Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.02.2015., 14:57   #1201
sti
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Aha, sad kužim, u Americi se sporovi vode samo ako je tvrtka siromašna.
sti je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2015., 15:34   #1202
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor sti Pregled postova
Aha, sad kužim, u Americi se sporovi vode samo ako je tvrtka siromašna.
Ne, suprotno. Ovi koji nemaju novaca ne vode nista
Staro 04.02.2015., 17:09   #1203
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ako i dođe do takvih sporova, nvidia se može nagoditi nudeći besplatne igre ili vouchere, tj. upravo ono što bi mnogi već sad rado uzeli jer su njihova prava (e-penis) "povrijeđena".

Većina glasnih na tim forumima u stvarnosti ne bi prstom mrdnuli, a da im se ponudi nekakvo polovično rješenje sigurno bi ga odmah uzeli. Ain't nobody got time for that.

Ak se i dogodi da mogu vratit karticu i nadoplatit za 980 to sigurno neću napraviti baš zato jer nemam volje vraćati karticu, čekati tjedan dana i još davati eXtra keš.
Staro 04.02.2015., 17:52   #1204
debeljko
Registered User

Datum registracije: Apr 2014
Evo review i benchmarkove, pogledajte video od početka do kraja pa presudite i sami

https://www.youtube.com/watch?v=v6k55epUBCE
debeljko je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2015., 18:45   #1205
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
nisam pogledao do kraja, ali sam pogledao betlfild jer znam da guta vram... to je ono kaj sam rekao - tko misli da će igrat ultra quality na grafi od 2k kn u 4k može se pozdraviti sa realnošću.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2015., 19:14   #1206
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Prve dvije igre nisu relevantne za vram usage. Ljudi se boje novih igara ("next gen" konzolaških portova) tj. za budućnost. Zabrinjavajuć je ovaj shadow of mordor i ovi njegovi dropovi (u grafu veliki padovi gpu usage) i to na 1080p sve do daske (bez ikakvog DSR-a) vram 3500mb. Trebalo bi vidjeti vram usage i dal ima takvih dropova i sa R9 290/X, odnosno downlockanom gtx 980. Možda je i do igre na kraju krajeva.

Doduše sudeći prema nadolazećim igrama (witcher 3), takve grafe uopće neće više biti za ultra, a kamoli filtere tipa MSAA
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2015., 20:25   #1207
debeljko
Registered User

Datum registracije: Apr 2014
dečki ak nije problem što je zapravo vama skrečenica DSR? ili još bolje kaj je to? Ak nije problem da netko odgovori što jednostavnije
debeljko je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2015., 20:28   #1208
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Evo ovaj poznati youtuber je napravio test.

https://www.youtube.com/watch?v=v6k55epUBCE
Staro 04.02.2015., 20:38   #1209
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Citiraj:
Autor debeljko Pregled postova
dečki ak nije problem što je zapravo vama skrečenica DSR? ili još bolje kaj je to? Ak nije problem da netko odgovori što jednostavnije
http://www.geforce.com/hardware/tech...dsr/technology

http://youtu.be/t2QpCtsL5L0?t=3m45s

Karlo666 upravo je linkano par postova iznad.

BTW i prije je ta tema već obrađena:
http://www.guru3d.com/news-story/mid...ress-test.html

samo što ljudi ne vole čitat nego čekaju da neki mulac stavi na YT i testira u skyrimu iz 2011

EDIT

risrčao sam i taj shadow of mordor

http://www.hardwarepal.com/shadow-mordor-benchmark/
http://www.kitguru.net/gaming/matthe...080p-1440p-4k/
http://www.dsogaming.com/pc-performa...ance-analysis/
http://www.tomshardware.com/reviews/...ce,3996-3.html
http://www.pcper.com/reviews/Graphic...rdor-2560x1440

Izdvojit ću par stvari:

Guru 3d o igrama pogodnim za test:

Citiraj:
So the two titles that do pass (without any tricks) 3.5 GB are Call of Duty Advanced Warfare and of course that has been most reported to stutter is Middle Earth: Shadow of Mordor. We measured, played and fragged with COD, and there is just NOTHING to detect with the graphics memory fully loaded and in use. But we know that COD simply likes to cache a lot of stuff in VMEM, opposed to using it for rendering. So our focus for this quick test will remain Middle Earth: Shadow of Mordor.
Hardwarepal (MSAA nepoznat):

