Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Telemach
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.12.2014., 17:51   #4441
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
@hylem To vrijedi jedino ako potpiseš takav ugovor. U starima nema te stavke tako da nema problema.

Što se tiče kvalitete, ja nemam problema, ali sam dosta blizu centrale. Vučem tv + 10mbit po punoj brzini bez problema.
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2014., 20:46   #4442
Night bird
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
Fizički mi se oštetio zte router koji sam uzeo u najam i nemože se popravit. Zanima me dali mogu kupit drugi takav na oglasniku i vratit im umjesto ovog uništenog, pošto mi se ne plača 562kn Optimi.
Te da li je moguče negdje skinuti optimin firmware?
Night bird je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2014., 07:08   #4443
azure
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor Night bird Pregled postova
Fizički mi se oštetio zte router koji sam uzeo u najam i nemože se popravit. Zanima me dali mogu kupit drugi takav na oglasniku i vratit im umjesto ovog uništenog, pošto mi se ne plača 562kn Optimi.
Te da li je moguče negdje skinuti optimin firmware?
Firmware nema se za skinuti, možeš naručiti drugi preko samog proizvođača ili ebay kupovine no sve jedno moraš nabaviti nekakav open firmware da fleshas. Ne znam isplati li se igranje s time.
azure je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2014., 07:46   #4444
matsx
Registered User

Evo najava da Optima pocinje pruzati VDSL uslugu. Interview sa predsjednikom Uprave OT (na kraju clanka je dio o VDSL-u):

http://www.ictbusiness.info/telekomu...strukturiranje
matsx je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2014., 09:58   #4445
Veseli_Hackeri
Portal Veseli Hackeri
Moj komp

Datum registracije: Dec 2014
Svi ISP-ovi su u fazi restruktuiranja, tako i Optima. To što oni najavljuju je priča koju već duže pričaju, ali nikako da pokrenu. Ionako to ne ovisi o njima...
Veseli_Hackeri je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2014., 10:35   #4446
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Veseli_Hackeri Pregled postova
Svi ISP-ovi su u fazi restruktuiranja, tako i Optima. To što oni najavljuju je priča koju već duže pričaju, ali nikako da pokrenu. Ionako to ne ovisi o njima...
Bojim se da ćemo za par godina imati samo VIP (odnosno Bnet) i Tcom (odnosno Iskon, Optimu i H1).
Duopol nam prijeti braćo!
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2014., 10:48   #4447
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
zato ne ovisi o njima?

Shuky je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2014., 11:04   #4448
matsx
Registered User

Pa svi ISP-ovi osim Optime imaju ili optiku ili VDSL. Samo oni kaskaju u implementaciju vecih brzina.
Staro 18.12.2014., 13:29   #4449
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ne kaskaju. Vidiš da su recimo implementirali cijene tuđih VDSL usluga u svoj ADSL program
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2014., 13:34   #4450
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Ne kaskaju. Vidiš da su recimo implementirali cijene tuđih VDSL usluga u svoj ADSL program
Pa jasno kad im T-com menađeri određuju cijene.
Što je veći odljev korisnika, to veći bonus.
Čudi me i da su i s VDSL-om krenuli.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2014., 15:09   #4451
Mikeyy
Premium

Kako svi imaju VDSL? Ja kod HT-a to nevidim. Čak bi prešao na njih kada bi mi ponudili po normalnoj cijeni.
Poslao sam im upit i samo su me otpušili da pogledam stranicu.

Optima vidim da je skinula cijene nakon onog dizanja kada ih je preuzeo HT, sada mi je isti paket koji ja imam samo 12kn skuplji po novom nego što ga imam po ugovoru prije 2,5 godine. Pohvalno, vraćaju se pomalo.

