|
![]() |
#4471 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4472 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Doobro, prvi puta čujem ovakvu informaciju. Svi do jednog su mi govorili o 15 dana. Inače, to bi se po mome ako je istina kršilo s zakonom o zaštiti potrošača, jer ugovor zasnovan na daljinu ima rok od 14 dana od zasnivanja, da ga korisnik može raskinuti ako nije zadovoljan s uslugom. Po toj logici, nazovem, radi se nalog za povećanje paketa, te paralelno tiska potvrda koja se poštom šalje na kućnu adresu (kojoj treba oko tjedan dana da stigne). Zakonski rok od 14 dana teče od primitka te potvrde/obavjesti o promjeni paketa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4473 | |
Registered User
|
Citiraj:
Sad vidim kad sam otišao još par postova iznad da se radi o produženju UO kod tebe no kod alengrosevic je očigledno nova usluga tako da nije u pitanju 15 dana, to nije dovoljno niti da se prođe dokumentacija i pošalje najam parice. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4474 |
Premium
|
Ma jasno, ja sam i mislio na produženje, to jest nadogradnja postojeće usluge. U međuvremenu sam se još kačio s njima baš vezano uz tih 14 dana koji su u mojem slučaju počeli vrijediti 21.12.2014. iako sam samu ugovorenu uslugu dobio prije 3 dana. Smisao tog zakona je da korisnik može raskinuti uslugu u slučaju da nije zadovoljan s njom, no ovdje operater korisniku ni ne omogućuje da iskusi uslugu, da bi se mogao odlučiti radi li mu usluga kako spada ili ne, već ga dovodi na gotov čin, te ga prisiljava u slučaju da usluga nije kako je ugovorom propisana, da prijavljuje dovoljno puta kvar, da sami tehničari na terenu odustanu i kažu da je problem tehnički neizvediv, te u konačnici da odjel "ugovora" raskine ugovor bez penala. Po mome vrlo promišljeno, ali i više nego jadno.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4475 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Naravno povećanje brzine na 10 mbit mi još nije napravljeno, prošlo je samo mjesec dana od zadnjeg potpisivanja ugovora ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4476 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
upravo se cuo sa operaterkom i velim joj da sam zeinteresiran za prelazak na o2 10mbit, i ona veli samo da mi provjeri dal mi parica dozvoljava. I provjeri to teta i veli nažalost do 7mbit. Kad su mi darovali 3mj 10mbit vezu za produljenje ugovora, znam da mi je download bio 1,0+mb/s i velim joj kak mi je to cudno. I preusmjeri me na tehničara, frajer tamo promrda po postavkama i veli da bez problema do 18mbit-a, i da ce mi paket biti aktiviran negdje od 5-10 dana. Živi bili pa vidjeli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4477 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4478 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Optima na VDSL-u.... Prvo mora otkupiti od T-Coma Huawei DSLAM jer jedino on može raditi na VDSL profilu. Što se tiče SNR, sve je dobro dok nije ispod 8 db. Malo si pregeldaj utičnicu kakav je spoj, da li je oksidiralo. Sve zavisi i od instalacije, da li je CAT5 utp kabel ili 1 parni PVC 0,8mm( koji je naravno smeće, ali to se ugrađivalo prije 15-20 godina kada je T-Com radio još instalacije, duljina telefonske vrpce, koja u pravilu treba biti od utičnice do modema onoliko koliko je dobijete u kutiji sa modemom, znači nekih 1,5 m. Jer to je licnasta vrpca i slab je presjek žice i ne valja ako je se ima preko 10m. Šta god vas zanima pitajte na PP. Radim taj posao kao kooperant za T-Com pa znam :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#4479 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4480 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
i nigdje spomenuto da ih uzeo t-scum
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
![]() |
#4481 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ako se dobro sjećam, negdje sam čitao kako ih T-COM nije direktno preuzeo, ali je na neki način ušao u vlasničku strukturu. Radilo se o tome kako je Optima dugovala T-comu dosta novaca. Vjerojatno je postojala šansa kako zbog stanja u Optimi t-com nikada neće vidjeti taj novac te je HAKOM dopustio T-comu ulazak u vlasničku strukturu Optime kako bi se na taj način sredio barem dio dugova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4482 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Zanimljivo da posluju pozitivno tek sad kad je T-HT ušao u vlasničku strukturu. Pitam se pitam da li je to zbog toga što sad imaju lakši i jeftiniji pristup infrastrukturi nego prije. Čini se da su zakoni posloženi tako da nitko nema šanse opstati osim manjih providera koji ne posluju na razini cijele države, poput Amisa. Iskon je kupljen, Optima je pala zbog odlično provedene "liberalizacije", tko je sljedeći? Od liberalizacije smo dobili to da preko bakrene parice mogu birati između T-HT-a, T-HT Iskona, ili T-HT Optime, te hrpetine resellera T-HT-ovih usluga. Zadnje izmijenjeno od: ojpi. 12.02.2015. u 08:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4483 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4484 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4485 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Sada trenutno kad god imam nekakvu smetnju i ako je korisnik unutar 1km od centrale ja ga prebacujem na VDSL i ugrađuje ZTE modem, jedino on i Technicolor mogu na VDSLU raditi trenutno i ljudima automatski se povećava recimo sa 20mb maximalna na 50-60, ali sve zavisi od udaljenosti od centrale. Nedavno sam imao slučaj gdje sam korisnika prebacio na VDSL pločicu na centrali a bio je udaljen 1,2 km i nije se modem htjeo nikako sinkronizirati dok ga nisam vratio na ADSL2+ profil. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4487 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Bah, ja sam baš na optima infrastrukturi, što bi prema tebi značilo da još ništa od svega toga neko vrijeme. Šteta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4488 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: Pawzilla. 13.02.2015. u 18:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4489 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Carevi mi niti nakon više od mjesec dana nakon potpisivanja nisu digli brzinu na 10 mbit ![]() Zvao sam službu, gospođa kaže da vidi da je zahtjev poslan i da će me kontaktirati kad će to biti realizirano. Na to sam je pitao da koliko je zakonski rok za realizaciju usluge od dana potpisivanja ugovora. Na to se malo zagrcnula ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4492 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
Ja imao optimu 4 godine,u to vrijeme niti jedan kvar placao 8 imao 15-16 dl,onaj ruter francuz. https://www.dropbox.com/s/bfib0qfi49...t_052.jpg?dl=0
![]() |
![]() |
#4494 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Jucer mi pregorio modem ( poceo smrdit po zapaljenoj plastici ). Danas mi donesu novi, spojim i sve 5. Odmah testiram download i bude 10mb/ps kako i treba biti ( po ugovoru ). Podesim wireless, nakon 5 min opet testam download i ne mrda dalje 7mb/ps. ![]() Modem koji sad imam je TPlink td-w8951nb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4497 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4498 |
Đizus
Datum registracije: Aug 2006
|
Prešao bi s optime na iskon. Ugovor s optimom mi je telefonski produžen prije godinu dana i traje još godinu. Kada bi sada prešao na iskon dali bi plaćao kake penale optimi? Ima li tko takvog iskustva?
![]() |
#4499 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Placas penale do kraja ugovora,iskon ima probni rok od 3 mjeseca gdje ne placas*sva sreca jer za mene je iskon najvece sranje*,ali kao sto i citas svako im svoje misljenje.
![]() |
#4500 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
U slucaju raskida ugovora prije isteka razdoblja obveznog trajanja ugovora, Pretplatnik mora platiti mjesecnu naknadu za ostatak razdoblja obveznog trajanja ugovora, ili naknadu u visini popusta na proizvode i usluge koje je ostvario ako je placanje te naknade povoljnije za Pretplatnika. Optima Telekom ce u slucaju prijevremenog trajnog iskljucenja usluge ugovorene s obveznim trajanjem, Pretplatniku naplatiti iskljucivo povoljniji iznos, ovisno o specificnoj situaciji. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|