|
|||||||||||
|
|
#841 | |
|
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Citiraj:
tCase temperatura na slici je dovoljan indikator za vecinu korisnika makar je "umjetna" Vecina AMD kronera ionako zna sto treba radit kad su temperature u pitanju. FXa je ionako jako tesko ubit. |
|
|
|
|
|
|
#842 |
|
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
|
|
|
#846 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
|
|
|
|
|
|
#849 |
|
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
laganini, di je zurba.. slozeno sve i radi, naravno ![]() ali ne stignem sad dalje nista.. budemo vidjeli ovih dana ..stock sam trenutno naravno ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
|
|
|
|
|
#851 |
|
Banned
|
Turbo ti je ocito ukljucen,gasi to i gasi APM. Tek onda mos palit prime. I spusti vcore na 1,2v,a frekvenciju stavi na 4ghz. Bice hladan kao led ako tako napravis. Temp ce ti sletit 20 stupnjeva dolje. EDIT: Ne mozes testirat ako su ti turbo, cnq i APM ukljuceni jer ce throtlat sigurno. Cini mi se dobar primjerak proca i kad stavis 1,2vcore + 4ghz bice hladan i brz. Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 30.01.2015. u 21:51. |
|
|
|
|
|
#852 | |
|
..starija garda
|
Citiraj:
iskljucio sam turbo i apm vcore (mesarski jer mi se neda laganini, pa rezem odmah za 0.05 satarom )na 1.2 nije htio dici win, na 1.25 odmah smrzne prime na 1.3 upravo vrti prime PS sad gledam, stavim na 1.3, a hwinfo pokazuje 1.248V ![]() PPS evo ss
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 30.01.2015. u 22:47. |
|
|
|
|
|
|
#853 |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Matična ima relativno velik Vdroop, probaj upaliti Load Line Calibration i stavi ga na "Enabled" ili tak nekaj slično. Nakon toga stavi Vcore na 1,25V pa onda probaj.
|
|
|
#854 |
|
..starija garda
|
ma da , a neka.. gledam ove temp vr t1 i vr t2 su otisle u nebesa ![]() (idle su 57°C) igrat cemo se ovih dana jos.. sad je bolje nego prije , ali ove temp mi nista ne znace , zelim ih "opipat" a zena nesto gleda sta radim pa se moram smirit, nema sanse da cu sad otvarat kutiju, ..ona ni ne zna da sam danas sarafio i da sam trosio ![]() PS evo sad gledam hwinfo prikazuje 1.296V ..ocito spusti napon na "onoliko koliko mu treba" ![]() probao sam sad, cim pokrenem prime test, odmah vcore pada na 1.26 pa na 1.248
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 30.01.2015. u 23:02. |
|
|
|
|
|
#855 |
|
Banned
|
Ştoji ti offset temp? Taj proc MORA dic windowse sa 1,2v. Nesto od "zelenih" opcija ti je ostalo ukljuceno. Ako bacis SS BIOSa odmah cemo rjesit problem. ![]() EDIT: Jesi siguran da ti je hladnjak dobro sjeo? Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 30.01.2015. u 23:19. |
|
|
|
|
|
#856 | |
|
..starija garda
|
Citiraj:
![]() hladnjak je zasarafljen, ne moze bolje.. osim ako je org pasta smece , i ako nije dobro legla , to je sve moguce.. ali u biti hladnjak radi.. jer vrlo brzo nakon sto ugasim prime lete temp dole, sto je pokazatelj da radi poso ![]()
|
|
|
|
|
|
#857 |
|
Banned
|
|
|
|
|
|
|
#858 |
|
..starija garda
|
|
|
|
|
|
#860 | |
|
..starija garda
|
Citiraj:
![]() evo nagovorio si me, i restartao sam comp i fotkao bios, pa vidi ovih par fotki.. uz napomenu da sam iskljucio jos te opcije, spustio na 3,8 kako si rekao, ali napon sam spustio na 1.275 ![]() ![]() vrti prime za sad cisto da ga malo zakuri da vidimo gdje smo.. pa evo ![]()
|
|
|
|
|
|
#861 | |
|
Banned
|
Citiraj:
Ako se ne srusi ni jedan core(a nece) spusti vcore jos nize,1,2. Sto kaze HWinfo ,koliki je vcore na full loadu? Inace,paradoksalno,Intel burn test je najbolji za otkrivanje nestabilnosti AMDa. ![]() Ali AVX varijanta koja je prakticki napravljena za AMD. EDIT: Temp situacija? |
|
|
|
|
|
|
#862 | |
|
..starija garda
|
Citiraj:
jesi pogledao SS gore.. na full loadu je vcore 1.224 imas i postavke biosa ![]()
|
|
|
|
|
|
#864 |
|
..starija garda
|
|
|
|
|
|
#865 |
|
Banned
|
|
|
|
|
|
|
#866 |
|
..starija garda
|
mene ne interesira RL, ja zelim max opterecenje, tako da znam da je ako je takav stres test prosao, onda je u RL rock solid ![]() ali evo za mir u kuci, sad testiram sa oba istovremeno ![]() dakle spustio sam vcore u biosu na 1.264 , idle cpu z pokazuje 1.248, a gledam sad pod opterecenjem je 1.212 tempCPU 48°C tempCPU 59°C vr t1 85°C vr t2 85°C (da ne stavljam sad ss)
|
|
|
|
|
#867 | |
|
Banned
|
Citiraj:
Za usporedbu,meni niti kod 5Ghz VRM temp ne ide preko 65. 85 stupnjeva je previse. A posto je VRM vezan za socket podebljim komadom bakra to znaci da ti temp cijelog sistema ide u nebesa sa primeom. Aktivno hladjenje VRM sekcije na tim zalosnim plocama je MUST. |
|
|
|
|
|
|
#868 |
|
..starija garda
|
mene interesira koliko imaju ovi drugi s "normalnim" plocama ![]() PS, gledam, pa nije da s ovom mojom plocom se ne moze puno vise.. vidi ovo : http://www.hwupgrade.it/forum/showthread.php?t=2681143 sva sreca ja ne brijem u tom smjeru.. nego gledam sta znaci ovaj vcore loadline calibration "medium" ? ..meni je to na "auto"
|
|
|
|
|
#869 | |
|
Banned
|
Citiraj:
P.S. Ovi koji idu vise aktivno hlade VRM i NB. ![]() Pogotovo na tim plocama. |
|
|
|
|
|
|
#870 |
|
..starija garda
|
mozda se i ja odlucim stavit jos nesto na VRM, cisto zato jer sam po tom pitanju spretan i ziheras.. a brijem da vise od 3,8 necu ganjat ![]() idem probat jos malo vidjet oko tog llc i vcore, mozda izvucem jos bolje na ovih 3,8 i bonbon ![]() PS stavio sam taj llc na medium, i vidim da sad malo dropne ili uopce ne dropne.. tako da sad idem opet probat smanjiti vcore ![]() PPS evo stavio sam vcore na 1.231 , vidim da cpu z pokazuje 1.236 ..na primeu padne na 1.224..to mi se cini sad ok sto se tice LLCa ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 31.01.2015. u 01:26. |
|
|
|
![]() |
|
|