|
![]() |
#32011 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32013 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#32014 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
I da smo u sarajevu to nema nikakve veze pošto je to tursko jelo. Tak da kaj se mene tiče burek je od sira, mesa, višanja, jabuka, piletine itd.... ![]() Pobogu turci imaju kebab od ribe. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32017 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Ta podjela (burek=meso) vrijedi samo u bosni (umotani burek), a kažu da prvi burek s ex-yu prostora nije izbosne, već iz Niša (okrugli burek). |
![]() |
![]() |
![]() |
#32018 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32019 |
Premium
|
![]() |
#32020 | |
našikan pravim haos
|
Pa samo u bosni su ga i izmislili ![]() Citiram pod vrstama bureka: Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32022 |
Premium
|
![]() |
#32026 | |
našikan pravim haos
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32028 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Najbolji burek je na trznici Kvatric, a sve ostalo je nista ![]() Veceras se ubio u gulasu kojeg pripremih nocas ![]() ![]() ![]()
![]() |
#32029 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32033 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() dakle ![]() krumpir u komadu se radi isključivo kao pole, onda te pole polegneš sa kožom u protvan, dakle samo opereš krumpire, izdubiš sredinu ali u jednom potezu da dobiješ komad krumpira, premažeš pole svinjskom masnoćom, malo posoliš i onda staviš u rupu komad špeka i poklopiš sa tim poklopcem od krumpira kojeg si izdubio. the end. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32034 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Aj du not aksept ![]() Ja također volim pole, ali začudio bi se koliko ljudi, između ostalog i ja jer stalno zajebem ![]() Dobra je ova fora sa špekom u krumpiru, mislim to je iskreno kopija moje fore ![]()
![]() |
#32035 |
Moderator
|
HIJAOOOOOOOO ![]() dakle sam spomen maslinovog na polama, a da ne spominjem ovu blasfemiju vrhnja, jaja i bože me sakloni čega sve ne I TO SVE dolazi od nekoga tko voli krumpir... hijaoooooooo ![]() dakle recept za pogaču imam od prabake koja je bila seoska kuharica u deep, deep slavoniji, uz to ide domaća svinjska mast i pole koje su obavezno odstajale u kuhinjskoj krpi u posudi 10ak minuta nakon pečenja... to sve skupa se onda jede u debelim zimskim danima, pole se rade tako da se prerežu, namažu s masnoćom, malo posole i to je to - nema ničega više. nema tu centimetara i mjerenja, uzmeš podjednako velike krumpire i razrežeš ih na pola, a isto tako ako su pole sirove iznutra onda znači da se jednostavno ne radi o dobroj temperaturi pečenja, pogotovo ako su hrskave izvana ![]() kroz doba sam istraživao razne suhomesnate proizvode NA pole, međutim to je fail... ali ako staviš komad špeka U POLE e onda je to druga stvar jerbo će se pole zapeć, a iznutra će se fino prožet otopljeni špek (koji je pak vruć jelte) i dobiješ, vjeruj mi, jako, jako fine advanced pole od orginalnog recepta u koji ide maltene ništa nego dobar krumpir ![]() da špek nikako neće biti hrskav, to je tako jasno, ali će biti jako fin jer pokupi škrob iz krumpira, a opet pusti mast... međutim možeš ga i maknut i jest sam krumpir koji je puno oplemenjeniji od masnoće "from inside" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32036 |
Premium
|
Amateri, pojma nemate ![]() U pekac na dno poslozite snite speka, mrkve i friske paprike na pola zrezane, na to krumpir i jeda veliki luk zrezan na cetvrtine. krumpire zrezati na kolute. I gore zlica masti. Prekrit foliju i u pecnicu na 200. Nakon 40 min maknut foliju, promijesat i zapec cca 20min. kaloricno savrsenstvo ![]() @syss ovo tvoje od bake slicno starom zagorskom krumpiru iz rola koji se jede s lukom i domacim suhomesnatim proizvoda u hladnim zimskim nocima Maslinovo na polama, strahota ![]()
![]() |
#32037 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Ja police radim isključivo s goderom. Ne paše mi kad se crveni dio špeka preveč zapeče i bude tvrd i neukusan. S goderom se obilno zamasti a špek je k'o čvarak, još bolji... hint: goder = tanki bijeli dimljeni špek, bez crvenih umetaka. Nije na odmet spomenuti da nije svaki krumpir podoban za police tako da rezultat često ovisi o tome.
![]() |
#32038 | ||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |