|
![]() |
#5791 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Jel moze preporuka za napajanje: i5 haswell, recimo 4460 ITX ploca 8 ili 16 GB memorije 1 x SSD 1 x 3,5" SATA HDD (možda) 1 x grafa u rangu R9 280x ili GTX760 Jos par sitnica (1-2 venta, mozda AIO vodeno) Htio bih da je full modularno (ukljucujuci i ATX kabel, prvenstveno radi lakšeg sleevanja i cable managementa), po mogucnosti i vrlo efikasno. Cijenom do nekih cca 100€ (moze i rabljeno sa jamstvom). EDIT: sad primijetio Corsair RM550 ili RM650, ili eventualno Seasonic SSR-550RM. Zadnje izmijenjeno od: perich. 17.01.2015. u 18:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5793 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
sviđa mi se ovaj XFX, em je Gold, em ima Hybrid fan |
![]() |
![]() |
![]() |
#5794 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5795 | |
Terror Absolut!
Datum registracije: May 2014
|
Citiraj:
Moj izbor - Fortron Hexa +400 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5797 | |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=xfx+450
![]() |
![]() |
#5798 |
Guest
|
Moožda se nekako rastegnemo do Hexa 500 ili Hyper 500, ali i to će bit za muku. ![]() |
![]() |
![]() |
#5799 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Jel valja što ovo napajanje? - 440 kuna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5801 |
Member
|
Još da su samo polumodularna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5802 |
Split resist itself!
|
Radije idi na kvalitetno napajanje tipa XFX 450W, ako kupiš neku jeftinjaru i brzo crkne, te povuče nešto sa "jelenom/sobom" ![]() BTW Koje točno komponente misliš počastit napajanjem.
![]() |
#5803 |
Member
|
Trenutno mi pogoni no name 500w testnu konfiguraciju fx 8320 na 4.0 bez turba, mb asrock 980de3/u3s3 4+1. PC radi 80 sati bez prekida a šrotex napajanje ni da se uznoji. Sve full stabilno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5804 |
Split resist itself!
|
A onda ni ne minjaj, ili uloži u neko kvalitetnije (XFX, Seasonic, Superflower..) ako misliš OC-at. Inače velika muda brale, držat 125W "štedljivog" osammodularnog AMD odrona na šrotexu ![]() Veselo, još ako planiraš upogonit neku jaču grafu, vatromet bi te moga rastužit.
![]() |
#5805 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Ma ja baš mislim da malo pretjerujemo sa time ![]() Bilo bi baš zanimljivo napraviti neki test učestalih šroteks napajanja i vidjeti što su oni sposobni izdržat. Baš mislim da bi nas iznenadio neki MS Industrijal. (nisam sarskastičan) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5806 |
Split resist itself!
|
Da malo češće visiš pod hardwerski problemi vidija bi koliko ekipa ima problema s napajanjima (reset sistema, napuhnuti kondići, krepani ventovi...). Nije ni XFX svetinja, ali onaj coil whine se čini poput zayebancije u usporedbi s ovim gore (barem je učinkovit, japanski NCC kondići, double ball ADDA vent...). Uostalom preporučija sam mu najjeftiniji njihov model od "samo" 450W pa smo daleko od pretjerivanja. Inače u tebe je XFX od 750W, crossfire razbojniče ![]()
![]() |
#5807 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5808 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Momci, imam ovu xfx-ovu spomenutu 450-etku i mogu rec da me izludjuje. Coil whine je malo zesci, cujem napajanje od ulaska u stan. Na momente je skroz tih, no ponekad me isto tako hoce i izludit. Moja preporuka je da se ne ide na te modele. Radije pogledat od nekog drugog proizvodjaca kakvo napajanje. Mozda bolje i uzet nesto mrvu losije, Fortron npr., pa radije slusat pirkanje ventilatora nego ovo prokleto krčanje u mom slučaju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5810 | |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5811 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Ma stoji sve to Drvoje, slažem se s tobom. I mene hebe zavijanje coilova na tom XFX-u, nisam baš zadovoljan. Dobio sam ga jefitno pa se ne žalim. Kad mi jednom dopizdi ću ga cijelog zakeljit sa drvofixom pa što bude-bude ![]() Nego, jel ima netko baš dobar tutorial o tom zaljevanju ljepilom? Znam da kad sam zadnji put tražio se nisam baš usrećio... @cuks, mene isto hebe to cviljenje u idle. U loadu bih mu cak oprostio, ajde, kad krenes gaymat, tko ga hebe. Ali ista stvar, u idle mi se pojavljuje neko lagano, tiho, visokofrekventno zavijanje. Ponekad ga nema, a ponekad ga samo cujes onako iz daljine, baš visokofrekventno. Tuć ću ga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5812 |
Member
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5813 | |
Premium
|
Citiraj:
Koje točno napajanje? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5814 |
|
Ma kod mene bas krci, ovo je gore od obicnog zujanja. Nazalost, ja sam svog otvorio pa je jamstvo upitno. Sve sam zalio vrucom plastikom no djubre se i dalje dere. Pada mi napamet da ga skroz raskopam i odlemim, pritegnem zavojnice i onda opet zalemim. Samo je pitanje dal ce se sta posemerit na taj nacin i dal cu ga ubit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5815 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Citiraj:
![]() http://hardwareinsights.com/wp/the-2...upply-roundup/ Imaš i na jonnyguru Death of a gutless wonder ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5816 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
![]() |
#5817 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.hardwaresecrets.com/artic...ly-Deliver/534 bit će dovoljno bacit oko samo na zaključak |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5818 |
Guest
|
Pa ja mislim da je pošteno za male novce dobiti malu kvalitetu. ![]() Jedinu zamjerku koju ja imam za no-name napajanja je to napuhavanje outputa. Ima solidnih 250-300W napajanja, ali na njih iz nekog razloga vole zalijepiti "500" naljepnicu. ![]() Mnogo više od no-name kompanija mi se gadi kad mi neka velika i poznata kompani pokušava uvaliti low end pod premium proizvod. Nešto što Thermaldreku i Corsairu nije strano. ![]() |
![]() |
![]() |
#5819 |
Member
|
Zadnje izmijenjeno od: gil. 19.01.2015. u 21:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5820 | |
|
Citiraj:
![]() Mogu ga slozit da izgleda da je neotvaran da hocu i jamstvo ce sigurno proc. No to nije fora. Fora je rijesit problem, a ne pobjec od njega. Vidjet cu dal se problem da rijesit prelemljavanjem. Nadam se da da. Taman da ubijem vrijeme dok mi ne dodje nova ploca ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|