaju pravo na to, plaćaju naknadu (zamp) i ako je unutar dopuštenih decibela.
Staro 26.04.2015., 08:44   #2114
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

A ujutro od koliko, od 5:30?

Nema tu puno decibela, to je sigurno, ali nervira, onako u pozadini kad neprekidno čuješ narodni radio i to svaki dan od jutra do sutra, pa da sam normalan popizdio bi.
Staro 26.04.2015., 09:09   #2115
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Opusti se i slušaj radio.
Spali smo na to da psi ne smiju lajati, pijetlovi ne smiju kukurikati, auti se ne smiju prati van dvorišta, okućnice se moraju uredjivati kada je predvidjeno vrijeme za to, što je next?
Svatko bi svakog tužio za svaki *urac.
Staro 26.04.2015., 10:04   #2116
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
Svatko bi svakog tužio za svaki *urac.

gle..... nitko ne prigovara za lajanje cucka neko vrijeme za dana. ali da mi neciji cucak cijeli dan i cijelu noc laje i laje i laje, e u kurac, jebi se i ti i cucak. imaj cucka, ali onda nabij zvucnu izolaciju tako da ne zagadujes okolicu oko sebe . imam ja dva komada pa meni nekad idu na onu stvar kada se razlaju u 4 u noci, sreca pa zivim u kuci i onda zavrse u jednoj od prostorija gdje su mirni i spavaju.

ista je shema sa ovom muzikom. ja bi ispizdio da mi narodni svaki dan od pola 6 ujutro do navecer svira u wc-u, u dnevnoj, u svojoj sobi (tipa dok ucim nesto, radim nesto, jebem nesto), ispizdio bi.

ili jos gore, nakon nekog vremena bi upogonio svoje dvije kutije od 100RMSa sa pripadajucim pojacalom, otisao do susjeda po razglas i sve sutnuo na komp. pa od jutra, ali od j-u-t-r-a bi derao rammstein, ministry, thunderdome, white zombie i slicna jako neslusljiva glazba dobrih 95% ljudi.

point is - neka svatko slusa sto god hoce, ali na taj nacin da nikome drugome to slusanje - ne smeta. ako ne ide milom (tipa dogovor ili nesto tako), onda silom i prijavom. ako i ide preko ZAMP-a, garant ne ide kolicina decibela..........

da ne kazem kako danas ima ozvucenja koja "sviraju" samo na mjestima koja se namjeste (usmjerenje), dok dva metra dalje je prakticki tisina. jest da kosta, ali ga jebi, nismo na placu gdje cepa harmonika.......

Staro 26.04.2015., 10:13   #2117
pixxeel
Premium

pixxeel's Avatar

Datum registracije: Dec 2010
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
...
pixxeel je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2015., 10:22   #2118
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Citiraj:
Autor Momir Pregled postova
A ujutro od koliko, od 5:30?

Nema tu puno decibela, to je sigurno, ali nervira, onako u pozadini kad neprekidno čuješ narodni radio i to svaki dan od jutra do sutra, pa da sam normalan popizdio bi.
Od 06.00.
Ak puštaju radioprogram, edino rješenje za tebe je ovo :

http://www.ebay.com/itm/NIO-T05A-Min...item3aa0005be1
Staro 26.04.2015., 10:27   #2119
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Ahahah pa ne možeš očekivat mir i tišinu u gradu. Ako vas smetaju takve gluposti,
prodaj i seli bogu iza nogu. Neki jednostavno **zde za bezveze, sad je radio, pa
da to umre, bili bi auti, pa oni klinci na skuterima, pa ovi klinci u parku, pa susjed,
majku mu poljubim, pušta vodu u 3 ujutro, pa ovaj hoda u cipelama po stanu iznad...

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2015., 10:37   #2120
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Kaj bi ja trebal rec, ispod prozora mi voze tramvaji :-) i dam se kladit da ujutro oko 5 dok krenu sok je puno veci od rozge i severine :-)

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2015., 10:42   #2121
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ima ekipa koju pozoveš da ti mjeri razinu buke i ako je iznad dopuštene onda će ih oni primorat da naprave neko rješenje, ako nije onda možeš upalit radio kao što su ti rekli.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2015., 10:44   #2122
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
ili okreni to u svoju korist. kupi narodni radio i cijeli dan pustaj kaj ti pase xD
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2015., 12:39   #2123
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Seka mi radi u istoimenoj trgovini, doduše ne u toj i kaže da su dobili mail nedavno da nesmiju puštati muziku prije 7, kad pocinje to čudo zapravo s radom.
A i ovi moji koda su dobro smanjili ili su ugasili, nema rozge, tomsona i ostalih laksativa sa domaceg trzista trenutno

PS: sad mi je pretiho, odo im reči da pojačaju xD
Staro 26.04.2015., 13:25   #2124
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
Ahahah pa ne možeš očekivat mir i tišinu u gradu. Ako vas smetaju takve gluposti,
prodaj i seli bogu iza nogu. Neki jednostavno **zde za bezveze, sad je radio, pa
da to umre, bili bi auti, pa oni klinci na skuterima, pa ovi klinci u parku, pa susjed,
majku mu poljubim, pušta vodu u 3 ujutro, pa ovaj hoda u cipelama po stanu iznad...
cekaj.... ti stvarno usporedujes nepromjenjive stvari tipa prometa vozila, skutera i tri piksli marmeladi, kao i pustanje vode nakon sranja u pol 3 u noci sa necim...... sto je apsolutno necija volja da uznemiruje okolicu, u ovom slucaju sa muzikom u 6 ujutro? ili 7 ujutro?

hej. nitko ne tvrdi da se moze ocekivati apsolutni mir i tisina nigdje osim ako nemas 5km nicega oko sebe, ali nekakve norme moraju postojati.

ili ako hoces drugacije, sto onda mene sprecava da kupim nekog chopera kojega iz samo meni poznatih razloga cu paliti recimo svaku noc da malo radi u leru, nekih 2 sata? pa sta onda ako drma prozore u krugu jednog kilometra, drma i meni, ali ja ne spavam pa me boli tuki. smeta ti, ha, smeta??? odseli se . ej.......

i opet kazem - tramvaji, busevi, kamioni, opcenito promet je sastavni dio zivota u gradu, tj opcenito zivota u civilizaciji. ovakva sranja su necije odluke cime se utjece na druge i osim ako nema dopustenje ili ne nadoknaduje nekako okolici, neka to ne radi.

ili ako cemo opet se vratiti, sto mene sprecava da odvrnem u 7 ujutro svoju glazbu iz stupova? smeta ti? - odseli. kuzis?

Staro 26.04.2015., 15:00   #2125
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Slažem se, živim 10m od ulice i navikao sam se.

Ali sam danas imao primjer susjeda koji je bušio 6mj dok mu nisam rekao da odjebe sa bušenjem u nedjelju u 8h ujutro.

Danas mi mama stavlja stvari na prozor, a lik čisti deku na prozoru i zasere svu odjeću. Kaže mu mama da može na drugom prozoru jer da nema ništa ispod njegovog prozora, a on njoj na to "to su vam zakoni fizike", a i općenito vrijeđa. To je isti genijalac koji nije htio prestati bušiti nedjelom (svaki dan buši, pon do ned) dok mu nisam objasnio da sljedeći put ću mu sa sjekirom pustiti poruku na vratima.

Jednostavno, nekultura ljudi, jel. Sada čekam da ga sretnem na hodniku da ga pitam "Znaš li kakvi će biti zakoni fizike ako ti spustim kamenje po haubi od auta sljedeći put kada budeš pokušao vrijeđati moju majku?"
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2015., 15:32   #2126
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
ili ako hoces drugacije, sto onda mene sprecava da kupim nekog chopera kojega iz samo meni poznatih razloga cu paliti recimo svaku noc da malo radi u leru, nekih 2 sata? pa sta onda ako drma prozore u krugu jednog kilometra, drma i meni, ali ja ne spavam pa me boli tuki. smeta ti, ha, smeta??? odseli se . ej.......
Buka tog choperra je zakonski propisana, kao i buka muzike. Ako je buka
tog trgovačkog lanca unutar propisane, moš se selit. Isto tako, ako je buka
tog choppera unutar propisane (da postoji ograničenje za buku ispušnog
sustava) mogu se slikat. Ali, radio iz trgovačkog centra nije usmjeren da
baš tebi ide na živce, a taj tvoj chopper jest, i zato bi se netko lako mogao
spustit u dva u noći i potkurit ga s malo benzina jer namjerno za*ebavaš
ljude. Treba uzet u obzir kako/zašto dolazi do buke. Jedno je kad susjed
dobije djete, pa cijelo selo ne može spavat dan dva tri, drugo je kad netko
ne hrani cucka pa isti cvili po cijeli božji dan.

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2015., 16:38   #2127
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
Buka tog choperra je zakonski propisana, kao i buka muzike. Ako je buka
tog trgovačkog lanca unutar propisane, moš se selit. Isto tako, ako je buka
tog choppera unutar propisane (da postoji ograničenje za buku ispušnog
sustava) mogu se slikat. Ali, radio iz trgovačkog centra nije usmjeren da
baš tebi ide na živce, a taj tvoj chopper jest, i zato bi se netko lako mogao
spustit u dva u noći i potkurit ga s malo benzina jer namjerno za*ebavaš
ljude. Treba uzet u obzir kako/zašto dolazi do buke. Jedno je kad susjed
dobije djete, pa cijelo selo ne može spavat dan dva tri, drugo je kad netko
ne hrani cucka pa isti cvili po cijeli božji dan.
pa to sam ja napisao u prvom replyu, ali i syss iza :

Citiraj:
point is - neka svatko slusa sto god hoce, ali na taj nacin da nikome drugome to slusanje - ne smeta. ako ne ide milom (tipa dogovor ili nesto tako), onda silom i prijavom. ako i ide preko ZAMP-a, garant ne ide kolicina decibela..........
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ima ekipa koju pozoveš da ti mjeri razinu buke i ako je iznad dopuštene onda će ih oni primorat da naprave neko rješenje, ako nije onda možeš upalit radio kao što su ti rekli.

u svakom slucaju nije isto mandrljanje muzike iz te trgovine ili moj hipotetickog copera sa bukom javnog prijevoza . i meni prolazi pruga na nekih 50m zracne linije i kada prolazi teretnjak (ali to je stvarno rijetko jer je to valjda neki extra teretnjak), vuce se i doslovce valjda kuce podrhtavaju, zemlja, pojma nemam. jos kada dizelasica nabije gas, onda dodatno i prozori krenu lagano radit, ali pazi, na 50 metara udaljenosti.

ali garant necu ici u HŽ ili negdje se zaliti, jebiga, to je javni prijevoz. ali da mi cigo svako jutro dode sa kombijem u dvoriste preko puta i otvori vrata T2 pa da svako jebeno jutro izlaze mili tonovi turbofolka od 07:00 do 20:00, kuzis........ razumijes da to nikako nije isto i da nikako nije u redu ovo sa glazbom?

Staro 26.04.2015., 16:51   #2128
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Oni koji nekontaju neka si prije 6 svako jutro puštaju narodni i neka ga negase do barem 21, javite mi zapažanja

Ma evo ugasili su glazbu, tu i tamo se samo zvučnici deru kad zovu nekog na blagajnu i take fore, ali to mi je normalno, kao i njihov viljuškar, pa neki ventolator na krovu, ali na to sam sve navikao, samo ta glazba je za izluditi.

Imam pokraj kuće i nekakvo skladište, tako da i kamiona ima brdo, a iskreno i auta, ali to mi ništa nesmeta, a i kad smo kupili kuću njih nije bilo, pa ni te trgovine, neka se oni sele onda xD
Staro 26.04.2015., 17:05   #2129
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ja sam odrastao i još uvijek živim u industrijskom gradu. Sada je hrpa toga pogašeno pa je i buke manje. Papirna industrija je glasna. Skidanje kore sa drveta je glasno, puštanje pare je glasno, pile su glasne i još koješta, ali na to smo navikli jer se od toga živi. Glasno puštanje narodnog radija iz trgovine nije izvor prihoda za stanare, a nije ni za trgovinu. Kojeg kupca boli kuratz jel nešto svira ili ne i kud baš narodni radio?
Ono "Idem u Konzum jer tamo svira Severina." moš misliti.
Zbog narodnog radia sam kupio prve kvalitetne slušalice jer me ubijao u busu na putu do faksa. Svatko ima svoj glazbeni ukus i ne zanima me kakva glazba svira u trgovini/busu, ali plaćam (bus-vožnja, a trgovina-artikli) i ne moram slušati hrvatski šund. Da su hrana i vožnja besplatni, slušao bih i žaka .
Staro 28.04.2015., 08:51   #2130
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Da su hrana i vožnja besplatni, slušao bih i žaka .
Tada bi bilo nestašice hrane, jer bi Žakova neumjerenost jako porasla, podera bi ove sa Žderonja ko Kerum čitanku

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno