|
![]() |
#32582 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]() Ak si čital vidio si da sam stavio friški paradajz narezan na kockice, a koncentrat da ne moram čekat da mi se tekućina pokipi. Paprika je ostala u frižideru, imao sam ju, ali sam se predomislio i na nagovor Sysse stavio slatke fefače narezane na kolutiće. Ipak fefači imaju veći dekoracijski efekt nego paprika. Jedan sa stojak nisam napisao jer ga rijetko tko ima, a to je flašica domaćeg pinđura od 2 dcl. To sam umješao prije stavljanja u pečnicu. Pinđur je pečena paprika narezana na trakice ukuhana sa paradajzom i češnjakom. Mislim da je to nadomjestilo papriku. @Buljo popravio sam recept.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 18.04.2015. u 21:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32583 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Znam dobro kaj je pindjur al ja kad radim gravce obavezno ide paprika i mrkva, da onaj fini miris i nije zbog dekoracije. Pindjur ce dat dodatnu aromu al opet fali te paprike. Kad smo kod toga odo se nazderat domace kobase. ![]()
![]() |
#32584 |
Moderator
|
Vjeruj mi da ne fali paprike. Najjakije otkriće mi je juneća koljenica. Mekana ko putar. Dušu dalo za ovakve stvari. Ili gulaš, sekeli. Gdje bi mogao naći glineni lonac sa poklopcem od 5 litara. Vidim da mađari toga imaju, ali nejdem u Mađarsku zbog jednog lonca.
![]() |
#32589 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
https://www.facebook.com/beefshophrvatska @buljo, ovdje imaš nakosano odležano meso za tatarski, pa ga s manje posla možeš sam napravit ![]() Ja sam htio pred Uskrs kupit, ali su sve bili rasprodali.
![]() |
#32590 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
...samo kaj Kralj prodaje glaziranu robu a Mađari imaju neglaziranu. Glasam uvijek za neglazirano. http://patakikeramia.hu/termek-kategoria/sutotalak/ Imaš ih u Tescu, Nagykanizsa.
SPECTRUM ZX 48 K, Grundig Cassette player, RIZ Color TV - 16 kanala UHF, sobna antena Čajavec SA-3 s lampicom, software : River Raid & Jet set Willie Zadnje izmijenjeno od: panoramix. 19.04.2015. u 06:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32591 |
Moderator
|
Ovaj iz zaboka je skup naspram Mađara. Gledam da bi uzel glineni lonac za napravit bosanski lonac ili nakaj slično. Kaj namečeš, metneš u rol i ostaviš da se krčka par sati. I eventualno jedan pekač. Ali mislim da kod zagorca nebi prešel ispod 100 ojra.
![]() |
#32592 | |
driver
|
Citiraj:
No, veća frka od je opravdani strah da bi se tvoj auto pokvaril putem... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32593 |
driver
|
Kad si šmeker za kiselo zelje a kupuje ga, ajde probaj brand "Alkar", iz Sinja. Po meni, puno bolje zelje od razvikanih marki koje nalazim po dućanima. Kupil sam ga u Purisu ( ili u Pivcu ) nisam sto% siguran. Pošto je ujutro bil mraz i zahladilo je potegnul sam nekoliko pari krvavica a gore narečeno zelje se upravo dinsta.
![]() |
#32595 | |
Moderator
|
Citiraj:
Svratimo u Gudovec na stočni sajam i prodamo nerasta. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32596 | |
|CTS|MeanBoss|
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32597 |
Moderator
|
Današnji ručak. Goveđa juha s rezancima, govedina, hren, kukuruzni kruh. Pohani picek, pomfri, zapečeni grah (od jučer), salata od matovilca s bučinim uljem. Desert palačinke s nutelom.
![]() |
#32598 |
kenova?
Datum registracije: Aug 2007
|
ciljano otisao s dva frenda preko grane u CG u jedan restoran u kojem je bukvalno sve domace. u sklopu restorana je i mesara, tu je i klaonica od krava i svinja sto ih sam uzgaja. Znaci vrhunski, prvo smo uzeli platu, dom.kobasa dvije vrste, sir, umbul,kajmak, povrce masline, sa strane velika salata https://www.dropbox.com/s/bo4s91mbm7...92621.jpg?dl=0 i onda 3x medium rare biftek (u umaku od papra, umaku od sira, i umaku od sampinjona sa pomfrijem i krupriom ispod saca i povrcem ), podliveno sa dvije litre niksickog. https://www.dropbox.com/lightbox/home umirem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32603 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Bio sinoc malo neka proslava do okrugljaka, nisam dugo bio, usluga super hrana fina ali jebote kako su skrti na prilozima svi to je cudo a najjeftinija stvar. Valjda sto skuplji restoran to manje priloga, to je pravilo https://drive.google.com/folderview?...XM&usp=sharing
![]() |
#32604 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
nope... to su oni baby šampinjoni u komadu ubačeni. zdinstan srebrenac, malo špeka i jedna mrkva sa chilli scotch bonnetom i soli, bačeno meso nutra, sol i mrvicu vode, šampinjoni, sol i papar i poklopljeno da puste gljive skupa sa suhim peršinom. nakon toga otklopljeno i reducirano, ubačen bešamel i kiselo vrhnje i lagano prokrčkano par minuta. vrh klopica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32605 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32606 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Fora mi je kontrast. Dish od djevojke izgleda brutalno profi, skup i ekstra, kad tvoj je onak, domaći, zdravo seljački ![]() Super izgleda sve ![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#32608 |
Moderator
|
danas izlet u sl. brod u krčmu eden po preporuci lokalnog konobara... bogami se tamo fino klopa moram priznat. ![]() s jedne strane svinjski but preliven umakom od pečenja i limuna, pomfri, mix salata od zelja i zanimljiva šopska... klasična šopska, ali nutra kombinaciji fete i ribane gaude ili sl. skupa sa povrćem i sve zaliveno kiselim vrhnjem... apsolutna dominacija, još da je gore bila posipana malo sa crv. paprikom - vrh. kruh domaći. ja uzeo punjene lungiće omotane špekom i pomfri... još reko dajte da lungići malo "dišu", mogu biti i pink lagano u sredini - i stvarno tako bilo, meso vrhunsko i naravno ništa nije moglo proć bez zapečenog graha, ali ovaj put pravi slavonski, ono pun paprike, slan, sa kobasama vrhunskog okusa, zapečen do jaja... nakon maltene svih ovih zg vodica, ovo se čekalo - među najboljima do sada. ovo sve + 3 cuge - 2glave. RIKOMEND ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32610 |
Moderator
|
nisam čitao nego sam pitao konobara kaj im je specijalitet pa je ispalio te lungiće, nisam ni ja očekivao pomfri... da je spomenuo svakako bi tražio neku "domaćiju" varijantu. makar su bili stvarno korektni i NAPOKON dobro posoljeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|