|
![]() |
#841 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Citiraj:
tCase temperatura na slici je dovoljan indikator za vecinu korisnika makar je "umjetna" Vecina AMD kronera ionako zna sto treba radit kad su temperature u pitanju. FXa je ionako jako tesko ubit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#842 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
![]() |
#846 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
laganini, di je zurba.. slozeno sve i radi, naravno ![]() ali ne stignem sad dalje nista.. budemo vidjeli ovih dana ..stock sam trenutno naravno ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#851 |
Banned
|
Turbo ti je ocito ukljucen,gasi to i gasi APM. Tek onda mos palit prime. I spusti vcore na 1,2v,a frekvenciju stavi na 4ghz. Bice hladan kao led ako tako napravis. Temp ce ti sletit 20 stupnjeva dolje. EDIT: Ne mozes testirat ako su ti turbo, cnq i APM ukljuceni jer ce throtlat sigurno. Cini mi se dobar primjerak proca i kad stavis 1,2vcore + 4ghz bice hladan i brz. Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 30.01.2015. u 21:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#852 | |
..starija garda
|
Citiraj:
iskljucio sam turbo i apm vcore (mesarski jer mi se neda laganini, pa rezem odmah za 0.05 satarom ![]() na 1.2 nije htio dici win, na 1.25 odmah smrzne prime na 1.3 upravo vrti prime PS sad gledam, stavim na 1.3, a hwinfo pokazuje 1.248V ![]() PPS evo ss
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 30.01.2015. u 22:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#853 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Matična ima relativno velik Vdroop, probaj upaliti Load Line Calibration i stavi ga na "Enabled" ili tak nekaj slično. Nakon toga stavi Vcore na 1,25V pa onda probaj.
![]() |
#854 |
..starija garda
|
ma da , a neka.. gledam ove temp vr t1 i vr t2 su otisle u nebesa ![]() (idle su 57°C) igrat cemo se ovih dana jos.. sad je bolje nego prije , ali ove temp mi nista ne znace , zelim ih "opipat" a zena nesto gleda sta radim pa se moram smirit, nema sanse da cu sad otvarat kutiju, ..ona ni ne zna da sam danas sarafio i da sam trosio ![]() PS evo sad gledam hwinfo prikazuje 1.296V ..ocito spusti napon na "onoliko koliko mu treba" ![]() probao sam sad, cim pokrenem prime test, odmah vcore pada na 1.26 pa na 1.248
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 30.01.2015. u 23:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Banned
|
Ştoji ti offset temp? Taj proc MORA dic windowse sa 1,2v. Nesto od "zelenih" opcija ti je ostalo ukljuceno. Ako bacis SS BIOSa odmah cemo rjesit problem. ![]() EDIT: Jesi siguran da ti je hladnjak dobro sjeo? Zadnje izmijenjeno od: Hawker. 30.01.2015. u 23:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#856 | |
..starija garda
|
Citiraj:
![]() hladnjak je zasarafljen, ne moze bolje.. ![]() ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#858 |
..starija garda
|
![]() |
![]() |
![]() |
#860 | |
..starija garda
|
Citiraj:
![]() evo nagovorio si me, i restartao sam comp i fotkao bios, pa vidi ovih par fotki.. uz napomenu da sam iskljucio jos te opcije, spustio na 3,8 kako si rekao, ali napon sam spustio na 1.275 ![]() ![]() vrti prime za sad cisto da ga malo zakuri da vidimo gdje smo.. pa evo ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#861 | |
Banned
|
Citiraj:
Ako se ne srusi ni jedan core(a nece) spusti vcore jos nize,1,2. Sto kaze HWinfo ,koliki je vcore na full loadu? Inace,paradoksalno,Intel burn test je najbolji za otkrivanje nestabilnosti AMDa. ![]() Ali AVX varijanta koja je prakticki napravljena za AMD. EDIT: Temp situacija? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#862 | |
..starija garda
|
Citiraj:
jesi pogledao SS gore.. na full loadu je vcore 1.224 imas i postavke biosa ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
..starija garda
|
![]() |
![]() |
![]() |
#865 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
..starija garda
|
mene ne interesira RL, ja zelim max opterecenje, tako da znam da je ako je takav stres test prosao, onda je u RL rock solid ![]() ali evo za mir u kuci, sad testiram sa oba istovremeno ![]() ![]() dakle spustio sam vcore u biosu na 1.264 , idle cpu z pokazuje 1.248, a gledam sad pod opterecenjem je 1.212 tempCPU 48°C tempCPU 59°C vr t1 85°C vr t2 85°C (da ne stavljam sad ss)
![]() |
![]() |
![]() |
#867 | |
Banned
|
Citiraj:
Za usporedbu,meni niti kod 5Ghz VRM temp ne ide preko 65. 85 stupnjeva je previse. A posto je VRM vezan za socket podebljim komadom bakra to znaci da ti temp cijelog sistema ide u nebesa sa primeom. Aktivno hladjenje VRM sekcije na tim zalosnim plocama je MUST. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#868 |
..starija garda
|
mene interesira koliko imaju ovi drugi s "normalnim" plocama ![]() PS, gledam, pa nije da s ovom mojom plocom se ne moze puno vise.. vidi ovo : http://www.hwupgrade.it/forum/showthread.php?t=2681143 sva sreca ja ne brijem u tom smjeru.. nego gledam sta znaci ovaj vcore loadline calibration "medium" ? ..meni je to na "auto"
![]() |
![]() |
![]() |
#869 | |
Banned
|
Citiraj:
P.S. Ovi koji idu vise aktivno hlade VRM i NB. ![]() Pogotovo na tim plocama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#870 |
..starija garda
|
mozda se i ja odlucim stavit jos nesto na VRM, cisto zato jer sam po tom pitanju spretan i ziheras.. a brijem da vise od 3,8 necu ganjat ![]() idem probat jos malo vidjet oko tog llc i vcore, mozda izvucem jos bolje na ovih 3,8 i bonbon ![]() PS stavio sam taj llc na medium, i vidim da sad malo dropne ili uopce ne dropne.. tako da sad idem opet probat smanjiti vcore ![]() PPS evo stavio sam vcore na 1.231 , vidim da cpu z pokazuje 1.236 ..na primeu padne na 1.224..to mi se cini sad ok sto se tice LLCa ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 31.01.2015. u 01:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|