O2TVSURF - 10/0,64 mbit + TV - 263kn prije 2,5 godine / 275kn sada

Ukoliko uvedu VDSL na Optimi, prebacio bi se na 30/3 ili 40/4 mbit i probao. Centrala je blizu, njihova oprema je u centrali, valjda će biti dostupno.
Staro 18.12.2014., 15:31   #4452
Dac
Premium
Moj komp

Dac's Avatar

Malo upozorenje starim pretplatnicima:

Koji ste potpisali FLAT tarife i istekao vam je ugovor - prebacili su vas na SURF! Mozda nam se omaklo, ali u mojem kucanstvu nitko nije primijetio obavijest o tome. Sve dok nisam vidio sumnjivo visok iznos racuna, jerbo nema flat telefonije! Sudrzat cu se od prikladnih psovki.
Dac je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2014., 15:42   #4453
Mikeyy
Premium

Misliš na FLAT promet ili FLAT razgovore?
Imam FLAT promet, istekao ugovor u 7. mjesecu, računi su isti, uključujući ovaj za 11. mjesec.
Staro 18.12.2014., 15:46   #4454
Dac
Premium
Moj komp

Dac's Avatar

Svejedno, flat internet je svuda. Ali surf ima (uz malo drugaciji iznos pretplate) 500 ukljucenih minuta, a gledam na racunu cca 50 kn ekstra na razgovore... Vat? Aha. Magicno sam presao u O2Surf.
Dac je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2014., 17:38   #4455
matsx
Registered User

Citiraj:
Autor Mikeyy Pregled postova
Kako svi imaju VDSL? Ja kod HT-a to nevidim. Čak bi prešao na njih kada bi mi ponudili po normalnoj cijeni.
Poslao sam im upit i samo su me otpušili da pogledam stranicu.
Imaš na susjednoj temi "T-Com MAXadsl". Ostvaruje se pozivom u SZK.

Evo da ne lutaš (post od 16.12):

Od danas je moguće nadograditi paket brzine od 4 i 10 Mbit/s sa turbo opcijama preko
VDSL-a, tamo gdje je on dostupan, a opcije su bez dodatne naknade.

"Korisnik može zatražiti aktivaciju 'Turbo opcije 20', koja omogućava brzinu pristupa
od 14/1,4 Mbit/s do 20/2 Mbit/s, a moguće ju je aktivirati na brzinu pristupa
od 2048/256 kbit/s do 4096/512 kbit/s ovisno o tehničkim mogućnostima, bez dodatne naknade.
'Turbo opcija 30' omogućava brzinu pristupa od 21/2,1 Mbit/s do 30/3 Mbit/s, a moguće ju je
aktivirati na brzinu pristupa od 5120/320 kbit/s do 10240/640 kbit/s ovisno o
tehničkim mogućnostima, bez dodatne naknade."
Staro 18.12.2014., 17:45   #4456
Mikeyy
Premium

To podrazumijeva da sam HT korisnik, što nisam. Sličan odgovor sam dobio na email od njihove službe za korisnike, nešto tipa, "Dajte zahtjev za prelazak u HT, potpišite ugovor, pa ćemo napraviti mjerenje da li možete dobiti uslugu."

Što bi Izet rekao, how yes no.
Staro 18.12.2014., 18:16   #4457
matsx
Registered User

I ja sam na Optimi i nemam alternativu. Samo da vidimo kad će ovaj VDSL doći.
Čim nisu iskoristili predblagdanske dane za ponudu i reklamu vidi se da im nije puno stalo... :-(
Staro 23.12.2014., 23:28   #4458
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Moja iskustva s Optimom su opet odlična. Prije njih sam imao T-com i usluga je ostala apsolutno ista kao i kod njih, a cijena 30kn manja (O2Surf+). Jedini problem je bio na početku što su odugovlačili prebacivanje na svoju liniju, te sam uz par dopisa kao ispriku dobio free TP-link router (napisao da mi ono ZTE smeće ne nose kući ). Trenutno sam 2 mjeseca pred istek ugovora, te kako su se tarife promjenile, nazvao sam ih i zatražio papire za novi ugovor uz ovaj 10Mbit flat paket -> 215kn. Priča je takva da u slučaju pristanka na novi ugovor u zadnja 3 mjeseca postojećeg ugovora pristaju na ona 3 mjeseca usluge po povlaštenoj tarifi, što mi u konačnici ispadne 200Kn mjesečno za 10Mbit flat.. Router imam, taj poklonjen i nema mrdanja, samo prebace s 4 na 10 i to je to.

VDSL u Daruvaru sumnjam da ću skoro okusiti, no eto, u nadi je spas. Sve telefonske instalacije u ulici završavaju u "HT-ovoj" kutiji na mojem potkrovlju, pa time prije očekujem dostupnost na svojoj adresi..
Pawzilla je offline   Reply With Quote
Staro 02.01.2015., 20:12   #4459
azure
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
Relativno se VDSL može pustiti na svim centralama i korisnicima koji nisu dalje od 1-2 km od centrale. Štoviše ne mjenja se niti parica i ona ostaje te se preko nje pušta signal ali mislim da problem nastaje u skupljoj opremi a pojedine centrale se trebaju nadograditi novim DESLAM uređajima jer je u hrvatskoj sve stara tehnologija. Ja se ne bi žurio prebaciti na to dok ne postane svakodnevnica...mirišem hrvatsku nespospbnost na svakom koraku.
azure je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2015., 11:44   #4460
microsoft66
Premium
Moj komp

microsoft66's Avatar

Datum registracije: Apr 2008

jel zna tko kad će početi sa VDSL?

ja sam na optimi zadovoljan,ispočetka je bilo očajno(09/2013) sa NET ali sad su se stabilizirali i super radi.optitv odpocetka radi bez problema

da imaju u ponudi 10/1 i optiv za ovu sadasnju cijenu od 250kn produzio bi ugovor
microsoft66 je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2015., 12:10   #4461
sale001
Premium
Moj komp

sale001's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ajde da ima i netko zadovoljan.
sale001 je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2015., 13:49   #4462
Mikeyy
Premium

To što ste vi kojima ne valja glasniji, to je drugi par opanaka. Optima radi bez problema, cijena dobra, nema bitnih problema.
Najveći problem mi je novo sučelje na OptiTV u kojem se ne snalazim.

Citiraj:
Autor microsoft66 Pregled postova

jel zna tko kad će početi sa VDSL?
Zvao sam ja prije mjesec dana, ništa ne znaju. Kaže da će ići u 2015, ali ne i kada.
Staro 18.01.2015., 14:08   #4463
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Evo da i ja podjelim svoje zadnje iskustvo s Optimom. Dakle, 20.12. je potpisano produženje ugovora na nove dvije godine uz povećanje paketa s 4 na 10 Mb/s. Eto, ni dan danas nisu povećali brzinu. U međuvremenu sam ih zvao 5 puta u razmaku od 5 dana i nisu napravili ama baš ništa. Ako pošalju račun s novom cifrom, bit će zanimljivo
Staro 18.01.2015., 14:37   #4464
toshiro
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Pawzilla Pregled postova
Evo da i ja podjelim svoje zadnje iskustvo s Optimom. Dakle, 20.12. je potpisano produženje ugovora na nove dvije godine uz povećanje paketa s 4 na 10 Mb/s. Eto, ni dan danas nisu povećali brzinu. U međuvremenu sam ih zvao 5 puta u razmaku od 5 dana i nisu napravili ama baš ništa. Ako pošalju račun s novom cifrom, bit će zanimljivo
Ne želim da ispadne reklama, pa neću reći koji provider je to omogućio (može na PM), ali istu stvar je napravljena u cca 6h. Promjena paketa, odnosno prvenstveno dizanje brzine sa 5 na 10Mb/s.

I nije bilo potrebno potpisati novi ugovor, iako je stari istekao. I paket je 10 kn jeftiniji.
toshiro je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2015., 20:36   #4465
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

O maajku im... poljubim Danas su mi poslali router A imam router, ali mi nisu brzinu još uvjek povećali.. A šta je najbolje, na optiminoj kutiji piše TP-link router, a unutra neki ZTE Nazovem ih i žena mi kaže "a ništa, spremite ga u ormar, pa kad vam istekne ugovor, doći će netko po njega, naplate nema jer nove tarife omogućavaju besplatan najam.." Maajko...
Staro 24.01.2015., 21:02   #4466
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

ja sam im 23.12 produžio na 2 god sa povećanjem na 10 mbit. Dan danas nije još riješeno (zvali 10-og.1. da je na jednom papiru nešto nečitko te da im opet pošaljem). Isto tako dok sam prvi put potpisivao nisam dobio ruter. Sad sam im rekao (23.) da mi pošalju novi ruter jer ne želim svoju opremu na njih trošiti ali isto tako niti to nije došlo. Uopće koje rutere dijele?
Ako to ne riješe u tom njihovom zakonskom roku, idem na drugog operatera. T-com je otpisan, Optima je blizu...
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2015., 21:22   #4467
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
ja sam im 23.12 produžio na 2 god sa povećanjem na 10 mbit. Dan danas nije još riješeno (zvali 10-og.1. da je na jednom papiru nešto nečitko te da im opet pošaljem). Isto tako dok sam prvi put potpisivao nisam dobio ruter. Sad sam im rekao (23.) da mi pošalju novi ruter jer ne želim svoju opremu na njih trošiti ali isto tako niti to nije došlo. Uopće koje rutere dijele?
Ako to ne riješe u tom njihovom zakonskom roku, idem na drugog operatera. T-com je otpisan, Optima je blizu...
Kao da čitam svoju situaciju.. Samo što sam ja 21.12. potpisao ugovor. Evo, jučer je došlo 10Mbit, ali i +-10db SNR margin (naravno, pao je povećanjem brzine, nisu gledali), kako koriste Tcom-ovu liniju, za diranje u DSLAM traže Tcom i to traje i traje. Zakonski rok da postave je 15 dana, eto, ja sam u 33. danu Inače, Na par sati interneta znam imati po 30 000 crc grešaka Danas sam ih zvao valjda 15. put, već mi dođe da ih pitam šta ima kod kuće, jesu dobro i tako, jer se već po glasu znamo...
Staro 24.01.2015., 22:46   #4468
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

a za što je zakonski rok 15 dana? Meni su rekli da je zakonski rok 45 dana da mi provedu ugovor. Naravno pošto su 10.1. zahtjevali da im opet pošaljem ugovor ovjeren, znači od tog dana mi ide 45 dana. Ili? Koja gofna dijele od rutera? Da li da se nadam nečem normalnom ili neki kineski škart?
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2015., 09:24   #4469
sibica
Premium
Moj komp

sibica's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ma ovi u Optimi imaju ponekad problema sami sa sobom. Meni konkretno sve radi jako dobro i ok mi je cijena jer imam paket preko Carneta. Ali kad se s njima nešto dogovara,onda je teška patnja. Ja sam tako lani uzeo na godinu dana HBO HD paket. Ugovor na HBO mi je istekao u prosincu 2014. Već u listopadu ih zovem što moram napraviti kako mi nakon isteka HBO NE BI radio.Dobivam sljedeće odgovore (a naučio sam se već kako nakon svakog razgovora, opet zovem kako bi vidio da li mi daju istu informaciju):
1)"Evo stavila sam kvačicu, vi ne trebate više ništa, paket će jednostavno prestati raditi istekom roka"
2)"Samo nazovite desetak dana prije isteka, pa ćemo ukinuti paket."
3)"Poslat ćemo vam pismeni zahtjev, potpišite ga, kopirajte osobnu, vratite natrag i čim to dobijemo, u roku par sati, max 1-2 dana ukidamo paket"
4"Da,negdje smo bili zagubili vaš zahtjev, sad je tu kod nas...Ide požurnica pa vam paket ukidamo početkom sljedećeg mjeseca".

P.S. Ako nekoga zanima, paket mi još uvijek radi
sibica je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2015., 10:50   #4470
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
a za što je zakonski rok 15 dana? Meni su rekli da je zakonski rok 45 dana da mi provedu ugovor. Naravno pošto su 10.1. zahtjevali da im opet pošaljem ugovor ovjeren, znači od tog dana mi ide 45 dana. Ili? Koja gofna dijele od rutera? Da li da se nadam nečem normalnom ili neki kineski škart?
Po ugovoru imaju rok od 15 radnih dana (računaju se i subote) da ti novougovorenu uslugu aktiviraju (dakle ako si imao već neku njihovu, gdje oni ne moraju na teren).

Što se rutera tiče, da... Ja koristim svoj tp-link, a oni dijele teško govno od ZTE-a, točan model: H108L

http://www.sltnet.lk/sites/default/f...zte--H108L.png
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno