Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Telemach
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.01.2015., 09:26   #4471
azure
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor Pawzilla Pregled postova
Po ugovoru imaju rok od 15 radnih dana (računaju se i subote) da ti novougovorenu uslugu aktiviraju (dakle ako si imao već neku njihovu, gdje oni ne moraju na teren).

Što se rutera tiče, da... Ja koristim svoj tp-link, a oni dijele teško govno od ZTE-a, točan model: H108L

http://www.sltnet.lk/sites/default/f...zte--H108L.png
Za svaki ugovor koji se potpisuje je rok 45 dana, prigovori se rješavaju unutar 15 radnih dana.
azure je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2015., 09:45   #4472
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Doobro, prvi puta čujem ovakvu informaciju. Svi do jednog su mi govorili o 15 dana. Inače, to bi se po mome ako je istina kršilo s zakonom o zaštiti potrošača, jer ugovor zasnovan na daljinu ima rok od 14 dana od zasnivanja, da ga korisnik može raskinuti ako nije zadovoljan s uslugom. Po toj logici, nazovem, radi se nalog za povećanje paketa, te paralelno tiska potvrda koja se poštom šalje na kućnu adresu (kojoj treba oko tjedan dana da stigne). Zakonski rok od 14 dana teče od primitka te potvrde/obavjesti o promjeni paketa.
Pawzilla je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2015., 16:58   #4473
azure
Registered User

Citiraj:
Doobro, prvi puta čujem ovakvu informaciju. Svi do jednog su mi govorili o 15 dana. Inače, to bi se po mome ako je istina kršilo s zakonom o zaštiti potrošača, jer ugovor zasnovan na daljinu ima rok od 14 dana od zasnivanja, da ga korisnik može raskinuti ako nije zadovoljan s uslugom. Po toj logici, nazovem, radi se nalog za povećanje paketa, te paralelno tiska potvrda koja se poštom šalje na kućnu adresu (kojoj treba oko tjedan dana da stigne). Zakonski rok od 14 dana teče od primitka te potvrde/obavjesti o promjeni paketa.
Velika razlika je oko ugovora na daljinu i ugovora koji se sklapa prvi puta ili kada se sklapa nova usluga. Ovo što kažeš vrijedi samo za ugovor na daljinu no ne i na nove ugovore i usluge.
Sad vidim kad sam otišao još par postova iznad da se radi o produženju UO kod tebe no kod alengrosevic je očigledno nova usluga tako da nije u pitanju 15 dana, to nije dovoljno niti da se prođe dokumentacija i pošalje najam parice.
Staro 28.01.2015., 17:08   #4474
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Ma jasno, ja sam i mislio na produženje, to jest nadogradnja postojeće usluge. U međuvremenu sam se još kačio s njima baš vezano uz tih 14 dana koji su u mojem slučaju počeli vrijediti 21.12.2014. iako sam samu ugovorenu uslugu dobio prije 3 dana. Smisao tog zakona je da korisnik može raskinuti uslugu u slučaju da nije zadovoljan s njom, no ovdje operater korisniku ni ne omogućuje da iskusi uslugu, da bi se mogao odlučiti radi li mu usluga kako spada ili ne, već ga dovodi na gotov čin, te ga prisiljava u slučaju da usluga nije kako je ugovorom propisana, da prijavljuje dovoljno puta kvar, da sami tehničari na terenu odustanu i kažu da je problem tehnički neizvediv, te u konačnici da odjel "ugovora" raskine ugovor bez penala. Po mome vrlo promišljeno, ali i više nego jadno..
Staro 10.02.2015., 07:56   #4475
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Ja koristim svoj tp-link, a oni dijele teško govno od ZTE-a, točan model: H108L

http://www.sltnet.lk/sites/default/f...zte--H108L.png
Hahahah, jučer mi od Optime dođe kutija, ogromna, unutra bi stalo 7-8 laptopa. I otvorimo, kad unutra mala kutija, kao za mobitel. I došao je taj ZTE H108L router. Na prvu mi je bio smiješan jer je zaista mali. Ali kad sam ga spojio i složio mrežu, baš mi je postao simpatičan. Nema USB portova ili nekih drugih feature-a ali kao modem čisto ok radi. Dat ću mu priliku par dana da vidim kako radi, ali na prvu je ok. wireless ima dobar signal, malih je dimenzija, ima dosta opcija u meni-u za ono što mi treba, vidjet ću.