Mada prema hwpal - gtx970 je jača od R9 290 u mordoru (naravno i inače je jača gpu), te "manjak" rama nema utjecaj na perfomanse. Međutim kod tomshardware (doduše 290X) i pcper je malo drugačija priča (btw obična recenzija perfomansi igre prije afere):

Na 4K 290X 6gb biva malo bolja od gtx 980 (nebitno u ovoj priči o 970, al se vidi kolko igra ždere ram da utječe na to da ovu prestigne)

Na pcper se vidi konstantna prednost R9 290 naspram 970 (doduše na višim rezolucijama i pričamo o mrvicama). 290X 4gb biva bolja od gtx 980

Citiraj:
Cranking things up to the Ultra preset we see frame rates drop a bit, but the gaps between the GPUs remain pretty much the same. There are still no runt frame issues and no high frame time variance occurrences, though this time we see some frame time spikes in GeForce cards as well as Radeon cards. Clearly the texture quality increase is having some effects.
The R9 290X averages about 65 FPS in our testing while the new GTX 980 pulls in 63 FPS or so; the R9 290 runs at 60 FPS while the GTX 970 only hits 55 FPS. That GTX 970 gap against the R9 290 is the biggest we have seen at 2560x1440 at 9%.
I na 4K se vidi konstantno malo zaostajanje gtx 970, a ni 980 ne briljira naspram 290X

Citiraj:
At 2560x1440, the competition for the top performing single GPU solution for Middle-earth: Shadow of Mordor is fierce though the AMD Radeon R9 290X takes the edge over NVIDIA’s new GeForce GTX 980 by a small margin. The same result is seen between the GeForce GTX 970 and the AMD Radeon R9 290 with AMD have a slight edge in performance at both Very High and Ultra quality presets.
Our 4K testing shows another story with more significant performance leads for the R9 290X (10%) and the R9 290 (14%) over the competing NVIDIA GPUs. In reality though, 4K gaming on Shadow of Mordor would be pretty tough with any of these single card solutions at Very High settings and until we have the multi-GPU fix from the developer you are going to running in sub-45 FPS experiences.
Naravno nisu to grafe za 4K kao što je mnogo puta rečeno, međutim već je tada moglo biti malo sumnjivo zašto je konstanto tako, a inače je jača gpu. Jednostavno nisu imali na čemu vidjeti, bit će zanimljiv taj odnos u nadolazećim igrama

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 04.02.2015. u 21:36.
Staro 05.02.2015., 01:26   #1210
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Ovi u NCIX naguraju i BF4 preko 3.5 nekako na 1080p
link
Staro 05.02.2015., 07:07   #1211
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova

Na 4K 290X 6gb biva malo bolja od gtx 980 (nebitno u ovoj priči o 970, al se vidi kolko igra ždere ram da utječe na to da ovu prestigne)
Postoji 290x sa 6gb???
Momir je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 08:06   #1212
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
ne postoji.
Staro 05.02.2015., 08:49   #1213
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Momir Pregled postova
Postoji 290x sa 6gb???
Radi se vjerojatno o 8Gb, tipfeler je...
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 09:27   #1214
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Što ljudi misle o svemu ovome sa GTX970 @TPU

Staro 05.02.2015., 10:12   #1215
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Pa to je realna situacija, i ja sam bio ljut ko pas kad sam vidio da su nas lagali, ali nemogu pobit cinjenicu da mi je grafa odlicna i da se igram ko gospodin na 1080p, vece reze me uopce ne interesiraju.
Sad sam se mrvu ohladio, i dalje ljut (grafu definitivno zadrzavam jer IMHO nema konkurencije), i vrlo vjerovatno ce moja sljedeca grafa biti od AMD-a.
Staro 05.02.2015., 10:14   #1216
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Da, od tih 60% je 50% klincurija kojima su mame i tate kupile grafe bili ih stojko, ovi kojima je svejedno imaju para ko blata. A istina, lako je vani kad ti je 300 dolara/eura od 2000 dolara/eura place nista, i ja bi dao 300 kn za novu 970ku i bilo bi mi (uvjetno receno) "svejedno" da me ovako smuljaju za 300 kn. A bome da cijelu placu ostavim za grafu nebi mi bilo svejedno.
Staro 05.02.2015., 10:26   #1217
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Da, od tih 60% je 50% klincurija kojima su mame i tate kupile grafe bili ih stojko, ovi kojima je svejedno imaju para ko blata. A istina, lako je vani kad ti je 300 dolara/eura od 2000 dolara/eura place nista, i ja bi dao 300 kn za novu 970ku i bilo bi mi (uvjetno receno) "svejedno" da me ovako smuljaju za 300 kn. A bome da cijelu placu ostavim za grafu nebi mi bilo svejedno.
Tebe AMD plaća da ovako pišeš.
Tako nekako stvari stoje
Staro 05.02.2015., 10:31   #1218
karlo10
šekler
Moj komp

karlo10's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Uz dužno poštovanje, ak imaš plaču 3k kn ili manje, si ne kupuješ grafu za cifru jedne plače...
karlo10 je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 10:51   #1219
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Citiraj:
Autor karlo10 Pregled postova
Uz dužno poštovanje, ak imaš plaču 3k kn ili manje, si ne kupuješ grafu za cifru jedne plače...
Sve ovisi gdje su čovjeku prioriteti i što ga najviše veseli!

Moj poznanik je isto na nekoj sitnoj plači, ali ima Titana (sada štedi za SLI Titan), HEDT Intela i sve zato jer solo živi, nema kredita, na poslu jede za sitnu lovu. Uglavnom ima male troškove, a komp mu je centar života.
Amepshi je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 11:22   #1220
xGAME
Premium
Moj komp

xGAME's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
A ono, ovisi. Ja imam nešto veću, ali ne previše pa sam je uzeo. Zašto? Pa zato jer mi se cijeli posao i sav prihod vrti oko kompa tako da na to drugačije gledam. To mi je bio ulog za budućih par godina i siguran sam da će mi se isplatit (ne pričam samo o grafi sada, nego o cijelom kompu). Ovisi od osobe do osobe i onog za što nekome treba.
Tražio sam neku all around grafu i mišljenja sam da je 970 upravo to i vraćat je ne mislim. K tome, kupio sam je nakon što se za to sve saznalo.

Zadnje izmijenjeno od: xGAME. 05.02.2015. u 13:04.
xGAME je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 11:59   #1221
Litra
Premium
Moj komp

Litra's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Pa to je realna situacija, i ja sam bio ljut ko pas kad sam vidio da su nas lagali, ali nemogu pobit cinjenicu da mi je grafa odlicna i da se igram ko gospodin na 1080p, vece reze me uopce ne interesiraju.
Sad sam se mrvu ohladio, i dalje ljut (grafu definitivno zadrzavam jer IMHO nema konkurencije), i vrlo vjerovatno ce moja sljedeca grafa biti od AMD-a.
Kod mene ista situacija,grafu zadrzavam ali sljedeca ce isto vjerovatno biti od AMD-a. Jos me samo ljuti sto su i dalje bahati,umjesto da se ispricaju za gresku i ponude kompenzaciju prave se englezi.
Litra je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 12:29   #1222
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
Tebe AMD plaća da ovako pišeš.
Tako nekako stvari stoje

NHf ali lupas gluposti, tako stvari stoje Moja zadnja radeonka je hd 5770, prije nje hd 4870, od onda sam imao do sad 5 nvidia. , gtx 260 , 2x gtx 480, gtx 670, gtx 770, svi koji me "znaju" znaju da amd u moj komp za sad neće, vidjet cemo sto ce donjeti serija 3xx . Dosad o amdu nisam ni razmisljao jer problemi s driverima su ono sto me odbija od njih, ali ovakav fail zelenima nije trebao i drago mi je ako spuse neku tuzbu jer prave ovce od nas/vas.

Citiraj:
Uz dužno poštovanje, ak imaš plaću 3k kn ili manje, si ne kupuješ grafu za cifru jedne plaće...
Aha. A reci mi tko ovdje ( da ne ulazimo sad u dubiozne rasprave o imovinskom stanju forumasa) , ima lovu za kupnju novu gtx 970 u kešu i da ga boli kifla zato sto ona "ne radi" onako kako bi trebala? Ne mislis mozda da su ljudi stedili/radili u fusu (kao sysa kad uzme 400 kn za zamjenu napajanja ) za tu grafu 2-3 g kako bi si ju priustili, jer ne mjenja svatko komp svakih 6 mj. Ja osobno zivim solo, ne pijem, ne pusim i ne drogiram se kao sva ostala djeca , ne trosim lovu na nikakve "pizdarije" osim za zmije i teretanu ( ne racunam hranu odjecu obucu), i kad sam smogao love prije g i pol dana sam si uzeo novu gtx 770. E u tom je problem. Nvidiu boli tuki za nas koji nemamo takvu kupovnu moc da uzimamo svaku novu seriju grafi i nemozemo prodat tu neispravnu grafu i uzet bolju/drugu jer nemamo nakon kuplnje te neispravne nadoplatiti jos vise . Vani je to puno drukcije i svejedno se ljudi zale.
Staro 05.02.2015., 12:32   #1223
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:
Aha. A reci mi tko ovdje ( da ne ulazimo sad u dubiozne rasprave o imovinskom stanju forumasa) , ima lovu za kupnju novu gtx 970 u kešu i da ga boli kifla zato sto ona "ne radi" onako kako bi trebala? Ne mislis mozda da su ljudi stedili/radili u fusu za tu grafu 2-3 g kako bi si ju priustili, jer ne mjenja svatko komp svakih 6 mj. Ja osobno zivim solo kao podstanar, ne pijem, ne pusim i ne drogiram se kao sva ostala djeca , ne trosim lovu na nikakve "pizdarije" osim za zmije i teretanu ( ne racunam hranu odjecu obuucu), i kad sam smogao love prije g i pol dana sam si uzeo gtx 770 novu. E u tom je problem. Nvidiu boli tuki za nas koji nemamo takvu kupovnu moc i nemozemo prodat tu grafu i uzet bolju/drugu. Vani je to puno drukcije i svejedno se ljudi zale.

Tko je kriv tebi i meni što imamo male plaće pa da si nemožemo kupit 3-4 970ke? nvidija sigurno nije
Staro 05.02.2015., 12:33   #1224
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
NHf ali lupas gluposti, tako stvari stoje
Očito imam loš smisao za humor
Staro 05.02.2015., 12:44   #1225
karlo10
šekler
Moj komp

karlo10's Avatar

igranje, onda bi ipak trebalo dobro razmisliti dali uzimati za cjelu plaču grafu.. (čisto iz razloga jer ti se igranjem nebude vratilo uloženo)

Slažem se da je na svakom pojedincu da si kupi kaj hoće.

Čisto primjer koji nema veze s grafama, ali je savršen, npr. kupujem auto za 10-11k €.. većina veli za to kupiš passata ili slično staro 5-6 godina.. ja velim NE, uzel si bum radije 208-icu s full opremom i 2x vratima.. šta će mi npr. limuzina ak se vozim sam ili max s još jendom osobom(ili dvije jendom na 3 mjeseca)..

Sad natrag na grafe, isto sam zato uzel i 760 (nadam se na reklamaciji dobiti 960), koja mi je za 5- sati Dote2 na tjedan prek i previše... (da se razumijemo volim gejmati, ali doktorat, posao, malo gym i nogomet ne dopuštaju više)

Isprika na natrkeljanim glupostima, ali čisto sam htio izjasniti svoj stav kaj se onog posta gore tiče.
-->
Nisam bil dovoljno jasan, ak ti treba za posao grafa, onda svakako podržavam.. ali ono čisti užitak --> igranje, onda bi ipak trebalo dobro razmisliti dali uzimati za cjelu plaču grafu.. (čisto iz razloga jer ti se igranjem nebude vratilo uloženo)

Slažem se da je na svakom pojedincu da si kupi kaj hoće.

Čisto primjer koji nema veze s grafama, ali je savršen, npr. kupujem auto za 10-11k €.. većina veli za to kupiš passata ili slično staro 5-6 godina.. ja velim NE, uzel si bum radije 208-icu s full opremom i 2x vratima.. šta će mi npr. limuzina ak se vozim sam ili max s još jendom osobom(ili dvije jendom na 3 mjeseca)..

Sad natrag na grafe, isto sam zato uzel i 760 (nadam se na reklamaciji dobiti 960), koja mi je za 5- sati Dote2 na tjedan prek i previše... (da se razumijemo volim gejmati, ali doktorat, posao, malo gym i nogomet ne dopuštaju više)

Isprika na natrkeljanim glupostima, ali čisto sam htio izjasniti svoj stav kaj se onog posta gore tiče.
Staro 05.02.2015., 13:01   #1226
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Nemoj se ravnat po sebi...

Prije sam bez razmišljanja (5-6god) uzel za poveću cifru grafu, al sad, sad su ipak drukčija vremena..

Neko je gore rekel, pa fućka se nevidiji jel imate vi love il nemate...

Oni plasiraju proizvod, promjene jedno slovo u imenu grafe i to je već 20% veća cijena, e sad, ko voli nek izvoli..
Dal smo ovce za šišanje? Prosudite sami..
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 13:03   #1227
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

igranje, onda bi ipak trebalo dobro razmisliti dali uzimati za cjelu plaču grafu.. (čisto iz razloga jer ti se igranjem nebude vratilo uloženo)

Gejming je trosak sam po sebi. Kao i auto. To se u danasnje vrijeme zove jos i luksuz, jer nije neophodno. Ali sa druge strane, netko na skijanje, netko uz pivu
fallout 3
-->
Citiraj:
Nisam bil dovoljno jasan, ak ti treba za posao grafa, onda svakako podržavam.. ali ono čisti užitak --> igranje, onda bi ipak trebalo dobro razmisliti dali uzimati za cjelu plaču grafu.. (čisto iz razloga jer ti se igranjem nebude vratilo uloženo)

Gejming je trosak sam po sebi. Kao i auto. To se u danasnje vrijeme zove jos i luksuz, jer nije neophodno. Ali sa druge strane, netko na skijanje, netko uz pivu
fallout 3
Staro 05.02.2015., 13:07   #1228
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Tko je kriv tebi i meni što imamo male plaće pa da si nemožemo kupit 3-4 970ke? nvidija sigurno nije
'Rvatistan

Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
Očito imam loš smisao za humor
Ili meni nije dan

Citiraj:
/cut
Za pežoa se slažemo I opet gtx 760/960 je 2k kuna sto je nije mala svota za grafu ali to ti je gust i za to si sparao Nitko nije lud da da placu za grafu ali ako malo stisnes guzove i koju kunu ostavis sa strane za god-dvije se moze ustipnit malo jaca grafa koju ces imati 2-3g, i onda kad te neko zayebe ko nvidia sto je napravila, pa kako nebi popizdio ?

Citiraj:
Autor RaneZ Pregled postova
fallout 3
Potpis na ovo osim za automobil, da ga nisam imao nikad nebi poceo raditi tako da nebih rekao da je bas luksuz, vise nuzda.
Staro 05.02.2015., 14:02   #1229
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
zadnji put kad sam pogledao naslov teme, nije imao veze s ovim što ste pričali zadnjih par postova, pa ono - lagano nazad na temu
tor je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2015., 14:06   #1230
karlo10
šekler
Moj komp

karlo10's Avatar

Nije 760 dosta za Dotu2, ako nafrljiš DSR šteka (u teamfightevima, dok se bagra razbaca s ultimateima)

Šalim se malo.. nemoj mi željeti da dobim istu, oču 960 jer ima fancy LED zmaja koji svijetli (iskreno to je JEDINA stvar koja me privlači na njoj)

Čisti SES.

EDIT: a i kak bi po tvome trebal dobiti 760, ako ih microline nema više u ponudi, a cijena na računu mi za msi 760 piše 1922kn, koliko sad otprilike dođe 960..tak da zbilja tu ne vidim problem, ako očekujem msi 960

Zadnje izmijenjeno od: karlo10. 05.02.2015. u 14:13. Razlog: edit
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno