|
![]() |
#1203 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako i dođe do takvih sporova, nvidia se može nagoditi nudeći besplatne igre ili vouchere, tj. upravo ono što bi mnogi već sad rado uzeli jer su njihova prava (e-penis) "povrijeđena". Većina glasnih na tim forumima u stvarnosti ne bi prstom mrdnuli, a da im se ponudi nekakvo polovično rješenje sigurno bi ga odmah uzeli. Ain't nobody got time for that. Ak se i dogodi da mogu vratit karticu i nadoplatit za 980 to sigurno neću napraviti baš zato jer nemam volje vraćati karticu, čekati tjedan dana i još davati eXtra keš. ![]()
![]() |
#1204 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2014
|
Evo review i benchmarkove, pogledajte video od početka do kraja pa presudite i sami ![]() https://www.youtube.com/watch?v=v6k55epUBCE |
![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Prve dvije igre nisu relevantne za vram usage. Ljudi se boje novih igara ("next gen" konzolaških portova) tj. za budućnost. Zabrinjavajuć je ovaj shadow of mordor i ovi njegovi dropovi (u grafu veliki padovi gpu usage) i to na 1080p sve do daske (bez ikakvog DSR-a) vram 3500mb. Trebalo bi vidjeti vram usage i dal ima takvih dropova i sa R9 290/X, odnosno downlockanom gtx 980. Možda je i do igre na kraju krajeva. Doduše sudeći prema nadolazećim igrama (witcher 3), takve grafe uopće neće više biti za ultra, a kamoli filtere tipa MSAA |
![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2014
|
dečki ak nije problem što je zapravo vama skrečenica DSR? ili još bolje kaj je to? Ak nije problem da netko odgovori što jednostavnije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1209 | ||||
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
http://youtu.be/t2QpCtsL5L0?t=3m45s Karlo666 upravo je linkano par postova iznad. BTW i prije je ta tema već obrađena: http://www.guru3d.com/news-story/mid...ress-test.html samo što ljudi ne vole čitat nego čekaju da neki mulac stavi na YT i testira u skyrimu iz 2011 ![]() EDIT risrčao sam i taj shadow of mordor http://www.hardwarepal.com/shadow-mordor-benchmark/ http://www.kitguru.net/gaming/matthe...080p-1440p-4k/ http://www.dsogaming.com/pc-performa...ance-analysis/ http://www.tomshardware.com/reviews/...ce,3996-3.html http://www.pcper.com/reviews/Graphic...rdor-2560x1440 Izdvojit ću par stvari: Guru 3d o igrama pogodnim za test: Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() Mada prema hwpal - gtx970 je jača od R9 290 u mordoru (naravno i inače je jača gpu), te "manjak" rama nema utjecaj na perfomanse. Međutim kod tomshardware (doduše 290X) i pcper je malo drugačija priča (btw obična recenzija perfomansi igre prije afere): ![]() Na 4K 290X 6gb biva malo bolja od gtx 980 (nebitno u ovoj priči o 970, al se vidi kolko igra ždere ram da utječe na to da ovu prestigne) ![]() Na pcper se vidi konstantna prednost R9 290 naspram 970 (doduše na višim rezolucijama i pričamo o mrvicama). 290X 4gb biva bolja od gtx 980 ![]() ![]() ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 04.02.2015. u 21:36. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#1215 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Pa to je realna situacija, i ja sam bio ljut ko pas kad sam vidio da su nas lagali, ali nemogu pobit cinjenicu da mi je grafa odlicna i da se igram ko gospodin na 1080p, vece reze me uopce ne interesiraju. Sad sam se mrvu ohladio, i dalje ljut (grafu definitivno zadrzavam jer IMHO nema konkurencije), i vrlo vjerovatno ce moja sljedeca grafa biti od AMD-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1216 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Da, od tih 60% je 50% klincurija kojima su mame i tate kupile grafe bili ih stojko, ovi kojima je svejedno imaju para ko blata. A istina, lako je vani kad ti je 300 dolara/eura od 2000 dolara/eura place nista, i ja bi dao 300 kn za novu 970ku i bilo bi mi (uvjetno receno) "svejedno" da me ovako smuljaju za 300 kn. A bome da cijelu placu ostavim za grafu nebi mi bilo svejedno.
![]() |
#1217 | |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
![]() Tako nekako stvari stoje ![]()
![]() |
![]() |
#1219 | |
Premium
|
Citiraj:
Moj poznanik je isto na nekoj sitnoj plači, ali ima Titana (sada štedi za SLI Titan), HEDT Intela i sve zato jer solo živi, nema kredita, na poslu jede za sitnu lovu. Uglavnom ima male troškove, a komp mu je centar života. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1220 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Tražio sam neku all around grafu i mišljenja sam da je 970 upravo to i vraćat je ne mislim. K tome, kupio sam je nakon što se za to sve saznalo. Zadnje izmijenjeno od: xGAME. 05.02.2015. u 13:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1221 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1222 | |
|
NHf ali lupas gluposti, tako stvari stoje ![]() ![]() Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1223 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Tko je kriv tebi i meni što imamo male plaće pa da si nemožemo kupit 3-4 970ke? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1225 |
šekler
Datum registracije: Jan 2008
|
igranje, onda bi ipak trebalo dobro razmisliti dali uzimati za cjelu plaču grafu.. (čisto iz razloga jer ti se igranjem nebude vratilo uloženo) -->
Slažem se da je na svakom pojedincu da si kupi kaj hoće. Čisto primjer koji nema veze s grafama, ali je savršen, npr. kupujem auto za 10-11k €.. većina veli za to kupiš passata ili slično staro 5-6 godina.. ja velim NE, uzel si bum radije 208-icu s full opremom i 2x vratima.. šta će mi npr. limuzina ak se vozim sam ili max s još jendom osobom(ili dvije jendom na 3 mjeseca).. Sad natrag na grafe, isto sam zato uzel i 760 (nadam se na reklamaciji dobiti 960), koja mi je za 5- sati Dote2 na tjedan prek i previše... (da se razumijemo volim gejmati, ali doktorat, posao, malo gym i nogomet ne dopuštaju više) Isprika na natrkeljanim glupostima, ali čisto sam htio izjasniti svoj stav kaj se onog posta gore tiče. ![]() Nisam bil dovoljno jasan, ak ti treba za posao grafa, onda svakako podržavam.. ali ono čisti užitak --> igranje, onda bi ipak trebalo dobro razmisliti dali uzimati za cjelu plaču grafu.. (čisto iz razloga jer ti se igranjem nebude vratilo uloženo)
Slažem se da je na svakom pojedincu da si kupi kaj hoće. Čisto primjer koji nema veze s grafama, ali je savršen, npr. kupujem auto za 10-11k €.. većina veli za to kupiš passata ili slično staro 5-6 godina.. ja velim NE, uzel si bum radije 208-icu s full opremom i 2x vratima.. šta će mi npr. limuzina ak se vozim sam ili max s još jendom osobom(ili dvije jendom na 3 mjeseca).. Sad natrag na grafe, isto sam zato uzel i 760 (nadam se na reklamaciji dobiti 960), koja mi je za 5- sati Dote2 na tjedan prek i previše... (da se razumijemo volim gejmati, ali doktorat, posao, malo gym i nogomet ne dopuštaju više) Isprika na natrkeljanim glupostima, ali čisto sam htio izjasniti svoj stav kaj se onog posta gore tiče. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1226 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Prije sam bez razmišljanja (5-6god) uzel za poveću cifru grafu, al sad, sad su ipak drukčija vremena.. Neko je gore rekel, pa fućka se nevidiji jel imate vi love il nemate... Oni plasiraju proizvod, promjene jedno slovo u imenu grafe i to je već 20% veća cijena, e sad, ko voli nek izvoli.. Dal smo ovce za šišanje? Prosudite sami.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
igranje, onda bi ipak trebalo dobro razmisliti dali uzimati za cjelu plaču grafu.. (čisto iz razloga jer ti se igranjem nebude vratilo uloženo)
|
Nisam bil dovoljno jasan, ak ti treba za posao grafa, onda svakako podržavam.. ali ono čisti užitak --> igranje, onda bi ipak trebalo dobro razmisliti dali uzimati za cjelu plaču grafu.. (čisto iz razloga jer ti se igranjem nebude vratilo uloženo)
|
![]() |
#1228 | |
|
Citiraj:
![]() Ili meni nije dan ![]() Za pežoa se slažemo ![]() ![]() Potpis na ovo osim za automobil, da ga nisam imao nikad nebi poceo raditi tako da nebih rekao da je bas luksuz, vise nuzda.
![]() |
![]() |
#1230 |
šekler
Datum registracije: Jan 2008
|
Nije 760 dosta za Dotu2, ako nafrljiš DSR šteka (u teamfightevima, dok se bagra razbaca s ultimateima) ![]() Šalim se malo.. nemoj mi željeti da dobim istu, oču 960 jer ima fancy LED zmaja koji svijetli ![]() ![]() Čisti SES. ![]() EDIT: a i kak bi po tvome trebal dobiti 760, ako ih microline nema više u ponudi, a cijena na računu mi za msi 760 piše 1922kn, koliko sad otprilike dođe 960..tak da zbilja tu ne vidim problem, ako očekujem msi 960 ![]() Zadnje izmijenjeno od: karlo10. 05.02.2015. u 14:13. Razlog: edit |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|