Naravno povećanje brzine na 10 mbit mi još nije napravljeno, prošlo je samo mjesec dana od zadnjeg potpisivanja ugovora
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2015., 18:24   #4476
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
upravo se cuo sa operaterkom i velim joj da sam zeinteresiran za prelazak na o2 10mbit, i ona veli samo da mi provjeri dal mi parica dozvoljava. I provjeri to teta i veli nažalost do 7mbit. Kad su mi darovali 3mj 10mbit vezu za produljenje ugovora, znam da mi je download bio 1,0+mb/s i velim joj kak mi je to cudno. I preusmjeri me na tehničara, frajer tamo promrda po postavkama i veli da bez problema do 18mbit-a, i da ce mi paket biti aktiviran negdje od 5-10 dana. Živi bili pa vidjeli
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2015., 18:37   #4477
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Citiraj:
Autor Problem Pregled postova
upravo se cuo sa operaterkom i velim joj da sam zeinteresiran za prelazak na o2 10mbit, i ona veli samo da mi provjeri dal mi parica dozvoljava. I provjeri to teta i veli nažalost do 7mbit. Kad su mi darovali 3mj 10mbit vezu za produljenje ugovora, znam da mi je download bio 1,0+mb/s i velim joj kak mi je to cudno. I preusmjeri me na tehničara, frajer tamo promrda po postavkama i veli da bez problema do 18mbit-a, i da ce mi paket biti aktiviran negdje od 5-10 dana. Živi bili pa vidjeli
Oni pristupe routeru i pogledaju jačinu signala i zagušenje u tom trenu. To što ti podatci variraju s vremenom nitko ne provjerava. Tako sam i ja prošao, identično, pa kad imam hrpu crc grešaka i snr jedva na granici, sad traže razloge da mi onemoguće bespenalno raskidanje ugovora. Veselje je ta optima.. Naravno sve to uz univerzalnu ispriku "kako ste na bitstreamu, t-com nije obavio svoj dio i zato ne možemo ništa". Polako podivljam kad čujem tu rečenicu, jer ono, šta me boli k..., s njima sam vezan ugovorom, ne tcom-om..
Staro 11.02.2015., 17:01   #4478
CruXx
Premium
Moj komp

CruXx's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Optima na VDSL-u.... Prvo mora otkupiti od T-Coma Huawei DSLAM jer jedino on može raditi na VDSL profilu. Što se tiče SNR, sve je dobro dok nije ispod 8 db. Malo si pregeldaj utičnicu kakav je spoj, da li je oksidiralo. Sve zavisi i od instalacije, da li je CAT5 utp kabel ili 1 parni PVC 0,8mm( koji je naravno smeće, ali to se ugrađivalo prije 15-20 godina kada je T-Com radio još instalacije, duljina telefonske vrpce, koja u pravilu treba biti od utičnice do modema onoliko koliko je dobijete u kutiji sa modemom, znači nekih 1,5 m. Jer to je licnasta vrpca i slab je presjek žice i ne valja ako je se ima preko 10m. Šta god vas zanima pitajte na PP. Radim taj posao kao kooperant za T-Com pa znam :P
CruXx je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2015., 23:22   #4479
microsoft66
Premium
Moj komp

microsoft66's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
microsoft66 je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2015., 00:32   #4480
HumWeed
~~~
Moj komp

HumWeed's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
i nigdje spomenuto da ih uzeo t-scum
HumWeed je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2015., 06:51   #4481
sibica
Premium
Moj komp

sibica's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ako se dobro sjećam, negdje sam čitao kako ih T-COM nije direktno preuzeo, ali je na neki način ušao u vlasničku strukturu. Radilo se o tome kako je Optima dugovala T-comu dosta novaca. Vjerojatno je postojala šansa kako zbog stanja u Optimi t-com nikada neće vidjeti taj novac te je HAKOM dopustio T-comu ulazak u vlasničku strukturu Optime kako bi se na taj način sredio barem dio dugova.
sibica je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2015., 08:29   #4482
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Zanimljivo da posluju pozitivno tek sad kad je T-HT ušao u vlasničku strukturu. Pitam se pitam da li je to zbog toga što sad imaju lakši i jeftiniji pristup infrastrukturi nego prije. Čini se da su zakoni posloženi tako da nitko nema šanse opstati osim manjih providera koji ne posluju na razini cijele države, poput Amisa. Iskon je kupljen, Optima je pala zbog odlično provedene "liberalizacije", tko je sljedeći? Od liberalizacije smo dobili to da preko bakrene parice mogu birati između T-HT-a, T-HT Iskona, ili T-HT Optime, te hrpetine resellera T-HT-ovih usluga.

Zadnje izmijenjeno od: ojpi. 12.02.2015. u 08:39.
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2015., 15:20   #4483
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor CruXx Pregled postova
Optima na VDSL-u.... Prvo mora otkupiti od T-Coma Huawei DSLAM jer jedino on može raditi na VDSL profilu...
Šta to na hrvatskom znači, jel ima nade da uskoro dočekamo VDSL na Optimi? Jesu li krenuli u tu investiciju ili?
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2015., 15:48   #4484
Gile
Premium

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor Mikeyy Pregled postova
Šta to na hrvatskom znači, jel ima nade da uskoro dočekamo VDSL na Optimi? Jesu li krenuli u tu investiciju ili?
To bi i mene zanimalo, jer planiram preči kod t-com-a zbog VDSL-a.
Gile je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2015., 22:02   #4485
CruXx
Premium
Moj komp

CruXx's Avatar

Citiraj:
Autor Mikeyy Pregled postova
A gledajte... Optima i sada može koristiti neke od Huawei portova od HT-a ako radi preko Bitstream-a a ne preko baš svog ULL porta. Ali problem je što otima još to nema u svom sustavu koliko sam upoznat sa trenutnim stanjem.
Sada trenutno kad god imam nekakvu smetnju i ako je korisnik unutar 1km od centrale ja ga prebacujem na VDSL i ugrađuje ZTE modem, jedino on i Technicolor mogu na VDSLU raditi trenutno i ljudima automatski se povećava recimo sa 20mb maximalna na 50-60, ali sve zavisi od udaljenosti od centrale.
Nedavno sam imao slučaj gdje sam korisnika prebacio na VDSL pločicu na centrali a bio je udaljen 1,2 km i nije se modem htjeo nikako sinkronizirati dok ga nisam vratio na ADSL2+ profil.
Staro 12.02.2015., 22:04   #4486
CruXx
Premium
Moj komp

CruXx's Avatar

Jedina dobra vijesti koju sam zadnju čuo je da T-Com planira sa ozbiljnim ulaganjem u optiku i FTTH, pa postoji nekakva šansa da kroz naredne 2-3 godine dobijemo svi mogućnost FTTH do kuće
Staro 12.02.2015., 22:10   #4487
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Bah, ja sam baš na optima infrastrukturi, što bi prema tebi značilo da još ništa od svega toga neko vrijeme. Šteta.
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2015., 18:48   #4488
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Citiraj:
Autor CruXx Pregled postova
.. Ali problem je što otima još to nema u svom sustavu koliko sam upoznat sa trenutnim stanjem...
Odličan! Od sad ih isključivo zovem Otima telekom

Zadnje izmijenjeno od: Pawzilla. 13.02.2015. u 18:54.
Staro 17.02.2015., 15:40   #4489
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Carevi mi niti nakon više od mjesec dana nakon potpisivanja nisu digli brzinu na 10 mbit
Zvao sam službu, gospođa kaže da vidi da je zahtjev poslan i da će me kontaktirati kad će to biti realizirano. Na to sam je pitao da koliko je zakonski rok za realizaciju usluge od dana potpisivanja ugovora. Na to se malo zagrcnula , pa je rekla 30 do 45 dana. Rekao sam joj da ću pričekati još tih par dana pa ako ne realiziraju da ću razmisliti od drugom provideru jer su očito neozbiljni. Ništa, u očekivanju Godota i dalje...
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2015., 09:42   #4490
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Optima je troma do bola, prešao na iskon, preporod. Em internet bolje radi, em je podrška savršena.
Staro 18.02.2015., 16:49   #4491
sale001
Premium
Moj komp

sale001's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Aj nemojte zezat, Optima je fer... Ili tako nekako veli slogan...
sale001 je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2015., 10:47   #4492
smash3r
Premium

smash3r's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Autor ojpi Pregled postova
Optima je troma do bola, prešao na iskon, preporod. Em internet bolje radi, em je podrška savršena.
Blago tebi,meni zao sto sam preso na iskon,ali eto odlazim sa iskona.
Ja imao optimu 4 godine,u to vrijeme niti jedan kvar placao 8 imao 15-16 dl,onaj ruter francuz.
https://www.dropbox.com/s/bfib0qfi49...t_052.jpg?dl=0
Staro 21.02.2015., 11:07   #4493
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Ja sam bio 7 godina na optimi (svih 7 na njihovoj centrali), stoga iz velikog iskustva mogu reći da iskon bolje radi .
Staro 24.02.2015., 16:11   #4494
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Jucer mi pregorio modem ( poceo smrdit po zapaljenoj plastici ). Danas mi donesu novi, spojim i sve 5. Odmah testiram download i bude 10mb/ps kako i treba biti ( po ugovoru ). Podesim wireless, nakon 5 min opet testam download i ne mrda dalje 7mb/ps. Zvao ih, nesto su resetirali al i dalje stoji 7mb/ps. Zena kaze da po njihovim mjerenjima sve radi ok. Ima netko ideju sto bi moglo bit? Sa modemom prije je sve radilo normalno.
Modem koji sad imam je TPlink td-w8951nb.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.JPG‎
Views:	414
Size:	14.3 kB
ID:	14586  
Staro 24.02.2015., 21:31   #4495
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
7 Mbit dobijes i kad zicom spojis komp na ruter?
Staro 24.02.2015., 22:04   #4496
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
7 Mbit dobijes i kad zicom spojis komp na ruter?
Da. Uvijek je na zici.
Staro 03.03.2015., 10:57   #4497
azure
Registered User

Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
Da. Uvijek je na zici.
Slika koju si priložio to vrlo lijepo pokazuje da su ti propustili 15 Mbita na modemu tako da bi 10 morao imati. Napravi mjerenje sa HAKOMetrom pa vidi jel ti nešto vuče download.
Staro 07.03.2015., 09:51   #4498
Demonio
Đizus
Moj komp

Demonio's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Prešao bi s optime na iskon. Ugovor s optimom mi je telefonski produžen prije godinu dana i traje još godinu. Kada bi sada prešao na iskon dali bi plaćao kake penale optimi? Ima li tko takvog iskustva?
Staro 07.03.2015., 10:11   #4499
smash3r
Premium

smash3r's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Placas penale do kraja ugovora,iskon ima probni rok od 3 mjeseca gdje ne placas*sva sreca jer za mene je iskon najvece sranje*,ali kao sto i citas svako im svoje misljenje.
Staro 07.03.2015., 10:15   #4500
microsoft66
Premium
Moj komp

microsoft66's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
U slucaju raskida ugovora prije isteka razdoblja obveznog trajanja ugovora, Pretplatnik mora platiti
mjesecnu naknadu za ostatak razdoblja obveznog trajanja ugovora, ili naknadu u visini popusta na
proizvode i usluge koje je ostvario ako je placanje te naknade povoljnije za Pretplatnika.

Optima Telekom ce u slucaju prijevremenog trajnog iskljucenja usluge ugovorene s obveznim trajanjem, Pretplatniku naplatiti iskljucivo povoljniji iznos, ovisno o specificnoj situaciji.
microsoft66 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na