|
![]() |
#31921 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Plakali ste za teletinom ispod peke, evo vam teletina ispod peke. Bila je tu i jos jedna pastrmka od 3,5kg sa strane za one koji ne jedu meso petkom, ali mi nije bila previse zanimljiva za fotkanje. Naravno, vina i piva u potocima. . . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31922 |
Glazba, auti, itd :D
Datum registracije: Dec 2011
|
U petak sam bila u Batak grill-u a danas sam pravila lijepo gulaš i njoke ![]()
![]() |
#31923 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
![]() |
#31924 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Evo par slika iz o'hare od petka. Imao najbolju volju pojest fiorentinski, ali bolja polovica nije bila raspoložena za mesinu, pa kad je konobar rekao da su bifteci od 1,75 kg, odustao sam, to ipak nemrem sam satrati. Morat ću doći s nekim boljim mesojedom tamo ![]() Uzeli pizze, žena neku sa zelenjavom, ja sa špekom, ona uzela dodatno kukuruza ja gljive. ![]() ![]() Pizze su s beskvasnim tijestom, od famoznog zerozero brašna, dakle ''mlinac'' pizza. Nisam pretjerani ljubitelj takvog tijesta, ali moram priznati da je ovo najbolja pizza tog tipa koju sam probao. I tijesto je fino i sastojci su friški i fini, nema budget proizvoda na pizzi. Jedina zamjerka ide na premalo paradajz sosa za moj ukus i previše praznog tijesta uz rub. Uz pizze imaju i deal s onim likom koji ima Volim ljuto papričice, i imaju cijeli set njegovih ljutih soseva. Tražio sam da mi daju najjače što imaju, prosuo brdo toga po pizzi, i čak mi je uspjelo izmamiti neku suzicu na oko ![]() To je bio neki Alpinos sos od bhut jolokie, stvarno je ljut to se mora priznati (imaju i blaže varijante za one koji ne podnose ekstremno ljuto), ali okusom sam razočaran. Prilično generički okus s osjetnom količinom umjetnih aroma i zgušnjivača. Od domaćeg proizvođača očekivao sam ipak malo ukusniji i prirodniji proizvod, ovakvih na tržištuu ima brdo. Evo i cjenik pizza ako nekog interesira. Cijene malo više od prosjeka za ZG pizzerije, ali ne pretjerano. Od hrane uz ovo navedeno još ima samo fiorentinski biftek i deserti. Nekako mi se čini da sastavi pizza nisu baš pogođeni, barem ne po mom ukusu. ![]() Za desert smo uzeli baklavu i panacotu, fino oboje, napokon baklava koja nije preslatka Uz pizzu odlično je sjelo Rochefort 8, belgijsko samostansko tamno pivo. Zaista izvrsno pivo za nemalih 30 kn / 0,33l ![]()
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 16.02.2015. u 15:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31925 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Za Valentinovo odveo ženu kod dede, prvi put tamo, prostor poput medvedgrada, klopa također. Žena je bila oduševljena punjenim lignjama, ja sam bio zadovoljan s purećim prsima, slika, malo lošija jer imam zamjenski mob. Lignje su zbilja fantasične, svaka je punjena nečim drugim, i to puta 8. Prsa su bila možda bljutavog okusa, no popravio sam sa soli i paprom, bitno je da nisu suha kao brašno. Pomfri standard kao i svugdje, lepinja odlična. Nakon toga svaki drmnuli tri tomislava i put kina na 50 nijansi smijeha. Za 150kn sasvim dobro i prilično sam zadovoljan. Jedino nas konobari nisu voljeli jer smo u pol vure naručili-dobili-pojeli i onda valjda vuru vremena sjedili tamo i rokali po pivama. Svaki put kada su donijeli pivu, bila je faca "bute više prešli ili ne?". Shvaćam, bilo je valentinovo i tražilo se mjesto više.
![]() |
#31926 |
Premium
|
Zato ja uredno ignorišem valentinovo, idu mi na jetra te pompe i parade ![]() Kod dede mi je uvjek bilo fino ![]()
![]() |
#31927 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() umjesto prsa se uzme lungić ili zagrebački, makar sam probao prsa i pohana i sa žara, ali to je na žalost i dalje flavorless puretina... makar je oni korektno odrade. pomfri zamijeniš sa polama UVIJEK i to je čabe + uzmeš malu platu pola i lepinja (to napomeneš kod narudžbe da ti ne trpaju na tanjur nego zasebno), za dvoje je to i više nego dosta, a možda koja kn nadoplate. lignje su uvijek dobar odabir u kojem god obliku isto kao vratina/lepinja mix. međutim šta god uzmete UVIJEK (part 2) se naručuje gravče! TO SI ZAPAMTI!!! ![]() @roberto... dobri smo si mi tu i sve to, ali nemrem se otet dojmu da nisi trebao toliko zaljutiti pizzu pa onda davati ocjenu ![]() ![]() vikend report ![]() ![]() - sekeli... šta reć više o tom divnom jelu ![]() ![]() ![]() - tjestenina sa šunkom, šampinjonima, vrhnjem i peršinom + salata od kristalke, mladog radiča i rotkvica ![]() ![]() - EPSKO carsko meso, slowly cooked preko 3h i onda zapečeno sa random povrćem + salata |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31928 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Uj, vidim fino se i kod tebe za vikend žderalo ![]() Sekeli je fenomenalna klopa, nisam već dugo radio, mogo bi ovaj tjedan ![]() Baš zaboravih reć šta bi čovjeku da je kod dede uzeo puretinu ![]()
![]() |
![]() |
#31930 |
Premium
|
Ja u subotu bio na kotlovini, a jučer opet doma radio pizzu. Malo je reći da sam se obžderao, moram stat na loptu, nakon što stanem na vagu ![]()
![]() |
#31931 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Svaka čast! U sekeli bi ti uš'o s pol kruha pod rukom k'o Bozanić u Glas Koncila. Carsko izgleda fajn te želim vjerovati da je koža bila hrskava za pod zub i dovoljno slana. Još da je nutra koji mladi krumpač, joj, joj.... ![]()
![]() |
![]() |
#31932 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Zel sam puretinu jer su odličan izvor bjelančevina, treniram i tako. Malo masti iz lepinje ću si oprostiti. Syss, zapamtih sve za slijedeći put. Za sekeli ubijam i naše i njihove. Moram ženi reći da to napravi. U utorak je zatvaranje fašnika u Samoboru. Tko dolazi, preporučam Kod Mrve na kaj-got i Napoli za najbolje lazanje u ovom dijelu brega.
![]() |
#31933 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() kožica carskog je bila - ako sam ikada bolju jeo, meso se skidalo sa kosti vilicom koliko je mekano bilo i onda strpaš u usta najhrskaviju koricu ikada i to mekano meso zajedno... majko mila. povrća je bilo stvarno svega... prokulice, batat narančasti, mrkve... ne znam ni sam čega sve ne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31934 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
I dođe blagdan 15.8. pa rekoh treba nešto prigodno pojest... Sekeli je zamirišao zelenim zagorskim bregima do te mjere da su se lagano pojavila dva suseda-krkana i kao, kak' ste sused, pa kaj se radi itd. Skužil sam igru i donesel još dva tanjura. Vani je bilo 30 C. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#31936 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31938 |
Fresh Juice
|
Medium rare, tj. slabije čak, na rare. A grill šare ima, tj. imao je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31939 |
Moderator
|
mislim nije da sada treba nekoga razapet, možda je i do fotića, svjetla i sl., ali nekak mi ta vanjska boja ne paše, pogotovo ako je rare. po meni je ovo ispravna boja i rare stejk - http://fe867b.medialib.glogster.com/...-steak-jpg.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#31940 |
Fresh Juice
|
Pa ne ispadne svaki isto uvijek, a i ne možeš uspoređivat s photoshopiranom slikom s neta. Imao je koju crtu rešetke preko sebe. Hiti brightness i contast na najjače pa buš vidio po sredini crte ![]() A i do svjetla je. Stol je bio do prozora pa je pola slike sunce a pola hlad pa je vrlo vjerojatno to na slici svoje napravilo. I nemoj mi po G3 i fotiću ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31941 |
|
Ammy ok je..narucili dvije plate... sve fino..neki kazu da nije u svakom isto ja sam bila tu u Prečkom... Danas sam imala špagete ![]() Moram si nac frajera da me voda po restoranima ![]()
![]() |
#31942 |
Moderator
|
aaaaaaaaa g3 je u pitanju... onda mi je jasno ![]() ![]() ![]() ma ne, nisi me shvatio, hebeš grill mesh, ali ta korica mi djeluje prokleto neuvjerljivo pogotovo za rare... jel radiš ti doma stejkove? nije prozivanje naravno, ali ako radiš proper stejkove onda znaš o čemu pričam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31943 |
Fresh Juice
|
Jedino na roštilju. U tavi nisam još nikad (osim bifteka ajd, al to se ne računa ovdje). A gle, nigdje ti ga neće spremit ko kak bi si ga sam. Možda ne djeluje tak, al imao je koricu tu. Ne onak kad ga sam na roštilju spremiš, no bila je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31945 |
|
ja imam onu rostilj tavu..savrseno... i planiram za vikend..praviti teletinu s medom...
![]() |
#31946 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Jednostavno ga je tak puno lkaše ispeć i puno si sigurniji da će dobro ispast nego na roštilju s rešetkama... Ovaj ribeye mi malo sumnjiv izgleda, ko da nije to taj komad mesa i čini mi se mali komad. Kolko košta steak?
![]() |
![]() |
#31947 |
Moderator
|
ma oke recimo da imaš mogućnost grilla i bbq-a bi ispalo božanstveno, ali znamo da to nitko nema i ne da mu se zajebavat sotime. može i klasičan grill napravit dobar stejk, ali tu još ima vatru, ćumur, ovo-ono na kaj moraš pazit. meni isto malo sumnjivo zgleda... ne kažem da to nije bilo fino, ali ribeye je tako dobro prošaran stejk da boli glava, a ovo mi izgleda ko komad eto... mesa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31948 |
Fresh Juice
|
Je, ali nema bolje mi nego bacit na roštilj hrgu nekog stejka od kakve 0,5-1 kg. I nema te tave koja mi može zamijenit roštilj i tu finoću s roštilja ![]() Za veličinu, slika vara vjerujte mi. Kad sam pogledao sliku i ja sam se začudio kak je tak mali ispao. Stejk je inače 300 grama, 95kn. Ramstek je 200 grama 65kn. Inače, od svih stejkova pravi ramstek mi je čak i najbolji, pogotovo doma s roštilja kad je komad dobar. Kolko sam skužio oni peku u Josper grillu (to je kao neki zatvoreni grill na ugljen valjda). I vidio sam da u ponudi imaju i argentisko govedo, stejk njihov. Cijena je 500 grama 160 kn mislim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31949 |
Premium
|
A jebi ga, jednom sam radio stejkove na roštilju s rešetkama i ugljenu ispod i reko A-A. Ajd još da imam roštilj sa žljebovima, to bi već bilo ok. U tavi to napraviš ko gospon čovek. Jedino kaj zadimim cijelu kuhinju zbog ultra vruće tave na koju bacam stejk, pa skvo poludi ![]()
![]() |
#31950 |
Fresh Juice
|
Kakav ugljen. Roštilj čista drva samo, nikakav ugljen. Još ako dođeš do loze odlično. A što se tiče rešetki. Bolji mi je na rešetki samo nego na žljebovima, makar i na žljebu je odličan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|