Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.02.2015., 13:34   #1021
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Nece njega spojit na vdsl.
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2015., 23:26   #1022
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
I meni se čini da neće tako skoro... jbg, probati ću pitati
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2015., 17:52   #1023
zanfa
Registered User

Datum registracije: Feb 2015
Evo opet ću ja! Danas mi je bio tehničar iz Iskona zbog učestalog restartanja starog routera te je zamjenio router i iskon tv prijemnik. Pošto sam radio i nisam bio kod kuće nisam vidio što je radio, a bio je na krovu znam samo ono što je rekao ženi, a to je da je popravio nekakav mogući prekid dolaznog kabela pored neke cigle i da je sada imamo veću brzina oko 9Mbs.
Taj mogući prekid je bilo mjesto gdje je kabel bio skrivljen i malo skinuta vanjska izolacija te sam je davno prije njega skinuo ostatak izolacije i vidio da su žice unutra ok i tako ostavio, a sada je on presjekao kabel i opet spojio te ga zaljepio onom šarenom izolirkom. Da ne govorim da su mi žena i kćer dva sata bezuspješno pokušavale se spojiti na Wi-Fi jer im je rekao da je uključen a nije bio. Evo u prilogu su slike usporedbe prije i poslije pa moželi mi netko reći iako sam vidim da nema promjene osim manje,a ne veće brzine u čemu je problem sa ovom mojom linijom i koliko bi brzinu mogao izvući da su sve vrijednosti ok.

Zadnje izmijenjeno od: zanfa. 28.02.2015. u 15:04.
zanfa je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2015., 18:20   #1024
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Imaš jako lošu paricu/liniju. Čini se da si dosta udaljen od centrale.
Slobodno traži umanjenje računa jer po ovome ti je normalno da linija puca i da nemaš ni 7 a kamoli 9mbps.
Pogledaj kod susjeda u konfiguraciji routera ili na speedestu kakvu liniju oni imaju.
Ako ima bolju onda je neki lokalni problem kod tebe, tipa loših instalacija.
Staro 25.02.2015., 19:26   #1025
sandokan111
Banned

Citiraj:
Autor zanfa Pregled postova
Evo u prilogu su slike usporedbe prije i poslije pa moželi mi netko reći iako sam vidim da nema promjene osim manje,a ne veće brzine u čemu je problem sa ovom mojom linijom i koliko bi brzinu mogao izvući da su sve vrijednosti ok.
A koja je prije koja je poslje
Jedino sto je tu razvidno je da nije neka velika promjena nastala. Sve ti je isto ko prije, samo se margina malo smanjila na jednoj liniji i samim time brzina malo povecala. Ali nije to neka velika promjena. Sto se i ne ocekuje s obzirom da nije nista radio jel

Ono sto je razvidno je da ti na 26.5 db atenuacije trebas imat puno puno veci attenable od 6.8 mbps, tako da nesto kod tebe debelo ne stima.
I po ovom sto si okacio nemate vi 9mbps. Kako mozete ako pise da vam je pusteno oko 6.8mbps (sto se vidi i iz speedtesta). Da nisi stavio krive slike?
Ovaj jitter je nebitan, nemoj se s tim zamarat.
Staro 25.02.2015., 19:59   #1026
zanfa
Registered User

Stavio sam krivu sliku usporedbe brzina ovo je prava. Inače pisao sam prije o tome kako mi je izračun udaljenosti 2010 godine mjeren od Iskona iznosio 1700 metara (podatak dobio od djelatnika službe za korisnike), a danas mi iznosti skoro 2000 metara. Kako je nastala ta razlika neznam nisam selio kuću.
Teško je rješiti problem kada pola prijave kvara obavljam preko mobilne aplikacije, a drugu polovicu sa nekim tko je dužan tu prijavu proslijediti tehničkoj službi s kojom se ja nisam čuo da mi pojasne problem ako ga ima.

Staro 25.02.2015., 21:33   #1027
zanfa
Registered User

Evo novih slika iz routera. Promjena brzine, promjena margine i promjena line attenuation?????
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	brzina2.JPG‎
Views:	312
Size:	17.8 kB
ID:	14596  

Staro 26.02.2015., 01:04   #1028
sandokan111
Banned

Normalno je da ti parica s vremenom degradira (to je to povecanje atenuacije). On ti je izracunao udaljenost na osnovu tadasnje, sto se ocito promjenilo od tad do danas.
Ova promjena atenuacije je mizerna na zadnjoj slici (26.5 -> 27), to nek te ne zamara. Margina se promjenila da, zato ti je i pala brzina, da se smanji pucanje. Sync speed ti je za 1mbit dolje.

Ali kako ti tu imas 9mbit stabilno, gdje si to vidio? Ti imas 6 u najboljem slucaju. To je onaj problem. Kako ti na 27db atenuacije imas tako mali sync speed??? 2km nije neka velika razdaljina. Tebi nesto drugo ocito ne valja tu i dok to neko ne dodje rijesit nikakve promjene routera to nece popravit.
Isto tako, ako imas takve probleme, zasto ti je linija jos uvijek na FAST? Sto je nisu stavili na interleaved?
Jedini savjet koji ti mogu dat je da zoves i zoves dok to neko ne dodje poporavit.
Staro 26.02.2015., 13:49   #1029
Doktor-X
Doktor-X NetWork
Moj komp

Doktor-X's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
zašto ja imam problema sa uploadom od 5 mbita po njima je brzina puštena

statistika modema
Doktor-X je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2015., 14:37   #1030
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Kakav "problem". To što su ti stavili manji profil (4mbps) pod upload misliš problem?
Pošalji mail da ti promijene profil jer je krivo podešen. Linija može izdržati po ovom do 17mbps uploada i 57mbps download. Tako da bi tih 5 bilo ok.
Staro 26.02.2015., 15:02   #1031
Doktor-X
Doktor-X NetWork
Moj komp

Doktor-X's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
ajd ti njima dokaži, ja im lijepo kažem imam 3 mbita upload umjesto 5 a oni meni "gospodine to je do vaše instalacije, ja koliko vidim vama je pušteno 5 mbita, ali očito ne možete toliko ostvariti" i tako već tjedan dana se nadmudrujemo što telefonski što preko chata. danas sam im poslao mail sa SS-om postavki modema i speedtest rezultatom, pa ćemo vidjeti
Doktor-X je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2015., 15:07   #1032
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor Doktor-X Pregled postova
ajd ti njima dokaži, ja im lijepo kažem imam 3 mbita upload umjesto 5 a oni meni "gospodine to je do vaše instalacije, ja koliko vidim vama je pušteno 5 mbita, ali očito ne možete toliko ostvariti" i tako već tjedan dana se nadmudrujemo što telefonski što preko chata. danas sam im poslao mail sa SS-om postavki modema i speedtest rezultatom, pa ćemo vidjeti
Ja sam to rješio s ekipom na twitteru. Rekao im, poslao SS speedtesta, nazvala me neka mlada dama... Mislila je da je VDSL 30/3, ja joj rekao da pogleda bolje... Nazvala za 5min i rekla da napravim speedtest i to je to.
Staro 26.02.2015., 15:42   #1033
zanfa
Registered User

Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Normalno je da ti parica s vremenom degradira (to je to povecanje atenuacije). On ti je izracunao udaljenost na osnovu tadasnje, sto se ocito promjenilo od tad do danas.
Ova promjena atenuacije je mizerna na zadnjoj slici (26.5 -> 27), to nek te ne zamara. Margina se promjenila da, zato ti je i pala brzina, da se smanji pucanje. Sync speed ti je za 1mbit dolje.

Ali kako ti tu imas 9mbit stabilno, gdje si to vidio? Ti imas 6 u najboljem slucaju. To je onaj problem. Kako ti na 27db atenuacije imas tako mali sync speed??? 2km nije neka velika razdaljina. Tebi nesto drugo ocito ne valja tu i dok to neko ne dodje rijesit nikakve promjene routera to nece popravit.
Isto tako, ako imas takve probleme, zasto ti je linija jos uvijek na FAST? Sto je nisu stavili na interleaved?
Jedini savjet koji ti mogu dat je da zoves i zoves dok to neko ne dodje poporavit.
Evo sada sam skinuo nova očitanja routera i kao što vidiš sada je 9Mbs, ali problem je što se te vrijednosti non stop mjenjaju kao što vidiš i SN margina se povećala. Inače router koji mi je zamjenjen nije nov što je vidljivo po gumicama koje su pokrivale vide znači da je bio otvaran. Danas sam dobio dvije poruke prvu od teh službe da je problem prijavljen HT-u, a drugu da ću dobiti novi router i iskon tv uređaj.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2602.JPG‎
Views:	309
Size:	41.8 kB
ID:	14599   Click image for larger version

Name:	26022.JPG‎
Views:	259
Size:	17.8 kB
ID:	14600  
Staro 26.02.2015., 16:18   #1034
sandokan111
Banned

Citiraj:
Evo sada sam skinuo nova očitanja routera i kao što vidiš sada je 9Mbs, ali problem je što se te vrijednosti non stop mjenjaju kao što vidiš i SN margina se povećala. Inače router koji mi je zamjenjen nije nov što je vidljivo po gumicama koje su pokrivale vide znači da je bio otvaran. Danas sam dobio dvije poruke prvu od teh službe da je problem prijavljen HT-u, a drugu da ću dobiti novi router i iskon tv uređaj.
Nikad oni ne daju nove, sve je to koristeno.
Ali ti mislim mjesas ovo "Atteinable" s onim sto je tebi u stvari pusteno. Atteinable ti je maximalna. Pusteno je ovo "line rate". Tebi je non stop pusteno isto (sad je malo manje 6mbita). Ti nikakvih 9 nemas pusteno. Taj max ti se mjenja ovisno o stanju parice i eventualno ako netko u centrali namjesta marginu (sumnjam).
Kazem ti, tvoj problem je u tome sto je tebi taj "Atteinable" puno manji nego bi smio bit na ta attenuaciju. To netko treba doc popravit fizicki, nemoze to preko telefona.

Citiraj:
Autor Doktor-X Pregled postova
ajd ti njima dokaži,
Pa sto im imas dokazivat. Ocito taj kojeg dobijas nema pojma sto je vdsl ili sto vec, pa samo citira sto mu na papiru pise. Posalji pismeno sliku gdje je ocito da ti je u uploadu pusteno manje od 5, a da je moguce ostvarit vise pa ce to pogledat valjda neko kompetentniji. Ili se natezi s ovim preko telefona da pogleda koji ti je profil pusten.
Staro 26.02.2015., 16:34   #1035
zanfa
Registered User

Povukao sam neke svoje stare veze u HT pa ćemo sutra vidjeti što se može. Inače krenio sam bušiti zid kako bi promjenio svoju staru (2005g) telefonsku instalaciju koji kabel da stavim. Može li ovaj novi koji imam UTP cable CAT5E 4 pairs.
Staro 26.02.2015., 17:01   #1036
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Najveorjatnije nije problem u tvojim instalacijama doma. Eventualno pogledaj kakvi su spojevi. Meni su instalacije u zgradi iz 1980. pa su bolje od tvojih.
Ako imaš "vezu" u HT-u, reci mu da ti pogleda stanje parica susjeda.
Vjerojatno nisi jedini u ulici/kvartu kome puca veze i bez veze ćeš potrošiti 500kn da si središ doma instalaciju a sve će ostati isto.
Staro 26.02.2015., 17:15   #1037
zanfa
Registered User

Nema veze to je max. 5m kabela nije problem ionako sam mislio provući kabele u potkrovlje koje ću sređivati u dogledno vrijeme. Blizu mene je rođak od žene 100m zračne stvarne neznam ali ima 10Mbs internet i dva IPTV prijemnika isto na iskonu. Brzina izmjerena sa speed testom sa uključenom televizijom 8Mbs. Njegov line attenaution 21,5db. Molim te ako znaš koji kabel da koristim ovaj UTP ili standardni telefonski za instalacije.
Staro 26.02.2015., 18:35   #1038
sandokan111
Banned

Citiraj:
Nema veze to je max. 5m kabela nije problem ionako sam mislio provući kabele u potkrovlje koje ću sređivati u dogledno vrijeme. Blizu mene je rođak od žene 100m zračne stvarne neznam ali ima 10Mbs internet i dva IPTV prijemnika isto na iskonu. Brzina izmjerena sa speed testom sa uključenom televizijom 8Mbs. Njegov line attenaution 21,5db. Molim te ako znaš koji kabel da koristim ovaj UTP ili standardni telefonski za instalacije.
Kao sto je vec receno, sanse da je ovaj problem do tvojih instalacija su onak, 1%.
Ako ces sredjivat, sredi radi sebe, ali ti nece rijesit problem.
To kako ti rodjak od zene ima bi bilo za ocekivat i kod tebe. Nekih stabilnih 9-10+maxtv upaljen (ne 2) na ovu atenuaciju.
Staro 26.02.2015., 20:26   #1039
zanfa
Registered User

Evo odrađeno provučeno jedan kabel U/UTP 5e i drugi UTP cable CAT5E stanje na routeru isto. Ono što sam primjetio da je dolazni kabel od HT-a skoro duplo tanji od ovog novo i staro ugrađenog.
Staro 26.02.2015., 21:06   #1040
partwish
Creeper
Moj komp

Citiraj:
Nikad oni ne daju nove, sve je to koristeno.
Ja sam dobio novi!
Staro 26.02.2015., 23:51   #1041
sandokan111
Banned

Citiraj:
Autor partwish Pregled postova
Ja sam dobio novi!
Haha.
Jasno je da neko mora nesto novo dobit Kad naruce kamione tog, ovi koji dobiju prvi dobiju nove
Citiraj:
Ono što sam primjetio da je dolazni kabel od HT-a skoro duplo tanji od ovog novo i staro ugrađenog.
Pa jer ne treba vise :P Al kao sto vidis ,nema promjene
Staro 27.02.2015., 09:54   #1042
Sphinx
Registered User
Moj komp

Sphinx's Avatar

Datum registracije: Jan 2009

Trenutno u optimi tvrde da nemogu imat 10mbit+tv, pa me zanima moze li se tu sto uciniti? Jer sam kontaktirao iskon i oni tvrde da se na mojoj liniji moze dobiti ta ista brzina + tv. Na iskonovoj provjeri dostupnosti imam u bijeloj zoni 10mbit trio paket otvoren.
Savjeti prije nego sto se odlucim prebacit

Btw redovito gubim internet, te mi je optima nakraju rekla da ili izbacim tv ili da spustim na 4mbit, a trenutno mi nijedna opcija ne paše

Zadnje izmijenjeno od: Sphinx. 27.02.2015. u 10:01.
Sphinx je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2015., 12:42   #1043
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
T-Com možda ima centralu bliže tebi. Samo za primjer, ja sam na optimi imao attenuation 29, a na iskonu imam 10.
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2015., 13:41   #1044
partwish
Creeper
Moj komp

Koja je razlika između Interleaved i fast?
Staro 27.02.2015., 14:44   #1045
sandokan111
Banned

Citiraj:
Autor Sphinx Pregled postova
Trenutno u optimi tvrde da nemogu imat 10mbit+tv, pa me zanima moze li se tu sto uciniti? Jer sam kontaktirao iskon i oni tvrde da se na mojoj liniji moze dobiti ta ista brzina + tv.
Iskon vjerojatno racuna po atenuaciji, jer bi na tu trbao imat 10mbit+tv. Ali po ovim statsima koje si stavio max ti je 13 (u biti nisam siguran jel to max ili samo pusteni profil. Ako je profil trebaju ti vise brzine pustit, ali sudim po odgovoru iz optime da je valjda to max?), te samim time nemozes imat tv+10. Moze bit da ako predjes na iskon ce ti dat malo bolju paricu
Znaci sto se tice udaljenosti bi trebao moc to furat. Zasto ti je ovako los max, to treba neko doc vidjet na terenu.
Citiraj:
Autor partwish Pregled postova
Koja je razlika između Interleaved i fast?
Fast obicno ide na dobre parice, i jako se rjedje vidja. Interleaved je u biti "cjepkanje" poruke tako da se lakse isprave erorri
http://www.kitz.co.uk/adsl/interleaving.htm
ali povecava latenciju. Fast stavljaju na ono sto popularno zovu "gaming profili" ( ) jer je njima ping bitan.
Staro 27.02.2015., 15:14   #1046
partwish
Creeper
Moj komp

Citiraj:
Fast obicno ide na dobre parice, i jako se rjedje vidja. Interleaved je u biti "cjepkanje" poruke tako da se lakse isprave erorri
http://www.kitz.co.uk/adsl/interleaving.htm
ali povecava latenciju. Fast stavljaju na ono sto popularno zovu "gaming profili" ( ) jer je njima ping bitan.
Hvala. Može li to ići na moju paricu i kako bi to mogao zatražiti?

Staro 27.02.2015., 15:35   #1047
sandokan111
Banned

Normalno da moze, ali sumnam da ce ti htjet to stavit. Koliko sam skuzio njima to sve ide u paketu. Da oni hoce tako zasebno konfigurirat linije gdje bi nam bio kraj. Al to je ko s managed hostingom. Svima isto stavljaju, pa imas od ponudjenih opcija izabrat jednu i to je to. Zakonski nisu primorani to stavit, pitanje je hoce ih tvoje objasnjenje na to natjerat, jer ako s fastom imas problema s uslugom koju su obvezni isporucit ti mozes ugovor raskinut (sto nece bit slucaj, ali postoji uvijek mogucnost). A ako ti ne stave fast nikom nista, ti si malo nezadovoljniji i to je to.
Staro 28.02.2015., 11:53   #1048
zanfa
Registered User

Jučer sam preko svoje "veze" u HT pokušao doći do informacija vezanih za moju paricu. probao je ući,ali se nije mogao povezati jer mu se pokazuje kao ISKON-ova parica pa nemože vidjeti stanje. U međuvremenu je ušao tehničar koji radi na terenu i kad je čuo o kojoj se ulici radi uhvati se glavu i rekao da nema potrebe ništa tražiti da je stanje u ulici katastrofa i da nema pomoći. Nekoliko sati nakon toga dobio sam poziv iz ISKON-a da mi nisu u mogućnosti isporučiti brzinu koju bi trebali jer su tehničari rekli da sam" predaleko" od centrale (moja Line Attenaution je 26.5 db po izračunu bi mogla dati 17Mbs) te da se dogovorim sa službom da mi skinu televiziju ili ?. Iz ovog je vidljivo da nitko nije izašao na liniju i potražio problem, a to ću provjeriti u ponedjeljak preko HT-a. Na kraju ostalo mi je jedino da im napišem mail pošaljem ih sve u PM.
Staro 28.02.2015., 13:20   #1049
sandokan111
Banned

Haha, tipicno rjesavanje problema "oh, vama je cijela ulica u banani" . Sanse da to netko dodje popravit, 0 bodova :P
Sto da ti kazem, bori se, mozda netko ipak dodje nakon xx prituzbi, ali kao sto vidis, njima je puno lakse tebi srusit brzinu/uslugu nego da se problem stvarno sanira.
Staro 28.02.2015., 14:32   #1050
zanfa
Registered User

To je živa katastrofa koliko oni nisu upućeni što radi lijeva a što desna. Dan poslije nego je bio tehničar i zamjenio mi router i uređaj za televiziju zove me godpođa iz službe za korisnike i kaže mi da vide da imam starije uređaje i da će mi ih zamjeniti novim te da će mi dati besplatno 1 mjesec HBO paket. Ja joj kažem da je bio njihov tehničar i da mi je zamjenio router i tv uređaj, a ona uz 10 sekundi pauze kaže da nezna ništa o tome. I na kraju se dogovorimo da će doći tehničar i instalirati nove uređaje. Jučer su mi uključili HBO kanale i onda mi popodne govore da bi bilo dobro da izbacim televiziju iz paketa kako bi imao internet garantirane brzine. Nitko se nije zapitao zašto mi je brzina pala i luta od 1,6 do 2,5 Mbs, a sve kao posljedica zamjene routera. Stari router je radio stabilno na brzini 3Mbs, ali je imao problem restartanja, a gušenje parice i max. brzina je druga stvar koju očito nemaju volje riješiti. Sreća da mi nije žao što sam odvalio pola žbuke i proveo nove kablove u potkrovlje jer će mi gore trebati u skoro vrijeme jer ga sređujem i što sam vidio da je stari kabel ispravan.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na